www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Amning är ett vackert sätt att ge ditt barn näring och en chans att  få kontakt med den nyaste familjemedlemmen. Det finns dock tillfällen då en bröstpump kan vara en stor fördel.

Även om valet av en bröstpump påverkas av olika faktorer som livsstil och personliga preferenser, väljer många ammande mammor vanligtvis mellan några särskilda märken och modeller.

Du lär dig allt du behöver veta om de bästa bröstpumparna på marknaden i den här guiden. Fortsätt läsa för att få veta mer!

BÄST I TEST
5.0 / 5
MEDELA Swing Maxi Flex TM är en elektrisk bröstpump med en oval och roterande nippel som anpassar sig till vilken bröstform som helst, vilket gör den bekvämare att använda.

Fördelar

 • Ren och enkel att använda
 • Exceptionell mjölkproduktion

Nackdelar

 • Den låter mycket, särskilt under natten.
Andraplats
5.0 / 5
MEDELA Swing FlexTM elektrisk pump har en 2-fasteknik som producerar mer mjölk på kortare tid när den pumpas vid maximal komfortvakuum.

Fördelar

 • Enkel att montera
 • Snabb vid användning
 • De silikonomslutna bröstskydden är mycket bekväma
 • Inte lika högljudd som andra

Nackdelar

 • Den läcker lite om du lutar dig tillbaka
MEST PRISVÄRT
4.9 / 5
MAM Bröstpump 2i1 Elektrisk/ Manuell har ett laddningsbart batteri som kan pumpa upp till 3 timmar på en enda laddning.

Fördelar

 • En pump som ger dig de flesta alternativen. Enkel att använda
 • När barnet sover är den mycket effektiv och låter inte särskilt mycket
 • Den är väldigt komfortabel med sin silikoninsats

Nackdelar

 • Det elektriska pumpmembranet stängs inte korrekt
BÄSTA PREMIUM
4.9 / 5
Elvie Simpel Elektrisk Bröstpump är oansenlig och tyst, så att du kan extrahera mjölk var som helst, även på natten, utan att störa andra.

Fördelar

 • Dess automatiska mjölkuttag kan justeras med en smartphone e
 • Den är diskret och du kan använda den när du är på resande fot
 • Den har färre komponenter att rengöra och är mycket enkel att använda
 • Den läcker inte

Nackdelar

 • När flaskindikationen visar att den är full är den vanligtvis bara halvfull
Mest bekväm
4.8 / 5
Philips Avent Natural Motion har en tyst motor och en kompakt design, så att du kan pumpa tyst när och var som helst. Dess silikondyna böjer sig och anpassar sig försiktigt efter bröstvårtan.

Fördelar

 • Den pumpar ut mjölken effektivt
 • Rengöringen är enkel
 • Den pumpar väldigt tyst

Nackdelar

 • Mjölk fastnar i den vita insidan och bröstkudden

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Det är viktigt för oss att de produkter vi representerar är av högsta kvalitet och till de bästa priserna, så vi kontrollerar alltid våra listor och uppdaterar dem vid behov för att ge dig de mest kvalitativa alternativen.

Köpguide 

När du är borta från ditt barn, oavsett om du är på jobbet eller bara tar det lugnt, hjälper en bröstpump till med att undvika att du blir trött och ser till att barnet får den mjölk den behöver.

Det kan vara svårt att välja rätt bröstpump eftersom det finns så många alternativ på marknaden. Som tur är kommer den här artikeln att lära dig allt du behöver veta om att välja rätt bröstpump. Häng med!

philips avent bröstpump

Behöver du en bröstpump? 

Tänk på att varje fall är annorlunda, och när du beslutar om du behöver en pump eller inte, bör du överväga din livsstil, arbetssituation, preferenser och hur länge du tänker amma.

En bra pump är ett måste om du tänker spendera tid utanför hemmet när barnet är fött och fortsätter att amma. Men om du planerar att vara med barnet under större delen av tiden är det kanske inte lika viktigt. 

