mini projektor

Topp 5 bÀsta miniprojektorer

16308

www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

Oavsett om du vill hÄlla presentationer eller kolla pÄ film, kan miniprojektorn vara en riktigt anvÀndbar produkt. NÀr du vÀljer en miniprojektor ska du definitivt kolla efter egenskaper sÄsom lÀmpligt avstÄnd för projektorn, högre kontrastförhÄllanden och ljusflöde samt flyttbarhet. För att hjÀlpa dig att hitta den bÀsta miniprojektorn, har vi granskat 17 test och valt ut de 5 bÀsta apparaterna som just nu finns tillgÀngliga pÄ marknaden.

1. LG PH550G Recension

"Till skillnad frÄn de vanligaste projektorerna sÄ kan du med LG föra över bilder frÄn din PC, smartphone eller surfplatta utan kabel"

Fördelar

 • Klarar av 3D
 • TrĂ„dlös anslutning via Bluetooth

Nackdelar

 • Inte jĂ€ttebra högtalare
 • Kan inte projektera sĂ„ bra pĂ„ kort avstĂ„nd

Översikt

LG:s lilla projektor Ă€r sĂ„ liten sĂ„ att du lĂ€tt kan ta den med dig var du vill i en liten vĂ€ska eller ryggsĂ€ck. Du fĂ„r en riktig biokĂ€nsla tack vare att bilden Ă€r pĂ„ hela 100 tum trots projektorns annars lilla storlek. Ladda ner filmer, musik, dokument och bilder pĂ„ en USB-sticka och sĂ€tt in den i projektorn för enkel tillgĂ„ng till dem i din projektor. Du kan Ă€ven koppla ihop dina enheter med projektorn via Bluetooth. Detta gör den till en bra hjĂ€lpreda för dig som jobbar pĂ„ kontor eller kanske kringresande och gör presentationer. Är det biokĂ€nslan som du Ă€r ute efter sĂ„ kan du till och med se filmer i 3D med LG PH550. Med LED-lampan som PH550 Ă€r utrustad med sĂ„ kan du njuta av naturliga fĂ€rger i ungefĂ€r 30 000 timmar. Detta betyder att den har en ungefĂ€rlig livslĂ€ngd pĂ„ 10 Ă„r Ă€ven om du skulle anvĂ€nda den under 8 timmar varje dag.

Vissa anvÀndare klagar pÄ att man behöver ha det helt mörkt eller Ätminstone hyfsat mörkt för att man ska se bilden ordentligt. Detta Àr vÀldigt vanligt med projektorer men kan kÀnnas besvÀrligt om man vill anvÀnda den för just presentationer. NÄgot som vissa anvÀndare ocksÄ tycker Àr nödvÀndigt Àr externa högtalare trots att projektorn Àr utrustad med interna sÄdana. Detta dÄ kvalitén pÄ de interna högtalarna inte anses sÀrskilt bra. Det Àr dÀremot lÀtt fixat tack vare att projektorn stödjer anvÀndningen av Bluetooth. En anvÀndare Àr mycket nöjd över att det gÄr att streama film via Bluetooth samtidigt som den Àr uppkopplad med samma medel till en högtalare.

SPECIFIKATIONER

 • 3D-kapabel: Ja (3D-glasögon sĂ€ljs separat)
 • Upplösning: 1280 x 720
 • Typ av lampa: RGB LED
 • LamplivslĂ€ngd: Upp till 30 000 timme/timmar
 • Batteridrift: 2,5 h
 • Dimensioner (BxDxH): 17,4 cm x 10,95 cm x 4,4 cm
 • Vikt: 650 g

2. Andersson PDX-1100 Recension

 ”Portabel men driftssĂ€ker med batteridrift”

