www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

Ett av de allra vanligaste problemen Àr att WiFi-tÀckning i hemmanÀtverket inte Àr sÄ snabbt eller pÄlitligt som du vill att det ska vara. NÀr allting fungerar optimalt nÄr WiFi signalen överallt i ditt hem. Kanske klagar barnen pÄ att de inte kan spela League of Legends pÄ övervÄningen, eller sÄ kan du inte köra Facetime frÄn köket nÀr du ska prata med kompisar?

Det enkla faktumet Àr att en WiFi-router vanligtvis inte kan tÀcka ett helt hem om det Àr lite större med den typ av WiFi-hastigheter du behöver för dagens strömnings-, video- och spelapplikationer. Det finns dessutom mÄnga andra faktorer som bostadsstorlek, vÀggar, vÄningsplan, prylar och antalet internetanvÀndare som pÄverkar ditt WiFi.

För den som inte Àr sÄ teknisk kan det kÀnnas som en djungel nÀr man ska börja leta efter information för att lösa sina WiFi problem men i praktiken Àr det inte sÄ komplicerat som det först kan verka. Har du problem med att fÄ en solid, pÄlitlig WiFi-signal i vissa delar av ditt hem kan en WiFi-repeater eller WiFi Booster vara lösningen för dig.

Rent tekniskt kan man sÀga att en repeater upprepar signalen till den yta dÀr du stÀller den, utan att du behöver göra nÄgon modifiering av den. Kortfattat fungerar alltsÄ en WiFi-repeater som en slags booster för WiFi signalen. I den hÀr artikeln hittar du WiFi-tips för att lösa problem med tÀckningen i ditt hem.

För att hjÀlpa dig att hitta den bÀsta modellen av WiFi-förstÀrkare som uppfyller alla dina behov, har vi ocksÄ granskat flera tester och valt ut de 5 bÀsta WiFi-förstÀrkarna som finns tillgÀngliga just nu. Missa heller inte vÄr extra lÄnga FAQ i slutet av den hÀr artikeln dÀr du hittar svar pÄ de vanligaste frÄgorna om WiFi, repeaters och förstÀrkare.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

Netgear Nighthawk X6S

Netgear Nighthawk X6S EX8000
Ultimat hastighet och rÀckvidd

Fördelar

 • 802.11 b/g/n/ac Tripple Band
 • Upp till 3000 Mbps
 • Kompatibel med alla routers
 • FörstĂ€rk och förlĂ€ng ditt WiFi
 • Plugga in direkt i vĂ€gguttaget

Nackdelar

 • Funkar bra, men vissa anvĂ€ndare har haft svĂ„rt att fĂ„ maxhastighet

Översikt

Netgear Àr kÀnda för sina högpresterande nÀtverksprodukter och Nighthawk X65 EX8000 gör ingen Netgearfan besviken. Detta Àr en AC3000 Tri-band WiFi Range Extender med patenterad FastLane3-teknik som ökar din WiFi till det extrema med hastigheter upp till 3Gbps.

FrÄn ditt garage till trÀdgÄrden, eliminera den döda WiFi zoner och utökar WiFi-rÀckvidden ocksÄ till svÄrÄtkomliga omrÄden i ditt hem. EX8000 Àr den mest avancerade tri-band WiFi-förlÀngaren i vÄrt test och har ett dedikerat 5 GHz-band med upp till 1,7 Gbps för att utöka internethastigheter till dina enheter. Det fungerar med alla WiFi-routrar. AnvÀnd Nighthawk levererar riktigt snabbt internet tack vare sin Fastlane teknik och ger en riktigt snabbt anslutning till routern. 

Som om inte hastigheten var nog kommer Nighthawk Mesh-förlÀngare hÄlla dig ansluten till samma nÀtverksnamn som din router. Anslut Nighthawk X65 EX8000 och med en knapptryckning konfigureras din Nighthawk Mesh WiFi pÄ nÄgra minuter. Smart Roaming ansluter sedan dina mobila enheter till det snabbaste WiFi-bandet nÀr du vandrar runt i ditt hem och ger dig en helt sömlös 4K-videoströmning, surfing pÄ webben och mycket mer.

