www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

Goodlife Deluxe
VĂ„rt betyg
Barebells Protein Bar
VĂ„rt betyg
Goodlife Low Sugar
VĂ„rt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

För att fÄ den bÀsta shoppingupplevelsen online ser vi till att konstant kontrollera vÄra produkter och priser för att ge dig endast alternativ av högsta kvalitet. Du kan lita pÄ vÄra val.

Det kan alltid vara hÀrligt att ha ett extra tilltugg i vÀskan eller ryggsÀcken, sÄ att du enkelt och snabbt kan fÄ i dig den energin som du behöver. En proteinbar Àr ocksÄ anvÀndbart om du trÀnar och behöver fÄ i dig snabba proteiner sÄ att du snabbare och enklare kan bygga muskler. En proteinbar kan vara vÀldigt praktiskt att ha nÀr du behöver fÄ i dig ditt dagliga proteinintag men du har inte tid att laga mat. Du bör dock se till sÄ att inte bara ersÀtta proteinbars med friska proteiner frÄn riktig mat. SÄ hur vÀljer man den bÀsta proteinbar till sina behov? Det finns en rad olika proteinbars dÀr ute, men det finns ocksÄ mÄnga olika godissorter.

Vad Àr proteinbar?

Det finns tvÄ stycken typer nÀr man pratar om en proteinbar. Skillnaden Àr vanligtvis innehÄllet. Först och frÀmst Àr det proteinbars som Àr specifikt inriktade för de som vill gÄ ned i vikt.

MÄltidsersÀttning bars Àr sÄledes bra att ha i fickan eller i vÀskan, sÄ att du snabbt kan fÄ energi. De hjÀlper till att hÄlla dig mÀtt och dÀrmed minskar dina begÀr för skrÀpmat. Vanligtvis Àr dessa i vÀldigt lÄga kalorier och de innehÄller förutom protein oftast ocksÄ olika vitaminer. Det finns ocksÄ, de proteinbars som Àr utformade för att öka din energi efter du har trÀnat. Dessa Àr extra bra för muskelbyggande och tillvÀxt. Dessa innehÄller höga mÀngder protein samt kolhydrater.

Det Àr alltsÄ bra att titta pÄ en protein pro bar som verkligen innehÄller alla proteinrika nÀringsÀmnen som din kropp behöver efter trÀning.

proteinbarDet man bör tÀnka pÄ nÀr man Àter proteinbars Àr att inte ersÀtta dem mot en balanserat diet. Det Àr bra att inte Àta för mÄnga proteinbars per vecka, max tre stycken borde rÀcka. Detta gör att du istÀllet kan fÄ i dig proteiner frÄn riktig kost. Det finns dock vissa tillfÀllen som proteinbars som kan vara extra anvÀndbara. Detta kan vara nÀr du vaknar pÄ morgonen och behöver fÄ i dig frukost. Det Àr bra att fÄ en nÀringsrik frukost, men har man inte tid med att tillaga frukost varje dag, sÄ Àr en proteinbar superbra att stoppa i dig, men se bara inte till att göra det som en vana sÄ att du ocksÄ fÄ i dig bra mÄltider pÄ morgonen. Din kropp behöver dessutom extra mer protein och energi och det Àr efter trÀning. Det svÄra med trÀning Àr att kroppen behöver energi nÀstan direkt sÄ fort ditt trÀningspass Àr avklarat. I mÄnga fall sÄ kan en shake eller en banan vara bra, men det kan inte heller finnas tillgÀngligt och dÄ Àr ocksÄ en proteinbar vÀrt att stoppa i sig efter trÀningspassen. Se dÄ till att du vÀljer en proteinbar som Àr fylld med protein.

