Motionscyklar har funnits pÄ marknaden i decennier, de representerar ett lÀttillgÀngligt alternativ till gym och ett bekymmersfritt sÀtt att bli av med de dÀr extra kilona. Vi har sett dem annonseras pÄ TV, pÄ Internet och i tidningen, men eftersom det finns sÄ mÄnga mÀrken och typer av stationÀra cyklar, Àr det inte sÄ lÀtt, som du kanske förvÀntar dig, att vÀlja en. Det faktum att det Àr en sÄ stor mÀngd av cyklar dÀr ute, kan göra att du kÀnner dig lite övervÀldigad.

NÀr de flesta mÀnniskor dÀr ute börjar göra sig egen forskning pÄ motionscyklar, har de ofta inte nÄgon aning om hur mycket tid man behöver tillbringa för att hitta den cykeln med bÀst motstÄndskraft eller den med kraftigaste ram. Om sanningen ska fram, Àr det mÄnga idag som Àr vÀldigt okunnig inom detta omrÄde, de flesta tÀnker att de vill brÀnna lite kalorier, och dÄ kommer vilken billig cykel som helst att duga.

Vanligtvis Àr det billigare att ha grundlÀggande funktioner som ett konfigurerbart trÀningsmotstÄnd och ett par programmeringsalternativ. MedelmÄttiga cyklar Àr bÀttre byggda, lÄter mindre och kÀnns mer stabila. För högklassiga cyklar kan man förvÀnta sig att ha mer avancerade funktioner, som en mer korrekt och detaljerad dator, förinstÀllda trÀningsprogram, anvÀndarprofiler, lÀngre garanti och flera motstÄndsnivÄer.

Verklighetskoll: Hur avancerad behöver din motionscykel vara?

Innan du köper en motionscykel hopfÀllbar, mÄste du veta dina trÀningsmÄl. Fundera över hur ofta du kommer att anvÀnda den och hur hÄrt du kommer vilja pressa dig sjÀlv. MÄnga gÄnger, överskattar mÀnniskor sin förmÄga och tror att de kommer att klara av att hÄlla upp med trÀningsplanen de har i Ätanke. Detta fÄr dem att köpa den dyraste spinningcykel, bara för att sedan inse att de inte fÄr ut det mesta av sin fulla potential.

NÀr du vÀl har gjort en realistisk uppskattning nÀr det gÀller anvÀndningen av maskinen, kommer du att finna det lÀttare att vÀlja en som passar dina trÀningsmÄl. Och för att avsluta hÀr, komma in en trÀningscykel bÀst i test för att se vad som Àr relevant för 2020.

MĂ„ste-Ha-Funktioner

Oavsett hur mycket pengar du Àr villig att spendera pÄ en motionscykel trÀning, eller vilken modell du Àr intresserad av, mÄste varje bit av trÀningsutrustning mÄste ha minst ett par grundlÀggande funktioner. Du kommer att behöva leta efter en cykel med olika motstÄndsnivÄer, och sitsen bör vara tillrÀckligt bekvÀm eftersom du kommer att tillbringa en hel del tid pÄ den. Om du inte Àr av genomsnittlig storlek, leta efter en cykelsits som kan justeras i enlighet med detta.

motionscykel testMen om du verkligen instÀlld pÄ att köpa trÀningscykel som Àr specifik, som inte har den bÀsta sitsen, kan du alltid köpa till en extra sitsdyna med gel eller mjuk fyllnad.

Komfort mÄste vara en prioritet, oavsett budget. Pedalerna mÄste inte bara vara tillrÀckligt breda, de mÄste ocksÄ ha nÄgon form av band för att se till att dina fötter inte glider nÀr du trampar. NÀr du har koll pÄ de mesta, kolla motionscykel test för att snabbt fÄ reda pÄ vilka mÀrken som gÀller.

