www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

NÀr det finns sÄ mÄnga modeller att vÀlja bland, kan det kÀnnas svÄrt att vÀlja rÀtt headset. Vilket headset Äterger tydligt och korrekt allt frÄn den mest episka explosion till de tystaste fotsteg? Vilken mikrofon ser till att din krigarkaraktÀr inte lÄter flat och svag pÄ rösten? Och vilka hörlurar kan man bÀra i timtal utan att de tröttar ut öron, huvud och nacke?

Vi blev ocksĂ„ nyfikna och har spenderat mĂ„nga timmar med att ta reda pĂ„ och jĂ€mföra specifikationer, oberoende testresultat, experternas Ă„sikter och naturligtvis – recensioner frĂ„n dedikerade spelare. För att vĂ€lja ut vĂ„ra topp fem rekommendationer har vi övervĂ€gt mer Ă€n 200 modeller frĂ„n nĂ€stan 30 tillverkare. Det finns för nĂ€rvarande mĂ„nga bra alternativ för allas budget och spelbehov, men ocksĂ„ en hel del besvikelser.

I slutÀndan valde vi de fem bÀsta headseten som erbjuder ett ultimat ljud, bra inspelningskvalitet och bekvÀmlighet för sitt pris. I vÄra recensioner av gaming headset förklarar vi ocksÄ de viktigaste skillnaderna mellan liknande modeller, om du tycker det Àr svÄrt att vÀlja. Dessutom, om du kÀnner att du tappar bort dig bland alla specifikationer eller inte kan bestÀmma om du vill ha lurar med sladd eller utan, stereo eller surround-ljud, sÄ diskuterar vi mera ingÄende fördelar och nackdelar i vÄr köpguide lÀngst ner.

Logitech G Pro X
VĂ„rt betyg
Astro Gaming A40 TR
VĂ„rt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Det Àr viktigt för oss att de produkter vi representerar Àr av högsta kvalitet och till de bÀsta priserna, sÄ vi kontrollerar alltid vÄra listor och uppdaterar dem vid behov för att ge dig de mest kvalitativa alternativen.

HyperX Cloud Alpha

HyperX Cloud Alpha
BĂ€st i test
Fördelar
 • Mycket bra, vĂ€lbalanserad ljudkvalitet
 • Hög komfort och justerbar passform
 • Tydlig röstinspelning och justerbar mikrofon
 • Stabil, hĂ„llbar design
 • Kabeln och mikrofonen Ă€r löstagbara
 • PrisvĂ€rd
Nackdelar
 • Inget surround-ljud eller alternativ för instĂ€llningar
Översikt

HyperX Cloud Alpha Àr ett utmÀrkt headset i mellansegmentet, högt rankat av bÄde experter och spelentusiaster. Det ger ett fylligt, detaljerat stereoljud och kÀnns bekvÀmt Àven efter flera timmars anvÀndning samt har ett rimligt pris. Eftersom Alpha har sladd och en 4-pol 3.5mm plugg sÄ behöver du inte oroa dig för kompatibilitet med konsoler och enheter; det funkar fint med PC, PlayStation, Xbox, Nintendo Switch samt surfplattor och mobiler. Boom-mikrofonen och kabeln kan tas loss och kostar inte mycket att ersÀtta om de blir skadade.

PÄ grund av den eldröda lÄgan pÄ kÄporna och den lika iögonfallande aluminiumramen sÄ Àr HyperX Cloud Alpha inte det mest diskreta headsetet, och estetiken riktar sig klart till gamers. Oavsett detta sÄ verkar alla delar robusta, hÄllbara och gjorda av högkvalitativa material. De stora öronkÄporna och bandet över huvudet Àr generöst vadderade med memory foam, vilket ger en hög komfort. Headsetet Àr lÀtt och enkelt att justera för att passa ocksÄ anvÀndare med större huvud eller glasögon, utan att klÀmma för mycket. Eftersom detta headset Àr closed-back, sÄ sluter kÄporna i lÀder tÀtt över öronen och ger bÀttre ljudisolering. Men denna design begrÀnsar i viss mÄn andningsförmÄgan, och dina öron kan kÀnnas varma efter en lÀngre anvÀndning (om det Àr nÄgot som du tycker Àr mycket obekvÀmt bör du övervÀga att skaffa ett open-back headset).

Ljudlandskapet hos HyperX Cloud Alpha Àr precist och uppslukande, och kvaliteten Àr superb för priset. Men du har inte mÄnga alternativ för instÀllningar. Headsetet har grundlÀggande in-line kontroller för att justera volymen och tysta mikrofonen, men det saknar mer avancerade kontroller eller medföljande mjukvara. Som tur Àr Àlskar de flesta anvÀndare hur Cloud Alpha lÄter med fabriksinstÀllningarna. Basen Àr aningen förstÀrkt men dominerar inte över andra frekvenser. Mellanregistret Àr detaljerat och vÀlbalanserat, vilket gör att man tydligt kan skilja mellan olika mjukare ljud sÄ som vind, fotsteg eller bakgrundsröster. Diskanten kunde vara lite mer detaljerad och bÀttre artikulerad, men den generella ljudprofilen fungerar fint för spel och Àr tillfredsstÀllande ocksÄ för övrig anvÀndning. LjudlÀckaget Àr minimalt, sÄ du kommer troligtvis inte att störa dina medarbetare eller familjemedlemmar med detta headset pÄ.

