www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi har nyligen granskat vÄra produkter och vi stÄr fast vid de produkter som vi har valt pÄ vÄr lista. Vi kontrollerar och uppdaterar stÀndigt vÄra listor sÄ att du garanterat fÄr de bÀsta resultaten att vÀlja mellan.

En barnmatstol kanske inte verkar vara den högsta prioritet nÀr ditt barn Àr nyfött, eftersom det kommer att vara fyra till sex mÄnader innan barnet Àr redo för att Àta fast föda.

Men nĂ€r barnet Ă€r redo för den spĂ€nnande första skeden, har du en hel del andra saker att tĂ€nka pĂ„, som vad man ska ge barnet för mat, nĂ€r du ska mata barnet—och vem som kommer att rensa upp i röran!

GrÀv ner dig i dessa barnstolsgrunderna och du kommer att ha lika kul som nÀr vi skrev denna guide.

Vad du ska tÀnka pÄ nÀr du handlar en barnstol

En barnstol som Àr anpassad för matbordet tex, Àr en möbel som alla andra du vill anvÀnda i ditt hem, och eftersom du troligen anvÀnder en barnstol mat till ditt barn, kommer du att vilja hitta en barnstol du kan engagera dig till. NÄgra frÄgor att stÀlla som kan hjÀlpa dig att begrÀnsa din alternativ bland barnstolar.

Hur mycket utrymme har du?

Som andra babyprylar – inklusive din spjĂ€lsĂ€ng och swing – en hel del barnstolar kan ta upp en hel del utrymme, och Ă€r svĂ„ra att vika ihop och stuva undan. SĂ„ om utrymmet Ă€r tajt (eller om du planerar att flytta stolen frĂ„n rum till rum), se till att du mĂ€ter och jĂ€mför innan du handlar. Det Ă€r mindre, smidigare alternativ som finns, och om du verkligen Ă€r begrĂ€nsat med rummet, kan en robust bĂ€rbar stol eller liknande vara allt du behöver.

Hur lÀnge planerar du att anvÀnda den?

De flesta barn kommer sitta bekvÀmt i en traditionell barnstol tills de Àr minst tvÄ Är gamla, samtidigt som de nog kan uppgradera till en vanlig stol med en booster. TÀnk dock pÄ att en del barnstolar Àr byggda för att hÄlla till i den lilles barndom, att förvandlas till en bekvÀm liten plats (genom att ta bort brickan) och bli en större barnstol. Och om du planerar att anvÀnda den med plats för fler Àn ett barn, investera i en robust, vÀlgjord stol som kan göras om genom flera stadier, vilket Àr ett smart drag.

Behöver din barnstol vara bÀrbar?

Om du Ă€r pĂ„ sprĂ„ng endel – och i dessa dagar, Ă€r mĂ„nga utav oss det – ta en titt pĂ„ en barnstol som ger barnet en stabil, sĂ€ker och bekvĂ€m plats oavsett var du Ă€r pĂ„ vĂ€g. BĂ€rbar utfodring fĂ€ster lĂ€tt vid sidan av de flesta bord, och med lĂ„sning pĂ„ grund av sĂ€kerhetsskĂ€l. De flesta Ă€r ocksĂ„ lĂ€tta och enkla att bĂ€ra – ofta med sitt eget bord – sĂ„ att du kan stuva dem i bagageluckan, din baby bag eller korgen av din barnvagn.

Hur Àr din heminredningsstil?

Du vill investera i en barndstol som inte bara Ă€r funktionell, men ser ut som att det passar in med resten av möbler i ditt kök eller matsal . Nu för tiden, finns det alternativ för varje titt – ut frĂ„n land kök till snygg och minimalistisk till klassiskt svart. De flesta stolar Ă€r byggda för att möta moderna sĂ€kerhetskrav, sĂ„ att du kan kĂ€nna dig bekvĂ€m att vĂ€lja en som bĂ€st passar ditt hem och din stil.