Extra Tillbehör

Om det finns flera stationÀra cyklar som du Àr sugen pÄ, leta efter extra funktioner och tillbehör som skiljer dem Ät, vilket kan hjÀlpa dig med ditt beslut. Till exempel finns det cyklar som har inbyggda flÀktar som, bortsett frÄn tillhandahÄllet luftmotstÄnd, hjÀlper dig att svalna. Om du inte kan trÀna utan att lyssna pÄ din favoritmusik, finns det Àven motionscyklar med inbyggt akustiskt ljudsystem, som tillÄter dig att spela din musik pÄ hög volym.

En annan funktion som du kanske vill ta hĂ€nsyn till Ă€r vattenflaskhĂ„llare – det kanske inte verkar sĂ„ viktigt, men det hjĂ€lper definitivt om cykeln har en, eftersom du inte behöver avbryta din trĂ€ning för att ha ett glas vatten (eller, naturligtvis, din favorit energidryck). Ytterligare funktioner som du kanske önskar Ă€r fjĂ€rrkontrollkoppar, som senare modeller av motionscyklar har börjat att införa.

Kontrollera viktgrÀns och vikten av cykel

Stabilitet Àr en av de viktigaste aspekterna av trÀningen, eftersom det sista du vill Àr att skada dig sjÀlv nÀr cyklar pÄ din cykel. Om cykeln Àr vinglig, Àr den bara att glömma. Naturligtvis kanske vissa av er vill köpa utrustning pÄ nÀtet. I sÄ fall, för att avgöra hur stabil en cykel Àr, kontrollera vikten.

Ju mer den vÀger, desto mer stabil kommer den att vara. För tunga cyklar, mÄste det ingÄ transporthjul, annars kommer det att bli tufft att flytta maskinen frÄn en plats till en annan. Och sist men inte minst, se till att din vikt inte överstiger den maximala vikten för cykeln, annars kan du sÀtta din sÀkerhet i fara.

Buller

Samtidigt som detta inte Ă€r ett problem för alla, mĂ„ste du komma ihĂ„g att vissa cyklar, baserat pĂ„ motstĂ„ndet, Ă€r tystare Ă€n andra. Cyklar som har flĂ€ktar tenderar att vara bullrigare, eftersom de har luftkonditioneringsmotstĂ„nd – ju hĂ„rdare du cyklar desto starkare blir vinden och dĂ€rför ocksĂ„ ett starkare ljud. De flesta motionscyklar har inte ett outhĂ€rdligt ljud, men om du till exempel vill lyssna pĂ„ musik eller titta pĂ„ TV medan du trĂ€nar, kan bullret störa dig.

Sluten Mekanik för SÀkerhet

Om du bor i ett hushÄll med smÄ barn, mÄste du Àgna uppmÀrksamhet Ät hur motionscykel har byggts. Statistiken visar att tusentals barn skadas varje Är pÄ grund av att de har anvÀnt trÀningsutrustning i hemmet. För att undvika detta, se till att cykelns mekanik (som kedjan och svÀnghjul) Àr tÀckt, sÄ att barn inte kan fastna med sina fingrar eller andra kroppsdelar i dem.

Nu har vi gĂ„tt igenom nĂ„gra viktiga aspekter som du behöver tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du köper en cykel. Innan du spenderar pengar pĂ„ en, fundera pĂ„ hur du ska anvĂ€nda den, behöver du till exempel en trĂ€ningscykel hopfĂ€llbar? DĂ„ bör du söka pĂ„ hopfĂ€llbar motionscykel bĂ€st i test. Det finns en motionscykel för alla, frĂ„n seriösa cyklister till motionĂ€rer – du behöver bara hitta den rĂ€tta och bĂ€sta trĂ€ningscykel för dig.

Hur Du VĂ€ljer En Motionscykel

Det Àr viktigt att du vÀljer rÀtt motionscykel för dig. RÀtt cykel kommer att öka den totala effektiviteten av din trÀning och ser till att du uppfyller dina trÀningsmÄl. Nedan Àr nÄgra av de viktigaste faktorerna att ta hÀnsyn till nÀr du köper din nÀsta motionscykel.

