BÄST I TEST
4.3 / 5
WorldÂŽs Best Cat Litter
ANDRA PLATS
4.8 / 5
Ever Clean Xtra Strong Unscented
BÄST VÄRDE
4.5 / 5
FourFriends Lavendel
ÄR OCKSÅ BRA
4.0 / 5
Eco Cane Cat Litter
VÅRT SISTA VAL
4.5 / 5
Tigerino Canada

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi uppdaterar stÀndigt vÄra produktlistor för att ge dig de senaste modellerna till de bÀsta priserna, sÄ du kan vara sÀker pÄ att du fÄr produkter av högsta kvalitet att vÀlja mellan.

Kattsand Ă€r idag viktigt att ha om man Ă€ger en katt, den kan ju inte gĂ„ runt och utföra sina behov överallt inne, iallafall inte om man har en innekatt. Även om det Ă€r en utekatt man har, sĂ„ Ă€r det Ă€ndĂ„ bra att ha en kattlĂ„da med bra kattsand, sĂ„ den Ă€ndĂ„ har möjlighet att utföra sina behov i hemmet ocksĂ„. Idag finns det mĂ„nga olika mĂ€rken av kattsand, ett av de populĂ€raste idag Ă€r ever clean kattsand. Dock finns det massor av olika varumĂ€rken idag som producerar kattsand, sĂ„ det kan vara svĂ„rt att vĂ€lja vilken man ska köpa hem till sig och sin katt. Det kan vara smart att sĂ„ledes ta in lite information innan det Ă€r dags att vĂ€lja kattsand, sĂ„ att man verkligen hittar en produkt som bĂ„de du och som din katt faktiskt tycker om. Du kan ocksĂ„ lĂ€sa de test kattsand som finns, sĂ„ att du fĂ„ en mer överblick över respektive kattsand och hur de fungerat. Dock har katten en helt egen personlighet, sĂ„ det Ă€r helt och hĂ„llet din katt som kommer bestĂ€mma vilket kattsand som det faktiskt blir.

Av vad för material Àr kattsand gjort av

Kattsand kommer i en mĂ€ngd olika material med baser gjorda av allt frĂ„n lera till majs till kattsand kristaller. Kattsand Ă€r en ganska modern produkt. Även om katter har varit mĂ€nskliga följeslagare i nĂ€stan 10 000 Ă„r, var det bara under det senaste Ă„rhundradet som vi började föra dem inomhus med oss ​​pĂ„ heltid. Granulerat lerbaserat kattsand sĂ€ljs idag. Faktum Ă€r att lera – i allmĂ€nhet – Ă€r en av de mest anvĂ€nda elementen av kattsand. SĂ„ smĂ„ningom fördes ocksĂ„ kiseldioxid – en komponent av kvarts – som kattsand för mĂ„nga mĂ€rken av just kattsand. MĂ„nga av dagens varumĂ€rken idag lĂ€gger till substanser i formlerna. TvĂ„ vanliga former Ă€r kol och natron. Dofter lĂ€ggs ocksĂ„ till i vissa mĂ€rken. Även om du nu vet vad som finns i de olika typerna av kattsand, vet bara din katt vilken typ den helst föredrar. Katter kan vara krĂ€sna nĂ€r det gĂ€ller kattsand, sĂ„ ibland mĂ„ste du prova nĂ„gra olika typer innan du hittar den som fungerar bĂ€st för bĂ„de katten och dig. Vill du ha kattsand som inte luktar sĂ„ bör du ta en titt pĂ„ de som har dofter i kattsanden, sĂ„ att du förhoppningsvis slipper odören.

För mer miljömedvetna Àgare av katter finns det ocksÄ mer miljövÀnliga alternativ som inte Àr lerbaserade. Dessa formler innefattar vanligtvis olika kombinationer av förnybara eller Ätervunna produkter, sÄsom: Tidning, vete, tall, sÄgspÄn, majskolvar och jordnötsskal. Du kan Àven skapa din egen kattsand med hjÀlp av dessa eller liknande produkter. Att vÀlja miljövÀnlig kattsand kan vara ett smart val om man ocksÄ kÀnner att man vill bidra till miljön samtidigt, sÄ att man hittar kattsand som ocksÄ hjÀlper fast dÄ med en större blick.

Vad Àr de vanligaste priserna för kattsand

Letar du efter billig kattsand sÄ kan man rÀkna med att man hittar produkter för under hundralappen. Det finns billiga varianter som ÀndÄ levererar och Àr bra kattsand, dock fÄr du givetvis vad du betalar för. Skulle det vara sÄ att du Àr ute efter kattsand som inte dammar sÄ lÀr du försöka hitta större pellets och detta gör att kattsanden sÄledes blir lite dyrare. Ska du köpa ett kattsand storpack sÄ fÄr du givetvis rÀkna med att priset kommer vara högre, dock brukar det vara billigare i lÀngden eftersom de helt enkelt innehÄller mer kattsand. Vill man vÀlja de billigare varianterna sÄ fÄr man ocksÄ rÀkna med att det blir rörigare att ha hand om, kattsand Àr ocksÄ rÀtt tungt (om man inte tittar pÄ kristaller) vilket tyvÀrr kan göra det jobbigt att bÀra kattsanden, speciellt om det Àr sÄ att man bor i en lÀgenhet. Har man rÄd att lÀgga lite extra pengar pÄ dyrare kattsand sÄ kan man förhoppningsvis slippa de tunga vikterna eller odören som kan uppstÄ frÄn kattsand. Dock fÄr man i sÄ fall ocksÄ rÀkna med att katten kanske inte gillar kattsanden, sÄ se till att inte köpa för mycket i början nÀr du precis har bytt till ny kattsand, sÄ att du kan se över hur din katt reagerar pÄ den nya kattsanden.

