www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

En babygunga kan vara ett mycket anvÀndbart redskap för alla nyblivna förÀldrar. De gungande rörelserna kan lugna ner en baby och ge förÀldern fria hÀnder, men du mÄste vara mycket försiktig nÀr du vÀljer denna typ av produkt. Babys Àlskar inte samma rörelser och kÀnner sig inte nödvÀndigtvis bekvÀma med att sitta stilla i en stÀllning. MÄnga elektriska babygungor erbjuder flera gunghastigheter och -riktningar. Flera Àr ocksÄ justerbara, vilket Àr en vÀldigt viktig aspekt för en babygunga. Vi har valt ut de 5 bÀsta modellerna baserat pÄ expertrecensioner och resultat frÄn oberoende produkttester.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Det Àr viktigt för oss att de produkter vi representerar Àr av högsta kvalitet och till de bÀsta priserna, sÄ vi kontrollerar alltid vÄra listor och uppdaterar dem vid behov för att ge dig de mest kvalitativa alternativen.

BabyBjörn Balance Soft

Babysitter Balance Soft Àr en ergonomisk babysitter dÀr ditt barn kan leka eller vila nÀra dig medan du tar en dusch, lagar mat eller fixar andra vardagssysslor
Fördelar
 • VĂ€lbeprövad design
 • Barnet kan sjĂ€lv fĂ„ den i gung
 • Enkel att flytta samt packa ihop
 • Kan anvĂ€ndas lĂ€nge
Nackdelar
 • LekbĂ„ge mĂ„ste köpas separat
Översikt

Babysitter Balance Soft Àr gjord för att din bebis ska ha en mysig plats att sitta pÄ medan du kan göra det som behövs göras. Balance Soft kommer lÀtt i gung vilket gör att barnet kan trÀna sin motorik och fÄ den i gung alldeles sjÀlv. Samtidig sÄ trÀnar babygungan barnets balans pÄ ett naturligt och tryggt sÀtt. Denna modell krÀver varken batterier eller att du kopplar in den i vÀggen dÄ den har en klassisk och vÀl beprövad design. Den första modellen kom redan Är 1961 och dagens Balance Soft Àr en mjukare och sÄklart Àven modernare version av den första klassikern.

Byxselen som modellen Ă€r utrustad med har en hĂ€rligt mjuk stoppning som bĂ„de Ă€r bekvĂ€m att sitta – och hĂ„lla i. Bebisgungan Ă€r skapad med runda former som omsluter barnet och gör den mysig och bekvĂ€m. SĂ„klart sĂ„ Ă€r den Ă€ven skapad med rĂ€tt stöd för rygg och huvud sĂ„ att ditt barn kan sitta i den redan som nyfödd. Babysitterns formsydda tygsits Ă€r nĂ€mligen gjord pĂ„ sĂ„ vis att den formar sig efter barnets kropp och fördelar pĂ„ sĂ„ vis vikten jĂ€mnt vilket Ă€r extra viktigt för nyfödda som fortfarande inte har en fullt utvecklad muskulatur. NĂ€r barnet har lekt klart i det upprĂ€tta lĂ€get sĂ„ kan du enkelt vĂ€xla frĂ„n det lĂ€get till ett mer bakĂ„tlutat vilolĂ€ge. NĂ€r du vill packa ihop och stĂ€lla undan din babysitter sĂ„ gĂ„r det Ă€ven att fĂ€lla ihop den sĂ„ att den blir helt platt. Detta Ă€r Ă€ven utmĂ€rkt om man vill packa med sig den om man ska nĂ„gonstans. NĂ€r barnet kan sitta upp sjĂ€lv sĂ„ Ă€r det bara att vĂ€nda pĂ„ tyget och anvĂ€nda den som en fĂ„tölj tills barnet nĂ„tt 13kg.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Specifikationer
 • För Ă„ldrar: Nyfödd – 2 Ă„r
 • ViktgrĂ€nser: 3,5 – 13 kg
 • MĂ„tt hopfĂ€lld: 39 x 89 x 11 cm