Specifikationer

 • Typ: RĂ€ckviddsökare för WiFi 
 • Data Hastighet: 3000 Mbps 
 • Frekvens Band: 1, 2,4 GHz och 2, 5 GHz
 • WiFi Standard: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac
 • Ethernet port: TrĂ„dlös
 • Antenner: Inbyggda

Netgear Nighthawk X6 EX7700

Netgear Nighthawk X6 EX7700
PrisvÀrd med snygg design

Köp Guide

wifi förstÀrkare
KĂ€lla: Netgear.com

WiFi Boosters, Repeaters, Extenders och förstÀrkare, du har hört alla de hÀr orden. KÀrt barn har mÄnga namn? BÄde ja och nej. Alla de hÀr produkterna Àr dock till för att hjÀlpa dig att fÄ en bÀttre tÀckning för ditt WiFi-nÀtverk i ditt hem. De fungerar genom att produkterna tar emot din befintliga WiFi-signal och skickar den vidare.

Kortfattat kan man sÀga att en förstÀrkare (repeater eller extender) förstÀrker signalen och överför den förstÀrkta signalen. Med en WiFi-repeater kan du pÄ ett enkelt och effektivt sÀtt fördubbla tÀckningsomrÄdet för ditt WiFi-nÀtverk och nÄ lÄnga hörn av ditt hem eller kontor, olika vÄningar i ditt hus eller till och med utöka tÀckningen till din trÀdgÄrd eller ditt garage. BÄde repeaters och förstÀrkare kallas ibland för WiFi boosters eftersom det Àr vad de i praktiken gör.

Ingen tÀckning?

I och med att vÀrlden blir mer och mer beroende av WiFi och vikten av en snabb, stabil och sÀker internetanslutning ökar stÀndigt ökar uppstÄr ocksÄ mer och mer problem med WiFi tÀckningen, inte minst i hemmet. Dessutom ökar antalet produkter som vi vill koppla till WiFi nÀtverket hela tiden.

VÄra hem blir allt mer smarta och samtidigt ocksÄ mer teknikfyllda. Att ha en router hemma Àr numera en sjÀlvklarhet likvÀrdig med spisen eller kylskÄpet, och för dem som bor i en liten lÀgenhet Àr det ju helt okej: den egna signalen kommer fram klart och starkt och finns dÀr nÀr man behöver den. Men att fÄ en pÄlitlig och snabb WiFi signal i hela huset kan vara en utmaning. Kanske finns det en död zon i ett sovrum pÄ övervÄningen dÀr dina barn vill strömma en film, eller kanske tappar signalen i trÀdgÄrden? Eller har du problem med signalen i garaget? WiFi har blivit lika oundgÀngligt som el.

Med tanke pÄ alla enheter, apparater och arkitektoniska funktioner som bÀrande vÀggar eller branddörrar orsaka störningar i det typiska huset- Till och med den mest kraftfulla WiFi-routern missa nÄgra flÀckar. Det Àr hÀr WiFi förstÀrkaren eller repeatern Àr lösningen för de döda platserna. Du kanske vet att ju lÀngre bort en WiFi-enhet Àr frÄn WiFi-Ätkomstpunkten eller routern, desto lÄngsammare Àr hastigheten pÄ ditt WiFi nÀtverk?

Genom att anvÀnda WiFi-nÀtverksförlÀngare eller repeaters i ditt hem kan du pÄ ett enkelt sÀtt förkorta avstÄndet mellan dina WiFi-enheter och WiFi-signalen och dÀrmed öka varje enhets hastighet och förbÀttra prestandan.

Hur man anvÀnder en WiFi förstÀrkare eller repeater

En WiFi förlÀngare, eller extender, plockar upp din signal och skickar den vidare sÄ att du kan fÄ bÀttre tÀckning pÄ ett större omrÄde. Du kan dra nytta av detta system genom att placera förstÀrkare pÄ strategiska platser i huset sÄ att den nÄr de delar av huset som inte tÀcks med routerns WiFi.

Det Àr dock viktigt att du tÀnker pÄ placeringen: om förstÀrkaren stÀlls pÄ ett stÀlle dÀr signalen redan Àr dÄlig, kommer den inte automatiskt att fixa detta, utan endast skicka signalen vidare. Om du placerar repeaters och förstÀrkare rÀtt, dÀr de har starkaste signalstyrkan, kommer det att hjÀlpa dig att uppnÄ maximal tÀckning eftersom en starkare signal skickas vidare och dÀrmed utökar ditt WiFi. Du kan anvÀnda dig av Bredbandskollen för att kontrollera att du har en optimal signal nÀr du testar dig fram.

