www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

Shake Vanilj
VĂ„rt betyg
Ultimate Diet Complex
VĂ„rt betyg
Vegan Diet Meal
VĂ„rt betyg
Rich Chocolate Shake
VĂ„rt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

Idag finns det en rad olika produkter pÄ marknaden nÀr det gÀller viktminskning, sÄ vilken Àr den bÀsta mÄltidsersÀttningen? Det Àr svÄrt att vÀlja dÄ det finns mÄnga dÀr ute och dÄ vi mÀnniskor fungerar pÄ olika sÀtt sÄ fungerar ocksÄ mÄltidsersÀttningarna olika beroende pÄ vem man Àr. Idag kan man ocksÄ köpa en vegansk mÄltidsersÀttning eller en laktosfri mÄltidsersÀttning, om det Àr sÄ att man inte Àter produkter frÄn mejerier eller om man Àr kÀnslig mot dessa. Det gÄr ocksÄ att köpa mÄltidsersÀttning utan socker om det Àr sÄ att det Àr sockret man inte behöver eller vill bli av med i sin kost.

Vad Àr en mÄltidsersÀttning?

En mĂ„ltidsersĂ€ttning Ă€r en slags mĂ„ltid som Ă€r avsedd som en ersĂ€ttare för en vanlig mĂ„ltid, vanligtvis sĂ„ att man har kontroll pĂ„ den mĂ€ngd kalorier och nĂ€ringsĂ€mnen man fĂ„r i sig. Det kan vara i mĂ„ltidsersĂ€ttning pulver som man kikar pĂ„, men finns ocksĂ„ som dryck, bars, soppor och sĂ„ vidare. Medicinskt föreskrivna mĂ„ltidsersĂ€ttare innehĂ„ller de nödvĂ€ndiga vitaminerna och mineralerna som kroppen kan behöva, dock varierar det frĂ„n person till person. Kroppsbyggare anvĂ€nder ibland mĂ„ltidsersĂ€ttningsbars, men inte för viktminskning utan för att spara den tid pĂ„ matlagning dĂ„ dessa Ă€ter 5 till 6 mĂ„ltider om dagen. Tittar man pĂ„ den bĂ€sta mĂ„ltidsersĂ€ttningen sĂ„ mĂ„ste den ge mellan 200 till 400 kalorier energi, varav det fĂ„r inte vara mer Ă€n 30 % fett och andra specificerade mĂ€ngder olika mineraler och vitaminer. MĂ€rkningsinformation krĂ€vs dessutom pĂ„ förpackningen och den mĂ„ste ge information som ett pĂ„stĂ„ende om att produkten inte ska anvĂ€ndas i mer Ă€n tre veckor – utan medicinsk rĂ„dgivning.

En mÄltidsersÀttning Àr ett enkelt sÀtt för dig att ersÀtta en mÄltid samtidigt som du fÄr den nÀring du behöver. Det Àr ocksÄ en effektiv viktminskning metod som kan hjÀlpa mÀnniskor att komma igÄng med en hÀlsosammare livsstil. En mÄltidsersÀttningsshake innehÄller en tillrÀcklig mÀngd protein, kolhydrater, fett och vitaminer för en vÀlbalanserad mÄltid. MÄltidsersÀttningar anvÀnds frÀmst för viktminskning genom att hjÀlpa mÀnniskor att skÀra ned pÄ kalorier genom att ersÀtta en typisk mÄltid med en balanserad mÄltidsersÀttning. Hitta den bÀsta mÄltidsersÀttningen viktminskning om det Àr sÄ att du letar efter sÀtt att gÄ ned i vikt, tÀnk dock pÄ att du fortfarande bör Àta vanliga mÄltider ocksÄ sÄ att du inte byter ut alla dina mÄltid mot mÄltidsersÀttningar.