Hur vÀljer man kattsand?

bÀsta kattsandenEgentligen Àr det inte du som vÀljer kattsand utan din katt, dÄ det Àr den som bestÀmmer om den kommer gilla kattsanden eller inte. Dock finns det givetvis en del saker du kan titta pÄ, speciellt om du Àr ute efter den bÀsta kattsanden sÄ att du och din katt trivs som bÀst. Din katt kommer dock givetvis göra ett kattsand test för att se om den gillar kattsanden eller inte, sÄ skulle den inte gillar det sÄ Àr det bara testa med ett nytt och hoppas pÄ det bÀsta! För att fÄ en god överblick över vad respektive kattsand erbjuder sÄ kan du lÀsa igenom de kattsand bÀst i test som finns pÄ nÀtet, dÄ de innehÄller god information om produkterna. Vilken kattsand Àr bÀst och luktar minst kanske du frÄgar dig? Det Àr oftast denna som man gÀrna vill ha, dÄ det tyvÀrr ibland kan komma en rÀtt hemsk odör frÄn just kattlÄdor. Idag finns det massor av sorter av kattsand dÀr ute, sÄ kÀnner du att du vill ha kattsand som Àr i god kvalité sÄ Àr det bra att lÀsa pÄ lite om vad för slags sorter det faktiskt finns att vÀlja mellan.

Det Àr lÀtt att bli förvirrad nÀr man övervÀger alla olika typer och mÀrken av kattsand som finns tillgÀngliga idag. Hur vÀljer du vilken du ska köpa? Det finns nÄgra sorter av kattsand, traditionell kattsand, klumpande kattsand, kristallkattsand och biologisk kattsand.

Traditionell kattsand Àr billigt, sÄ lera kostar sÄledes minst. Dock Àr det ocksÄ dammigt. Det Àr ocksÄ tungt och inte sÀrskilt lÀtt att ta hand om, du kommer dessutom behöva byta ut den rÀtt frekvent. Det enda som sÄledes egentligen Àr bra Àr kostnaden.

Klumpande kattsand Àr gjort av en typ av lera som bildas av förvÀxling av vulkanisk aska. Fördelen med bentonit i kattsand Àr att den kommer att absorbera flera gÄnger sin torrvikt i vÀtska och dÀrigenom expanderar den sÄ mycket som 15 gÄnger sin ursprungliga volym och bildar samtidigt klumpar som kan skopas ut utan att resten avlÀgsnas av kullen. Detta Àr en fantastisk funktionell förbÀttring jÀmfört med traditionell kattsand. Det Àr lÀtt att skopa men Àr ocksÄ tungt, det dammar lÀtt och det Àr tungt samt inte sÄ lÀtt att ta hand om. Dock Àr det ekonomiskt och inte sÀrskilt illaluktande.

Kristallkattsand Àr en form av natriumsilikat, ett Àmne med en otrolig förmÄga att absorbera vÀtskor, sÄ det Àr ingen överraskning att nÄgon bestÀmde sig för att marknadsföra den som kattsand. Det Àr ekonomiskt och lÀtt, sÄ du slipper bÀra tunga pÄsar. De Àr dessutom relativt dammfritt, dock Àr det inte sÄ mÄnga katter som faktiskt gillar denna sorten av kattsand. Ibland kan det ocksÄ bli rörigt och detta gÀller speciellt om din katt kastar runt sanden, vilket kan vara vÀldigt irriterande i lÀngden.

Biologisk kattsand har mÄnga alternativ i sig, de Àr dessa som Àr gjorda av vete, majs, korn och tall eller andra liknande Àmnen. Det Àr vÀrt att prova nÄgra olika typer för att hitta det bÀsta för dig och din katt. Dessa produkter Àr gjorda av biprodukter frÄn mÀnniska och djurmat samt trÀindustrin, att anvÀnda material som annars skulle kunna vara avfall. Det Àr miljövÀnligt och lÀtt att ta hand om, dessutom Àr de ganska lÄngvarigt. Dock kan de lukta ganska mycket av dessa sorter och det Àr lite dammigt, de fÄngar sÄledes inte lukt och klumpar liga lÀtt. Man behöver alltsÄ lukta och kontrollera dagligen i kattlÄdan. Du kan lÀsa igenom de kattsand bÀst i test som finns pÄ nÀtet sÄ hittar du förhoppningsvis kattsand som passar bÄde dig och din katt!