Det ideala lÀget

bÀsta sÀttet att förlÀnga wifi
KĂ€lla: thewirecutter.com

Utmaningen med rÀckvidd Àr platsen du ska sÀtta din förstÀrkare eller repeater pÄ. Felaktig placering innebÀr att en rÀckvidd inte kan fÄ tillrÀcklig WiFi-signal frÄn din router för att samtidigt spela upp video, strömmafilm eller spela onlinespel. För att avgöra var repeatern eller förstÀrkaren ska placeras för optimalt WiFi, kan du försöka att kartlÀgga var de objekt som kan störa signalen finns. FörestÀll dig att du ser radiovÄgorna, tÀnk pÄ var vÀggar, elskÄp, bokhyllor eller köksapparater som mikrovÄgsugn stÄr och anvÀnd dessa fakta för att bestÀmma vilken den bÀsta platsen bÄde för routern och för förstÀrkaren kan vara. Ett knep som underlÀttar detta Àr ocksÄ att tÀnka pÄ höjden eftersom de flesta hushÄllsapparater och möbler inte stÄr högre upp Àn huvudhöjd. För att maximera effekten kan det vara bra att stÀlla förstÀrkaren högt upp. PÄ sÄ vis blockeras inte radiovÄgornas rÀckvidd.

Vanliga misstag som du bör undvika

Alla signaler i ett trÄdlöst nÀtverk tas emot och skickas vidare av förstÀrkaren. I ett stort hem dÀr mÄnga förstÀrkare anvÀnds, kan detta skapa konflikter för signalerna och lösningen kan i vÀrsta fall bli vÀrre Àn problemet. DÀrför Àr det viktigt att planeringen av placeringen av repeaters och förstÀrkare planeras noggrant.

Kontrollera produktbeskrivningen och tÀnk pÄ att vanligen rÀcker med en eller ett fÄtal repeaters eller förstÀrkare för att det ska fungera bÀttre i de flesta hem. Det Àr dock bra att kÀnna till tumregeln: WiFi förstÀrkaren ska helst stÄ mitt emellan routern och platsen dÀr du vill fÄ signal.

TÀnk pÄ detta nÀr du ska vÀlja WiFi förstÀrkare

wifi repeater

Den WiFi förstÀrkare som fÄtt betyget bÀst i test kan vara ditt bÀsta val beroende pÄ vad du och din familj har för behov. Det finns tre huvudaspekter som skiljer olika modeller frÄn varandra, och detta mÄste du tÀnka pÄ nÀr du ska vÀlja den bÀsta WiFi repeater för dig: sÀkerhet, dataöverföring och kompabilitet.

TrÄdlös sÀkerhet

Hur sÀker kommer din information att vara? Det beror pÄ krypteringen som förstÀrkaren anvÀnder. Det finns 3 olika sorters kryptering: WEP, WPA och WPA2. Den sistnÀmnda Àr den nyaste teknologin och Àven den som anses sÀkrast, sÄ försÀkra dig om att din förstÀrkare minst anvÀnder sig av WPA2 kryptering.

Dataöverföringshastighet

Dataöverföringshastigheten eller den hastighet som ditt data kommer att skickas i under ideella förhĂ„llanden beror mycket pĂ„ lĂ€gsta hastigheten hos din befintliga router – eftersom förstĂ€rkaren bara för signalen vidare, kan den inte erbjuda dig större hastighet Ă€n detta. Om du eller dina barn eller bĂ„de och spelar mycket onlinespel Ă€r hastigheten kanske det allra viktigaste. Vem vill förlora en omgĂ„ng LOL för att signalen laggar?

Kompatibilitet

Du kan ha den nyaste och snabbaste förstĂ€rkaren som finns att fĂ„ tag pĂ„ men den kommer inte att göra nĂ„gon nytta om den inte Ă€r kompatibel med din router eller om din router Ă€r gammal. År 1997 kom den originella WiFi standarden ut pĂ„ marknaden och sedan dess har den uppdaterats Ă„tskilliga gĂ„nger. Kontrollera alltid din router INNAN du köper en förstĂ€rkare för att sĂ€kerstĂ€lla att den Ă€r kompatibel.