Det Àr ocksÄ smart att ha en proteinbar i nÀrheten om man ofta kÀnner sig sugen pÄ onyttig och ohÀlsosam mat. Försöker du gÄ ned i vikt genom att övergÄ frÄn ett inte nyttigt liv till ett liv med trÀning och bra matvanor, sÄ kommer förmodligen sötsuget vara det svÄraste. Lyckligtvis sÄ kan i sÄ fall proteinbars hjÀlpa dig, dÄ de har en rÀtt söt smak men ÀndÄ en lÄg sockerhalt. De kommer sÄledes bli till ett hÀlsosamt mellanmÄl, som inte bara ger dig nÀringsÀmnen men ocksÄ förhindrar dina ohÀlsosamma matvanor. Det Àr inte sÄ smart att gÄ till gymmet eller trÀningspasset med en full mage, dock sÄ kan en liten mÄltid för att fÄ energi vara ganska viktigt för att öka dina energinivÄer. Detta gör att du kan trÀna lÀngre och skörda mer frÄn trÀningen. En hÀlsosam proteinbar Àr utmÀrkt för det nÀmnda syftet. Det Àr alltid smart att lÀsa igenom eller göra egna proteinbars test sÄ att du kan vÀlja en bra proteinbar för dig och din hÀlsa.

Vad för nÀringsÀmnen innehÄller proteinbars?

Det Ă€r viktigt att man jĂ€mför bra proteinbars med ohĂ€lsosamma proteinbars. Det Ă€r viktigt att titta pĂ„ proteinmĂ€ngden dĂ„ det Ă€r just detta som en proteinbar ska ge dig. De proteinbar som har mindre Ă€n 5 gram protein Ă€r bara onödigt att stoppa i sig, en proteinbar som Ă€r 60 gram bör ha ungefĂ€r 20 gram protein för att göra den sĂ„ bra som möjligt. Detta möjliggör ett tillrĂ€ckligt proteinintag för just muskelbyggande. Proteinbars gör dig mĂ€tt och hjĂ€lper till och med att brĂ€nna fett, precis allt som man behöver för just viktminskning. Det finns ocksĂ„ dock socker i proteinbars. Det Ă€r smart att titta över ingredienserna hĂ€r ocksĂ„, om proteinbaren innehĂ„ller mer Ă€n 8 gram socker sĂ„ Ă€r det inte vĂ€rt att stoppa i sig. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att proteinbaren Ă€r lĂ„g i fett. SjĂ€lvklart Ă€r vissa fetter en viktig del av din kost, dock sĂ„ behöver det vara hĂ€lsosamma fetter. dessa inkluderar omega-6 och omega-3 fetter. Inte alla proteinbars kommer ha dessa fetter i sig, sĂ„ det kommer sĂ„ledes vara andra fetter i. Undvik en proteinbar som har transfetter eller som har mer Ă€n 3 gram fett i sig. Finns det transfett i produkten sĂ„ kan de ofta öka till viktökning. Du bör ocksĂ„ titta pĂ„ hur mĂ„nga kalorier som din proteinbar innehĂ„ller. Det Ă€r bra att fĂ„ i sig kolhydrater och det Ă€r en viktig del av din kost, dock sĂ„ Ă€r allt för mĂ„nga kolhydrater inte sĂ„ bra för din vikt. Ett överskott av kolhydrater omvandlas nĂ€mligen vĂ€ldigt lĂ€tt till fett. Om du Ă€r ute efter viktminskning, vĂ€lj en bar som har mycket fibrer och proteiner i sig istĂ€llet för kolhydrater. LĂ„t dock inte kolhydrathalten skrĂ€mma dig. I allmĂ€nhet ska det vara bra med ungefĂ€r 20 gram kolhydrater samtidigt som det finns 3 gram fiber. Kolhydraterna ska vara sĂ„ledes vara dubbelt sĂ„ högt som proteininnehĂ„llet, om man letar efter en sĂ„ bra proteinbar som möjligt. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att se över konstgjorda sockerarter i proteinbaren. Det Ă€r inte hĂ€lsosamt. Konstgjort socker Ă€r ofta kĂ€nt för att öka mer sockerbehov. Vanligtvis kan du kĂ€nna igen dessa konstgjorda sockerarter pĂ„ namnen xylitol och sorbitol. Arterna slutar sĂ„ledes vanligtvis med “ol”. En proteinbar som har ungefĂ€r 150 till 300 kalorier Ă€r bra. Mer Ă€n detta kan vara som att Ă€ta godis. Det Ă€r alltid bĂ€st att vĂ€lja en proteinbar som har sĂ„ fĂ„ ingredienser som möjligt, sĂ„ att de inte finns kemikalier eller andra Ă€mnen som inte Ă€r naturliga. Bra proteinbars Ă€r sĂ„ledes de bars dĂ€r du kan kĂ€nna igen sĂ„ mĂ„nga ingredienser som möjligt.