Den löstagbara boom-mikrofonen ger en bra inspelningskvalitet. Den sĂ„llar effektivt bort det mesta bakgrundsljudet, och det ljud som Ă€ndĂ„ tar sig igenom stör inte kommunikationen. Mikrofonen Ă€r ocksĂ„ böjbar och kan lĂ€tt justeras (eller helt tas bort) om du inte vill informera ditt team om varje andetag. I tester levererade Cloud Alpha klara och tydliga röstinspelningar med minimala artefakter. Även om det finns exklusiva headsets som har bĂ€ttre mikrofoner, sĂ„ ger Alpha all den kvalitet en vanlig gamer behöver.

NÀr vi kommer till nackdelarna, sÄ förutom att inte ha nÄgon mjukvara för att kunna göra specialinstÀllningar sÄ har Alpha heller inget surround-ljud. NÀsta generations HyperX Cloud Alpha S har virtuellt 7.1 surround-ljud och ett separat system för att kontrollera ljudet, men Äsikterna frÄn anvÀndare Àr blandade. En del Àlskar effekten, medan andra tycker att Alpha S lÄter skarpare och mindre tydlig Àn sin föregÄngare.

En annan modell som liknar vÄrt första val Àr HyperX Cloud II, som har en bonus i form av extra kontroller för mikrofonen. AnvÀndare som har testat bÄda modellerna rapporterar generellt att Cloud II kÀnns aningen mera bekvÀm, men Cloud Alpha lÄter lite bÀttre. Dessutom har Cloud II ingen löstagbar sladd, utan om den blir skadad mÄste du ersÀtta hela headsetet.

För att summera det hela sÄ erbjuder HyperX Cloud Alpha för tillfÀllet den bÀsta kombinationen av ljud, inspelningskvalitet och komfort om din budget Àr under 1 000 SEK. Med det hÀr headsetet kommer du att ÄterupptÀcka dina favoritspel i ett nytt, mera uppslukande ljus utan att behöva spendera en förmögenhet, medan dess design med hÄllbara material och löstagbara delar garanterar produkten en utmÀrkt livslÀngd.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 16 / Genomsnitt: 4.5
Specifikationer
 • Typ: Med sladd (1.3 m)
 • ÖronkĂ„por: Closed-back
 • Högtalarelement: 50 mm
 • FrekvensomfĂ„ng: 13 Hz – 27 000 Hz
 • Surround-ljud: Nej
 • Totalvikt: 336 g

 


Logitech G Pro X

Logitech G Pro X
BÀst för mÄngsidig anvÀndning
Fördelar
 • Mycket bra, vĂ€lbalanserad ljudkvalitet med instĂ€llningsmöjligheter
 • Bra komfort och justerbar passform
 • Superb röstinspelningskvalitet med instĂ€llningsmöjligheter
 • Robust, hĂ„llbar och klassisk design
 • Kabeln och mikrofonen Ă€r löstagbara
 • Har virtuellt surround-ljud
Nackdelar
 • Closed-back design medför sĂ€mre andningsförmĂ„ga
Översikt

Om du vill ha ett headset som inte bara garanterar en förstklassig spelupplevelse utan som ocksÄ kan anvÀndas ute pÄ gatan eller i ditt kontor, sÄ rekommenderar vi Logitech G Pro X. Det har en klassisk men bekvÀm design, kombinerat med ett fantastiskt ljud, utmÀrkt mikrofon och massor av EQ instÀllningsalternativ. Det hÀr headsetet med sladd Àr kompatibelt med alla konsoler och enheter och har till och med ett USB-ljudkort, vilket ger dig virtuellt 7.1 surround-ljud om du anvÀnder en dator.

SjÀlva konstruktionskvaliteten hos G Pro X Àr slÄende. Du fÄr till exempel tvÄ par öronkÄpor med i lÄdan. BÄda Àr closed-back och vadderade med memory foam, men ett par Àr klÀtt med fusklÀder (vilket ger en bÀttre tÀtning och bÀttre ljudisolering) medan det andra paret Àr klÀtt med velour (som ger bÀttre andningsförmÄga). Huvudbandet har en stabil metallram och Àr ledat, och Àven det Àr vÀl vadderat. Det allmÀnna intrycket Àr stiligt men ÀndÄ diskret, utan iögonfallande detaljer som kanske fÄr folk att stirra om du bÀr headsetet utanför din spelhÄla. De enda accenterna Àr tvÄ avskalade silverfÀrgade plattor pÄ baksidan av kÄporna.

