www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

BÄST I TEST
4.6 / 5
Venu 2 Àr lika stark som den Àr smart, med Gorillas Glass och vattenskyddad upp till 50 meter. Den vackra skÀrmen guidar dig genom över 25 förinstallerade sportappar och ger dig all hÀlsostatistik du kan önska dig.

Fördelar

 • UtmĂ€rkt batteritid
 • LĂ€tt att ansluta till andra enheter
 • Mycket bekvĂ€m att bĂ€ra och knapparna Ă€r lĂ€tta att komma Ă„t
 • Bra funktioner och applikationer för trĂ€ning

Nackdelar

 • Att scrolla kan vara mindre intuitivt
 • HĂ€lsostatistik kan ibland vara lite fel
BÄSTA DESIGNEN
4.4 / 5
Den hÀr snygga klockan Àr tunn och ser bra ut pÄ alla handleder. Den har 20+ förinstallerade sportappar med animerade trÀningspass för att guida dig till bÀttre hÀlsa.

Fördelar

 • Ser vĂ€ldigt bra ut Ă€ven pĂ„ mindre handleder
 • GPS Ă€r lĂ€tt och exakt
 • Responsiv pekskĂ€rm som Ă€r lĂ€tt att navigera

Nackdelar

 • Batteriet hĂ„ller inte lika lĂ€nge som Venu 2
 • PlanrĂ€kning kan vara fel ibland
MEST PRISVÄRDA
3.9 / 5
För en smartwatch till ett bra pris har Xiaomi lyckats fÄ in alla funktioner du behöver till ett pris som du har rÄd med. Den hÀr klockan Àr kompatibel med bÄde Android och iPhone med över 30 trÀningslÀgen som Àr redo att anvÀndas.

Fördelar

 • PrisvĂ€rd
 • MĂ„nga lĂ€ttanvĂ€nda funktioner
 • LĂ„ng batteritid

Nackdelar

 • Band Ă€r inte lika hög kvalitet som andra klockor
BÄSTA PREMIUM
4.7 / 5
Guldstandarden bland smartklockor har precis blivit smartare med series 7. Med otroligt snabb, responsiv teknik som kommunicerar med alla dina Apple-enheter Àr Apple-klockan redo att fÄ dig i form.

Fördelar

 • Snygg med mĂ„nga alternativ av fĂ€rger, stilar och band
 • Ultratunn och lĂ€tt med en vacker skĂ€rm
 • Integrerar sömlöst alla dina data med andra Apple-enheter.

Nackdelar

 • Dyr
MEST KRAFTFULL
4.6 / 5
Den hÀr eleganta, snygga smartklockan har alla funktioner du vill ha och mer dÀrtill. Den har ett system för att mÀta din kroppssammansÀttning med syre- och pulsmÀtare för att ge dig all den information du behöver för att hÄlla dig i form.

Fördelar

 • Elegant design
 • Live-meddelandetavla möjliggör konkurrenskraftiga trĂ€ningspass
 • Mycket lĂ€tt att installera och anvĂ€nda med anvĂ€ndbara funktioner

Nackdelar

 • EKG Ă€r inte universellt kompatibelt
 • Batteritiden Ă€r kortare Ă€n förvĂ€ntat

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

Idag Àr det mÄnga mÀnniskor som vill ha koll pÄ sin hÀlsa, oavsett om man trÀnar ofta eller bara dÄ och dÄ. Det kan helt enkelt vara bra att veta, sÄ att du har koll pÄ hur snabbt ditt hjÀrta slÄr och vad för puls man faktiskt har. Man behöver inte trÀna bara för att Àga en pulsklocka, men det förenklar givetvis trÀningen och hÀlsan om man har koll pÄ sin puls, bÄde i vilande lÀge men ocksÄ nÀr man trÀnar.

Har du en pulsklocka sÄ kommer du enklare börja förstÄ din kropp och din trÀning. Du kommer enklare kunna se hur din kropp faktiskt reagerar pÄ den trÀning som du utför. Har du Ängest, eller panikattacker, sÄ kan en pulsmÀtare ocksÄ hjÀlpa dig att se över vad för saker som stressar dig och fÄr din puls att öka. Det visar ocksÄ nÀr man som behöver ta det lugnare, istÀllet för att trÀna för hÄrt. Det kan vara skadligt att trÀna för hÄrt nÀmligen, sÄ det Àr alltid bÀst att ha en balans. Du kan dÄ enklare hitta just din kÀnsla för de nivÄer som du och din kropp orkar att utöva. Eftersom en pulsklocka kommer ge en god feedback pÄ din trÀning, sÄ kan du ocksÄ enkelt se hur du bör trÀna nÀsta gÄng och vad du bör undvika.