Vilka ingredienser innehÄller mÄltidsersÀttning?

mÄltidsersÀttning pulver

NÀr du försöker gÄ ner i vikt Àr hungern absolut vÀrst. Det Àr förmodligen det största hindret för viktminskning. Detta betyder att en mÄltidsersÀttning verkligen kan hjÀlpa dig smala ner, men ÀndÄ magen fyllas! En flytande mÄltid kanske inte lÄter sÄ effektiv, men du skulle bli förvÄnad över hur mÀtt du kÀnner efter att du Àtit mÄltiden. En högkvalitativ mÄltidsersÀttning kommer att innehÄlla ingredienser som hÄller dig full och nöjd i minst 3 timmar. De tre ingredienser som du behöver leta efter i en mÄltid ersÀttning om du vill att det ska hÄlla dig full Àr protein, fiber och nÄgot som stoppar in hunger. Protein har en satiating effekt, vilket betyder att du kÀnner dig mÀtt efter att ha Àtit den. Protein tar lÀngre tid att smÀlta Àn kolhydrater eller fett som kan minska sulten mellan mÄltiderna. En bra mÄltidsersÀttning bör ha 10-15 gram protein. PÄ samma sÀtt som protein, sÄ fungerar fibern för att hÄlla dig mÀtt genom att sakta ner matsmÀltningen. Genom att sÀnka matsmÀltningen, hÄller fiber dig full mycket lÀngre Àn om du Ät en mÄltid utan fiber. Leta efter minst 5 gram fiber i din mÄltidsersÀttning. Letar man efter en billig mÄltidsersÀttning sÄ Àr det iallafall viktigt att det finns tillrÀckligt med protein och fiber i mÄltiden, sÄ att du fÄr i dig tillrÀckligt med nÀring. LÀs igenom de mÄltidsersÀttningstest som finns pÄ nÀtet sÄ du vet exakt vilka ingredienser som finns i respektive mÄltidsersÀttning.

Fördelar och nackdelar med att anvÀnda en mÄltidsersÀttning

Det finns givetvis fördelar och nackdelar med mÄltidsersÀttning. Fördelarna Àr att de Àr perfekta att ha om du Àr pÄ sprÄng! För mÄnga mÀnniskor Àr det största hindret att Àta i rÀtt tid. Om du arbetar 12-timmars skift eller försöker hÄlla koll pÄ dina barns sportplaner eller bara har för mÄnga ansvarsomrÄden pÄ din tallrik, tycks tanken pÄ att stÄ noga skÀra grönsaker löjligt. MÄltidsersÀttningar skÀr igenom alla dessa problem genom att erbjuda dig en kalorikontrollerad och nÀringsrikt balanserad mÄltid som du enkelt fÄr plats i en handvÀska eller en ryggsÀck. De Àr ocksÄ enkla att rÀkna, dÄ det enkelt stÄr pÄ paketet hur mÄnga kalorier som mÄltidsersÀttningen innehÄller. Det Àr ocksÄ enkelt att ha koll pÄ vad du faktiskt fÄr i dig, om det Àr sÄ att du Àr engagerad i just detta.

Det finns ocksÄ nÄgra nackdelar med just mÄltidsersÀttning. I de flesta mÄltidsersÀttningar sÄ finns det konserveringsmedel, tillsatt socker och andra potentiella problem komponenter. För att lyckas navigera i vÀrlden med viktminskning, mÄste du bli en expert pÄ att lÀsa etiketter. Till exempel kan tvÄ olika ersÀttningar ha drastiskt olika natriuminnehÄll, och om du har blodtrycksproblem, kommer du definitivt att vÀlja den lÀgre av de tvÄ. Andra ingredienser att se upp Àr för Àr kemiska konserveringsmedel, tillsatta sockerarter och för mÄnga kolhydrater. De kan dessutom vara rÀtt dyra, jÀmfört med annan mat som man kan köpa hem. Dessutom Àr de inte sÀrskilt tillfredsstÀllande. Viktminskning kan vara lÀtt och bekvÀmt, men de Àr inte alltid tillfredsstÀllande och lÀr dig inte direkt att göra hÀlsosamma matval

I vilka situationer Àr en mÄltidsersÀttning mest anvÀndbara?