Fördelar

 • Mycket för pengarna
 • VĂ€ldigt liten och lĂ€tt

Nackdelar

 • Vissa anvĂ€ndare klagar pĂ„ dĂ„lig bildkvalitĂ© och högljudd flĂ€kt

Översikt

Vad Ă€n du önskar din projektor till – spel, film, serier eller för att ta med pĂ„ resor – sĂ„ Ă€r denna projektor ett superbra alternativ. Den Ă€r sĂ„ liten att den fĂ„r plats i handen och vĂ€ger dessutom bara 296 gram. Den har ocksĂ„ utmĂ€rkt batteridrift och batterier varar pĂ„ upp till 2 timmar men den gĂ„r sĂ„klart Ă€ven att anvĂ€nda med strömkabel. Du kan lĂ€tt koppla ihop den med Chromecast och pĂ„ sĂ„ vis pĂ„ ett enkelt sĂ€tt ansluta telefonen eller surfplattan till projektorn. Vill du hellre anvĂ€nda len laptop eller datorn sĂ„ gĂ„r det Ă€ven dessa utmĂ€rkt att koppa ihop dem med hjĂ€lp av en HDMI-kabel. Du behöver dessutom inte ta med nĂ„gra externa högtalare dĂ„ PDX-1100 har integrerade högtalare. VĂ€lj mellan en bildyta pĂ„ 30 till 100 tum. Bilden Ă€r sjĂ€lvklart i HD och en bra ljusstyrka pĂ„ 200 lumen tack vare LED-belysning. Detta innebĂ€r att den Ă€ven har bra kontraster samt verklighetstrogna fĂ€rger. Om du behöver en projektor till arbetet eller bara vill ha bĂ€rbar underhĂ„llning sĂ„ Ă€r Andersson PDX-1100 lösningen för dig.

Skippa den klumpiga projektorn i taket och anvÀnd denna modellen i ditt vardagsrum eller sovrum. NÀr barnen vill se pÄ film i sitt rum sÄ kan du enkelt bÀra den till deras rum och göra om rummet till en biograf. I jobbet sÄ tar du enkelt med projektorn i fickan för att stÀlla i ordning inför presentationen för dagen men du har ocksÄ med dig underhÄllningen inför kvÀllen pÄ hotellrummet. NÀr du har den med pÄ resor sÄ kan du för enkelhetens skull anvÀnda de tvÄ integrerade högtalarna, men önskar du bÀttre ljudkvalitet i hemmet sÄ kan du koppla in externa högtalare med hjÀlp av en 3,5 mm AUX-ingÄng, vilket ocksÄ fungerar bra om du vill koppla in ett par hörlurar pÄ hotellrummet.


3. Forever MLP-100 Recension

”Android- och wifi support gör att du pĂ„ ett bekvĂ€mt och direkt sĂ€tt kan visa upp multimedia”

Fördelar

 • Stödjer Android och WiFI
 • Inbyggd Smart-TV
 • Billig
 • IngĂ„r en fjĂ€rrkontroll

Nackdelar

 • SvĂ„rt att hitta recensioner

Översikt

Denna LED-projektor Ă€r mycket mĂ„ngsidig dĂ„ den stödjer bĂ„de Android och Wi-Fi. Detta gör det enkelt och bekvĂ€mt att visa upp dina multimedia filer, anvĂ€nda internet och spela spel samt anvĂ€nda andra applikationer fast nu med en större skĂ€rm. Denna projektor frĂ„n Forever gĂ„r att anvĂ€nda pĂ„ sĂ„ kort distans som 1 meter, men Ă€ven upp till 3,5 meter om man har ett större rum. SjĂ€lv bilden kan ocksĂ„ redigeras och du kan pĂ„ sĂ„ sĂ€tt enkelt vĂ€lja mellan 30 tum – 120 tum och proportionerna 16:9 och 4:3 beroende pĂ„ hur stor bild du fĂ„r plats med pĂ„ vĂ€ggen. Modellen har ett inbyggt RAM-minne pĂ„ 1 GB, och ett sĂ„ kallat ”keystone correction” pĂ„ 15 grader. Vill du ligga ner och se film i taket sĂ„ Ă€r Ă€ven detta möjligt med Forever LED-projektorn som ocksĂ„ kan projektera bilden upp i taket. Även lampan i denna projektorn har 30 000 arbetstimmar och hĂ„ller dĂ€rför Ă€ven den i cirka 10 Ă„r Ă€ven om du anvĂ€nder den 8 timmar per dag. Denna modell fĂ„r bra betyg men de fĂ„ som har gett betyg skriver ej recensioner vilket gör det svĂ„rt att veta vilka för- och nackdelar som anvĂ€ndarna har hittat med modellen. Men med tanke pĂ„ priset och att den överlag fĂ„r bra betyg sĂ„ kan den definitivt vara vĂ€rd att prova.