BÄde mikrofonen och kabeln Àr löstagbara och kan bytas ut. Vi gillar att det faktiskt medföljer tvÄ kablar i lÄdan, med olika in-line mikrofoner. Den flÀtade kabeln Àr tÀnkt för spel; den har en volymratt och en knapp för att tysta mikrofonen. Plastkabeln (med standardutseende) Àr designad för mobiltelefoner; in-line kontrollerna gör att du kan spela upp och pausa musiken men konstigt nog finns det ingen ratt för att justera volymen.

Logitech G pro X lÄter fantastiskt redan med fabriksinstÀllningarna, med sin aningen förstÀrkta bas och imponerande precision för mellanregister och diskant. Som vi nÀmnde tidigare kan du anvÀnda det medföljande USB-kortet i din dator för att lÀgga till DTS surround-ljud. HÀr kan du ocksÄ mixtra med EQ som du vill ha det, i den medföljande G Hub-mjukvaran. LjudlÀckaget Àr minimalt och borde inte störa andra. NÀr det handlar om ljudisoleringen Àr feedbacken blandad. Det hÀr headsetet har inte aktiv brusreducering, och tydligen kan inte alla anvÀndare fÄ till en optimal tÀtning. Det Àr nÄgot att tÀnka pÄ om du har ett större huvud eller bÀr glasögon.

Ljudinspelningskvaliteten Àr imponerande; i tester prisades headsetet för sin tydliga, naturliga och fylliga Ätergivning av tal. Dessutom har G Pro X mikrofon enastÄende brusreduceringsförmÄga. I inspelningar var rösten lÀtt att sÀrskilja och förstÄ Àven i omgivningar med mycket bakgrundsljud. Och det bÀsta Àr att den medföljande mjukvaran gör att du fÄr en nyanserad kontroll över hur din egen röst lÄter. Det finns mÄnga justeringar att göra, vilket inkluderar EQ, sidetone, ljudfiltrering, ljudbegrÀnsning och sÄ vidare.

NĂ€r vi kommer till nackdelarna rapporterar en del anvĂ€ndare att de tycker vĂ„rt första val HyperX Cloud Alpha Ă€r aningen mera bekvĂ€mt och justerbart Ă€n G Pro X, men bĂ„da headseten kan bĂ€ras i timtal utan att trötta ut dig. En del gamers kanske föredrar en tyngre bas; det hĂ€r beror mycket pĂ„ passformen och om du kan anvĂ€nda de olika instĂ€llningsalternativen (som enbart Ă€r tillgĂ€ngliga via datorn). Slutligen Ă€r det hĂ€r headsetet inte bland de billigaste, men vi tycker att dess mjukvara och generella kvalitet lĂ€tt matchar dyrare headset. För den som inte behöver det virtuella surround-ljudet och instĂ€llningarna, sĂ„ finns Logitech G Pro – versionen som Ă€r billigare.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 16 / Genomsnitt: 4.5
Specifikationer
 • Typ: Med sladd (2,0 m)
 • ÖronkĂ„por: Closed-back
 • Högtalarelement: 50 mm
 • FrekvensomfĂ„ng: 20 Hz – 20 000 Hz
 • Surround-ljud: Ja (virtuellt)
 • Totalvikt: 320 g

 


Corsair HS60 Pro

Corsair HS60 Pro
BÀst vÀrde
Fördelar
 • Bra ljudkvalitet med aningen förstĂ€rkt bas
 • Bra komfort för de flesta anvĂ€ndare
 • Löstagbar och justerbar mikrofon med okej ljudinspelningskvalitet
 • Stabil, hĂ„llbar design
 • Har virtuellt surround-ljud
 • Mycket prisvĂ€rd
Nackdelar
 • Closed-back design medför sĂ€mre andningsförmĂ„ga
Översikt

Budgetversioner av gaming headsets offrar ofta komfort och ljudkvalitet för att kunna erbjuda ett lÀgre pris, men Corsair HS60 Pro övertrÀffar konkurrenter i samma prisklass i bÄda aspekterna. 3.5 mm pluggen gör att du kan anvÀnda dessa hörlurar med din PC, konsol och andra enheter. Boom-mikrofonen Àr löstagbar (vilket Àr sÀllsynt i denna prisklass) och ljudet Àr helt okej, dessutom kan du till och med testa 7.1 virtuellt surround-ljud. Den hÀr kombinationen av funktioner gör att Corsair HS60 Àr ett perfekt alternativ för spelare som letar efter ett pÄlitligt och mÄngsidigt headset men inte vill betala hur mycket som helst.

Corsair förtjÀnar respekt för att de anvÀnder högkvalitativa material till och med i sina billigare modeller, och hörlurarnas diskreta design. Ramen Àr gjord av aluminium vilket ger en stabil kÀnsla. Det finns ett lager med tjock stoppning av memory foam pÄ huvudbandet och kÄporna, vilka sluter tÀtt runt örat och ger mycket bra ljudisolering. För ett större huvud kan Corsair HS60 kÀnnas tightare Àn vÄrt första val, och anvÀndare som har glasögon kan tycka att de klÀmmer för mycket. Men HS60 kÀnns mycket bekvÀmare efter flera speltimmar Àn andra billiga headsets. Sladden gÄr inte att ta loss (om den gÄr sönder mÄste du köpa ett nytt headset), men den Àr flÀtad för bÀttre hÄllbarhet.