Av vad för ingredienser Àr en proteinbar gjord av?

Proteinbars skiljer sig beroende pÄ tillverkare, dÀrför innehÄller dessutom proteinbars olika saker beroende pÄ vilken du tittar pÄ. Kikar du pÄ billiga proteinbars sÄ Àr det med stor förmodan onödiga kalorier i proteinbaren som ocksÄ gör sÄ att de faktiskt inte Àr sÄ bra för din kropp som de sÀger att de Àr. Det Àr dÀrför viktigt att man alltid lÀser igenom vad som din proteinbar faktiskt innehÄller, sÄ att du kan se över sÄ att det Àr hÀlsosamma fetter och nÀringsÀmnen i din proteinbar. Skulle det vara sÄ att det finns ingredienser som du inte kÀnner igen, sÄ Àr de förmodligen sÄdant som egentligen inte Àr sÄ hÀlsosamt för dig. DÀrför Àr det egentligen alltid bÀst att vÀnda sig till de proteinbars som innehÄller sÄdana saker som du faktiskt kÀnner igen namnet pÄ! Det Àr alltsÄ svÄrt att hitta en proteinbar utan socker eftersom de alltid kommer finnas socker i dem, dock Àr det bÀttre att se över sÄ att de inte Àr just tillgjort socker i din proteinbar, dÄ de Àr dessa som inte Àr bra för din hÀlsa. Att köpa proteinbars billigt kan vara vÀrt att göra eftersom de flesta proteinbars tyvÀrr kostar en del, dock Àr det vÀrt att se över sÄ att de faktiskt Àr bra ingredienser i den och sÄ att du faktiskt fÄr i dig sÄ bra nÀringsÀmnen och hÀlsosamma Àmnen som möjligt.

Det Àr viktigt att se över vad varje proteinbar innehÄller, speciellt om det Àr sÄ att man Àr allergisk mot nÄgonting. Idag finns det som tur mÄnga olika val nÀr man tittar pÄ proteinbars utan nötter, om det Àr sÄ att man Àr allergisk mot just nötter. Det finns ocksÄ proteinbars som Àr gjord av sojaprodukter, om det Àr sÄ att man Àr vegan eller Àr kÀnslig mot mjölk eller Àgg.

Hur smakar en proteinbar?

bÀsta proteinbar

Det kan vara svÄrt att veta hur varje proteinbar dÄ alla smakar olika, beroende pÄ vilken tillverkare det Àr. SjÀlv kanske man inte kan göra proteinbar test men som tur Àr finns internet och hÀr har mÀnniskor redan testat din proteinbar tidigare. LÀser du igenom dessa kan du fÄ en god överblick över hur respektive proteinbar smakar, dock Àr det alltid ens egna smak som bestÀmmer om man gillar smaken eller inte. Det kan alltsÄ vara svÄrt att vÀlja ut den godaste proteinbaren eftersom alla mÀnniskor har olika smaklökar och tycker om olika saker! Eftersom det finns i mÄnga olika smaker och ingredienser sÄ fÄr man helt enkelt testa sig fram. Tycker man till exempel om kokosnöt sÄ kan det vara vÀrt att ta en titt pÄ de proteinbars som smakar just kokosnöt. Det brukar ocksÄ finnas smaker som choklad, vanilj, jordgubb, kaffe och mycket mer.