SPECIFIKATIONER

 • 3D-kapabel: Nej
 • Upplösning: Upp till 1920 x 1080
 • Typ av lampa: LED
 • LamplivslĂ€ngd: upp till 30 000 timmar
 • Batteridrift: Nej

Kolla Priset


4. Asus S1 Recension

”Den perfekta projektorn för professionell anvĂ€ndning nĂ€r man behöver resa med lĂ€tt bagage.”

Fördelar

 • Det uppladdningsbara batterier rĂ€cker i 3tim
 • Integrerad SonicMaster högtalare

Nackdelar

 • Man kan vilja anvĂ€nda externa högtalare nĂ€r man ser film

Översikt

DĂ„ den Ă€r bara 3 cm hög och vĂ€ger endast 342 g sĂ„ Ă€r S1 den perfekta projektorn för professionell anvĂ€ndning nĂ€r man behöver resa med lĂ€tt bagage. Den har ett uppladdningsbart batteri som rĂ€cker i 3 timmar. Det gĂ„r Ă€ven att ladda telefonen med detta batteri Ă€ven om projektorn inte Ă€r pĂ„slagen. Även om du bara har projektorn 1 meter frĂ„n vĂ€ggen sĂ„ kan du njuta av en 41 tums skĂ€rm. Detta gör den perfekt för trĂ„nga utrymmen. LED-lampan utlovar en tydlig och klar bild med naturliga fĂ€rger. Lampan hĂ„ller 30 000 timmar vilket innebĂ€r cirka 10 Ă„r Ă€ven om du anvĂ€nder projektorn 8 timmar varje dag. Projektorn S1 har Ă€ven HDMI/MHL-utgĂ„ng och en SonicMaster – högtalare. Egentligen sĂ„ har man svĂ„rt att hitta nackdelar med denna lilla projektor. Bildkvaliteten Ă€r förvĂ„nansvĂ€rt bra. SjĂ€lvklart blir den bĂ€ttre om man mörklĂ€gger rummet men detta gĂ€ller de flesta projektorer. Det Ă€nda som man kan önska Ă€r en bĂ€ttre högtalare nĂ€r man vill se pĂ„ film. Men detta kan man lĂ€tt fixa med en extern högtalare. En nöjd anvĂ€ndare hade Ă€ven kopplat ihop projektorn med sin Chromecast vilket Ă€r riktigt smart för att underlĂ€tta daglig anvĂ€ndning.

SPECIFIKATIONER

 • 3D-kapabel: Nej
 • Upplösning: WVGA (854 x 480)
 • Typ av lampa: RGB LED
 • LamplivslĂ€ngd: Upp till 30 000 timmar
 • Batteridrift: 3tim
 • Dimensioner (BxDxH): 11,05 cm x 10,2 cm x 3,07 cm
 • Vikt: 342 g

5. ViewSonic M1 Recension

”ViewSonic M1 Ă€r en vĂ€ldigt portable LED-projektor som erbjuder underhĂ„llning pĂ„ ett bekvĂ€mt sĂ€tt i nĂ€stan alla rum.”

Fördelar

 • Bra högtalare frĂ„n Harman/Kardon
 • FjĂ€rrkontroll ingĂ„r
 • 6 h trĂ„dlös underhĂ„llning

Nackdelar

 • Vissa har varit tvingade att köpa till kablar
 • Laddar ur efter 10 dagar trots avstĂ€ngd

Översikt

ViewSonic M1 Àr tillverkad för att du ska kunna ta med underhÄllningen pÄ semestern eller bara anvÀnda den för underhÄllning i hemmet. Du kan lÀtt ansluta den till din laptop, smartphone eller till en Chromecast. Det finns med andra ord mÄnga alternativ. Dock sÄ har vissa som köpt modellen varit tvungen att investera i en kabel för att kunna ansluta till projektorn. Den fÄr dÀremot beröm för bra ljud, nÄgot som Àr vÀldigt ovanligt för dessa portabla projektorer. Det kan man tacka de dubbla högtalarna för som Àr framtagna av ljudexperterna Harman/Kardon. Till skillnad frÄn mÄnga liknande projektorer sÄ följer det med en fot till denna modell. Foten fungerar Àven som ett linsskydd nÀr du vill packa med dig den. DÄ denna har en LED-ljuskÀlla sÄ blir den strömeffektiv. Faktum Àr att denna tar rekordet bland de alternativ vi har tittat pÄ idag. Med denna sÄ fÄr du nÀmligen trÄdlös underhÄllning i upp till 6 timmar. Detta Àr 3 timmar mer Àn den som varit bÀst hittills. En anvÀndare sÀger dock att hennes M1 laddar ur efter 10 dagar trots att den Àr avstÀngd.