Din barnstol Ă€r en sĂ€ker plats att utforska mat i alla dess struktur, och goda glans. En sĂ€ker barnstol gör jobbet för tillsyn över mĂ„ltider lĂ€ttare för mamma och pappa—vid lunchtid Ă€r det mycket svĂ„rare om du jagar ett litet barn runt huset med en sked Ă€ppelmos. HĂ€r Ă€r vad man bör veta om sĂ€kerhetsfunktioner som Ă€r mest viktiga att leta efter nĂ€r det kommer till barnstolar.

Se till att din barnstol kommer med sÀkerhetscertifieringar. Produkter kontrollerats och godkÀnts av olika organisationer, och uppfyller strÀnga sÀkerhetskrav.

Leta efter en bred, vÀl avvÀgd barnstol med bred fot. Du vill se till att, Àven nÀr barnet blir större och mer högljutt, kommer barnet inte att kunna tippa över med stolen.

barnstol mat

Benen ska vara robusta och inte ha alltför bred uppsÀttning: Stolsbenen ska stÄ brett men Àr en snubbelrisk för distraherade förÀldrar i köket.

Leta efter en sÀker, med BPA-fritt material. Om din har en barnstol trÀ, se till att mÄla eller fÀrga till en slÀt yta, utan vassa kanter.

Följ alltid lÀngd och vikt-riktlinjer. De har tagits fram av en anledning, och följer du dem, kommer du att sÀkerstÀlla att ditt barn sitter sÀkert!

Se alltid till att barnet Àr spÀnt. Din barnstol bör ha minst en T-stil av spÀnnband som gÄr över barnets knÀ och genom barnets ben och ansluter i mitten för bÀsta, sÀkra passform. Nyfikna smÄ har alltid varit kÀnda för att gÄ pÄ upptÀcktsfÀrder som ibland kan vara farliga. Och bara sÀtta knÀt tabellen Àr inte tillrÀckligt för att se till att barnet Àr sÀkert.

Om din resebarnstol har hjul, se till att de lÄser sig ordentligt. Du vill se till att barnet inte gÄr pÄ promenader utan dig!

LÀmna aldrig barnet obevakat i stolen. Detta bör vara en sjÀlvklarhet! Men barnet kan vÀlta stolen, eller kvÀvas om man Àter samtidigt som de inte övervakas.

Se till att din stol Àr ett sÀkert avstÄnd frÄn bordet eller andra kanter. Barn Àlskar att strÀcka ut sina ben och trycka, och som kan innebÀra en ovÀntad vÀltning.

Var superförsiktig nÀr du fÀller ut och stÀller din stol. Och se till att barnet Àr pÄ ett sÀkert avstÄnd. Du vill inte att smÄ fingrar eller tÄr ska fastna i gÄngjÀrn eller lÄs.

AnvÀndning av en portabel barnstol?

Se till att din barnstol test kan stödja vikten av sitsen – och barnet – ordentligt innan du monterar stolen. Och se till att barnet Ă€r fastspĂ€nt!

Har du fÄtt Àrva en stol?

Se till att du har alla delar som behövs, och noggrant kontrollera stolen för grova kanter, saknas delar eller besvÀrande hÄrda delar och gÄngjÀrn.

Lika vackra som de Àr, kan vintage barnstolar oftast inte leva upp till moderna sÀkerhetskrav, eftersom mÄnga saknar passiva grenbegrÀnsningar eller tre-punkt höftbÀlten.

Köpgrunderna för en barnstol

Samtidigt som du inte behöver en barnstol för minst ett par mÄnader efter att barnet Àr fött, tenderar en billig barnstol att vara en lÄngsiktig investering, en som du kommer att anvÀnda frÄn den tid barnet börjar att sitta (eller tidigare om du fÄr en med en lutning eller vagga) att den tid barnet Àr redo för en bÀltesstol, runt 3 Ärs Älder.