Tips nÀr du anvÀnder kattsand

Skulle det vara sÄ att det luktar mycket sÄ Àr det viktigt att du tömmer kattlÄdan oftare eller tar en titt pÄ nÄgon annan slags kattsand som kan absorbera bort lukt bÀttre. Se till att tömma den varje dag för att ta hand om den sÄ bra som möjligt. TÀnk ocksÄ pÄ att katter kan vara aggressiva med sin grÀvning, vilket kan göra att det sprÀtts kattsand runt i huset. För att behÄlla kattsanden i lÄdan, se till att omsluta den med en barriÀr eller övervÀg att placera kattlÄdan i en annan, större behÄllare som kan fÄnga upp kattsanden din katt sprÀtter runt. Skulle det vara sÄ att din katt har spratt runt massor med kattsand utanför kattlÄdan, sÄ Àr det bÀst att regelbundet damma eller svempa bort röran som kan byggas runt kattlÄdan. Att hÄlla rent pÄ golvet runt förhindrar att du och din katt spÄrar skrÀpet lÀngre in i ditt hem. Att skopa dagligen Àr bra, vill du dock ha det sÄ frÀscht som möjligt behöver du tvÀtta den ocksÄ. Helst bör du tömma den varje vecka, tvÀtta den med varmt vatten och dÀrefter skölja den med Àttika. VinÀger neutraliserar lukt och tar Àven bort smuts.

ever clean kattsandEn annan sak du ocksÄ kan göra som kattÀgare har anvÀnt i Äratal, Àr att lÀgga ett tunt lager bakpulver i botten av kattlÄdan innan du lÀgger pÄ kattsanden. Detta hjÀlper att hÄlla lukter under kontroll mellan rengöring. Detta Àr ocksÄ bra mot katter istÀllet för att anvÀnda kattsand som har doft i sig eller liknande. Det Àr ocksÄ smart att man har tvÄ kattlÄdor för sin katt, dÄ förhindrar du en överbelastning i en och samma lÄda samt sÄ erbjuder din din katt tvÄ alternativ. Det kan vara en möjlig lösning för de katter som gÄr utanför lÄdan. Skulle du ocksÄ upptÀcka att din katt utför sina behov pÄ andra stÀllen Àn i sjÀlva kattlÄdan, sÄ kan sjÀlva platsen för lÄdan ocksÄ vara ett problem. Skulle lÄdan ligga i ett trÄngt omrÄde sÄ kan katten kÀnna sig hotad eller rÀdd av situationen, vilket betyder att den hellre utför sina behov nÄgon annanstans. Det Àr ocksÄ smart att ha en matta under kattlÄdan som fÄngar kattsand som Äker utanför. TÀnk bara pÄ att köpa en matta som Àr tillrÀckligt stor för att omge kretsen pÄ alla sidor pÄ kattlÄdan.

Eftersom kattsand behöver bytas ut rÀtt ofta sÄ Àr det ocksÄ viktigt att du hittar en produkt som passar dig bra ocksÄ. Helst vill man ha sÄ luktfri som möjligt, skulle dock din katt inte uppskatta just den sorten du köper sÄ Àr det bÀst att du hittar en annan sort. Det Àr alltid bÀttre att tÀnka pÄ kattens behov eftersom det helt enkelt Àr stÀllet den faktiskt ska utföra sina behov! Ett tips Àr att köpa hem en sÄ liten förpackning kattsand som möjligt sÄ att du smidigt kan se om din katt trivs med produkten eller inte. Skulle den inte trivas, dÄ Àr det bara ta en titt pÄ en annan sort och göra samma sak dÀr! Till slut kommer ni förhoppningsvis hitta en sort som passar er bÄda och dÄ Àr det bÀst att bara fortsÀtta anvÀnda samma produkt. Skulle det vara sÄ att du köper en ny produkt helt plötsligt sÄ skulle din katt förmodligen inte uppskatta det, iallafall inte om den faktiskt gillade den kattsand som den hade tidigare. Katter kan vara vÀldigt krÀsna nÀr det gÀller kattsand och alla slags tillbehör eller leksaker som finns, sÄ har du en katt vill du givetvis uppfylla behoven för den sÄ gott du kan. Se till att vÀlja kattsand som ni bÄda gillar sÄ bÄda trivs nÀr det gÀller lukt, konsistens, pris och tyngd! Att testa olika varumÀrken pÄ just kattsand kan vara smart, men sÄ fort du och din katt hittat den kattsand som passar bÀst sÄ Àr det bara fortsÀtta köpa hem just den kattsanden! Idag kan du dessutom smidigt bestÀlla hem din kattsand, sÄ att du slipper bÀra den frÄn affÀren eller frÄn bilen!

Varje katt har en egen personlighet och Àr sÄledes annorlunda, detta inkluderar dessutom kattens beteende i badrummet. Var uppmÀrksam nÀr din katt lÀr kÀnna nya preferenser sÄ att ni hittar kattsand som passar er bÄda.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 24 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 24 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button