HS60 ljudprofil lutar aningen för mycket Ät basen. Det fungerar fint för de flesta spel men kommer inte att imponera pÄ ljudÀlskare. Explosioner och skott lÄter perfekta (precis som hip-hop rytmer) och precisionen för mellan- och höga toner Àr tillfredsstÀllande. HS60 Pro lÄter visserligen lite skarpare och mindre behaglig Àn mer exklusiva headset, men du kan fortfarande tydligt skilja mellan röster, fotsteg och liknande nyanserade ljud. Den generella ljudkvaliteten Àr mycket bra för priset.

Mikrofonen motsvarar andra headset i budgetklassen. Den blockerar inte ut omgivningens ljud speciellt bra, och det finns ocksÄ ett visst lÀckage frÄn hörlurarna om du anvÀnder högre volym. Men ljudinspelningarna Àr ÀndÄ tydliga och lÀtta att förstÄ. Talet Àr inte lika fylligt som det kunde vara men fungerar bra för spelbehov. Vi föredrar ocksÄ HS60 Pros mikrofon framför andra budgetmodeller, eftersom den lÀtt kan justeras eller tas bort. Volymkontroll och tyst-knapp finns pÄ den vÀnstra kÄpan.

Slutligen har HS60 ett virtuellt 7.1 surround-ljud pÄ datorn om du anvÀnder den medföljande USB-adaptern. Experternas och anvÀndarnas Äsikter om denna funktion Àr blandade, och mÄnga medger att ljudet blir mera otydligt jÀmfört med stereo. Men det finns ocksÄ en enkel EQ som du kan justera, och i en del spel kan det hjÀlpa för att du bÀttre ska fÄnga upp ljud frÄn olika hÄll.

För att vara Àrliga sÄ har Corsair ganska mÄnga budget headset som Àr vÀrda uppmÀrksamhet; till exempel HS50 som bÄde till utseende och prestanda ligger nÀra vÄrt budgetval. Basen Àr mindre markant vilket skapar en mer balanserad ljudprofil som en del anvÀndare faktiskt föredrar. Men HS50 har inte surround-ljud. NÀr denna artikel skrevs hade bÄda modellerna ungefÀr samma pris, dÀrför kan du lika bra köpa HS60 Pro med sin USB-dongel och testa om du gillar virtuellt 7.1 eller inte.

Om du vill ha ett Ànnu billigare headset sÄ presterar Corsair HS35 helt okej och kÀnns lika bra pÄ huvudet. Men ljudet Àr mindre balanserat med en alldeles för markant och ljudlig bas och endast mediokert mellanregister och diskant.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 16 / Genomsnitt: 4.5
Specifikationer
 • Typ: Med sladd (1,8 m)
 • ÖronkĂ„por: Closed-back
 • Högtalarelement: 50 mm
 • FrekvensomfĂ„ng: 20 Hz – 20 000 Hz
 • Surround-ljud: Ja (virtuellt)
 • Totalvikt: 317 g

 


SteelSeries Arctis Pro Wireless

SteelSeries Arctis Pro Wireless
BÀsta trÄdlösa headset
Fördelar
 • UtmĂ€rkt ljudkvalitet med alternativ för instĂ€llningar
 • Bra komfort och justerbar passform
 • Mycket bra röstinspelningskvalitet med alternativ för instĂ€llningar
 • Robust, hĂ„llbar och klassisk design
 • Stöd för trĂ„dlös uppkoppling, Bluetooth och uppkoppling via sladd
 • Har virtuellt surround-ljud
Nackdelar
 • Mycket dyra
Översikt

Om du Àr trött pÄ alla dessa kablar men inte vill offra ljudkvaliteten, sÄ Àr SteelSeries Arctis Pro Wireless det bÀsta valet. Dessa exklusiva hörlurar kombinerar utmÀrkt spelkomfort med ett rikt ljud med DTS Headphone:X surround-ljud, en naturlig röstÄtergivning och uppkoppling som inte laggar. Och tack vare utbytbara batterier kommer du aldrig att behöva pausa en spelsession för att vÀnta pÄ att de ska laddas.

Den medföljande designen Àr avskalad och diskret, perfekt för en mÄngsidig anvÀndning, men anvÀndaren kan ocksÄ bestÀlla mer fÀrgglada accessoarer frÄn tillverkaren. Arctis Pro Wireless Àr huvudsakligen gjorda av robust plast, medan huvudbandet har en metallkÀrna. Den mest innovativa delen Àr det elastiska bandet inspirerat av skidglasögon, som ger en tightare passform. En del anvÀndare tycker att den hÀr designen saknar möjlighet att göra hörlurarna större, men de flesta gillar innovationen och tycker att deras huvud och nacke inte blir lika trötta jÀmfört med traditionella huvudband.