Vad Àr en pulsklocka?

En pulsklocka Ă€r precis vad det lĂ„ter – en puls klocka. En klocka som mĂ€ter din puls helt enkelt! Det Ă€r en personlig gadget och övervakningsenhet, som gör att man kan mĂ€ta sin hjĂ€rtfrekvens i realtid och dessutom spela in hjĂ€rtfrekvensen för senare studier. Den anvĂ€nds mestadels av sportare som trĂ€nar olika typer av motion trĂ€ningar, men kan ocksĂ„ anvĂ€ndas av vanliga svenssons. Moderna pulsklockor bestĂ„r vanligtvis av tvĂ„ delar, en sĂ€ndare och en mottagare. Tidigare enheter har anvĂ€nt ledande tyger, som har inbyggda mikroprocessorer som analyserade den elektriska aktiviteten, för att se hjĂ€rtfrekvensen som efterliknar en EKG. Nyare pulsklockor anvĂ€nder istĂ€llet optik för att mĂ€ta hjĂ€rtfrekvensen, genom att se vilka Ă„tgĂ€rder som förĂ€ndras i blodflödet, genom att lysa ljus frĂ„n en LED-lampa genom huden, för att se hur det sprider sig. NĂ€r man pratar om de nyare pulsklockorna, som ocksĂ„ kan ses som en smartwatch, sĂ„ anvĂ€nder dessa tvĂ„ olika sensorer för att visa hjĂ€rtfrekvens datan. Detta Ă€r komfortablare och de Ă€r dessutom enkla att anvĂ€nda, dock visar de inte lika mycket information som nĂ€r man anvĂ€nder ett bröstband. Vissa modeller av dessa variationer, de anvĂ€nder antingen infrarött ljus eller synligt ljus för att mĂ€ta hjĂ€rtfrekvensen med tvĂ„ eller fler elektroder. Enheter som anvĂ€nder denna teknik kan ocksĂ„ mĂ€ta blod syremĂ€ttnaden. Det finns ocksĂ„ flera avancerade modeller, som erbjuder mĂ€tningar av aktivitet, hjĂ€rtfrekvensvariabilitet och andningshastighet för att se hur bra kroppen mĂ„r. Det finns vĂ€ldigt mĂ„nga olika pulsklockor med olika funktioner. SĂ„ det Ă€r sĂ„ledes inte bara pulsen som mĂ€ts, i alla fall inte i de pulsklockor som nu finns pĂ„ marknaden. Tekniken har kommit sĂ„ pass lĂ„ngt att vi idag har mer avancerade saker i pulsklockorna.

Hur fungerar en pulsklocka?

bĂ€sta pulsklockanNĂ€r man pratar om en pulsklocka, sĂ„ Ă€r det optiska hjĂ€rtfrekvens skĂ€rmar som Ă€r de vanligaste i pulsklockor. De flesta av dem fungerar genom att fĂ„ upp data om hjĂ€rtfrekvensen genom PNG – alltsĂ„ en process som anvĂ€nder ljus för att mĂ€ta av blodet. De har sĂ„ledes smĂ„ LED-lampor pĂ„ undersidan, som lyser ljus pĂ„ huden pĂ„ din handled. De olika vĂ„glĂ€ngderna frĂ„n dessa pĂ„verkar annorlunda med blodet som strömmar genom din handled. NĂ€r ljuset bryter eller reflekterar ditt blod, tar en annan sensor in informationen. Tillsammans sĂ„ bearbetas data med en rörelse information, som detekteras av enhetens accelerometer och med en algoritmer, för att göra puls avlĂ€sningar. Oavsett vad för slags funktioner som de olika pulsklockorna har, sĂ„ Ă€r det en pulsklocka som mĂ€ter pĂ„ handleden, och de alla fungerar pĂ„ nĂ€stan samma sĂ€tt. De mĂ€ter hjĂ€rtfrekvensen genom analys av ljus, som bryts av ditt blod.