Om något av följande stämmer in på dig kan det vara en bra idé att skaffa en bröstpump:

 • Du kommer vara borta från ditt spädbarn på regelbunden basis, exempelvis vid arbete.
 • Du vill hålla igång din mjölkproduktion för att din bebis inte kan eller inte vill amma, eller för att du brottas med en sjukdom eller medicin som gör omvårdnaden osäker.
 • Du har brist på förnödenheter.

Vilka typer av bröstpumpar existerar? 

Det finns många olika typer av bröstpumpar på marknaden, något som visas nedan.

Bröstpump av sjukhusklass

Dessa kraftiga pumpar har större motorer och producerar mer “sugkraft” varje minut. De utvinner mjölken snabbt och är ganska tysta, men de är stora och obekväma att transportera. Det kan vara en bra idé att hyra denna typ av pump på ett sjukhus eftersom de kostar ganska mycket att köpa.

elvie bröstpump recension

Elektriska bröstpumpar

Sug och hastighet går att justera, vilket gör dem effektiva och bärbara. Medan alla versioner behöver ström för att fungera, finns vissa typer med laddningsbara batterier, vilket gör att du kan pumpa utan att ansluta till ett uttag. Elektriska pumpar levereras ibland med en väska och ett kylskåp för transport av mjölk, vilket gör dem till ett populärt alternativ bland arbetande mödrar.

Bärbara elektriska bröstpumpar

Bärbara bröstpumpar har ökat i popularitet de senaste åren, och är precis vad de låter som att de ska vara: en helt bärbar bröstpump som du kan bära direkt i din bh. Med bärbara pumpar kan du pumpa diskret och i olika ställningar, oavsett var du befinner dig.

Manuell bröstpump 

För att generera sug och pumpa din mjölk använder du dina egna händer med dessa bröstpumpar. Vissa är enkla att använda med bara en hand, medan andra behöver två. Dessa pumpar är tysta och små (ungefär stora som en flaska) eftersom de inte har en motor, vilket gör dem idealiska för resor eller de som inte använder dem särskilt ofta. 

bäst bröstpump

Vilka är de viktigaste delarna av en bröstpump? 

Det finns några viktiga komponenter som hittas i alla bröstpumpar, något som visas nedan.

Bröstskydd (flänsar)

Den del av bröstpumpen som sitter omedelbart över bröstvårtan och skapar en vakuumförsegling över areola, som drar ner bröstvårtan i tunneln, kallas för en fläns eller bröstsköld. Flänsen säkras över bröstet för sugning och frigörs medan du pumpar.

Bröstpumpventiler

Bröstpumpens ventiler består av ett flexibelt silikonämne. Detta beror delvis på att varje gång din bröstpump suger in töjer sig ventilerna och frigörs, vilket skapar det sug du upplever när du ammar ditt barn.

Återströmningsskydd 

Återströmningsskyddet håller tillbaka flödet från bröstpumpens motor. Kort och gott fungerar det som en fysisk barriär mellan din mjölk och pumpmotorn, liksom en hygienisk barriär för din mjölkförsörjning.

Återströmningsskyddet bör tvättas i varmt vatten och tvål, för att sedan lufttorka. Se till att skydden är helt torra innan du använder dem igen.

Slang 

Pumpmotorn skapar ett vakuum i luften som passerar genom slangarna. När du först ser en bröstpump kanske du tror att mjölken går via slangarna, men så är inte fallet.

Anslutning 

Denna sektion förbinder slangen, bröstskyddet, ventilen och andra komponenter. Membran och behållare för mjölklagring ligger nära varandra. Beroende på vilken pump du väljer kan kontakten vara ansluten till bröstskyddet och oberoende i andra fall.

avent bröstpump

När kan en bröstpump användas?  

Pumpning kan börja efter amningen, vilket vanligtvis är fyra veckor efter att barnet har fötts. Du behöver inte vänta om ditt barn har svårt att amma eller om du helt enkelt bara vill pumpa.

