www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi uppdaterar stÀndigt vÄra produktlistor för att ge dig de senaste modellerna till de bÀsta priserna, sÄ du kan vara sÀker pÄ att du fÄr produkter av högsta kvalitet att vÀlja mellan.

AllmÀn information om fÄgelburar

NÀr man köper en fÄgel eller tvÄ som sÀllskapsdjur sÄ behöver man ocksÄ i regel köpa en fÄgelbur. FÄgelburen kommer dÄ bli din fÄgels hem och innehÄller dÀrför mÄnga gÄnger matskÄlar och sittpinnar sÄ att fÄgeln kan Àta och sitta bekvÀmt med uppsikt över dig och hemmet. Buren bör vara tillrÀckligt stor för att fÄgeln ska kunna strÀcka pÄ vingarna och gÀrna Àven flyga runt lite. DÀrför Àr oftast burarna byggda mer pÄ höjden med sittpinnar pÄ olika höjder som fÄgeln kan flyga emellan. Har man plats för en riktigt stor fÄgelbur som Àr luftig nog för fÄgeln att flyga mer fritt sÄ Àr det sÄklart det allra bÀsta och mest naturliga för fÄgeln. Det kan ocksÄ se riktigt snyggt ut, med kanske ett litet trÀd i, plast eller pÄ riktigt. Det kan ocksÄ kÀnnas mysigt med fÄglar som flyger runt och kvittrar i rummet. PÄ detta sÀttet sÄ fÄr du in lite mer natur i hemmet Àn bara blommor som Àr vanligare.

Om du söker efter fÄgelburar till salu sÄ har du kommit till rÀtt artikel. HÀr kan du fÄ reda pÄ information som kan hjÀlpa dig att hitta den bÀsta fÄgelburen för dig och din fÄgel. Vi kommer att titta pÄ vilka alternativ som finns, vad det kan kosta, vad man behöver tÀnka pÄ nÀr man vÀljer fÄgelburen och hur du sedan tar hand om den. SÄ lÀs vidare för att fÄ svar pÄ dessa frÄgor.

Vilka alternativ finns det nÀr det kommer till storlek och design?

papegojburDet finns fÄgelburar i mÄnga olika storlekar. Allt frÄn burar som kan tÀcka en hel vÀgg frÄn golv till tak för större, fÄglar till smÄ burar som Àr anpassade till smÄ fÄglar som exempelvis kanariefÄglar. Dessa burar kan du fÄ plats med lite var som helst i hemmet. Vissa har dessa i köket, vardagsrummet eller sovrummet. Var helst du önskar helt enkelt. SÄ oavsett om du vill ge din nya kompis en hel vÀgg eller bara platsen pÄ ett mindre bord eller byrÄ sÄ gÄr det alldeles utmÀrkt.

NÀr det kommer till design sÄ finns det burar i metall och plast som inte behöver sÄ mycket underhÄll. Det finns ocksÄ burar i trÀ. I och med att trÀ Àr ett levande material sÄ behöver det ett visst underhÄll men samtidigt sÄ Àr det vÀldigt vackert och ser ut som en mer naturlig del av inredningen i hemmet. Det kan se ut ungefÀr som ett litet hus inne i ditt större hem. Du kan ocksÄ sjÀlv bygga en fÄgelbur. PÄ sÄ sÀtt fÄr du den precis som du vill. Detta krÀver dock sÄklart att du har tid och kunskap för det. Oberoende av om du vill ha ett underhÄllsfritt alternativ eller ta in mer levande material i ditt hem sÄ finns det bÄda möjligheterna.

Vad Àr de vanliga priserna för fÄgelburar?

