Med en Bluetooth högtalare kan du lyssna pÄ musik avsett var du Àr och det finns mÄnga olika saker att ta hÀnsyn till nÀr du vÀljer din trÄdlösa högtalare. Du mÄste hitta en enhet som Àr av toppkvalitet, har utmÀrkt ljud och bra anslutningsmöjligheter och en fin design. Om du vill anvÀnda din högtalare utomhus mÄste du se till att vÀlja en heter som Àr vattenresistent eller vattentÄlig och att dess batteri kan leverera tillrÀckligt med lÄngvarig styrka. För att hjÀlpa dig har vi samlar information och skapat en TOPP 5 lista av Bluetooth högtalarna som just nu finns tillgÀngliga pÄ marknaden.

I allmÀnhet smÄ och lÀtta, Àr bluetooth-högtalare enkla att bÀra runt pÄ och producerar mindre oljud Àn sina trÄdade motsvarigheter. De Àr ocksÄ kapabla att spela med högre volym och ljudkvalitet Àn de högtalare som Àr inbyggda i smarta enheter och bÀrbara datorer, vilket resulterar i en trevligare ljudupplevelse oavsett instÀllningen.

Men att vÀlja rÀtt modell kan dock vara lÄngt frÄn enkelt. TrÄdlösa högtalare har utrustats med ett brett utbud av teknologier och finns i alla former och storlekar, frÄn smÄ Àgghögtalare till mönsterdesign som liknar en gitarrförstÀrkare. Denna guide bryter ner dessa olika stilar och funktioner, hjÀlper dig att pricka rÀtt Bluetooth-högtalare för din livsstil.

Bluetooth förklarat

Den grundlÀggande tekniken för alla bÀrbara högtalare, fungerar Bluetooth som en osynlig ljudkabel som ansluter trÄdlöst till smartphones i nÀrheten, surfplattor och datorer sÄ att du kan spela ditt musikbibliotek via högtalaren. Medan det verkar som kraftfull magi, kan Bluetooth . ha vissa begrÀnsningar, dess rÀckvidd Àr ca 30 meter, och det sÀnder med line of sight, sÄ omrÄdet kan ibland förkortas genom vÀggar eller möbler.

Sedan första gĂ„ngen tekniken genomfördes, som var i slutet av 90-talet, har Bluetooth sett ett antal uppdateringar som har utökat dess kapacitet. Medan nyare versioner som i allmĂ€nhet stödjer högre ljud pĂ„ större avstĂ„nd Ă€n Ă€ldre versioner, behöver du verkligen inte oroa dig för vilken version din högtalare kommer med — för varje ny version Ă€r bakĂ„tkompatibel med alla tidigare versioner.

Bluetooth-högtalare funktioner för alla anvÀndningsomrÄden

portabel högtalareLaddningsbart batteri Medan de flesta modeller har nÄgon form av inbyggt uppladdningsbart batteri, Àr de allra bÀsta trÄdlösa högtalare utrustade med kraftfulla batterier som rÀcker en hel dag med bildvisning och kan laddas snabbt med en USB-kabel.

NFC: DÀr bluetooth-trÄdlös gör streaming möjligt, förÀdlar near field communication (NFC) den. Om du har en kompatibel telefon, koppla ihop den med en NFC-utrustad bluetooth-portabel högtalare som bara krÀver att trycka de tvÄ enheterna tillsammans. Denna digitala tillkopplingen gör att telefonen och högtalaren ansluter direkt, vilket eliminerar behovet av att brÄka med telefonens bluetooth-instÀllningar.

Bra egenskaper att ha för specifika anvÀndningsomrÄden

Om syftet Àr att ersÀtta en stereoanlÀggning eller musiktillÀgg för ryggsÀcken nÀr du Àr pÄ sprÄng, kommer de flesta högtalare vara utformade för en specifik anvÀndning. Nedan finns nÄgra funktioner att ha i Ätanke beroende pÄ nÀr och var du vill för det mesta att anvÀnda din bluetooth högtalare med radio.