En mÄltidsersÀttning Àr bra att anvÀnda om man vill gÄ ned i vikt eller om man behöver ett mÀttande mellanmÄl, de kan dÀrför ocksÄ fungera bra att Àta om du trÀnar. Vill du gÄ ned i vikt sÄ behöver du antingen Àta mer eller röra pÄ dig mer. Dock Àr en kombination av bÄda tvÄ de mest framgÄngsrika. MÄltidsersÀttningar fungerar bra dÄ de Àr enkla och fungerar direkt. De hjÀlper dig helt enkelt att minska kalorier sÄ att du kan gÄ ned i vikt. De Àr bekvÀma och oftast kostnadseffektiva, vilket gör dem till ett smart val för de personer som behöver ett bekvÀmt sÀtt att gÄ ned i vikt. En bra tumregel Àr att Àta mÄltidsersÀttningen i stÀllet för den mÄltid som du kÀmpar mest med eller som Àr mest ohÀlsosam. Har du svÄrt att fÄ en hÀlsosam frukost? Ta en mÄltidsersÀttning pÄ morgonen. Har du en tendens att Àta vÀldigt mycket nÀr du Àter lunch eller middag? Byt ut din typiska tunga mÄltid mot en mÄltidsersÀttning istÀllet. För bÀsta resultat, ta mÄltidsersÀttningen istÀllet för minst en mÄltid. För att pÄskynda resultatet kan du dricka det upp till tvÄ gÄnger om dagen, sÀg till frukost och middag. Om du verkligen vill se resultat med mÄltidsersÀttning, se till att dina faktiska mÄltider Àr hÀlsosamma, fulla av grönsaker och av hög proteinhalt.

Hur vÀljer man rÀtt mÄltidsersÀttning?

Letar du efter mÄltidsersÀttning som Àr nyttig sÄ finns det en del tips du kan ta Ät dig av. Först och frÀmst ska du vÀlja en mÄltidsersÀttning som passar dig, sÄ att du kÀnner dig bekvÀm och nöjd. Det Àr ocksÄ skönt om de inte tar allt för mycket plats, sÄ att de enkelt kan ligga i din vÀska eller ryggsÀck. Se till att du hittar en mÄltidsersÀttning som innehÄller mellan 250 till 350 kalorier i sig. Leta efter mÄltider med 250 till 350 kalorier. En viktig del av att vÀlja en hÀlsosam mÄltid ersÀttningsalternativ lÀser etiketten. VÀlj en mÄltid ersÀttning som totalt har ungefÀr 250 till 350 kalorier för att sÀkerstÀlla att du fÄr tillrÀckligt med kalorier för att ersÀtta din mÄltid. Hitta en mÄltid ersÀttning med mycket protein. MÄltid bör ha en hög mÀngd protein för att hÄlla dig mÀtt lÀngre. Leta efter cirka 12 till 20 gram protein per portion. En mÄltidsersÀttning med en lÀmplig mÀngd protein kommer att hÄlla dig nöjd i 3 till 4 timmar. Köp ocksÄ en mÄltidsersÀttning med fiber. MÄltid bör innehÄlla ca 3 till 5 gram fiber. Precis som protein, hjÀlper fiber ocksÄ att hÄlla dig mÀttare lÀngre. Du kan ocksÄ ha nÄgra grönsaker eller frukt pÄ sidan av din mÄltid ersÀttning för att öka fiber nivÄn. Leta efter ersÀttningar med lÄg fetthalt. Leta efter mÄltidsersÀttningar med ca 10-15 gram fett per portion eller mindre. Du vill undersöka fettinnehÄllet i din mÄltid ersÀttning för hÀlsosamma fetter. De bÀsta kommer att ha mer omÀttade fetter, den hÀlsosamma typen av fett.

bÀsta mÄltidsersÀttningenDet Àr ocksÄ bra att se till sÄ att din mÄltidsersÀttning Àr stark med vitaminer. De bör innehÄlla en tredjedel av den rekommenderade dagliga dosen av vitaminer och mineraler. Du bör kontrollera om nÀrings etiketten har 33 % av följande: Vitamin A, vitamin B, vitamin C, vitamin D, vitamin E, vitamin K, kalcium, magnesium och kalium. Andelen vitaminer och mineraler pÄ nÀrings etiketter berÀknas vanligtvis baserat pÄ en 2000 kaloridiet, sÄ hÄll koll pÄ vad som stÄr. Ett tips Àr att lÀsa igenom de bÀst i test mÄltidsersÀttning listorna som finns pÄ nÀtet sÄ att du vet exakt vad mÄltidsersÀttningen innehÄller och sÄ att du hittar rÀtt produkt för dig. Det som Àr bra Àr att du enkelt kan byta ut till ett annat mÀrke, om det Àr sÄ att du inte gillar det du testade. Se dÀrför till att inte köpa hem allt för mÄnga direkt utan testa dig istÀllet fram, sÄ att du hittar en som du tycker smakar gott och som passar din diet med tillrÀckligt mÄnga nÀringsÀmnen.