NÀr man hittat sin fÄgel sÄ gÀller det bara att hitta en fÄgelbur till bra pris. En fÄgelbur kan du i regel fÄ tag pÄ frÄn 600 kronor och uppÄt beroende pÄ vad du söker. SÄklart sÄ Àr en stor fÄgelbur vanligtvis dyrare Àn en mindre fÄgelbur. Det Àr ocksÄ oftast billigare att köpa burar gjorda i trÀ, i och med kravet pÄ underhÄll för att den ska hÄlla lÀngre. Det finns ocksÄ dem som vÀljer att bygga sina egna fÄgelburar för att fÄ den precis sÄ stor som de vill ha den samtidigt som de pÄ sÄ sÀtt dra ner pÄ priset. Om man dÀremot vill köpa sÄ kan det vara lÀttare att hitta fÄgelburar pÄ nÀtet till ett bra pris Àn i butik, i och med att det finns mer att vÀlja pÄ. Kan man hitta en bra fÄgelbur pÄ rea sÄ Àr det sÄklart det allra bÀsta. DÄ kanske man till och med har rÄd med den dÀr fÄgelburen som man verkligen vill ha till sin fjÀderbeklÀdda kompis.

Att skaffa en fÄgel kan kÀnnas som nÄgot litet men Àven det krÀver planering och pengar. Stanna dÀrför upp och frÄga dig om du har tid och pengar för en fÄgel. RÀkna ihop vad det blir nÀr du ska köpa bur, spÄn, dekorationer, mat och slutligen fÄgeln sjÀlv: Har jag rÄd? Vad kommer det bli för ungefÀrlig mÄnadskostnad för fÄgeln? Hur ofta behöver buren stÀdas och finns tiden för det? Att ta pÄ sig ansvaret för ett nytt liv Àr ett stort ansvar vare sig det gÄr pÄ tvÄ ben, fyra ben eller har vingar. HÀr nedan följer nÄgra exempel pÄ burar som finns pÄ marknaden och dess ungefÀrliga pris.

I och med att mÄnga vÀljer att köpa tvÄ fÄglar pÄ en gÄng sÄ börjar vi att nÀmna en stor dubbel fÄgelbur frÄn Rival. Denna fÄgelbur har mÄtten L 165 x B 54 x H 158 cm vilket gör att den tar upp en stor plats, men dÄ fÄr ocksÄ dina fÄglar plats att röra pÄ sig. Denna Àr vÀldigt enkel i sin konstruktion och design. Den Àr gjord i metall och har en ljusgrÄ fÀrg. Botten Àr utdragbar vilket underlÀttar mycket för rengöringen. Den har ocksÄ en stor lucka fram vilket ser till att du kan fÄ tag pÄ din fÄgel vid behov. Med burarna följer ett bord anpassat till burarna med hyllor under dÀr du kan förvara exempelvis mat och spÄn med mera. Bordet Àr pÄ hjul sÄ att du lÀtt kana flytta runt det vid behov. Burarna Àr ocksÄ löstagbara om du önskar dem nÄgon annanstans. Priset för denna praktiska dubbla fÄgelbur med bord Àr cirka 3500 kronor.