4moms MamaRoo 4.0

4moms mamaRoo babysitter guppar upp och ned och vaggar frÄn sida till sida, precis som förÀldrar gör nÀr de lugnar och tröstar sina barn
Fördelar
 • 5 olika rörelser – hitta din bebis favorit
 • Kontrolleras med en app
 • Har lugnande ljud och det gĂ„r Ă€ven att spela upp ljud frĂ„n din mobil
Nackdelar
 • Högsta priset hittills
Översikt

Denna populÀra och mycket omdiskuterade modell Àr mycket högteknologisk dÄ du till och med kan styra den frÄn en app. Men Àr den verkligen vÀrd pengarna? Denna modell har varit populÀr bland mammor i sociala medier. Men mÄnga har Àven frÄgat sig om det Àr vÀrt att köpa nÄgot sÄ pass dyrt för att bara anvÀnda den under de 6 första mÄnaderna i barnets liv? Vissa sÀger ja medan andra sÀger nej. Det rÄder med andra ord delade meningar om detta. Stolen vÀger hela 7 kg och mÄste kopplas in i ett eluttag, sÄ vill du ha en stol som Àr lÀtt att flytta runt sÄ finns det nog bÀttre alternativ. Men den har Àven mÄnga trevliga och praktiska funktioner som du inte fÄr i en annan stol.

Med denna behöver du inte gÄ förbi för att knuffa igÄng den hela tiden. IstÀllet sÄ startar du nÄgon av de fem olika rörelserna som den kan vagga i. Du kan starta mamaRoon antingen direkt pÄ stolen eller med hjÀlp av din smartphone. SÄ om du hör att din bebis har tröttnat sÄ kan du pröva byta rörelse eller hastighet utan att vara tvungen att gÄ tillbaka till stolen. Vill du att din bebis ska somna sÄ kan du Àven starta nÄgra av de inspelade naturljuden som finns eller lugnande musik. Vill du hellre anvÀnda nÄgon av de ljud som du redan har pÄ exempelvis telefonen sÄ gÄr Àven det bra. Förutom allt detta sÄ finns det Àven en leksaksbÄge med tre snurrande bollar som barnet kan leka med. Bollarna skallrar och har speglar som kan intressera bebisen.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Specifikationer
 • ViktgrĂ€nser: Max 9 kg
 • MĂ„tt: 65 x 22 x 44 cm

Nuna Leaf

En liten knuff startar en naturligt lugnande, rytmisk rörelse sida till sida som varar i över tvÄ minuter
Fördelar
 • Gungar i cirka tvĂ„ minuter utan el eller batteri
 • Unik, snygg design
 • GĂ„r att lĂ„sa sĂ„ att den inte gungar
Nackdelar
 • Dyr
Översikt

Denna modell Àr ganska unik. Sitsen Àr formad lite som ett löv och nÀr du knuffar igÄng den vaggande rörelsen sÄ ser den ut lite som ett löv som vaggar i vinden. Förutom dess unika och snygga design som definitivt frestar sÄ Àr det hÀrligt att se att efter den enkla knuffen sÄ vaggar den din bebis i cirka 2 minuter. Detta utan batterier eller nÄgon kontakt som gÄr in i vÀggen. Det bÀsta med detta Àr att det inte skapas nÄgra oljud som kan störa dig och din bebis samt att det inte kostar nÄgra extra pengar. Vill du att den ska vagga i mer Àn 2 minuter sÄ finns det Àven en tystgÄende motor som du kan köpa till din Nuna Leaf Babysitter. NÀr du inte vill att den ska vagga lÀngre sÄ kan du Àven lÄsa den sÄ att den stÄr helt still. Detta Àr praktiskt om man vill leka eller mata sin bebis nÀr den sitter i sin babysitter.