Dual Band

En WiFi router som anvÀnder frekvensbanden 2,4 GHz och 5 GHz kallas för en Dual Band router eftersom de anvÀnder bÀgge frekvensbanden istÀllet för att anvÀnda ett av dem som tidigare versioner av routers gjorde. Detsamma gÀller förstÀrkare. Idag finns det till och med Tripple Band dÀr till exempel routern eller förstÀrkaren anvÀnder ett 2,4 GHz och tvÄ 5 GHz.

Extra funktionalitet

Vissa extenders har stöd för en eller ett par Ethernet-portar, dÀr du kan ansluta enheter som till exempel TV, spelkonsol och DVR som alltid stÄr pÄ samma plats. Detta har en positiv inverkan pÄ hastigheten, eftersom trafiken minskar i takt med att fÀrre enheter tÀvlar om att fÄ ansluta sig trÄdlöst. Det finns Àven de modeller som stÄtar med en port för högtalare eller hörlurar, sÄ att du kan streama musik frÄn din mobil eller dator.

Design

Design kan vara en viktig faktor för att allt ska ge ett enhetligt estetiskt intryck och dessutom passa ihop med annan elektronik i ditt hem. Repeatrarna kommer i mÄnga olika mönster men generellt sett Àr det tvÄ större trender som gÀller.

 • Den ena trenden Ă€r att vĂ€lja förstĂ€rkare eller repeaters som matchar designen pĂ„ sjĂ€lva routern men med egen strömförsörjning och antenner.
 • Den andra trenden Ă€r de som vill ha sĂ„ lite trĂ„dat som möjligt och dĂ€r repeatern eller förstĂ€rkaren Ă€r utformad för att anslutas direkt till ett vĂ€gguttag, och med ett par lysdioder som visar att apparaten Ă€r pĂ„ och hur stark signalen Ă€r.

Planeringen Àr A och O

förstÀrk wifi hemma
KĂ€lla: Linksys.com

Kortfattat kan man sÀga att har du en riktigt bra router kan den tÀcka en vÄning i ett hus eller en lÀgenhet under 80 kvm men har du ytterligare vÄningsplan eller större yta behöver du öka rÀckvidden för routern med förstÀrkare. Planering inbegriper sÄ mycket mer Àn att bara hitta den accesspunkt som Àr bÀst för att fÄ mesta möjliga tÀckning.
Checklista:

 1. Du behöver rÀkna ut hur mÄnga accesspunkter och repeaters som du kommer att behöva för att fÄ bÀsta möjliga tÀckning i ditt hem utan att riskera överbelastad trafik pÄ grund av att tvÄ av dessa sitter för nÀra varandra.
 2. Om du har tvÄ vÄningar i ditt hem kan du till exempel behöva en accesspunkt pÄ den routerfria vÄningen men troligen inte en ytterligare pÄ den vÄning dÀr du har din router.
 3. Du behöver avgöra om det Àr möjligt och praktiskt att dra en sladd frÄn routern till en förstÀrkare eller om en trÄdlös repeater kommer att passa bÀttre.
 4. Andra detaljer som kan avgöra hur mÄnga accesspunkter du kommer att behöva Àr antalet betongvÀggar eller bÀrande vÀggar i huset.
 5. Vill du kunna fÄ bra tÀckning utomhus (i garage, gÀsthus eller trÀdgÄrd) behöver du rÀkna med minst en förstÀrkare eller repeater per enhet.

Skydda ditt nya förbÀttrade nÀtverk

NÀr du hittat den WiFi repeater som fungerar för dig och maximerat din WiFi hastighet genom att kontrollera att du har en modern router, Àr det dags att skydda ditt nÀtverk frÄn snyltgÀster och andra externa potentiella faror som kan hota sÀkerheten för ditt WiFi.