Mikrofonen Àr inte löstagbar men kan dras in i den vÀnstra öronkÄpan och Àr lÀtt att justera. Det löstagbara batteriet Àr gömt i den högra kÄpan under ett magnetiskt lock. Det gör det sÄ enkelt att byta batteri att du kan göra det med en hand, och det medföljer tvÄ batterier i lÄdan. DÄ vart och ett av dem hÄller i över 10 timmar och laddningen tar ungefÀr en tiondel av den tiden, sÄ kan du fortsÀtta spela för evigt.

Kontrollerna hittar du pÄ kÄporna. PÄ vÀnstra sidan hittar du ett hjul för volymen och en knapp för att tysta mikrofonen, pÄ högra sidan finns strömknappen och Bluetooth. Den medföljande transmittern med en OLED-skÀrm erbjuder ljuduppspelning i hög resolution. Tack vare denna kan du ocksÄ Àndra ljudinstÀllningarna, byta mellan förinstÀllda EQs och slÄ pÄ eller av det simulerade surround-ljudet. Sist men inte minst fungerar transmittern ocksÄ som batteriladdare.

Att headsetet Àr trÄdlöst pÄverkar inte hur bra dessa hörlurar lÄter. Du fÄr njuta av en rik bas, tydligt mellanregister och detaljerade höga toner, med alternativ att stÀlla in ljudet enligt personliga preferenser via transmittern eller den medföljande datormjukvaran. Ljudkvaliteten matchar de bÀsta gaming headseten med sladd, och du mÀrker knappt nÄgon lagg vilket gör dessa hörlurar perfekta inte bara för gaming utan ocksÄ för att se pÄ film.

Mikrofonen matchar ljudet fullt ut, med imponerande inspelningskvalitet och enastÄende förmÄga att hantera bakgrundsljud. Tal hörs fylligt och tydligt, men en del anvÀndare rapporterar ett svagt vÀsande ljud. Om du upplever detta problem kan effekten minimeras genom att justera mikrofonens instÀllningar. TyvÀrr kan mikrofonen inte tas loss och bytas ut, men den verkar robust och borde inte svika dig.

En annan avgörande fördel för detta trÄdlösa headset Àr att det ocksÄ stöder Bluetooth och uppkoppling via kabel, vilket ger dig alternativ att ansluta alla konsoler och apparater. TÀnk pÄ att för Xbox One Àr den trÄdlösa uppkopplingen begrÀnsad till endast ljud; du mÄste stoppa i kabeln för att kunna njuta av fullt stöd för ljud och mikrofon. DÀrför fungerar Arctis Pro Wireless bÀst för PS4 eller PC. Om du vill ha ett premium trÄdlöst headset för Xbox, sÄ kommer SteelSeries Arctis 9X att erbjuda en bÀttre upplevelse.

Vi kan inte hitta nÄgra fel med detta headset, förutom priset som kanske Àr vÀl saftigt för en vanlig gamer. SteelSeries Arctis Pro Wireless har lika imponerande konstruktion, ljud och mikrofonkvalitet som sina nÀrmaste exklusiva konkurrenter, men de utbytbara batterierna, extraalternativen för uppkoppling och extremt lite lagg skiljer dem Ät. Om du inte behöver Bluetooth eller bekvÀmligheten i utbytbara batterier, sÄ kan du ocksÄ övervÀga SteelSeries Arctis 7 2019 Edition. Det Àr ytterligare ett solitt trÄdlöst headset som Àlskas av anvÀndarna, men till ett rimligare pris.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 16 / Genomsnitt: 4.5
Specifikationer
 • Typ: TrĂ„dlös (12 m rĂ€ckvidd)
 • ÖronkĂ„por: Closed-back
 • Högtalarelement: 40 mm
 • FrekvensomfĂ„ng: 10 Hz – 40 000 Hz
 • Surround-ljud: Ja (virtuellt)
 • Totalvikt: 357 g

 


Astro Gaming A40 TR

Astro Gaming A40 TR
BÀst för professionella gamers
Fördelar
 • UtmĂ€rkt ljudkvalitet med instĂ€llningsmöjligheter
 • Bra komfort och justerbar passform
 • Superb röstinspelningskvalitet med instĂ€llningsmöjligheter
 • Robust, hĂ„llbar och klassisk design
 • Mikrofonen Ă€r löstagbar och kan bytas ut
Nackdelar
 • Dyrt, speciellt med MixAmp och Mod Kit
Översikt

Astro Gaming A40 TR Àr ett exklusivt headset med sladd för gamers som vill ha ultimat komfort, ljudkvalitet och instÀllningsmöjligheter. Föga förvÄnande Àr priset ocksÄ premium, speciellt om du ocksÄ köper tillbehöret MixAmp (för att kunna njuta av Dolby surround-ljud) och andra accessoarer.