Utomhus

Perfekt för picknick, campingen, stranden eller slappa, utomhushögtalare bluetooth lÀgger till ett extra lager av skydd för att hÄlla intern elektronik sÀker frÄn skador. HÀr Àr nÄgra tecken pÄ en ordentligt robust bluetooth högtalare utomhus:

FörstÀrkta hörn för att skydda högtalaren frÄn att du oavsiktligt tappar den Batteritid för en hel dag, sÄ att du kan spendera mer tid att lyssna och mindre tid för att ladda

Vattenresistant (Högt IP)

LĂ„t oss prata om vattentĂ€t bluetooth högtalare. Notera: IP och dess betyg anger produktens motstĂ„nd mot vatten och damm. Ju högre en högtalares IP klass, desto bĂ€ttre, och nĂ„got högre Ă€n IP66 kommer att vara helt damm – och stĂ€nkskyddad. NĂ€r du lĂ€ser en IP-klassning, hĂ€nvisar den första siffran till damm skydd, den andra siffran till skydd av vatten.

Hemma

Trots sin kompakta storlek, kan portabel högtalare ofta pressas över sin vikt i form av ljud. Om du letar efter för att ersÀtta en skrymmande, vrÄlandes bokhylla stereo, hÄll ett öga pÄ:

Högre watt uteffekt, vilket bidrar till att bluetooth högtalare bÀst i test fyller större rum med ljud

I duschen

Att sjunga i duschen behöver inte vara ett ensamt tidsfördriv, speciellt om du har ett musikaliskt ackompanjemang som kan backa upp dig pÄ de höga tonerna. Dessa funktioner Àr ett sÀkert tecken pÄ en dusch-vÀnlig högtalare:

Integrerad sugkopp för att hÄlla högtalaren sÀkert mot plattor eller ett glas duschdörr IP66 betyg eller högre, för att avvÀrja potentiellt stÀnk av vatten

Som en Högtalartelefon

Vissa bluetooth högtalare test Àr konstruerade för att vara sÄ bra pÄ att lyssna som de Àr pÄ att göra buller. Om du planerar att anvÀnda din som en högtalartelefon hemma eller pÄ kontoret, leta efter en modell med dessa funktioner:

Integrerad samtalskontroller, sÄ du kan pausa musiken för att svara pÄ eller avvisa ett inkommande samtal

Multipoint-anslutning, vilket gör att du kan ta emot samtal pÄ flera linjer

Tack vare smartphones, som gör att du kan bÀra med dig din musik vart du Àn gÄr, och om du Àr en musikÀlskare sÄ kommer du inte uppskatta musiken pÄ din smartphone högtalare eller hörlurar. Det Àr dÀr bÀrbara trÄdlösa högtalare kommer in i bilden. De lÄter dig njuta av bra musik utan att fysiskt ansluta en musikspelare med en sladd. HÀr Àr en checklista pÄ vad du ska titta efter för bÀrbara högtalare.

TrÄdlösa Högtalare

Det finns en hel del personliga trÄdlös högtalare test alternativ bortsett frÄn Bluetooth, sÄ lÄt oss kolla vad det Àr som gör en högtalare bÀrbar. HÀr Àr en snabb översikt över dess trÄdlösa teknik.

Bluetooth

Denna teknik krÀver naturligtvis inte nÄgon nÀrmare presentation eftersom det Àr den mest populÀra trÄdlösa teknik för att ansluta en enhet. Den senaste versionen Àr Bluetooth version 5, som erbjuder högre kapacitet och större batteri effektivitet.

NFC

En annan typ av trÄdlös teknik för kort distans och du kommer att fÄ höra om det i nÄgra av de produkter som Àr lite dyrare. Utbudet Àr begrÀnsat och du mÄste ha bÄde-enheter i nÀrheten. BÀrbart trÄdlösa högtalare, NFC förenklar para ihop enheter via Bluetooth.

AirPlay

Detta Àr ett eget trÄdlöst protokoll som utvecklats av Apple som möjliggör trÄdlös strömmning av ljud och video mellan enheter via en Wi-Fi-nÀtverk. MÄnga trÄdlösa högtalare wifi har nu denna teknik och om du har en iPhone, iPad etc, dÄ kan du enkelt strömma musik med det, men det fungerar bara med Apple-enheter.

bluetooth högtalare testDLNA: Detta Àr ett protokoll som anvÀnds för att dela media mellan enheter och fungerar över Wi-Fi. Men det finns i mÄnga högtalare, det Àr lite knepigt att ansluta och dela med DLNA som först krÀver att skapa en media server. Bara dÄ kan du fÄ Ätkomst till och strömma media. Bluetooth Àr fortfarande ett mycket bÀttre val Àn detta.