Pulsklockans vanligaste funktioner

Det finns en rad olika pulsklockor idag och alla klockorna har sina egna och unika funktioner. Vill man ha en sĂ„ enkel pulsklocka som möjligt, dĂ„ tittar man pĂ„ de som endast kan lĂ€sa av pulsen. Dessutom Ă€r dessa de som rĂ€knas in som en billig pulsklocka, eftersom de helt enkelt inte har sĂ„ mĂ„nga olika funktioner som resterande klockor faktiskt har. Det finns dock en rad olika pulsklockor idag med alla sina egna funktioner. Är det sĂ„ att man gĂ€rna Ă€r ute och joggar, springer eller cyklar – dĂ„ kan det vara vĂ€rt att titta pĂ„ en pulsklocka med GPS. Det finns ocksĂ„ de klockor som inte har nĂ„got band i sig – alltsĂ„ en pulsklocka utan pulsband. IstĂ€llet sitter sensorerna eller lamporna pĂ„ undersidan av klockan. Det finns ocksĂ„ pulsklockor som kommer med magband, som man fĂ€ster pĂ„ magen. Dessa klockor Ă€r alltid lite bĂ€ttre Ă€n de utan band, eftersom de har bĂ€ttre möjlighet att lĂ€sa av din puls. Tycker man dock att det Ă€r jobbigt, sĂ„ kan man titta pĂ„ en pulsklocka utan bröstband. De visar inte exaktheten lika bra, men de fungerar Ă€ndĂ„ och Ă€r mycket mer anvĂ€ndarvĂ€nliga.

MĂ„nga pulsklockor idag visar dock mycket mer Ă€n bara sjĂ€lva pulsen man har – mĂ„nga av dem kan ocksĂ„ visa de kalorier som du har brĂ€nt under en viss tid, mĂ„nga har ocksĂ„ en inbyggd GPS, vilket gör att du enkelt kan se hur lĂ„ngt du har sprungit / joggat / cyklat / simmat. Detta Ă€r utmĂ€rkt om man gĂ€rna utför sporter utanför hemmet eller gymmet, sĂ„ att man helt enkelt kan se över hur lĂ„ngt man tagit sig! Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att se över om klockan faktiskt Ă€r vattentĂ€t. Utövar man nĂ„gon speciell sport dĂ€r man befinner sig i vattnet, sĂ„ Ă€r det ett mĂ„ste. Dock kan klockan Ă€ndĂ„ bli vattenskadad nĂ€r du svettas. Se alltsĂ„ alltid till att ha en klocka som Ă€r vattentĂ€t, oavsett vad för slags trĂ€ning som du ska utföra.

MÄnga pulsklockor idag gÄr dessutom att koppla ihop till din smartphone eller din surfplatta, vilket gör det Ànnu enklare att se bÄde resultat och du kan dessutom koppla ihop den till mÄnga smarta trÀningsappar som finns idag. Det finns ocksÄ funktioner i pulsklockor som kan visa din vilopuls, sÄ att du enklare kan se över vad din puls Àr nÀr du vilar och nÀr du faktiskt trÀnar. Du kan sÄledes ocksÄ lagra flera olika trÀningspass i det minne som kommer med klockan, men det skiljer sig beroende pÄ vilken klocka som du vÀljer sÄklart. MÄnga pulsklockor kan ocksÄ visa hur mÄnga kalorier som blir förbrukade per km och per timme, vilket gör att man enklare kan fÄ en bra överblick över sin trÀning och sÄ att man kan planera in nÀsta trÀning ocksÄ.

Vad Àr det vanligaste priset för en pulsklocka?

MĂ„nga som tĂ€nker pĂ„ pulsklockor tror att man behöver spendera vĂ€ldigt mycket pengar pĂ„ en. Absolut, det finns de pulsklockor som kostar lite mer – men ocksĂ„ för att de finns mer funktioner i dem. Är man endast ute efter en simpel pulsklocka som mĂ€ter av pulsen, dĂ„ behöver de inte ligga pĂ„ allt för höga summor. Idag kan du sĂ„ledes hitta en pulsklocka för under 500 kronor, om du sĂ„ vill. Men, som med de flesta elektroniska saker som vi har idag sĂ„ vill man gĂ€rna ha lite mer funktioner Ă€n bara avmĂ€tning av pulsen. SĂ„ vilken Ă€r den bĂ€sta trĂ€ningsklockan? Det Ă€r helt och hĂ„llet individuellt och beror pĂ„ vem man Ă€r som person, men ju mer funktioner klockan har – desto roligare blir det!