Den bekvÀma och mjuka dynan som Nuna Leaf Àr utrustad med Àr gjord i 100 % organisk bomull och gÄr precis som tygen pÄ alla andra modeller i denna artikeln att tvÀtta i maskin. Den Àr Àven utrustad med ett sÀkert 3-punktbÀlte. DÄ denna modell Àr sÄ snygg, samtidigt som den Àr miljövÀnlig sÄ passar den vÀldigt bra i ditt hem. Det Ànda man skulle kunna klaga pÄ med denna modellen Àr att den har ett högt pris och trots detta sÄ mÄste leksaksbÄgen köpas till separat om man vill ha en sÄdan. Att den inte följer med kan kÀnnas lite snÄlt frÄn Nunas sida.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Specifikationer
 • ViktgrĂ€nser: Nyfödd upp till ca 15 kg ; klarar av max 60 kg
 • MĂ„tt: 71 x 72 cm x 45 cm.

Stokke Steps Babysitter

Den mjukt vadderade babygungan Àr unik dÄ den Àr gjord för att imitera rörelserna som skapas nÀr mamma gungar bebisen.
Fördelar
 • Kan kombineras med Stokke Steps Matstol
 • Bra komfort
Nackdelar
 • Bara vĂ€rt priset om man har hela serien
Översikt

Vill man köpa denna babygungan tillsammans med matstolen som den Àr gjord för sÄ fÄr man helt sÀkert mycket anvÀndning ur sin Stokke Steps Babysitter. Den Àr designad för att vara sÄ bekvÀm som möjligt för din bebis dÄ gunget ocksÄ ska pÄminna om en mammas rörelser. Just de dÀr vaggande rörelserna samtidigt som bebisen Àr trygg i sitt vadderade sÀte. Om bebisen Àr pÄ lekhumör sÄ kan du lÀtt fÀsta dess favoritleksak i den avtagbara leksakshÄllaren sÄ att barnet kan ha den just framför sig och leka med den Àven nÀr inte du kan hÄlla den dÀr. Har du matstolen frÄn denna serien sÄ Àr det bara lyfta upp babysittern och fÀsta den i matstolen nÀr det Àr dags för matdags sÄ bebisen Àven fÄr vara med er nÀr ni Àter.

NÀr bebisen vÀxer sÄ Àr det dags att plocka ur insatsen för nyfödda och anpassa sittlÀget efter barnets vikt. Detta gör du enkelt med hjÀlp av en spÀrr som finns pÄ undersidan. NÀr barnet Àr tillrÀckligt stort sÄ kan bebisen sjÀlv fÄ babysittern att vagga. Detta gör att barnet fÄr trÀna lite och samtidigt roar sig. NÀr du inte lÀngre vill ha babysittern framme eller kanske plocka med dig den nÀr du ska Äka nÄgonstans sÄ Àr det bara att vika ihop den sÄ att den blir platt. GummispÀnnet gör att den inte vecklas ut förrÀn du vill det.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Specifikationer
 • För Ă„ldrar: Upp till 6 mĂ„nader.
 • ViktgrĂ€nser: Max 9 kg.
 • MĂ„tt hopfĂ€lld: 80 x 13 x 53 cm

Beemoo 3 in 1

Den moderna babygungan som fÄr plats i alla hem Àr hÀr
Fördelar
 • Tar upp vĂ€ldigt lite plats
 • Följer med tvĂ„ leksakselefanter
 • Billig
 • VĂ€ger vĂ€ldigt lite
Nackdelar
 • Inte lika exklusiv och bekvĂ€m som en dyrare modell
Översikt