Varför ska man köpa proteinbars?

NÀr man tittar pÄ sÀttet att fÄ i sig protein, sÄ Àr det bÀsta egentligen att fÄ i det frÄn en bra och vanlig hÀlsosam mÄltid. Det finns mÄnga matrÀtter som Àr proteinrika och mÄnga grönsaker ocksÄ. En proteinbar Àr sÄledes inte nÄgot som man ska Àta för att byta ut mÄltiden, de kan istÀllet ses som ett mellanmÄl som man kan stoppa i sig, antingen nÀr man behöver lite mer energi och dÄ man inte hinner laga en riktig mÄltid, eller sÄ Àr det sÄ att du trÀnar och du behöver fylla kroppen med protein sÄ att du bygger muskler snabbare. DÄ kan det vara toppen att ha en proteinbar i vÀskan nÀr du far ivÀg till trÀningen.

NÀr Àr proteinbars mest anvÀndbart?

Är det sĂ„ att du Ă€r intresserad av trĂ€ning, oavsett om det gĂ€ller styrketrĂ€ning eller uthĂ„llning, sĂ„ Ă€r en proteinbar alltid bra att ta till hands för att öka proteinnivĂ„n i din kropp, sĂ„ att du enkelt och snabbt kan bygga snygga muskler. Proteinbars innehĂ„ller mycket protein, som du hör pĂ„ namnet, och det Ă€r just protein som hjĂ€lper dig att bygga snygga muskler. En smart sak att göra Ă€r att lĂ€sa igenom de proteinbars bĂ€st i test som finns pĂ„ nĂ€tet, sĂ„ att du vet exakt vad din proteinbar innehĂ„ller och ocksĂ„ vad andra mĂ€nniskor tyckte om den.

Det kan vara sÄ att du köper en proteinbar som du inte tycker smakar gott, dÀrför Àr det alltid smart att köpa en proteinbar först och frÀmst, sÄ att du vet vad den smakar och sÄ att du verkligen kan kÀnna att du tycker det Àr gott nÀr du Àter. Bara för att du ska fÄ i dig protein betyder det inte att det ska smaka dÄligt, dessutom vill du förmodligen att det smakar gott om det Àr sÄ att du försöker undvika andra sötsaker eller onyttig mat. Trots att vi mÀnniskor ofta försöker fÄ i oss socker, dÄ det Àr beroendeframkallande, sÄ finns det ÀndÄ mÄnga olika produkter av proteinbars som Àr mer hÀlsosamma, dÄ de innehÄller bÀttre socker Àn tillgjort eller liknande ingredienser, som egentligen bara Àr sÀmre för din hÀlsa. Idag finns det dessutom mÄnga olika smaker du kan vÀlja pÄ nÀr du kikar pÄ en proteinbar. Det bÀsta Àr egentligen att variera lite med smakerna, iallafall de du tycker Àr goda sÄklart. Smakerna finns i mÄnga olika varianter men de vanligaste Àr vanilj, choklad, jordgubb eller liknande smaker som man kan se pÄ produkterna idag.

Det Ă€r alltid vĂ€rt att titta vad som respektive proteinbar innehĂ„ller, sĂ„ att du vet vad du fĂ„r i dig och sĂ„ att det inte Ă€r nĂ„gra Ă€mnen i din proteinbar som Ă€r onödiga och som bara försĂ€mrar din hĂ€lsa. Även om vissa proteinbars kanske smakar godare Ă€n andra, sĂ„ betyder det inte att de Ă€r bĂ€ttre för din kropp. Det Ă€r sĂ„ledes alltid bĂ€st att titta pĂ„ de proteinbars som innehĂ„ller sĂ„ bra Ă€mnen och ingredienser som möjligt, sĂ„ att du fĂ„r i dig rĂ€tt nĂ€ringsĂ€mnen nĂ€r du försöker gĂ„ ned i vikt eller om du trĂ€nar och försöker bygga större möskler.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 5 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 5 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button