Det finns dock pulsklockor som Ă€r dyrare – speciellt om man Ă€r ute efter de klockorna som har mĂ„nga olika funktioner. Är man ute efter en smartwatch, sĂ„ kommer priset absolut vara dyrare men dĂ„ fĂ„r man ocksĂ„ en hel drös med funktioner i klockan. Ska man hitta en pulsklocka som har lite allt i mellan i sig – sĂ„ fĂ„r man vara beredd pĂ„ att lĂ€gga ungefĂ€r 1500 – 2000 kronor för pulsklockan, iallafall om man vill ha med funktioner som inte bara lĂ€ser av din puls, utan Ă€ven de andra bra funktionerna som kalorimĂ€tning och liknande. Är det sĂ„ att man inte vill lĂ€gga sĂ„hĂ€r mycket pengar, dĂ„ fĂ„r man i sĂ„ fall titta pĂ„ en pulsklocka som inte har sĂ„ mĂ„nga funktioner, utan kanske endast de vanligaste som visar tid och puls. Detta Ă€r relativt billiga klockor och eftersom det endast egentligen pulsen du Ă€r ute efter, sĂ„ gĂ„r det Ă€ndĂ„ bra att ha en sĂ„dan hĂ€r klocka. Dock, finns det sĂ„ mĂ„nga fler roliga funktioner som du faktiskt kan ta del av, genom att lĂ€gga nĂ„gra extra hundralappar pĂ„ klockan. Det Ă€r helt och hĂ„llet ditt val! Ju mer funktioner som klockan har, desto dyrare kommer klockan att vara. Ju mindre funktioner som klockan har – desto billigare kommer den att vara. Det Ă€r egentligen rĂ€tt logiskt!

I vilka situationer Àr en pulsklocka mest anvÀndbara?

trĂ€ningsklocka damInnan du ska bestĂ€mma dig för att köpa en pulsklocka, sĂ„ kan det vara bra att lĂ€sa igenom de pulsklocka bĂ€st i test listor som finns pĂ„ nĂ€tet – sĂ„ att du vet vad du faktiskt fĂ„r med i din nya klocka! TrĂ€nar du, dĂ„ Ă€r det nĂ€stan ett mĂ„ste att ha sportklockor. De flesta personer som trĂ€nar, Ă€r ocksĂ„ intresserad av fitness och hĂ€lsa – har man en pulsklocka sĂ„ har man enklare koll pĂ„ just sin egen hĂ€lsa. Det kan dock vara svĂ„rt att veta vilken klocka man ska köpa, vilken Ă€r egentligen den bĂ€sta pulsklockan för just dig och din situation?

Är det sĂ„ att du Ă€r en kvinna, dĂ„ kan du ta dig en titt pĂ„ en trĂ€ningsklocka dam. Dessa Ă€r mer anpassade för mindre handleder, sĂ„ att de passar och sitter bra pĂ„ din handled. De flesta kvinnor har sĂ„ledes mindre handleder Ă€n mĂ€n och för att mĂ€ta av pulsen pĂ„ bĂ€st sĂ€tt sĂ„ behöver man ocksĂ„ ha en klocka som sitter bra.

Det hÀrliga med pulsklockor Àr att de Àr sÄ pass anvÀndarvÀnliga. Du kan enkelt utföra dina sporter samtidigt som du har klockan pÄ dig, utan att du direkt blir störd av att den Àr ivÀgen eller liknande.

Hur du vÀljer den bÀsta pulsklockan för dina behov

Det kan vara svĂ„rt att veta vilken pulsklocka man ska vĂ€lja, speciellt om man inte Ă€gt nĂ„gon pulsklocka förut. Ett tips du kan göra, Ă€r att lĂ€sa pĂ„ de pulsklocka bĂ€st i test listorna som finns pĂ„ nĂ€tet idag. HĂ€r fĂ„r du nĂ€mligen en god överblick över vad varje pulsklocka levererar. Det kan nĂ€mligen vara svĂ„rt att veta vad respektive pulsklockor faktiskt har för funktioner och hur de fungerar, sĂ„ att lĂ€sa igenom olika trĂ€ningsklocka test hjĂ€lper verkligen en att fĂ„ lite mer information om klockorna som finns ute pĂ„ marknaden just nu. Letar du efter en sĂ„ billig klocka som möjligt, ta dig en titt pĂ„ de pulsklocka REA som finns – Ă€ven om klockan i sig har mĂ„nga funktioner och Ă€r en bra klocka, sĂ„ kan den Ă€ndĂ„ vara pĂ„ REA och dĂ„ kan du faktiskt lyckas fĂ„ en riktigt bra klocka för ett hĂ€rligt pris.