Denna modell Ă€r billig, praktisk och vĂ€ger nĂ€stan ingenting. Trots detta sĂ„ glider den inte runt pĂ„ golvet dĂ„ fötterna Ă€r gjorda i ett halkfritt material. Den största fördelen Ă€r dĂ€remot det konkurrenskraftiga priset. Detta Ă€r nĂ€mligen en vĂ€ldigt billig modell som Ă€ndĂ„ gör jobbet. Helt enkelt en enkel men fungerande babygunga. Modellen vĂ€ger ungefĂ€r bara 1kg. Detta gör den enkel att grabba tag i med en hand medan du har bebisen i den andra sĂ„ att du kan flytta runt den för att sedan kunna sĂ€tta ner din bebis just dĂ€r du önskar. Den Ă€r helt enkelt designad för att förĂ€ldern inte ska ha nĂ„gra som helst svĂ„righeter, men samtidigt sĂ„ ska den vara bekvĂ€m och sĂ€ker för bebisen att sitta i. SĂ„klart sĂ„ ger den inte samma bekvĂ€mligheter som en modell som kostar dubbelt sĂ„ mycket, men den gör sitt jobb pĂ„ det traditionella sĂ€ttet, samtidigt som den ser snygg och modern ut. Det ingĂ„r ocksĂ„ en leksaksbĂ„ge dĂ€r du kan fĂ€sta dina egna leksaker eller lĂ„ta barnet leka med de tvĂ„ medföljande, söta, mjuka leksakselefanterna. Vissa anvĂ€ndare har dock klagat pĂ„ att leksaksbĂ„gen har en tendens att lossna. Men generellt sĂ€tt sĂ„ Ă€r mĂ„nga vĂ€ldigt nöjda med produkten, speciellt med tanke pĂ„ vad man fĂ„r för priset – en vĂ€l fungerande plats att sĂ€tta barnet i medan du tar tag i det som behöver göras dĂ€r hemma.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Specifikationer
 • För Ă„ldrar: Upp till 6 mĂ„nader.
 • ViktgrĂ€nser: Max 9 kg.
 • MĂ„tt: 65 x 45 x 42 cm
Kolla Priset

Som nybliven mamma kan det vara svÄrt att ens fÄ tid till att duscha. DÄ kan det vara bra att kunna lÀgga bebisen nÄgonstans dÀr den blir underhÄllen medans man kan laga lunch, duscha eller kanske stÀda. En sÄdan hjÀlpreda kan vara en sittgunga för en bebis. Har ditt barn problem med kolik kan det vara extra bra med en babysitter med vibraton. Ta dÀrför reda pÄ vilken babygunga som fÄtt bÀst i test genom att lÀsa denna artikeln.

Vad Àr en babygunga?

En babygunga Àr nÀstan som ett babygym som kan studsa upp och ner. MÄnga vÀljer att ha bÄde ett traditionellt babygym och en babygunga för att ge bebisen lite alternativ. DÄ det gÄr att variera mellan att ligga pÄ mage, rygg eller sitta sÄ Àr det inte dÄligt för ryggen pÄ nÄgot sÀtt. Ett babygym gÄr oftast att anvÀnda frÄn det att barnet just Àr fött till det att han eller hon uppnÄr babygungans maxvikt. Vi kommer att kolla upp olika babygungor och dess för och nackdelar. Ta reda pÄ vilken babygunga som Àr bÀst i test! Det kan ocksÄ vara en idé att köpa en sÄdan babygunga pÄ rea.

Av vilka delar bestÄr en babygunga?

Det beror sÄklart pÄ vilken av alla varianter pÄ babygungor som du har valt. MÄnga bestÄr av en metallram och tyg. Vissa av dessa gÄr att stÀlla in i olika vinklar. SÄ finns det Àven en sort som Àr en batteridriven eller en elektrisk babygunga. Dessa kan oftast spela musik eller naturljud samt att det gÄr att anvÀnda som en vibrerande babysitter vilket kan hjÀlpa om ditt barn lider av kolik. En babysitter som Àr elektrisk Àr oftast ganska dyr sÄ det kan vara bra att ta reda pÄ vilken elektrisk babysitter som Àr bÀst i test sÄ att man fÄr sÄ mycket för pengarna som möjligt.