Vikten av anslutning

Bluetooth har blivit en de facto i den bÀrbara högtalare vÀrlden. Utbudet av Airplay Àr betydligt bÀttre Àn Bluetooth, sÄ att folk med iOS-enheter skulle föredra det, men det kommer med en extra kostnad. En funktion som Wi-Fi eller WPS blir avgörande om du vill stÀlla in en multi-room home audio system. Dock, med tanke pÄ den bÀrbara typ av produkt, Àr Bluetooth tillrÀcklig för att tjÀna de flesta ÀndamÄl. Kontroller för volym, mute och spela i förvÀg kan hjÀlpa dig att kontrollera din uppspelning av media och Àven för att svara/avsluta samtal med en inbyggd högtalartelefon.

FörstÄelse av tekniska specifikationer

Specifikationer som frekvensomfÄng, impedans och kÀnslighet varierar frÄn kategori till kategori. NÀr du köper en bÀrbar högtalare, Àr utbud av frekvens respons den viktigaste faktorn att tÀnka pÄ, bortsett frÄn den faktiska utgÄngen. Vanligtvis har alla bÀrbara högtalare sin max frekvensnivÄ vid 20 KHz. SÄ du bör tÀnka pÄ den lÀgsta nivÄ om du letar efter ett dunkande ljud. Mindre lÀgsta svarsfrekvensen, bÀttre ljud. HÀr Àr specifikationerna för att kolla efter och vad du ska titta efter i dem.

  • KĂ€nslighet: Detta Ă€r uttryckt i decibel per milliWatt (dB/mW) och det innebĂ€r att nivĂ„n pĂ„ ljudet som produceras av hörlurar i svar pĂ„ en 1 mw-signal. I enklare termer, det anvĂ€nds för att bestĂ€mma mĂ€ngden energi som krĂ€vs för att driva en högtalare. Helt enkelt, mer kĂ€nslighet, bĂ€ttre output.
  • FrekvensomfĂ„ng: FR representeras oftast i en ”range”. MĂ€nskligt lyssnande Ă€r mellan intervallet 20Hz till 20kHz. En 20 hz frekvens skulle betyda mycket tung bas och 20kHz skulle innebĂ€ra en mycket hög pitch ljud (diskant). FR utbud av en ljud-enhet visar produktionen av en högtalare. För t.ex.: Om en högtalares frekvensomfĂ„ng Ă€r mellan 20 hz till 200 hz – skulle det innebĂ€ra att detta Ă€r en bas med en tungt basljud. Om du ska köpa bluetooth högtalare, och en högtalare har ett frekvensomfĂ„ng pĂ„ 19kHz till 20kHz, dĂ„ kommer den med all sannolikhet att ha en mycket hög ton till ljud. En högtalare med en mycket hög rĂ€ckvidd betyder att högtalaren har kapacitet att hantera alla tre: bas, diskant, sĂ„ng, mycket tydligt.
  • Impedans: Tekniskt sĂ€tt spelar detta inte en stor roll om man ska titta pĂ„ ljudet i en högtalare. Detta har mer att göra med kompatibilitet och ström som krĂ€vs för att driva högtalare. Till exempel, hur lĂ„ngt dina högtalare kan strĂ€ckas innan de körs för hĂ„rt. Produkter som hörlurar har oftast högre impedans vĂ€rde (32ohms) och produkter som hemmabio högtalare och bĂ€rbara högtalare har lĂ„g impedans vĂ€rde (2, 4, 8 ohm). Form, design och format: Design Ă€r mer en estetisk kĂ€nsla, sĂ„ att preferenser skiljer sig Ă„t. Men, form och format av högtalare spelar en viktig roll nĂ€r det kommer till ljudet. Korrekt placering av högtalarna (placerad akustiskt) mĂ„ste tas med i berĂ€kningen. Ibland, trots bĂ€sta bluetooth högtalare specifikationer, kan en felaktig placering ruiner output kvalitĂ©n. TrĂ€format: Eftersom trĂ€ absorberar vibrationer, kommer hörlurar med trĂ€-ramar ger bra klarhet och eko. Plus att de har mer kontrollerat ljudtryck.
  • Metallformat: BĂ€rbar högtalare med metallstomme ger stelhet och bra utseende och kĂ€nsla. Mestadels, anvĂ€nds aluminiumformat dĂ„ den Ă€r lĂ€tt och smidig att arbeta med. Dessutom, ger det skarpare ljudsignatur Ă€n plastformat. Metall för bĂ€rbara produkter skulle kunna vara en dĂ€mpare dĂ„ det försĂ€mrar ljudkvaliteten. Dock, rĂ€tt placering av metall i övergripande plasthölje bör ge en tillrĂ€cklig ljudupplevelse.

