www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

AllmÀn information om hundmat

NÀr man köpt sin första hund kan det kÀnnas som att man landat i en djungel av nya alternativ. Det kan kÀnnas som en mardröm att hitta rÀtt bland foderhyllorna. Bör man satsa pÄ torrfoder för hund? Eller vÄtt foder? Fisk, kött eller grönsaker? Ett hundfoder utan spannmÄl eller med? Köper man dessutom sin hundmat pÄ nÀtet sÄ bli alternativen Ànnu fler och kvaliteten varierar sÄklart mycket. DÀrför Àr det viktigt att man lÀser innehÄllsförteckningarna noga. Men vad bör dÄ stÄ i dem? Hur kan man veta om det Àr bra mat eller ej? LÀs vidare för att fÄ lite tips pÄ vad man kan leta efter. Nedan sÄ kan du ocksÄ hitta nÄgra tips pÄ bra hundfoder. Precis som för oss mÀnniskor sÄ lönar det sig att satsa pÄ bra mat i lÀngden. Det hjÀlper nÀmligen bÄde oss mÀnniskor och djuren att hÄlla oss starka och friska sÄ att man slipper lÀkarbesök. LÀs dÀrför vidare sÄ att du kan hitta den bÀsta hundmaten för din hund.

Vilka olika typer av hundmat finns dÀr ute?

Att stĂ€lla sig framför hyllan med hundmat för första gĂ„ngen kan kĂ€nnas övervĂ€ldigande. Vad ska jag vĂ€lja? Vad Ă€r skillnaden mellan alla dessa alternativ? Först och frĂ€mst sĂ„ kan man skilja pĂ„ det sjĂ€lvklara. Valp – och vuxenfoder. Vuxenfodret Ă€r det som hunden Ă€ter hela sitt vuxna liv sĂ„ lĂ€nge som han inte behöver ett dietfoder eller nĂ„got annat speciellt foder under en viss period. Om det sedan fĂ„r finnas spannmĂ„l i hundmaten debatteras det mycket om och Ă€r nĂ„got som Ă€r upp till dig som Ă€gare till din hund. De hundfoder som kommer nĂ€mnas senare i ett hundmatstest Ă€r gjorda pĂ„ kött, fisk samt grönsaker och innehĂ„ller inte spannmĂ„l.

Det viktigaste Àr att din hund mÄr bra. Det mÀrks tydligt dÄ den dÄ Àr glad och pigg och har en mage sköter sig som den ska. Hundens kost bidrar mycket till detta. FÄr den mat som Àr hÀlsosam och som den mÄr bra av sÄ kommer allt detta fungera som det ska. FÄr hunden dÀremot inte en kost som den mÄr bra pÄ sÄ kommer du mÀrka att hunden blir hÄglös, trött samt att pÀlsen blir glanslös och dÄlig och magen inte fungerar till hundra procent. Skulle din hund vara krÀsen sÄ kan du prova pÄ mindre förpackningar tills du hittar ett foder som hunden gillar. NÀr du hittat den maten som din hund föredrar sÄ kan du köpa de större förpackningarna för att pÄ sÄ sÀtt spara in lite pengar.

Vilka smakalternativ finns det för hundmat?

Hundmat finns i mÄnga olika smaker. MÄnga gÄnger sÄ beror det pÄ vilket kött som de har blandat i och ibland grönsaker och annat kan ge en liten förÀndring pÄ smaken. Har man en krÀsen hund sÄ kan man glÀdja sig Ät att det sÀkert finns nÄgon smak dÀr ute som din hund kommer att tycka om. Har man dÀremot en hund som slukar vad Àn som lÀggs i hans skÄl sÄ kan det mest bara kÀnnas förvirrande vad man ska vÀlja av allt dÀr ute. LÀs dÀrför vidare sÄ kan du fÄ lite tips pÄ vad du kan vÀlja av de hundfoder som fÄtt bÀst i test.

Hur mycket kostar vanligtvis hundmat?

Hundmat varierar mycket i pris. Det Àr tyvÀrr svÄrt att hitta billig hundmat som ocksÄ Àr bra. Förutom hundmat sÄ vill man Àven ha rÄd med sÄdant som hundgodis, hundben och andra tuggben för hund som till exempel Àr bra för tÀnderna. SÄ vilket specifikt hundfoder ligger pÄ en sÄdan nivÄ för dig? HÀr nedan listas de hundfoder som vi talar om nedan och dess ungefÀrliga priser. LÀs vidare för att fÄ veta mer om denna hundmat och ta reda pÄ om den skulle kunna passa för din hund.

  • Mush Vaisto Grön Nöt-Gris-Kyckling – Cirka 180 kronor för tre kilo.
  • Fish4Dogs Finest Ocean White Fish – En pĂ„se pĂ„ 12 kg kostar cirka 700 kronor.
  • Barking Heads Fusspot Grainfree Salmon – Kostar ungefĂ€r 170 kronor för 2 kilo.
  • Eukanuba NaturePlus+ Adult – Kostar cirka 300 kronor för en pĂ„se pĂ„ 2,3 kilo.
  • VOM Active FullfĂžr Proteinrik – En femkilos förpackning kostar cirka 180 kronor.