stor fĂ„gelburNĂ€sta bur Ă€r ett lyxhem för fĂ„glar i svartmĂ„lad metall med trĂ€detaljer. Denna fĂ„gelburen heter Caesar vilket passar bra dĂ„ dina fĂ„glar kommer leva som en kejsare i fĂ„gelvĂ€rden, dĂ„ detta Ă€r ett fantastiskt bekvĂ€mt hem Ă„t din fĂ„gel. Trots det sĂ„ Ă€r det billigare Ă€n den ovan nĂ€mnda. Men dĂ„ Ă€r detta ocksĂ„ bara en bur och inte tvĂ„. Har du bara en fĂ„gel, dina fĂ„glar kommer överens, Ă€r av samma kön alternativt du vill ha fĂ„gelungar sĂ„ kan denna buren verkligen fungera för dig. Denna fĂ„gelbur Ă€r voljĂ€r, stor och rymlig. SjĂ€lva buren Ă€r fyrkantig och har mĂ„tten: L101 x B 61 x H 121 cm. MĂ„tten Ă€r dĂ„ utan underrede, skvĂ€ttskydd och rundbĂ„ge, det vill sĂ€ga att den kommer att ta upp nĂ„got större plats Ă€n sĂ„. NĂ€rmare bestĂ€mt sĂ„ Ă€r den 178 cm hög. Inne i buren sĂ„ har du möjlighet att inreda sĂ„ att fĂ„geln kĂ€nner sig som hemma. Med buren följer tvĂ„ sittpinnar som din kompis kan sitta och titta ut pĂ„ eller sova om den sĂ„ önskar. PĂ„ framsidan av buren finns en stor dörr, nĂ€rmare bestĂ€mt 36×80 cm. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du lĂ€tt rengöra eller inreda buren samt att fĂ„geln enkelt tar sig in och ut. Skjutregeln som stĂ€nger till dörren Ă€r i mĂ€ssing. Den Ă€r placerad pĂ„ sĂ„ sĂ€tt att du utan problem öppnar utifrĂ„n men fĂ„geln inte lyckas komma Ă„t den inifrĂ„n. Även pĂ„ sidorna finns dörrar. Dessa Ă€r mindre, 15 x12 cm. TvĂ„ dörrar hittar du pĂ„ höger sida och en annan dörr pĂ„ vĂ€nster sida. Foder och vattenskĂ„larna kan fĂ€stas frĂ„n utsidan vilket gör att du inte Ă€r tvungen att öppna den stora dörren för att mata eller fylla pĂ„ vatten. Med buren följer det med tre matskĂ„lar som har mĂ„tten 11 x 8 cm och som du kan hĂ€nga pĂ„ dörrarna med hjĂ€lp av en medföljande hĂ„llare. En metallbĂ„ge hĂ„ller ocksĂ„ fast skĂ„larna vilket gör att de inte faller ur. Bottenbaljan pĂ„ buren Ă€r utdragbar och fylls med strö. Detta gör det enkelt att tömma och fylla pĂ„ den. Det följer ocksĂ„ med ett bottengaller som Ă€r avtagbart. Buren Ă€r ocksĂ„ försedd med ett smart smutsskydd runt hela buren vilket gör att nĂ€r fĂ„geln skvĂ€tter sand och annat smuts sĂ„ hamnar det förhoppningsvis inte pĂ„ golvet. Detta gör att du inte behöver stĂ€da lika ofta. PĂ„ toppen av buren finns det en uteplats för din fĂ„gel. HĂ€r kan den stanna mellan flygturerna. BĂ„garna ger buren en snygg design och det finns Ă€ven hĂ€r en bottenbricka som du kan fylla med strö vilket ger ett skydd mot avföring. Högsta punkten av buren har en sittpinne och 2 extra foderskĂ„lar samt en liten stege som fĂ„geln kan klĂ€ttra pĂ„. Allt detta gör att dina fjĂ€derbeklĂ€dda kompis kan kĂ€nna sig som hemma och roa sig. Hjulen pĂ„ buren gör att du kan flytta den var du vill. Buren kostar mellan cirka 2200 – 3000 kronor. SĂ„ söker du en snygg, praktisk och stor fĂ„gelbur billigt sĂ„ kan denna vara ett bra alternativ. Den har fĂ„tt höga betyg och mĂ„nga positiva omdömen.