Tips pÄ nÀr du Àter mÄltidsersÀttning

Är det sĂ„ att du ska Ă€ta mĂ„ltidsersĂ€ttning för att gĂ„ ned i vikt sĂ„ finns det ett par smarta tips du kan ta Ă„t dig. Först bör du börja planera dina mĂ„ltider. Du behöver sĂ„ledes vĂ€lja vilken mĂ„ltid det Ă€r som du ska ersĂ€tta, dock spelar det ingen roll om vilken det handlar om. Det Ă€r dock meningsfullt att du ersĂ€tter din största mĂ„ltid. NĂ€r du vĂ€l har bestĂ€mt vilken mĂ„ltid du ska ersĂ€tta, och det rekommenderas att du bara byter ut en dag i början, sĂ„ behöver du dĂ€refter planera vad du ska Ă€ta för resten av dagen. Planera din meny i förvĂ€g och handla sedan de ingredienser du behöver. PĂ„ det sĂ€ttet fĂ„r du allt du behöver för att göra hĂ€lsosamma mĂ„ltider som kommer att stödja dina insatser. DĂ€refter behöver du vĂ€lja vilken mĂ„ltidsersĂ€ttning du ska ha. Det finns massor av olika att vĂ€lja mellan och du kan ocksĂ„ göra dina egna med lĂ„gt kaloriinnehĂ„ll. NĂ€r du vĂ€ljer vilket alternativ som Ă€r bĂ€st, se till att du övervĂ€ger pris, smak och textur samt tillgĂ€nglighet. Om möjligt, försök och fĂ„ en mĂ€ngd olika smaker sĂ„ att du inte blir uttrĂ„kad. Se ocksĂ„ till att motionera Ă€ven om du Ă€ter en mĂ„ltidsersĂ€ttning. Motion Ă€r en stor del av framgĂ„ngsrik viktminskning och nĂ„gon slags övning Ă€r bra trĂ€ning. Det spelar ingen roll för mycket om du kör, lyfter vikter eller gör push-ups, cyklar eller badar, sĂ„ lĂ€nge du iallafall försöker trĂ€na upp tre timmars per vecka. Du behöver inte heller trĂ€na riktigt hĂ„rt – bara vĂ€lja en nivĂ„ som Ă€r hĂ„llbar och trevlig för dig. Det Ă€r upp och röra pĂ„ sig som Ă€r viktigt, snarare Ă€n sjĂ€lva trĂ€ningen du vĂ€ljer. Du kan gĂ„ ner i vikt utan trĂ€ning men det Ă€r mycket svĂ„rare och kommer att ske lĂ„ngsammare. Om du inte tycker om motion, försök hitta nĂ„got du tycker om att göra som att gĂ„ med hunden, leka med dina barn eller arbeta i din trĂ€dgĂ„rd. VĂ€lj en mĂ„ltidsersĂ€ttning som passar dig och din hĂ€lsa reda nu, men se till att faktiskt bara byta ut en mĂ„ltid per dag nĂ€r du vĂ€ljer en mĂ„ltidsersĂ€ttning. Det Ă€r sĂ„ledes inte bra för kroppen att endast fĂ„ i sig nĂ€ringsĂ€mnen frĂ„n dessa produkter, dĂ„ vi behöver andra vitaminer och mineraler frĂ„n riktig mat ocksĂ„, dessutom Ă€r det mycket godare att Ă€ta en riktig middag Ă€n att ta en shake eller ta en proteinbar eller liknande mĂ„ltidsersĂ€ttningar som finns idag. Se till att din kropp faktiskt fĂ„r i sig det som den behöver frĂ„n andra livsmedel och produkter dĂ€r ute.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 10 / Genomsnitt: 4.3
Back to top button