Typ

Som diskuterats ovan, genom att veta vilken typ av motionscykel xxl som passar dig bĂ€st kommer att göra din sökning enklare. Även om det varierar frĂ„n person till person, Upright-cykeln Ă€r bĂ€st för dem med en enklare budget, Recumbent-cykeln Ă€r för de som krĂ€ver mer stabilitet och stöd. Indoor-cykeln Ă€r bra för riktiga trĂ€ningsentusiaster och rutinerade cyklister.

Funktioner

Motionscyklar kommer med sĂ„ mĂ„nga funktioner i dag – de Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n de cyklar vi hade förr – sĂ„ det bĂ€sta sĂ€ttet att hitta rĂ€tt maskin Ă€r att prova innan du köper.

Funktioner pÄ motionscyklar

Även om du planerar att köpa pĂ„ nĂ€tet (dĂ€r de bĂ€sta erbjudandena finns), gĂ„ ner till en lokal gymbutik för en provtur. Även om de flesta motionscyklar Ă€r justerbara, garanterar detta att du hittar en i en bra storlek för din kropp.

De viktigaste faktorerna att titta pÄ förutom storlek och typ diskuteras mer i detalj nedan:

  • trĂ€ningscykel bĂ€st i testSkĂ€rm – En tydlig skĂ€rm Ă€r viktigt. Leta efter en som visar puls, kaloriförbrukning, hastighet, varv per minut (RPM), motstĂ„nd, tid och avstĂ„nd. Du kan ocksĂ„ övervĂ€ga en interaktiv display som visar virtuella kurser.
  • Programmering – ÖvervĂ€g en maskin som Ă€r mycket programmerbar. MĂ„nga har rutiner som kan anpassas till din kondition, Ă„lder, vikt och kön.
  • PulsmĂ€tare – En pulsmĂ€tare kan hjĂ€lpa dig att fĂ„ ut det mesta av din trĂ€ning. De med bröstremmar Ă€r bĂ€st men kontaktskĂ€rmar fungerar ocksĂ„. (Du kan ocksĂ„ investera i en separat fristĂ„ende pulsmĂ€tare om din motionscykel inte har en.)
  • MotstĂ„nd – VĂ€lj en maskin med enkelt justerbart motstĂ„nd. Även om det kanske inte verkar som det nu kommer du att utvecklas. Och du kommer vilja göra din trĂ€ning svĂ„rare och svĂ„rare med tiden.
  • Extra Funktioner – ÖvervĂ€g extra funktioner som vattenflaskhĂ„llare, bokstĂ€ll och motionsmattor.
  • Förvaring – Hur lĂ€tt kommer din energetics motionscykel vara att förvara? Är det en vikbar modell? Kommer den med barn-sĂ€kerhetslĂ„s (om du har barn)?

Garanti

HÄll ögonen pÄ garantier. Leta efter en som ger minst tvÄ Ärs (om inte tre) tÀckning pÄ stora rörliga delar. TÀckning för ett Är av arbete Àr ocksÄ att föredra.

Pris

Naturligtvis Ă€r priset nĂ„got som alla behöver tĂ€nka pĂ„. JĂ€mför funktioner hos motionscyklarna inom din budget. Även om det finns bra budgetcyklar, kommer ett lite högre spenderande ge dig en mer tĂ„lig maskin som kommer att hĂ„lla mycket lĂ€ngre (och som ofta förser en med bĂ€ttre trĂ€ning).

Att AnvÀnda Din Motionscykel

Att komma igÄng pÄ din motionscykel för första gÄngen kan vara skrÀmmande. Lyckligtvis, Àr det mycket lÀtt. De tvÄ viktigaste delarna med din motionscykel Àr instÀllningarna och sjÀlva trÀningen.