M1 Ă€r utrustad med den klassiska HDMI-ingĂ„ngen, en USB-port dĂ€r den exempelvis kan lĂ€sa mediafiler frĂ„n ett USB-minne. Föredrar du MicroSD sĂ„ gĂ„r detta ocksĂ„ bra. Vill du ansluta en kompatibel laptop sĂ„ anvĂ€nder istĂ€llet USB-C – ingĂ„ngen. NĂ€r du vĂ€ljer att göra detta sĂ„ kommer projektorn dessutom att ladda genom samma kabel vilket innebĂ€r underhĂ„llning under lĂ€ngre tid. Önskar du bĂ€ttre ljud Ă€n de redan fullt dugliga integrerade högtalarna sĂ„ finns det Ă€ven en 3,5mm AUX – ingĂ„ng dĂ€r du kan koppla in en extern högtalare.

SPECIFIKATIONER

 • 3D-kapabel: Nej
 • Upplösning: Upp till 1920 x 1080
 • Typ av lampa: LED
 • LamplivslĂ€ngd: 30 000 timmar
 • Batteridrift: 6tim
 • Dimensioner (BxDxH): 14,8 cm x 12,6 cm x 4,05 cm
 • Vikt: 750 g

Personer som ger presentationer pÄ affÀrsresor har ofta mest nytta av en projektor av större storlek. Men storleken, vikten, och strömförbrukningen som behövs, gör dem kanske inte till de bÀsta resesÀllskapet. I denna artikel tar vi en nÀrmare titt pÄ nÄgra av de tillgÀngliga alternativen för resan, och belyser en del ovÀntade fallgropar och ger rÄd och tips som du kanske inte annars hade tÀnkte pÄ. Först bör du veta vad en projektor Àr för nÄgot.

Vad Àr en mini projektor?

En miniprojektor Àr en kompakt projektionsenhet som normalt anvÀnds för kontorspresentationer eller för personlig anvÀndning för att spela upp film. Ofta vÀger den inte mer Àn en mobiltelefon, en sann ficksmart projektor som passar i din ficka, och drivs som en handhÄllen enhet. Precis som sin skrymmande storebror, kan dessa projektorer ansluta till olika former av enheter, sÄsom kameror, smarta telefoner, DVD-spelare och bÀrbara datorer. Mini projektorer Àr nedkrympta versioner av vanliga projektorer, som anvÀnder laser eller LED-ljus (mini led projektorer) för att projicera en bild och de körs pÄ batterier. Deras smÄ storlekar gör dem perfekta för resor eller för mÀnniskor som har möten och alltid Àr pÄ sprÄng. De vÀger betydligt mindre Àn sina storebröder och tack vare deras smÄ konstruktioner, kan de bÀras i fickan.

Hur bÀrbar behöver de vara?

projektor miniDen minsta projektorn idag faller in i tvĂ„ kategorier: ”palm-top” och ”pico”. Det finns en viss förvirring om kategorier, eftersom de flesta tillverkare kallar palm-toppar projektor mini.

Men med dimensioner upp till ca 2,5, med lite mer Àn 5 av 5 tum, Àr fick-beskrivning lite mer metaforisk Àn verklig. Miniprojektorer, Ä andra sidan, Àr att jÀmstÀlla med en mobiltelefon i storlek och vikt, sÄ att de lÀtt fÄr plats i skjortfickan.

Palm-tops, som kan vara en portabel projektor, Àr portabla nog att enkelt bÀrs nÀr du behöver dem. HÀr Àr det alltsÄ projektorns litenhet som stÄr i fokus.

NÄgra av LED-pocket-projektor ökar ocksÄ deras portabilitet av att kunna lÀsa filer direkt frÄn ett USB-minne. FrÄga dig sjÀlv om du drar nytta av denna funktion och om du kan lÀmna datorn hemma. Om sÄ Àr fallet, Àr en nÄgot större och tyngre projektorn med en USB-lÀsaren en mer praktisk lösning Àn en lÀttare projektor som inte fungerar utan datorn.