Hur kan man vÀlja rÀtt hundmat?

fÀrskfoder hundDet kan vara svÄrt att veta exakt vilken mat som Àr bÀst just för din hund. Hundar kan Àven dem ha allergier och personliga preferenser, sÄ vad ska man hÄlla utkik efter?

Har din hund börjar fĂ„ utslag eller andra hudproblem? DĂ„ kan det vara maten som Ă€r problemet. Precis som för oss mĂ€nniskor sĂ„ pĂ„verkas deras mag – och tarmhĂ€lsa av det som de Ă€ter. DĂ€rför sĂ„ kan det vara sĂ„ att hunden Ă€r allergisk mot nĂ„got som den Ă€ter och dĂ€rför fĂ„r den utslag. Exempelvis sĂ„ kan det vara sĂ„ att din hund Ă€r laktosintolerant. Vissa hundar klarar nĂ€mligen av mjölk medans andra inte. Med andra ord sĂ„ mĂ„r inte alla hundar bra av samma mat utan du mĂ„ste lĂ€ra kĂ€nna din hund och ta reda pĂ„ vad som Ă€r den bĂ€sta hundmaten för honom eller henne. Om din hund har en kĂ€nslig mage sĂ„ kan spannmĂ„lsfritt hundfoder vara det bĂ€sta alternativet. Även mat som fisk och kyckling brukar vara mer lĂ€ttsmĂ€lt och dĂ€rför ett bra val för dessa hundar. Fibrer Ă€r mĂ„nga gĂ„nger vĂ€ldigt bra för hunden, sĂ„ lĂ€nge som den inte lider av en kĂ€nslig mage. Har du en hund som inte ha problem med magen sĂ„ kan det vara bra att anvĂ€nda foder som innehĂ„ller rotsaker, frukt och grönsaker dĂ„ detta kan hjĂ€lpa till med Ă€nnu bĂ€ttre maghĂ€lsa för din hund.

Nu nÀr vi har pratat lite om vad som kan vara bra att tÀnka pÄ sÄ ska vi ocksÄ nÀmna fem bra alternativ pÄ hundmat som finns online och i vissa butiker. Vi kommer nÀmna för och nackdelar som har hittats samt vilken typ av hund som maten kan passa bÀst för. SÄ lÀs vidare för nÄgra tips.

Vom Active FullfĂžr Proteinrik

Detta Ă€r ett kvalitetsfoder frĂ„n grannlandet Norge. Detta Ă€r nĂ„got av ett premiumfoder som innehĂ„ller bĂ„de kött, mineraler och vitaminer samt att det ibland blandas i lite grönsaker. Med andra ord sĂ„ innehĂ„ller detta vĂ„tfodret bara riktig mat, vilket Ă€r vĂ€ldigt trevligt. Om du vill kombinera detta med torrfoder sĂ„ Ă€r det inga problem. Man kan exempelvis ge torrfoder pĂ„ morgonen och VOM till middag. För att hunden ska mĂ„ bra och hĂ„lla sig i god form sĂ„ Ă€r det viktigt att proteiner utgör basen i hundens kost. Även om hunden idag kan överleva bĂ„de pĂ„ matrester, grönsaker och annat. DĂ€rför Ă€r denna produkten sĂ„ bra dĂ„ den utgörs frĂ€mst av högkvalitativt, rent kött med tillsatta mineraler och vitaminer. Detta foder gör sig utmĂ€rkt som ett allroundfoder och kommer dessutom att bidra till att din hund fĂ„r en trevlig och skinande pĂ€ls. Det kan Ă€ven fungera för en hund som ska trĂ€nas upp för tĂ€vling eller jakt i och med dess rika mĂ€ngd protein alternativt om hunden har problem med vikt i och med dess lĂ„ga mĂ€ngd kolhydrater.

Eukanuba NaturePlus+ Adult

VĂ€lj mellan mĂ„nga olika smaker och njut av att veta att din hund fĂ„r i sig mĂ„nga bra omegafetter, vitaminer och mineraler. Detta Ă€r en komplett och nĂ€ringsrik mĂ„ltid av hög kvalitet för din Ă€lskade fyrbente kompis. Det syns ocksĂ„ tydligt i pĂ€lsen dĂ„ du pĂ„ bara ett par veckor kan se skillnaden – en glansig och vĂ€lmĂ„ende pĂ€ls. Detta Ă€r ett torrfoder, rikt pĂ„ lamm som passar till mellanstora hundar. Om du vill sĂ„ kan du ocksĂ„ hitta samma foder för smĂ„ eller stora hundar och till och med för din valp. Detta foder har ocksĂ„ en bra tillĂ€ggsfunktion i form av ett sĂ„ kallat Denta Defense vilket innebĂ€r att det minskar mĂ€ngden tandsten. Fodret hjĂ€lper ocksĂ„ till att bygga upp hundens immunförsvar och underlĂ€ttar matsmĂ€ltningen.