InstÀllningar

Korrekta instÀllningar Àr mycket viktigt. Det kommer att ge dig en effektiv trÀning och kraftigt minska risken för skador. De fyra faktorerna att övervÀga inkluderar:

InstÀllningar av motionscykel

  • Sitthöjd – Med ena benet helt utstrĂ€ckt pĂ„ din cykel med foten i pedalen. Du ska bara ha en liten böj i knĂ€et (kanske 10 grader). Se till att du kan trampa bekvĂ€mt utan att behöva strĂ€cka eller flexa foten. Recumbent-cykel sitser justeras fram och tillbaka. Se till att benen nĂ€stan Ă€r fullt utstrĂ€cka, med en liten böj i knĂ€et.
  • Sitsen – PĂ„ en Upright-cykel, mĂ„ste du justera sitsen fram och bak (framĂ„t och bakĂ„t) samt höjden. Se till att dina knĂ€n Ă€r i linje med dina vrister nĂ€r du trampar.
  • Styrets Höjd – Den sista saken att stĂ€lla in pĂ„ en Upright-cykel Ă€r styrets höjd. Se till att de Ă€r i en bekvĂ€m stĂ€llning, att du kan nĂ„ styret enkelt. Höj styret lite högre för att lindra nedre rygg för pĂ„frestning.
  • Fotremmar – Om din trĂ€ningscykel har fotremmar, anvĂ€nd dig av dessa. Dra Ă„t dem vĂ€l om dina fötter. Dessa kommer hjĂ€lpa dig att bĂ„de trycka ifrĂ„n och dra, och ger en mycket mer effektiv trampning.

TrÀningen

Nu nÀr din trÀningscykel Àr rÀtt instÀlld, Àr det dags att trÀna. Naturligtvis bör din specifika trÀning vara individuellt anpassad. Det Àr dock vÀrt att notera att genom att lÀgga till motstÄnd simuleras kullar och sluttningar. Kolla in motionscykel test för att se prestanda över olika cyklar.

TrÀning pÄ motionscykel

Det Àr ocksÄ smart att notera att om du bÄde trycker och drar med pedalerna (med fotremmarna ordentligt Ätdragna) skapas ocksÄ en mer effektiv trÀning. Om din motionscykel har programmerat rutiner, kan du prova en av dessa som din första trÀning för att mÀta din kondition.

Är det sĂ€kert att cykla pĂ„ en stillastĂ„ende cykel?

Absolut. En stillastÄende cykel Àr en av de bÀsta formerna av skonsam trÀning som du kan göra.

motionscykel xxlVaresig du Àr gravid, eller om du har skador, som till exempel ischias, kan du enkelt bestÀmma nivÄn av intensitet, och hur hÄrt du pressar dig sjÀlv nÀr du anvÀnder en stationÀr cykel.

Det Àr ocksÄ ett av de sÀkraste sÀtten att börja brÀnna nÄgra extra kilon pÄ, om du kanske Àr kraftigt överviktig.

Cykeln i sig kommer att stödja din vikt, sÄ du behöver inte oroa dig för att skada dina leder, som sker vid andra typer av trÀningsformer.

Det samma gÀller för smÀrta i nedre rygg. Om du upplever smÀrta i ryggen Àr det sista du vill göra att förvÀrra det genom att böja, vrida eller lyfta tunga vikter.

De flesta gÄnger kommer subtila rörelser och stretching av musklerna mellan benen och nedre delen av ryggen att vara tillrÀckligt för att hjÀlpa till att lindra den smÀrta du upplever. PÄ det viset kan du lÀka mycket snabbare Àn vad du skulle ha gjort om du hade utfört trÀning med höga intensitetsövningar.

Till sist, ha det vi har gÄtt igenom nu i Ätanke nÀr du ska ut och leta trÀningscykel. Kolla efter motionscykel rea och se om du kan fynda nÄgot som du tror uppfyller dina krav.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 16 / Genomsnitt: 4