Vanliga storlekar pÄ babygungor

Storleken pÄ en babygunga kan variera mycket. Om du söker en babysitter till din nyfödda bebis sÄ Àr det bra att ta reda pÄ hur stor du vill att den ska vara och om den ska vara lÀtt att ta med sig eller ej. HÀr nedan har du tre exempel pÄ olika storlekar pÄ en babysitter. För mer information om dessa lÀs vidare.

BabyBjörn Balance Soft: Vikt: 2,1 kg Maxvikt: 13 kg MĂ„tt ihopfĂ€lld: 39 x 89 x 11 cm. Högsta lĂ€ge: 39 x 89 x 58 cm

Stokke Steps Bouncer: Vikt: 3,5 kg Maxvikt: 13 kg MĂ„tt ihopfĂ€lld: 80 x 13 x 53 cm. Höjden Ă€r justerbar 67 – 56 cm.

Skip Hop Babysitter: Vikt: 6,3 kg Maxvikt: 11 kg MĂ„tt ihopfĂ€lld: 50 x 77 x 23 cm. MĂ„tten uppfĂ€lld: 51 x 76 x 58–86 cm

Olika designer pÄ babygungor

babysitter elektriskDet finns ett stort utbud av olika modeller nÀr det kommer till babygungor. Det har nÀmligen blivit en vÀldigt populÀr avlastningsplats förutom de klassiska stÀllena som barnvagnen, vaggan eller sÀngen. Det Àr en bekvÀm hjÀlpreda i vardagen om man behöver nÄgra minuter för sig sjÀlv. Den enklaste varianten av babygungor har en metallram som klÀtts in med ett tyg och gungar barnet varsamt, du kan dock inte vinkla sitsen pÄ dessa. Har du en mer avancerad variant sÄ kan du vinkla sitsen mellan att sitta, nÄgot lutande och till ett liggande lÀge. Vissa babysitters gÄr att lÄsa fast i ett visst lÀge och kan pÄ sÄ sÀtt Àven anvÀndas som en typ av enkel matstol. Sedan sÄ finns det ocksÄ den typ av babygunga som Àr elektrisk och gungar sjÀlv. Dessa har ibland ocksÄ finesser som att vibrera eller spela musik. Vissa av dessa Àr ocksÄ batteridrivna istÀllet för elektriska. FörÀldrar med barn som har kolik kan ibland dra extra nytta av just dessa.

I vilka situationer har du mest nytta av en babygunga?

NÀr man har en bebis kan det blir svÄrt att till och med fÄ tid att duscha. Speciellt nÀr de börjar vilja krypa eller springa runt. DÄ kan det vara bra att ha nÄgon typ av barnvakt. En babygunga kan ibland fungera som en slags barnvakt under en kortare tid. Den kan Àven vara till hjÀlp för att söva barnet ibland. Du kan dÄ enkelt lÀmna barnet i babygungan lite snabbt för att exempelvis duscha eller laga lite mat. SÄklart sÄ Àr det bra att inte gÄ lÀngre bort Àn att du kan höra barnet ifall det grÄter.

Hur vÀljer man rÀtt babygunga efter sina behov?

Det finns mÄnga olika sorters babygungor sÄ hur ska man veta vilken som Àr den bÀsta babygungan för ens egna behov? Vi kommer nu att nÀmna 4 olika typer av babygungor och dess för och nackdelar. PÄ sÄ sÀtt sÄ kan du fÄ information och lÀttare kunna vÀlja den som du kÀnner passar dina behov bÀst.