Vilken upplösning behöver du?

Idealiskt för bĂ€sta bildkvalitet bör du matchar projektorns upplösning (antal fysiska pixlar i projektorns visning-chip) till den upplösning som du anvĂ€nder ofta. TyvĂ€rr, du har inte lyxen av att göra det valet Ă€ndĂ„ med antingen ”palm-tops” eller ”pico”-projektorer. Palm-tops Ă€r allmĂ€nt SVGA—och i mĂ„nga fall inte standard 800 av 600, men ett lite mindre mĂ„l (858 600, till exempel). Det innebĂ€r att projektorn behöver skala Ă€ven en VGA-bild, vilket kan försĂ€mra bildkvaliteten nĂ„got. Pico projektorer erbjuder lite mer val i upplösning, men för nĂ€rvarande upp pĂ„ VGA (640 × 480), som Ă€r lĂ€mplig för video-eller för grundlĂ€ggande presentationer utan mycket text eller fina detaljer pĂ„ bild. Åtminstone ett par projektorer erbjuder endast halv-VGA (480 × 320) och Ă€r avsedda endast för video eller stillbilder. Ingen av mini-projektorer—pico eller palm-top—har inbyggda widescreen-upplösningar. Pico-projektorer, och palm-tops, Ă€r ocksĂ„ relativt begrĂ€nsade i raden av upplösningar, dĂ„ de kan acceptera och sedan skala ner till deras ursprungliga upplösning. SĂ„ se till att projektorn kan ta emot den signal som du planerar att skicka.

Hur ljusa ska dem vara?

Den allmĂ€nna regeln för en mobil projektor, Ă€r att ljusare inte alltid Ă€r bĂ€ttre, men du kan ignorera det som regel, för palm-top och pico-projektorer. Ingen av dem Ă€r tillrĂ€ckligt ljusa för att kvalificera sig som ”för ljusa” under alla ljusförhĂ„llanden för nĂ„gon rimlig storlek. SĂ„ för dessa projektorer, Ă€r ljusare alltid bĂ€ttre.

Den uppmÀtta ljusstyrkan för pico projektorer startar pÄ cirka 10 lumen. Som en tumregel, Àr detta starkt nog för att lÄta dig projektera en anvÀndbar bild för utökad visning i ett mörklagt rum pÄ ungefÀr en 24-tums diagonal storlek.

MÄtten för nuvarande palm-top projektorer körs frÄn en bit under 100 lumen till kring 200 lumen. Som en tumregel igen, Àr det tillrÀckligt ljust Àven pÄ den lÀgre delen för minst en 40-tums diagonal bild vid dÄliga ljusförhÄllanden. PÄ den övre delen, Àr det ljust nog för Ätminstone en 70-tums diagonal bild, Àven med omgivande ljus.

Ljusstyrka – fortsĂ€ttning

Ljusstyrkan av en projektor till iphone till exempel, som ocksÄ kallas ljusintensitet mÀts och visas i ANSI-lumen. Det beskriver hur mycket ljus en projektor kan projicera pÄ en viss yta. För att avgöra hur hög ljusintensiteten ska vara, mÄste du uppmÀrksamma förhÄllandena i miljön.

Är ditt rum dimbart? Desto ljusare omgivande, desto ljusare mĂ„ste projektorn vara. Bildstorlek och projektionsavstĂ„nd Ă€r ocksĂ„ viktigt faktorer att övervĂ€ga eftersom ett större projiceringsavstĂ„nd innebĂ€r att ljusstyrkan minskar nĂ€r de ska skickas till skĂ€rmen.

Kontrast – ger djup i din bild

Skillnaderna mellan hög och lÄg kontrast pÄ din projektor. Kontrast beskriver skillnaden i ljusstyrka mellan svart och vitt. För ett kontrastförhÄllande pÄ 1000:1, Àr den ljusaste punkten tusen gÄnger starkare Àn den mörkaste punkten. Ju högre kontrast en projektor har, desto skarpare och mer naturligt kommer den projicerade bilden att visas.

Hur höga kontrastvÀrden som behövs, Àr beroende pÄ tillÀmpning och miljö-ljusstyrka. KontrastförhÄllandet Àr sÀrskilt viktigt för hemmabioprojektorer för att skapa djup svÀrta. Om du vill anvÀnda din projektor frÀmst i dagsljus eller artificiell belysning, Àr det dÀremot inte en sÄdan viktig faktor. De flesta projektorerna pÄ marknaden idag kommer att erbjuda ett kontrastförhÄllande pÄ minst 5000:1.