Under dessa dagar, vÀxer mÄnga barnstolar med barnet, och konverterar frÄn ett babyskydd till en liten barnstol och sedan till en ordentlig stol för din stora flicka (eller pojke).

Typer av barnstolar

Den rĂ€tta barnstolen för dig, Ă€r den som gör enkelt för dig att mata ditt barn, sĂ€kert och kul—sĂ„, nĂ€r du Ă€r nöjd med att en barnstol uppfyller sĂ€kerhetskrav och Ă€r lĂ€tt att rengöra, Ă€r nĂ€sta sak att kolla upp hur budget ser ut, din stil och hur du planerar att anvĂ€nda din barnstol. HĂ€r Ă€r en uppdelning av olika typer av barnstolar som finns tillgĂ€ngliga:

Barnmatstol i trÀ: Det klassiska Àr trendigt igen, och diskret finish och rena linjer passar i de flesta hem. Vissa versioner Àr de utan nÄgra krusiduller, medan andra erbjuder moderna delar som justerbar höjd, fÀllbara stolar samt en hopfÀllbar barnstol.

Barnstol med plast eller metallram: En lÀtt, barn matstol med modern ram erbjuder vanligtvis enkel sanering, bÀrbarhet pÄ hjul och en enkel att fÀlla ihop för förvaring. Dessa Àr ocksÄ bland de mest budget-vÀnliga alternativen.

FullfjÀdrad barnstol: Vissa multi-funktionella stolar kan anvÀndas som hög barnstol, vaggor och ibland till och med gungor. De har oftast alla klockor och visselpipor, samt en justerbar sits med luta, placerbart bord och hjul för mobilitet.

BĂ€rbara barnstol med “clip-on”: Dessa benfria barnstolar kan sĂ€kert lĂ„sas pĂ„ de flesta bord som Ă€r robusta, och Ă€r en sĂ€ker plats för barn nĂ€stan var som helst.

Barnstol som matstol: Behöver du en baby matstol som inte tar upp extra utrymme? En barnstol som fungerar som en matstol pÄ en av dina befintliga stolar. Dessa stolar kommer normalt med flyttbara brickor sÄ att nÀr ditt barn Àr redo, kan barnet nÄ Ànda upp till familjens bord.

Vad du ska titta efter nÀr du köper barnstol

De viktigaste grundlÀggande funktioner för att leta efter vid köp av en barnstol, inkluderar ett t-bÀlte eller fem led för fasthÄllning av bÀlte (en lap tray Àr inte tillrÀckligt för att hÄlla en upptagen baby sÀker), och en grendel eller passiv grendel för ÄterhÄllsamhet, för att hÄlla barnet frÄn att glida ur stolen.

Du kommer ocksÄ vilja vara sÀker pÄ att din barnstol Àr tÄlig nog att stÄ upp för daglig anvÀndning, och lÀtt att hÄlla ren, inga rÀfflor eller fördjupningar för att fÄnga spilld mat.

Vad som Àr rÀtt för dig beror pÄ din livsstil, din inredning, din budget, och hur lÀnge du planerar att anvÀnda stolen, men det finns nÄgra saker att tÀnka pÄ, oavsett vilken typ av stol du vill ha:

Vilka funktioner av baby matsol har stolen att erbjuda? Justerbar? Flyttbar? GÄr att lÀtt diska i diskmaskin? Leta efter en bred, kraftig och flyttbara alternativ som erbjuder lÀtt rengöring.

Är bĂ„de bordsdelen och sittunderlag lĂ€tt att ta bort och rengöra? Din barnstol kommer att bli scenen för nĂ„gra minnesvĂ€rda matkatastrofer—en stol som Ă€r lĂ€tt att rengöra gör middagen mycket roligare för alla. Idealiskt, bör utfodring vara flyttbart (sĂ„ att du kan tvĂ€tta det i handfatet), och Ă€nnu bĂ€ttre, maskindiska. Och om en barnstol bĂ€st i test och dess sittunderlag inte gĂ„r att tvĂ€tta i diskmaskinen, eller lĂ€tt att torka nertill, fortsĂ€tt att leta.