När dina bröst fortfarande känns fulla kan det vara en bra idé att börja pumpa efter en matning varje dag. Du kan också börja introducera din bebis för en flaska vid denna tidpunkt.

Dina individuella omständigheter kommer avgöra hur länge du ammar och pumpar. Enligt expertens riktlinjer bör du enbart amma under de första sex månaderna, för att sedan fortsätta med amningen samtidigt som du tillhandahåller fasta ämnen under resten av det första året. Du måste dock göra det som är bäst för dig och din familj.

Hur mycket bör man spendera på en bröstpump? 

Bröstpumpar finns som singlar och dubbletter och kan drivas manuellt, med batterier eller med el. Priset på en bröstpump varierar beroende på många variabler, inklusive enhetens typ och funktion.

 • Priserna på olika bröstpumpar visas nedan. Enkla bröstpumpar drivs vanligtvis för hand och är de mest prisvärda, och kostar allt från 21 till 59 dollar.
 • Priset för en enda batteridriven eller elektrisk pump varierar från 39 till 186 dollar.
 • Dubbla pumpar drivs vanligtvis av el, men vissa har möjlighet att köras på batterier. Priserna för dubbla pumpar varierar från 59 till 3600 dollar.
 • Det går att hyra pumpar från sjukhus och medicintekniska butiker. Kostnaden för att hyra en pump är mellan 41 och 66 dollar per månad, och den nödvändiga kringutrustningen ligger på cirka 49 dollar. Många sjukhus kräver en betalning på 60 till 199 dollar.
 • Det finns ytterligare steriliseringsprodukter för bröstskydd, flaskor och bröstvårtor. För hastighet och bekvämlighet kostar de som är avsedda att användas i mikrovågsugnen mellan 19 och 29 dollar.

billig bröstpump

Vilka tips finns för att hitta den bästa bröstpumpen?

För ammande mammor kan en bröstpump vara en livräddare. Den avlastar bröstet och ger mamman en ledig natt utan att hennes bebis får lida. Men när det gäller inköp finns det många pumpar att välja mellan, vilket kan göra det svårt för mamman att bestämma sig. Som tur är innehåller denna sektion information som hjälper dig att välja den bästa bröstpumpen. Läs mer om dem!

Välj billigare pumpar

De mest kostsamma pumparna på marknaden är onödiga för den genomsnittliga mamman som pumpar varje dag för att producera en eller två flaskor till sitt barn, eller som pumpar på jobbet eller använder en pump för avlastning.

Att hyra en pump

Nya mödrar bör komma ihåg att de kan spara pengar genom att hyra en bröstpump under de första dagarna när deras lite sämre pump är otillräcklig. Om en mamma upptäcker att pumpen saknar sug kan hon istället hyra en pump av högre kvalitet under de första dagarna.

En elektrisk pump är bra, men behövs inte

Vissa mödrar kommer att kunna använda en manuell bröstpump. Att klämma på en avtryckare, flytta en cylinder eller pumpa med foten är sätt för att reglera dem. Elektriska bröstpumpar reglerar sug- och frigöringscykeln, men det finns även vissa versioner som gör det möjligt för mödrar att ändra sugnivåerna och tempot. En manuell pump ger större kontroll och flexibilitet.

Betala extra för bekvämlighet

En enda bröstpump är ofta allt som en nybliven mamma behöver. En dubbel bröstpump eller till och med en bärbar bröstpump som spänns fast i bröstet för maximal multitasking fungerar bäst för personer som har ont om tid eller värdesätter effektivitet.

Behåll din bekvämlighet

Pumpning kan vara utmanande, men att vara bekväm är nyckeln till en lyckad pumpning. Hitta en bekväm stol med tillräckligt med ryggstöd och klä dig i kläder så att pumpen kan placeras på rätt sätt.

Slutsats 

När det gäller att mata din bebis kan en bröstpump göra ditt liv väldigt mycket enklare. Innan du börjar leta efter den perfekta pumpen för dig måste du tänka på några saker, exempelvis priser, effektivitet, kvalitet och pumpstorlek.

bröstpump bäst i test

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button