Se över vilka funktioner som du faktiskt behöver i din pulsklocka, sĂ„ att du hittar den som du faktiskt vill ha. Vill du bara kunna avlĂ€sa din puls, eller vill du ha andra funktioner ocksĂ„? MĂ„nga pulsklockor idag har ocksĂ„ touchskĂ€rm och de har ocksĂ„ bluetooth inkopplade i sig. TĂ€nk ocksĂ„ pĂ„ att hitta en klocka som du tycker ser snygg ut – att ha en klocka bara för att fĂ„ funktionerna Ă€r inte rĂ€tt, du behöver ju trivas i din klocka ocksĂ„! Idag finns det faktiskt mĂ„nga pulsklockor som har en riktigt snygg design, speciellt om du kikar pĂ„ de klockor som har inbygg touchskĂ€rm. Dessa ser nĂ€stan ut som smartwatches, men för en mycket billigare peng.

Hur tar man hand om en pulsklocka?

Är det sĂ„ att man har en pulsklocka som har tygband, sĂ„ fĂ„r man se till att tvĂ€tta bandet ordentligt (speciellt om man simmar eller trĂ€nar med klockan). Idag finns det dock istĂ€llet gummiband som man har runt handleden, vilket Ă€r mycket bĂ€ttre sĂ„ att man faktiskt inte riskerar att göra banden smutsiga och Ă€ckliga. MĂ„nga smartwatches idag har just gummiband och detta lĂ€r absolut vara den bĂ€sta funktionen, nĂ€r man pratar om just design och hĂ„llbarhet. Är du osĂ€ker pĂ„ hur kvaliteten kommer vara för din pulsklocka – dĂ„ Ă€r det bĂ€st att lĂ€sa igenom de pulsklocka test som finns pĂ„ nĂ€tet. PĂ„ dessa aktivitetsklocka test sĂ„ fĂ„r du ocksĂ„ en god överblick över hur du tar hand om respektive klocka, sĂ„ att de hĂ„ller i en lĂ€ngre tid.

Är det dock sĂ„ att man har en pulsklocka med ett pulsband, sĂ„ Ă€r det med stor förmodan inte gjort av gummi (det Ă€r mest smartwatches som Ă€r detta) – och vill man att det ska vara sĂ„ rent som möjligt, eftersom de kan bildas smuts och bakterier i bandet. Vill du ha det sĂ„ rent som möjligt, se dĂ„ till att tvĂ€tta bandet efter varje trĂ€ningspass.

Skaffar man en pulsklocka med inbyggt batteri, sĂ„ Ă€r det viktigt att man lĂ„ter batteriet ladda upp innan man börjar anvĂ€nda klockan. Detta sĂ„ att batteriet faktiskt hĂ„ller sĂ„ pass lĂ„ng tid som möjligt, sĂ„ att man inte riskerar att bli av med batteritiden och funktionaliteten som klockan faktiskt har. Trots att det kan kĂ€nnas svĂ„rt att inte börja leka med klockan nĂ€r man köper den, sĂ„ fĂ„r man försöka hĂ„lla sig i skinnet! Det kommer verkligen vara vĂ€rt i lĂ€ngden sen – för inte vill du att din klocka ska sluta fungera nĂ€r du Ă€r mitt i ett joggingpass?

Tips nÀr du anvÀnder en pulsklocka

TĂ€nk pĂ„ att utmĂ€tningen av din puls inte Ă€r lika nĂ€ra om du inte har ett bröstband – det kan dock fungera bra att se din generella puls, Ă€ven om den inte visar den exakta siffran. Innan du bestĂ€mmer dig för att köpa en pulsklocka, sĂ„ Ă€r det bĂ€st att lĂ€sa igenom pulsmĂ€tare test som finns pĂ„ nĂ€tet idag – inte bara sĂ„ att du kan se över vilka funktioner som pulsmĂ€taren faktiskt erbjuder dig , men dĂ€r kan du ocksĂ„ se vilka som Ă€r nya pĂ„ marknaden och hur man tar hand om dem pĂ„ bĂ€st sĂ€tt. TrĂ€nar du ofta och intensivt, sĂ„ lĂ€r du vilja ha en pulsklocka som hĂ„ller en lĂ€ngre tid och som kan utsĂ€ttas för lite mer saker. DĂ„ bör du titta pĂ„ en pulsklocka som har ett bröstband, om du verkligen vill fĂ„ bĂ€st och mest noggrann information.

Se till att hitta en pulsklocka som du faktiskt trivs i, inte bara för att den har bra och funktionella funktioner. Det finns mĂ„nga pulsklockor idag som faktiskt har en vĂ€ldigt snygg design – det handlar sĂ„ledes inte endast om just funktionerna som klockan har. MĂ„nga klockor idag Ă€r vĂ€ldigt simpla och har en hĂ€rlig design, jĂ€mfört med de Ă€ldre klockorna som inte alls var pĂ„ samma designnivĂ„.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 17 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 17 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button