Upplösning / Format – hur mĂ„nga pixlar kommer din projektor behöva?

Upplösningen beskriver antalet pixlar som bygger upp bilden. Ju högre pixeldensitet, desto mer detalj kommer bilden att ha.

Upplösningen som du behöver för din projektor beror pÄ den avsedda anvÀndningen och kvaliteten pÄ ingÄende data. I dagens vÀrld Àr vi vana vid högupplösta innehÄll tack vare moderna tv-apparater, datorer och andra skÀrmar.

Med detta i Ă„tanke, sĂ„ föreslĂ„r vi att du ska börja din sökning med en standard om inte har lĂ€gre upplösning Ă€n ”HD redo”. Med en HD-redo projektor (1280 x 720 pixlar) kan du uppleva dvd-filmer pĂ„ den stora skĂ€rmen. WXGA (1280 x 800) upplösning Ă€r ocksĂ„ perfekt för företagspresentationer, och matchar moderna widescreens, bĂ€rbara datorer och Ă€r dĂ€rför en vinnare i detta bĂ€rbar projektor test.

Om du vill ha en riktigt skarp bild som ska anvÀndas med en Blu-ray-spelare bör du skaffa en Full HD-projektor (1920 x 1080 pixlar). För spelare med en PS4 eller Xbox, kommer en Full HD-projektor att vara rÀtt val.

Full HD Ă€r inte det ultimata men i det exklusiva hemmabio segmentet finns det nu 4K-projektorer med en upplösning pĂ„ 3840 x 2160 pixlar. Även om det Ă€nnu inte finns en stor mĂ€ngd 4K innehĂ„ll som Ă€r tillgĂ€ngligt, kan du anvĂ€nda en bra upscaler (till exempel pĂ„ AV-receiver) vilket innebĂ€r att du kan njuta av ett utbud av Full HD-material i 4K kvalitet.

 • SVGA = 800 x 600 pixlar (4: 3-format)/lĂ€gre ingĂ„ngsnivĂ„ (med dagens mĂ„tt bildkvaliteten Ă€r lite lĂ„g)
 • XGA = 1024 x 768 pixlar (4: 3-format)/nybörjar-nivĂ„n och företag (detta Ă€r frĂ€mst anvĂ€ndbart för ersĂ€ttning maskiner snarare Ă€n en ny uppsĂ€ttning)
 • WXGA = 1280 x 800 pixlar (16:10-format)/företag och multimedia
 • HD-ready = 1280 x 720 pixlar (16: 9 format)/nybörjar-hemmabio
 • Full HD = 1920 x 1080 pixlar (16: 9 format)/hemmabio / företag
 • WUXGA = 1920 x 1200 pixlar (16:10-format)/för högupplösta företagspresentationer
 • 4K = 3840 x 2160 pixlar (16: 9 format)/högkvalitets hemmabio

Ta inte kontrastförhÄllande pÄ för stort allvar

Även om projektor-specifikationer inte Ă€r kompletta utan att nĂ€mna kontrasten, sĂ„ Ă€r det Ă€ndĂ„ inte den avgörande biten. Men du bör förstĂ„ att en kontrast refererar till förhĂ„llandet mellan de ljusaste och de mörkaste omrĂ„den en projektor kan skapa. I alla fall sĂ„ kommer kontrasten av en projektor att ha en viktig roll i ett mörklagt rum för att sĂ€kerstĂ€lla exakthet av visad grafik eller bilder.

Hur planerar du att ansluta?

En av de viktigaste frĂ„gorna Ă€r om du har planer pĂ„ att ansluta en miniprojektor till nĂ„gon annan enhet eller internet. Även om ett par av pico och palm-top projektorerna kommer tillsammans med komposit videoanslutning, Ă€r de flesta av dem försedda med bĂ„de SVGA och kompositkontakter. Innan du köper en liten projektor, bör du alltid se till att de ”utgĂ„ngarna” som finns pĂ„ projektorn Ă€r tillrĂ€ckliga och Ă€r förenligt med dessa pĂ„ din dator/video-utrustning.