Den sista buren vi kommer att nĂ€mna Ă€r en mindre bur som alltsĂ„ passar bra för mindre fĂ„glar, som exempelvis undulater och zebrafinkar. Denna fĂ„gelburen heter Piano 6. Buren Ă€r rymlig för mindre fĂ„glar och kommer med flera olika tillbehör Ă„t din fĂ„gel. Buren Ă€r gjord i plast och metall vilket ocksĂ„ gör den vĂ€ldigt lĂ€ttrengjord. Det följer med en spegel som fĂ„glar gĂ€rna roar sig med. Förutom spegeln sĂ„ finns sĂ„klart ocksĂ„ sitt – och klĂ€tterstĂ€nger som du kan inreda med som du vill och tror passar bĂ€st till just din fĂ„gel. Modulsystemet som följer mer Ă€r vĂ€ldigt innovativt dĂ„ det Ă€r gjort i trĂ€optik och kan pĂ„ sĂ„ vis böjas till olika former som pĂ„minner om naturliga grenar. Detta hjĂ€lper din undulat att trĂ€na de muskler som finns i klorna samtidigt som du kan ge den lite omvĂ€xling. Med buren ingĂ„r ocksĂ„ tvĂ„ foderhĂ„llare och fyra vridbara plastskĂ„lar samt tvĂ„ vattenautomater. I botten sĂ„ finns tvĂ„ lĂ„dor som du kan dra ut och tömma vid rengöring. PĂ„ buren finns öppningar bĂ„de fram och pĂ„ sidorna. Denna innovativa fĂ„gelbur kostar cirka 1000 kronor.

Hur vÀljer du rÀtt fÄgelbur?

Man vĂ€ljer ju sĂ„klart inte fĂ„gel efter bur utan bur efter fĂ„gel. DĂ€rför, nĂ€r du ska köpa fĂ„gelbur ha dĂ„ din blivande fĂ„gel i tankarna. Exempelvis om din fĂ„gel kommer att vara en papegoja som Ă€r en liten större fĂ„gel sĂ„ bör du nog kanske köpa en papegojbur, eller en fĂ„gelbur som Ă€r stor nog Ă„t din kompis. Du kan exempelvis söka ”stora fĂ„gelburar sĂ€ljes” i sökfĂ€ltet i din webblĂ€sare sĂ„ kommer du nog hitta det du söker. Har du fortfarande inte hittat din blivande fĂ„gel sĂ„ kan du ocksĂ„ söka efter ”burfĂ„glar sĂ€ljes” för att se vilka typer av fĂ„glar som finns. Om du sĂ„ önskar kan du ocksĂ„ försöka hitta en fĂ„gelbur som passar in i din inredning. Det finns fĂ„gelburar i mĂ„nga olika fĂ€rger och designer och billiga fĂ„gelburar online som ser riktigt neutrala och bra ut, sĂ„ det bör inte vara nĂ„got problem att hitta en som passar in i ditt hem.

Hur tar du bÀst hand om en fÄgelbur?

NÀr du vÀl har din fÄgelbur och fÄgel sÄ behöver man stÀda ur den regelbundet. Har man inte en sÄdan bur som man kan stÀda genom att dra ur botten sÄ kan man kanske behöva en transportbur för din fÄgel som du stoppar den i under tiden. I alla fall i början tills fÄgeln Àr mer van vid att vara i ditt hem och med dig. NÀr ni blivit mer kompisar och du brukar lÄta den flyga mer fritt i hemmet sÄ Àr detta ett perfekt tillfÀlle att byta ut det strö som du anvÀnder och vid behov duscha och torka ur baljan. Beroende pÄ vilken bur du anvÀnder, om den har ett stÀnkskydd eller ej, sÄ kan du behöva dammsuga regelbundet runt buren. De flesta fÄglar har nÀmligen en tendens att sprÀtta ivÀg smuts och strö Ät alla hÄll. Om du vill undvika att dammsuga runt buren sÄ ofta sÄ kan det vara bra att köpa en bur med stÀnkskydd. Ett annat alternativ kan vara en handdammsugare som du anvÀnder för det ÀndamÄlet. PÄ sÄ sÀtt slipper du ta ut dammsugaren ur garderoben hela tiden utan du har en dammsugare mer lÀttillgÀngligt. Hur som helst sÄ kommer du sÀkert hitta ett sÀtt att hÄlla omrÄdet runt din fÄgel rent och snyggt och kunna njuta av ditt nya sÀllskap för en lÄng tid framöver.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 5 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 5 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button