Gör sÄ hÀr:

 1. Se till att inloggningsnamnet och lösenordet till din router Àr unika och svÄrgissade. AnvÀnd inte namnet pÄ ditt husdjur eller efternamn som lösenord, heller inte saker som: Efternamn + WiFi. TÀnk pÄ att alla nya routrar kommer med generiska inloggningsuppgifter som kan hittas genom en enkel googling och Àr dÀrför inte pÄlitliga.
 2. Aktivera den trÄdlösa krypteringen WPA2-PSK och ange ett nÀtverksnamn och en krypteringsnyckel (lösenordet som alla mÄste ange för att ansluta sig till nÀtverket). Det nÀtverksnamn du vÀljer bör helst inte vara personligt, eller lÀmna ut nÄgon information om dig. Aktivera stödet för gÀstnÀtverk om detta Àr nÄgot du behöver och se till att lösenordet för gÀstnÀtverket INTE Àr detsamma som lösenordet för huvudnÀtverket.
 3. Aktivera brandvÀggar i routern och Àven i alla anslutna datorer men se till att fjÀrradministrationen förblir avaktiverad. Ett sÀkrare alternativ till detta Àr att aktivera en vpn-server, som lÄter dig ansluta utifrÄn pÄ ett sÀkert sÀtt. Detta kommer Àven att lÄta dig komma Ät routerns instÀllningsgrÀnssnitt genom att logga in med IP-adressen.
 4. SÀtt igÄng och surfa pÄ ditt nya förbÀttrade nÀtverk!

FAQ

Hur ska jag placera min router för bÀsta tÀckning?

Placera routern centralt i ditt hem, pÄ en hylla eller sÄ högt upp du kan om du har mycket möbler. Se till att den inte Àr skymd av t.ex. bokhyllor eller andra skrymmande möbler och att inga vitvaror eller elektroniska apparater stÄr i nÀrheten. Pröva dig fram, byt plats eller bara vrid pÄ routern för att testa dig fram. VÀldigt smÄ Àndringar kan ibland ha stor effekt. PÄ www.Bredbandskollen.se kan du löpande mÀta hur dina Àndringar pÄverkar hastigheten.

Hur enkelt Àr det att ansluta förstÀrkaren till routern?

Vanligtvis mÄste du ange ditt SSID och lösenord för att ansluta din router till förstÀrkaren men mÄnga moderna förstÀrkare har mobilappar som hjÀlper dig att implementera den pÄ ett enkelt sÀtt. Vissa modeller har implementerat WPS (WiFi Protected Setup) vilket underlÀttar installationen betydligt: du trycker pÄ knappen pÄ routern och pÄ förstÀrkaren för att starta dem sÄ att den nödvÀndiga informationen kan skickas automatiskt över mellan enheterna. Efter första gÄngen kommer de kunna ansluta sig sjÀlv utan att du behöver göra nÄgonting.

Vad menas med 2,4 GHz-bandet eller 5 GHz-bandet?

Ditt WiFi anvÀnder radiovÄgor pÄ 2,4 GHz-bandet eller 5 GHz-bandet. 2,4 GHz-bandet trafikeras av mÄnga anvÀndare vilket gör att risken för störningar Àr stor. Om nÀtverksöverföringen störs mÄste ditt data skickas om, vilket leder till att hastigheten sjunker. PÄ 5 GHz-bandet fÄr det plats fler nÀtverk vilket gör att störningarna Àr fÀrre. 5 GHz klarar Àven av att sÀnda ett snabbare nÀtverk Àn 2,4 GHz.

Varför tÀcker inte min router hela huset?

Ett vanligt problem med WiFi Àr att din router inte tÀcker tillrÀckligt stort omrÄde. Du kanske bor i en villa med flera plan, vilket kan göra att din router inte nÄr alla rum. En WiFi-repeater kan dÄ anvÀndas för att öka rÀckvidden. Det Àr en mellanliggande utrustning som förmedlar trafiken mellan routern och din hemelektronik. En repeater ger lÀngre rÀckvidd, men eftersom den mÄste Àgna halva tiden Ät att kommunicera med ena sidan, och halva tiden Ät andra sidan, innebÀr det en reducering av hastigheten.

Varför Àr min hastighet sÄ lÄngsam?