Det gÄr inte att neka till att Astro Gaming A140 TR har ett lyxigt utseende och en lika lyxig kÀnsla. KÄporna Àr massiva, vÀlstoppade och bekvÀma Àven för större öron. De Àr tÀckta med ett mikrofibertyg som kÀnns mjukt och skönt. AluminiumspÀnnen pÄ sidorna ser inte bara lÀckert ut i kontrast till de mattsvarta plastkÄporna, utan erbjuder ocksÄ nyanserade instÀllningsmöjligheter för att hitta den perfekta passformen. Vi tyckte det var lite konstigt att huvudbandet har en mittsektion i plast (nÀr man tÀnker pÄ att till och med billigare modeller anvÀnder metall) men det verkar tillrÀckligt hÄllbart och kÀnns mera flexibelt. Mikrofonen Àr inte bara löstagbar och kan böjas, du kan ocksÄ flytta den frÄn en sida till andra enligt din personliga preferens.

Som man kan förvÀnta sig av ett headset med det hÀr priset sÄ lÄter A40 TR fantastiskt bra. Basen Àr djup men inte övervÀldigande, mellanregistret tydligt och precist och diskanten tillrÀckligt detaljerad. Det finns ocksÄ utmÀrkt stereobildning och ljudbilden kÀnns mera öppen och naturlig tack vare open-back designen. Men det hÀr Àr inte hörlurar vi skulle rekommendera för en högljudd omgivning, eftersom de inte stÀnger ute ljud lika bra som closed-back modeller gör.

Även om A40 TR pĂ„ egen hand Ă€r kompatibel med alla konsoler och enheter, sĂ„ rekommenderar vi att du köper det tillsammans med MixAmp Pro TR om du vill fĂ„ den bĂ€sta upplevelsen i dina spel. Den finns i tvĂ„ versioner. BĂ„da kommer att fungera med en dator, men förstĂ€rkaren med blĂ„a fĂ€rgaccenter Ă€r gjord för PS4, och den med röda detaljer Ă€r kompatibel med Xbox. FörstĂ€rkaren gör att du kan mixa kanalerna, njuta av det fantastiska Dolby surround-ljudet och Ă€ndra EQ-instĂ€llningarna. Den medföljande mjukvaran gör att du kan skapa dina egna EQ-instĂ€llningar pĂ„ datorn och justera mikrofonljudet.

Röstinspelningskvaliteten lÀmnar inget mer att önska med sin tydliga, detaljerade röstÄtergivning och utmÀrkta reducering av bakgrundsljud. Rösten gÄr att urskilja tydligt Àven med ljud i bakgrunden. Men som alla open-back hörlurar sÄ Àr A40 TR bÀttre i ostörda miljöer, eftersom ljudlÀckaget Àr större Àn hos closed-back modeller, och mikrofonen kan ibland plocka upp det hÀr ljudet. För att fixa detta Àr det möjligt att köpa ett ModKit (som finns i flera fÀrger) för att förvandla ditt A40 TR till ett closed-back, ljudisolerande headset.

Den största nackdelen med dessa hörlurar Àr det höga priset, speciellt nÀr man beaktar tillÀggskostnaden för MixAmp och ModKit för att fÄ den optimala spelupplevelsen. Dessutom kan de mycket nyanserade instÀllningsmöjligheterna kÀnnas övervÀldigande för en nybörjare och riktar sig mer mot professionella som vet hur de ska stÀlla in surround-ljudet och anvÀnda det till sin fördel i spelet. Men om du hör till den professionella kategorin (eller siktar pÄ att nÄ dit) sÄ Àr Astro Gaming A40 TR vÀrt varenda krona. BekvÀmlighetsnivÄn och ljudkvaliteten hos detta headset erbjuder inte bara en unikt uppslukande upplevelse utan kan ocksÄ de den lilla fördel som behövs för att vinna i en avgörande situation.

Om du Àlskar allt med A40 utom den störande kabeln, har Astro Gaming ocksÄ en lika bra trÄdlös modell, A50. Men den Àr dyrare Àn A40 TR och Àr kombinerad med MixAmp. A50s closed-back design medför ocksÄ ett mindre fylligt ljud (men förvisso bÀttre ljudisolering).

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 16 / Genomsnitt: 4.5
Specifikationer
 • Typ: Med sladd (2,0 m)
 • ÖronkĂ„por: Open-back
 • Högtalarelement: 40 mm
 • FrekvensomfĂ„ng: 20 Hz – 20 000 Hz
 • Surround-ljud: Ja (virtuellt)
 • Totalvikt: 369 g

 


Köpguide till gaming headset

gaming headsetAtt byta frÄn ett vanligt headset till riktig högkvalitativ spelutrustning kan helt förÀndra din upplevelse. Du fÄr njuta av att höra allt tydligt, frÄn prasslande löv och vindpustar till massiva explosioner och skottvÀxlingar. Sen finns det ocksÄ en tÀvlingsfördel nÀr du mitt i det öronbedövande stridslarmet kan urskilja en fiende som försöker smyga sig pÄ dig bakifrÄn. Och inget mer klagande frÄn din partner eller sammanboende som helt enkelt inte kan stÄ ut med allt skrikande och skjutande lÀngre.