Kan du vika ihop och förvara din bÀst i test barnstol? Vissa traditionella modeller Àr inte lÀtta att lagra, vilket innebÀr att de kommer att ta upp eftertraktat utrymme i ditt kök och matsal. Om detta Àr viktigt för dig, se till att lÀgga till pÄ din checklista.

Titta pÄ lÀngd och viktbegrÀnsningar. Om du letar efter mer vÀrde, hitta en barnstol som konverterar frÄn spÀdbarn till barn till större barn, i olika etapper.

Hur bekvÀma Àr de? Trots allt, en obekvÀm baby kommer sannolikt inte att vara intresserad av mÄltiderna alls. Mjuk, tvÀtt-maskin-vÀnliga utfyllnad eller en vÀl formad sits kommer att hjÀlpa barnet att sitta bekvÀmt och redo att Àta och utforska.

BĂ€rbara barnstolar

Selar, boosters och stolklĂ€mma för barn och babyskydd Ă€r kompakta alternativ till en vanlig bĂ€st i test barnstol – hĂ€r Ă€r ytterligare nĂ„gra saker att tĂ€nka pĂ„ om du gillar detta alternativ.

Montering

En matstol barn bÀst i test ska passa ordentligt och enkelt. De flesta butiker (och nÀtbutiker) har satt upp dem sÄ du kan se hur det fungerar.

barnmatstol

SĂ€kerhet

Se till att sÀtet inte flyttar pÄ sig, eller att bordet lÀtt vÀlter, eller stolen, nÀr den Àr ansluten och ditt barn Àr pÄ plats. Ge det ett fast ryck uppÄt, nedÄt, sidled, fram och tillbaka för att se till att det Àr ordentligt förankrat.

SĂ€te

SÀtet bör ha stöd baktill, och frÄn sida till sida, och för att förhindra att barn som lutar sig för lÄngt kan rubba balansen eller falla. Ett sÀte som ligger ned Àr anvÀndbart för sittmöbler och ett spÀdbarn.

Barnstolsbords

Om ett bord följer med din matstol barn bÀst i test, ska det vara sÀkert nÀr det monteras, och ska vara lÀtt att ta bort, fÀsta och justera.

TvÀttbar

Stolen ska vara lÀtt att rengöra.

Höj-och sÀnkbar

Vissa bÀltesstolar kan höjdjusteras till mindre eller större barn.

Kapacitet

Kontrollera att rekommenderad Älder och vikt för barnstolen passar ditt barn.

BĂ€sta barnstolarna

Nu nÀr vi har förklarat vad du ska titta efter nÀr du vÀljer en matstol bebis, Àr det dags att titta pÄ nÄgra funktioner av de bÀsta barnstolarna pÄ marknaden. Det finns nÄgra enstaka barnstolar som Àr enormt populÀra bland förÀldrar vÀrlden över.

Eftersom budgeten spelar en viktig roll i att vÀlja en barnstolar i varje kategori med hjÀlp av följande lÀgga ut:

Premium barnstol – Premium barnstolar ser bra ut, har olika funktioner och gjorda för att hĂ„lla. Mycket dyra oftast.

Medeldyra barnstolar – MĂ„ttligt prissatta, i mitten av varierade barnstolar Ă€r din lösning för att mata en baby, inga onödiga finesser.

Billiga barnstolar – Enkla och gör de som de ska. InnehĂ„ller minst antal funktioner.

Det Àr vÀrt att nÀmna att priset inte alltid Àr en indikator pÄ en riktigt bra barnstol. Om du söker runt kommer du att hitta en kvalitet barnstol oavsett vad din budget Àr.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 19 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 19 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button