MĂ€rke/Modell

mobil projektorBland andra val av attribut, Àr mÀrke och modell av en mini projektor, ocksÄ av stor betydelse. Om du redan tidigare har anvÀnt ett visst mÀrke, kan du vara sÀker pÄ att kvalitén som du fÄr Àr tillrÀcklig. Din familj eller vÀnner kan sÄklart ocksÄ ge dig förslag pÄ bra varumÀrken.

Om ett visst varumÀrke har en historia av att leverera ett verkligt vÀrde sedan tidigare, finns det stora chanser att det kommer att hÄlla fast vid detta i framtiden.

Dock du bör ocksÄ vara öppen för att testa med nya fabrikat/modeller för du vet aldrig nÀr en av dem kommer bli ditt mest omtyckta varumÀrke för framtiden.

Kostnad

Alla miniprojektorer som du vÀljer att köpa ska matcha din budget. Det Àr alltid tillrÄdligt att du kollar in priserna riktigt noga innan du lÀgger en bestÀllning pÄ nÀtet eller i butik. Viktigast av allt, bör du övervÀga alla ovan nÀmnda faktorer och funktioner (högtalare, batterier, SD-kort, internt-minne etc.) sÄ att du kan hitta den bÀsta miniprojektorn.

Även om projektor-specifikationer inte Ă€r kompletta utan att nĂ€mna kontrasten, sĂ„ Ă€r det Ă€ndĂ„ inte den avgörande biten.

Men du bör förstÄ att en kontrast refererar till förhÄllandet mellan det ljusaste och det mörkaste omrÄden en projektor kan skapa. I alla fall, kommer kontrasten av en projektor att ha en viktig roll att spela i ett mörklagt rum för att sÀkerstÀlla exakt visad grafik eller bilder.

HÀr finns nÄgra tips att övervÀga innan du köper en miniprojektor:

Bild- och ljudkvalitet: För att njuta av en film eller av presentationer, ska displayen vara ljus. Ljudet behöver sÄklart vara av hög kvalitet och vara som en opera för öronen.

Upplösning: Standardupplösning varierar frÄn en modell, frÄn en miniprojektor till en annan. Kom ihÄg att desto högre upplösning desto bÀttre kvalitet pÄ bilder i videon och mycket mer presentabla presentationer.

SpecifikationsförhÄllande: Du kan bestÀmma specifikationsförhÄllandet mellan en miniprojektorn genom att dividera avstÄndet frÄn bilden och den visade bredden. Det finns de prylar med höga specifikationer medan andra har mindre. Storleken pÄ specifikationsförhÄllandet kommer att ge dig mer klarhet i vart du ska placera det som ska visas pÄ skÀrmen. För den med större specifikationsförhÄllande, behöver du stÀlla in ett lÀngre avstÄnd frÄn skÀrmen. Medans de med mindre specifikationsförhÄllande gör att du placerar dig nÀrmare vÀggen. Genom att stÀlla in din mini projektor rÀtt, kan du vara sÀker pÄ att fÄ ljus skÀrpa.

Anslutning: miniprojektor för anvÀndning i hemmet ska ha HDMI-port, sÄ Àr det bara. I de fall dÀr du behöver en projektor i större utstrÀckning, bör du kolla in en Pico-projektor. Pico-projektorer levereras med en mÀngd anslutningsmöjligheter, inklusive HDMI, ljud ut och VGA-port.

Batteriets livslÀngd: Köp en miniprojektor med ett kraftfullt batteri. Laddningen som projektorn hÄller bör vara tillrÀckligt för dig och ditt anvÀndningsomrÄde. Det bör göra det möjligt för dig att titta pÄ och leverera dina presentationer utan ström. De bÀsta batterierna i en mini projektor bör dÀrför hÄlla i Ätminstone 1-2 timmar. Vissa modeller levereras med ett extra batteri.

Slutsats

SÄ lÀnge du tÀnker pÄ det som vi precis har gÄtt igenom, och spenderar tillrÀckligt med tid pÄ att undersöka och förbereda dina krav, sÄ kommer du troligtvis att hitta den bÀsta miniprojektorn för dig och dina behov.

De tips som vi precis har gÄtt igenom kommer Àven att hjÀlpa dig att undvika billiga och sÀmre miniprojektorer. Lycka till i ditt köp.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 12 / Genomsnitt: 3.8