Har du behov av en bas?

Vanligtvis har bÀrbara högtalare inte en bashögtalare. Bra bluetooth högtalare bas krÀver tillrÀcklig kraft och ström. Konsumenterna behöver leta efter bas-radiatorer eller bas-portar medan de lÀser specifikationer.

Extrafunktioner

Extra funktioner i bÀrbara högtalare spelar roll nÀr du gör ett köp av högtalare i dessa dagar. Basportar eller baselement Àr viktiga saker att titta pÄ. FjÀrrkontrollen Àr inte ett försÀljningsargument eftersom de redan Àr bÀrbara enheter. Andra viktiga funktioner som högtalartelefon och makt banker definitivt komma till hands om du vill göra en bra bÀrbar högtalare test nÀr du reser pÄ en affÀrsresa eller pÄ semester.

HĂ„llbarhet och byggkvalitet

Portabilitet Àr inte tillrÀckligt. Du behöver Àven hÄllbarhet sÄ att högtalarna inte skadas nÀr du Àr pÄ resande fot.

BÀrbara högtalare med bluetooth har olika nivÄer av hÄllbarhet, sÄ leta efter funktioner som uppfyller dina behov. Om du spenderar tid utomhus med sporter och aktiviteter, se till att dÄ leta efter högtalare med dammtÀt och stötsÀker konstruktion. TÀnk Àven pÄ att högtalare med en stomme av metall eller med hölje, i allmÀnhet Àr bÀttre Àn de med plast.

En annan sak att kontrollera Àr vikten pÄ högtalaren. Vissa högtalare tenderar att vara sÄpass hala nÀr de hÄlls pÄ en jÀmn yta och samtidigt spelar lÄtar med tung bas. Det bÀsta Àr trÀ för sin hÄllbarhet, byggkvalitet och sitt gedigna ljud.

Ljudkvalitet

bÀsta bluetooth högtalareDetta Àr det viktigaste att kolla pÄ bÀsta bÀrbara högtalare. Leta efter högtalare som har en bra balans av lÄg frekvensen för en stark bas och balanserad mitten, hög frekvens för en rik ljudsignatur. Om du Àr en bas entusiast, se till att spendera nÄgra minuter pÄ att lyssna pÄ musik med tung bas. Ljudet ska inte spricka vid höga volymer. För en del billiga bluetooth högtalare, kan man höra buller smyga sig in efter att ha spelat ett par minuter.

Inbyggd laddare

En Bluetooth-högtalare med inbyggd laddare kan vara precis det du behöver för en lÄng flygresa eller nÀr du övernattar för camping resan. Dessa typer av högtalare har en USB-laddning port som Àven kan ge extra ström till din smartphone eller surfplatta.

Högtalartelefon

Vissa blÄtandshögtalare Àr utrustade med en mikrofon för handsfree-samtal. NÀr ett samtal kommer in med din anslutna smartphone, kommer det automatiskt att leda till högtalaren, som ger dig möjlighet att ta emot samtalet, eller att fortsÀtta att lyssna pÄ din musik.

Batteri

Batteriets livslÀngd Àr en annan viktig aspekt av trÄdlösa högtalare bluetooth, sÄ kolla upp laddningstid och batteriets livslÀngd levereras med en full laddning. BÀrbar högtalare som gör att du njuter av din favoritmusik pÄ sprÄng. Oavsett om du Àr pÄ en utomhusfest, delar musik med vÀnner, tittar pÄ film eller Àr ute pÄ campingresor, kommer det fungera perfekt som följeslagare.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
[Totalt: 1 / Genomsnitt: 4]