Ett gaming headset kombinerar hörlurar med mikrofon i en enda enhet, och levererar ett tydligt ljud för att fÄ ut det mesta av spelet samt tydlig Ätergivning av tal för att du ska kunna kommunicera med ditt team. DÀrför tenderar folk som handlar ett headset för första gÄngen att ignorera andra aspekter som komfortnivÄ, tillverkningskvalitet och kompabilitet med olika enheter, vilket kan leda till besvikelser senare.

I den hÀr guiden ska vi bryta ner allt steg för steg för att hjÀlpa dig kÀnna dig sjÀlvsÀker inför ditt köp. Vi lovar ocksÄ att pÄ samma gÄng avkoda en del förbryllande terminologi vad gÀller headset.

Komfort & Design

Man kan argumentera för att komforten Ă€r den viktigaste aspekten hos ett förstklassigt headset. Även om ljudet eller mikrofonen inte Ă€r bĂ€st, sĂ„ kan du Ă€ndĂ„ fortsĂ€tta spela i timtal. Men om du mĂ„ste ha pĂ„ dig nĂ„got som kĂ€nns för tungt, för tight eller för varmt mot dina öron, sĂ„ kommer det att förstöra ditt spelmaraton om helgerna. Hur bekvĂ€mt ett visst headset kommer att kĂ€nnas pĂ„ just ditt huvud Ă€r mycket individuellt. NĂ€r du handlar online bör du se till att Ă„terförsĂ€ljaren har en bra returpolicy. Men det finns en del bra tips du kan tĂ€nka pĂ„ före köpet för att förbĂ€ttra dina chanser att hitta ett bekvĂ€mt headset pĂ„ första försöket.

Vi rekommenderar att du fokuserar pÄ modeller som har en hÄllbar men enkelt justerbar ram, tjock vaddering pÄ huvudband och kÄpor, löstagbara delar och en lÀtt konstruktion. HÀr ska du fÄ veta varför.

Material

Billigare headset Àr helt och hÄllet gjorda av lÄgkvalitativ plast som lÀtt gÄr sönder. VÀlj inte ett sÄdant utan övervÀg ett headset med metallram. De delar som Àr gjorda av plast bör vara hÄllbara och erbjuda viss elasticitet. FÀst ocksÄ uppmÀrksamhet vid öronkÄpornas material. FejklÀder ser snyggt ut och erbjuder oftast bÀttre tÀtning. Men det andas inte sÄ bra och kan göra att dina öron kÀnns varma och svettiga (speciellt om du anvÀnder closed-back hörlurar). KÄpor med tyg ger ett bÀttre luftflöde, men tygets kvalitet kommer att pÄverka hur bekvÀma de kÀnns mot huden. De kan ocksÄ slÀppa in mera bakgrundsljud. En del modeller har utbytbara öronkÄpor, vilket gör att du kan vÀlja rÀtt par utgÄende frÄn den omgivning dÀr du spelar.

Vaddering

headset paddingEftersom du inte vill ha metall- eller plastdelar som pressar mot ditt huvud eller dina öron i timtal, Àr en tjock vaddering av hög kvalitet ett mÄste för varje gaming headset. Om det inte finns nÄgon stoppning pÄ huvudbandet passar det inte sÀrskilt bra för lÄng anvÀndning. Headset som Àr vadderade med memory foam justerar sig efter huvudets form och skapar en perfekt tÀtning. SteelSeries anvÀnder en annan taktik; deras headset har ett justerbart band (som liknar det pÄ skidglasögon) som gör att du kan hitta en perfekt passform och samtidigt ta bort trycket frÄn huvudbandet.

Storlek och passform

MÄnga justeringsmöjligheter Àr avgörande för att hitta den perfekta passformen. De flesta huvudband erbjuder viss flexibilitet, men trycket kan ÀndÄ kÀnnas för tight för gamers som bÀr glasögon eller har ett större huvud. En del kÄpor har speciella kanaler för glasögon eller andra tekniker som minimerar trycket pÄ skalmarna. Att kolla recensioner av experter och anvÀndare kan hjÀlpa dig att vÀlja rÀtt. Storleken pÄ öronkÄporna spelar ocksÄ roll. De bör vara tillrÀckligt stora för att passa dina öron, och dÀrför passar större kÄpor de flesta anvÀndare.

Vikt

För tunga headsets kommer att ge dig svÄra huvud- och/eller nacksmÀrtor om du bÀr dem i timtal. Ansedda tillverkare anvÀnder lÀttviktsmaterial som gör att du kan spela lÀnge utan att bli trött. De headset vi rekommenderar vÀger alla lÄngt under 400 gram, med mikrofonen inkluderad.

Design

Sist men inte minst sÄ Àr kabeln och mikrofonen de tvÄ delarna i headsetet som Àr mest utsatta för slitage. Som tur Àr kan du ta loss och byta ut dem snabbt hos en del modeller. Om de skadas, kan det spara en massa pengar jÀmfört med om du behöver köpa ett nytt headset. En löstagbar mikrofon Àr ocksÄ mera flexibel, eftersom du kan ta bort den nÀr du bara vill se pÄ film eller lyssna pÄ musik.

Med sladd eller utan?

Det största bekymret i jakten pÄ det perfekta headsetet Àr om man ska skippa sladden eller inte. Det finns bÄde för- och nackdelar med bÄda valen.