Barking Heads Fusspot Grainfree Salmon

Har din hund ledproblem? DĂ„ kan detta vara fodret som kan hjĂ€lpa din hund med det. Fodret innehĂ„ller nĂ€mligen lax vilket innebĂ€r mycket omega tre och andra bra fiskfetter som hjĂ€lper till att hĂ„lla hundens leder mjuka och rörliga. Det kan Ă€ven fungera bra som ett allergifoder för din hund om den har mĂ„nga allergier men man bör alltid testa sig fram innan man vet sĂ€kert. Önskar man ett riktigt bra foder sĂ„ kan man aldrig köpa riktigt billig hundmat men detta fodret har ett nĂ„got billigare kilopris trots sin höga standard pĂ„ hundfodret. Dess höga halt av bra fetter hjĂ€lper Ă€ven till med en vacker och glansig pĂ€ls. Även detta foder fungerar bra för hundar med kĂ€nsliga magar. IstĂ€llet för spannmĂ„l i fodret sĂ„ anvĂ€nder de sig av sötpotatis. Tack vare detta sĂ„ tillförs ocksĂ„ en bra mĂ€ngd av vitaminer och antiinflammatoriska Ă€mnen. Produkten Ă€r fri frĂ„n smakĂ€mnen, fĂ€rgĂ€mnen och konserveringsmedel.

Fish4Dogs Finest Ocean White Fish

Detta Ă€r nĂ„got lite annorlunda. Detta företag har nĂ€mligen satsat allt pĂ„ hundfoder som innehĂ„ller fisk. Detta Ă€r ett hundfoder som Ă€r rikt pĂ„ mineraler och vitaminer samt vit fisk. Om du ska ge din hund vit fisk sĂ„ bör den vara vildfĂ„ngad. Om den Ă€r odlad sĂ„ Ă€r den vanligtvis full av antibiotika och det Ă€r inte bra att Ă€ta för mycket av. Även Ă€rtprotein Ă€r tillsatt till detta foder. Det Ă€r ocksĂ„ tillsatt vitaminer, speciellt vitamin A vilket Ă€r bra för klor och pĂ€ls. Fodret Ă€r avsett för vuxna hundar vilket ocksĂ„ mĂ€rks dĂ„ bitarna Ă€r ganska stora, men det finns Ă€ven för mindre hundar. Vill du ge din hund mat av toppkvalitet sĂ„ Ă€r detta det exklusiva foder som du har letat efter.

Mush Vaisto Grön Nöt-Gris-Kyckling

Mush Àr ett hundfoder som kommer frÄn Vaisto i vÄrt grannland Finland. Detta Àr ett bra foder om du har en Àldre hund eller en hund som bara i allmÀnhet har en sÀmre ÀmnesomsÀttning. Trots att din hund har vÀldigt kÀnslig mage sÄ bör den inte ha nÄgot problem med detta foder. Maten Àr nÀmligen enkelt sammansatt utan nÄgra konstigheter. Den bestÄr frÀmst av nötkött, gris, kyckling, frukt, grönsaker och oljor. MÄlet Àr att fodret ska ha den sammansÀttningen som maten hunden skulle Àta i det vilda. Med andra ord ben, kött och en hel del grönsaker vilket Àr det maginnehÄll som bytesdjuret för vilda hundar har. AlltsÄ Àr naturen modellen för hundmatens komposition. Maten Àr ocksÄ bitvis rÄ för att pÄ sÄ sÀtt innehÄlla de enzymer som hunden skulle fÄ i sig naturligt i det vilda. PÄ sÄ sÀtt bildas ocksÄ den bra och sunda bakteriefloran som hunden naturligt fÄr i sig. Man skulle nog pÄ ett sÀtt kunna kalla det fÀrskfoder för hund. (fÀrskfoder hund)

Sammanfattning

Hoppas att denna artikeln har fungerat som en karta i djungeln av hundmat sĂ„ att du nu vet vad du letar efter och vad som passar just din hund och hans eller hennes behov. Behöver du ta hand om lederna lite extra? Skulle hunden behöva gĂ„ ner lite i vikt? Är han eller hon en jakthund eller soffpotatis? Ta allting du kĂ€nner till om din fyrbente kompis i berĂ€kning och vĂ€lj ett kvalitativt foder som kommer hjĂ€lpa din hund att vara frisk med en hĂ€rlig pĂ€ls som skiner av vĂ€lmĂ„ende och nyttig mat. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan ni förhoppningsvis undvika icke rutinmĂ€ssiga veterinĂ€rbesök och istĂ€llet leva ett friskt och lĂ„ngt liv tillsammans.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 15 / Genomsnitt: 3.9
Back to top button