MĂ€ngden anvĂ€ndare pĂ„verkar hastigheten pĂ„ alla nĂ€t och mĂ„nga glömmer bort att som ”anvĂ€ndare” inrĂ€knas Ă€ven mobiltelefoner, barnmonitorer, spelkonsoler och trĂ„dlösa högtalare. FrĂ€mst Ă€r det dock vad anvĂ€ndarna gör som pĂ„verkar hastigheten. NĂ€r du streamer musik eller film pĂ„verkas din bandbredd mer Ă€n nĂ€r du surfar pĂ„ vanliga hemsidor. Din utrustning kan ocksĂ„ spela roll, Ă€ldre routrar kan sakna förmĂ„gan att skicka höga hastigheter. Ibland behöver man uppgradera till en bĂ€ttre router snarare Ă€n att köpa WiFi förstĂ€rkare.

Borde jag skaffa en ny router?

Om din router inte stödjer de senaste versionerna av internetprotokoll behöver du byta ut din router mot en nyare modell innan du investerar i förstÀrkare eller repeaters.

Din gamla router kanske Àr det egentliga problemet?

Ibland rÀcker det ocksÄ med att skaffa en ny, bÀttre router, istÀllet för att addera förstÀrkare.

Kommer förstÀrkaren att pÄverka min hastighet?

Eftersom nÀttrafiken kommer att gÄ genom din repeater, kommer det naturligtvis att ta lite extra tid. Men den faktiska hastigheten kommer inte att bli pÄverkad.

Hur kan jag öka hastigheten med förstÀrkaren?

Eftersom förstĂ€rkaren inte behöver anvĂ€nda samma radiofrekvens för att skicka och ta emot data samtidigt utan kan anvĂ€nda ett frekvensband för kommunikation med routern och ett annat med din uppkopplade teknik kan du förbĂ€ttra prestandan avsevĂ€rt. Detta innebĂ€r att du stĂ€ller in routern och förstĂ€rkaren sĂ„ att de kan köra pĂ„ bĂ€gge frekvenserna alternativt finns detta redan inbyggt i din router och/eller förstĂ€rkare. En alternativ lösning Ă€r att placera förstĂ€rkaren lite lĂ€ngre bort och anvĂ€nda den som en extra accesspunkt. För att bestĂ€mma hur din extender ska anvĂ€ndas, kan du nĂ„ den via webbsidan – logga in med IP-nummer och de uppgifter som finns pĂ„ apparatens undersida – alternativt via en mobilapp. NĂ€r detta vĂ€l Ă€r gjort, Ă€r det en enkel sak att finjustera dess funktioner efter dina behov.

Varför funkar inte mitt WiFi?

Problem med trÄdlösa nÀtverk Àr nÀstan lika vanliga som nÀtverken sjÀlva. Men vad Àr det dÄ som kan gÄ fel? Svaret har att göra med hur systemet fungerar: ett trÄdlöst nÀtverk görs upp av radiosignaler genom vilka dina apparater kopplar upp sig mot WiFi. Dessa signaler kan försvagas eller störas av diverse objekt som kan finnas i rummet som stora möbler och ibland bÀrande vÀggar som utgör en blockering som signalen har svÄrt att trÀnga sig igenom. Maskineriet i hissen eller vÄgor frÄn mikron kan ocksÄ utgöra störmoment. Finns det mÄnga olika nÀtverk i just ditt omrÄde kan det vara frÄgan om trÀngsel, det vill sÀga att din signal har svÄrt att hitta fram till just dig. Lösningen kan i detta fall vara en internet förstÀrkare Àven kÀnd som nÀtverksförstÀrkare, förlÀngare, extender eller repeater. Ibland handlar det dock om att routern behöver bytas ut.

Hur fungerar en WiFi-repeater?

En WiFi Repeater innehÄller faktiskt tvÄ trÄdlösa routrar, liknande den trÄdlösa routern du redan har i ditt hem eller kontor. En av dessa trÄdlösa routrar hÀmtar det befintliga WiFi-nÀtverket. Den överför sedan signalen till den andra trÄdlösa routern, som överför den förstÀrkta signalen.

Hur installerar jag en WiFi-repeater?

WiFi Repeater Àr mycket enkla att installera. Allt du behöver göra Àr att placera repeatern pÄ en plats som kan ta emot ditt befintliga WiFi-nÀtverk och sedan ansluta strömförsörjningen. Du kan sedan logga in i WiFi-repeatern via din dator och mata in inloggningsinformationen och lösenordet för ditt befintliga WiFi-nÀtverk, sÄ att WiFi-repeateren kan ansluta och utöka.
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 74 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button