Skip Hop Babysitter

PĂ„ senare tid sĂ„ har babygungorna utvecklats mycket och kan se vĂ€ldigt olika ut och ha flera funktioner. Den hĂ€r babysittern har en ordentlig bas man kan justera den pĂ„ höjden frĂ„n 58 cm till 86 cm, vilket gör att barnet kan sitta i den normalt men Ă€ven vid matbordet. Om man vill fĂ€lla ihop Skip Hop Babysitter sĂ„ krĂ€vs det en speciell nyckel som följer med. Dock sĂ„ Ă€r den fortfarande stor och tung Ă€ven nĂ€r du har fĂ€llt ihop den. NĂ€r klĂ€dseln blivit smutsig sĂ„ gĂ„r den att tas av och tvĂ€ttas. Även i denna sĂ„ följer det med ett inlĂ€gg för de mindre bebisarna sĂ„ att selen kan hamna precis rĂ€tt. SpĂ€nnena Ă€r smidiga och bebisen sitter lĂ€tt tillbakalutat och bekvĂ€mt i selen. Det följer med en leksaksarm som Ă€r avtagbar och vĂ€lkonstruerad. Vinkla den som du vill eller fĂ€ll tillbaka den helt. Du kan hĂ€nga ditt barns favoritleksaker pĂ„ armen och det följer Ă€ven med en liten leksak med en spegel som fĂ„ngar bebisens intresse. Det finns Ă€ven batteridrivna funktioner som styrs utav en knappsats. Detta Ă€r en babysitter med vibration och den har Ă€ven tvĂ„ olika naturljud samt tvĂ„ vaggvisor. Denna Ă€r alltsĂ„ stor och tung att flytta runt och Ă€ven dyr, men det positiva Ă€r att bebisen kan komma upp i höjd med de andra vid matbordet samt att barnet sitter lika bekvĂ€mt som i en vanlig babysitter. SĂ„ finns det utrymme och ni har den ekonomiska möjligheten att köpa denna sĂ„ kommer ni ha mycket glĂ€dje av den.

 • Vikt: 6,3kg
 • Maxvikt: 11 kg
 • MĂ„tt hopfĂ€lld: 50 x 77 x 23 cm

Fördelar:

 • Justerbar höjd
 • Mycket bra leksaksarm
 • Ljud och vibrationer kan startas

Nackdelar:

 • Tung och stor bĂ„de hopfĂ€lld och uppfĂ€lld
 • Dyr
 • Carena Landsort Babysitter

Carena Landsort Babysitter

elektrisk babygunga

Njut av ett vÀlfungerande nackstöd, bra lekbÄge och en stabil konstruktion. Maxvikten pÄ 9 kg Àr standard och den har en rymlig men lite för plan sittyta. Det som Àr bra Àr att den har ett nackstöd vilket Àr toppen för en mindre bebis. KlÀdseln av polyester Àr ocksÄ lÀtt att torka av nÀr det behövs och om det skulle behövas en grundligare rengöring sÄ gÄr det att ta loss och handtvÀtta den. Med hjÀlp av de tvÄ handtagen sÄ flyttar du enkelt runt babygungan i hemmet. Ryggstödet gÄr att stÀlla in i tre olika positioner. DÄ det Àr lite besvÀrligt att fÀlla ihop babysittern sÄ Àr den inte det bÀsta alternativet för att ta med pÄ en resa. Vill du montera isÀr den för att spara den till nÀsta barn sÄ gÄr det att gör detta genom att trycka ut fyra sprintar. PÄ sÄ sÀtt tar den inte upp sÄ mycket utrymme.

Om du inte vill att den ska gunga lÀngre sÄ gÄr det att stÀlla den i en fast position. Det Àr lite trÄkigt att gungandet upphör sÄ snabbt efter att det sats igÄng, det gör nÀmligen att man mÄste sitta med foten pÄ den för att hÄlla igÄng gungandet. Den medföljande lekbÄgen som har smÄ tygfÄr gÄr att lossa helt om man sÄ önskar. Tröttnar man pÄ fÄren sÄ kan man byta ut leksakerna i bÄgen. Denna babysittern har alla funktioner man kan behöva, dock sÄ hade det varit trevligt med ett bÀttre gung.

 • Vikt: 3,1 kg
 • Maxvikt: 9 kg

Fördelar:

 • Bra lekbĂ„ge som ingĂ„r
 • VĂ€lfungerande nackstöd
 • Stabil konstruktion

Nackdelar:

 • Lite besvĂ€rlig att fĂ€lla ihop
 • Önskas mer gung
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button