Headset med sladd tenderar att vara billigare och enklare att anvÀnda. Det Àr bara att stoppa i sladden och sÄ Àr det klart. De har inte heller batterier som kan dö mitt i en strid om du glömt att ladda dem. Och 3.5 mm pluggen fungerar med allt. Visst har sladden begrÀnsad rÀckvidd, men om du framför allt spelar vid ditt skrivbord borde det inte vara allt för störande.

Den största fördelen med trÄdlösa headset Àr friheten att röra sig, och de Àr mer populÀra bland anvÀndare av konsoler. Du kan till exempel snabbt springa till köket och hÀmta snacks utan att ta av dig hörlurarna. Det finns heller ingen irriterande sladd som trasslar in sig. Men ett utmÀrkt trÄdlöst headset kommer att kosta dig betydligt mera Àn ett motsvarande alternativ med sladd. Det finns visserligen billiga trÄdlösa headset, men de tar genvÀgar som kan vara lÀgre ljudkvalitet, att det uppstÄr störningar frÄn andra apparater eller en irriterande laddningssetup.

Med det sagt sÄ har de bÀsta trÄdlösa headseten löst dessa problem. De lÄter nÀstan lika bra som modeller med sladd, dras bara med minimal lagg och störningar, och har utbytbara batterier (eller batterier som kan laddas medan du spelar). Om du tÀnker köpa ett trÄdlöst headset bör du ocksÄ se till att det Àr kompatibelt med den/de enheter som du anvÀnder.

Grunderna för headset kompabilitet

För att hÄlla det enkelt kan (och bör) du kolla kompabilitetsavsnittet i produktbeskrivningen eller pÄ hemsidan innan du gör ett köp. Gaming headsets har flera olika typer av uppkopplingar; det inkluderar en standard 3.5 mm, dual 3.5 mm, USB med sladd, trÄdlös USB och Bluetooth. Det Àr inte alla modeller som Àr kompatibla med alla konsoler och enheter.

Förvirrande, eller hur? Om du köper ett headset med sladd och en 3.5 mm plugg, kan du vara ganska sÀker pÄ att det kommer att funka med allting. SÄdana headsets har vanligen en 4-pol plugg (du kommer att se tre band runt pluggen som separerar fyra sektioner av metallen), och den stöder stereoljud samt mikrofon.

Men i vissa sÀllsynta fall sÄ kanske du stoppar i pluggen och inser att mikrofonen inte fungerar (eller att den fungerar, men ljudet Àr mono). Om det hÀnder sÄ har du fÄtt en trepol-plugg. Ibland medföljer sÄdana kablar som ett extra alternativ till trÄdlösa headsets. Du kan lÀtt kÀnna igen dem eftersom det finns bara tvÄ band pÄ pluggen, som separerar tre sektioner av metall.

gaming headset portsEn del datorer anvÀnder separata 3.5 mm uttag för mikrofon och ljudportar. Det Àr i sÄdana fall som du kommer att behöva inte bara en 3-pols plugg utan en dual 3.5 mm koppling. De flesta headsets med sladd har en medföljande Y-split för det ÀndamÄlet, om inte sÄ kan du köpa en billigt.

Headsets med sladd som anvÀnder USB fungerar vanligen fint med en dator (och har ofta medföljande mjukvara för ljudinstÀllningar och/eller surround-ljud, men de kan ha kompatibilitetsproblem med konsoler. Och nÀr vi pratar om trÄdlösa modeller Àr det knepigt, eftersom de ocksÄ vanligen fungerar med endera Xbox eller PlayStation men inte bÄda tvÄ.

Det beror pÄ att det finns olika tekniker för att sÀnda och ta emot data, och de vanligaste lösningarna Àr för tillfÀllet Bluetooth och 2.4 GHz radiofrekvens. En del konsoler anvÀnder ocksÄ sin egen patenterade standard. 2.4 GHz rf anses vara snabbare och mindre utsatt för latens jÀmfört med Bluetooth. Om du vill ha ett Bluetooth headset, vÀlj ett med aptX codec support för att fÄ bÀsta möjliga prestanda.

De goda nyheterna Àr att tillverkarna vanligen slÀpper liknande trÄdlösa modeller som Àr anpassade för olika konsoler; du mÄste bara se till att du köper rÀtt variant. Ofta medföljer det ocksÄ kablar och adaptrar i lÄdan, sÄ du kan ansluta ditt headset till flera konsoler och enheter Àven om det betyder att du gÄr miste om den trÄdlösa friheten.

Det lÄter bra

Det finns flera olika saker som bidrar till det fantastiska wow-ljud som du kan njuta av i högklassiga hörlurar. Men innan vi utforskar dem nogrannare, mÄste det pÄpekas att din erfarenhet av ett visst headset kommer att vara individuell och kan skilja sig Ät frÄn dinna vÀnners erfarenheter, andra anvÀndare och experter. Varför Àr det sÄ? Först och frÀmst sÄ kommer det du hör att pÄverkas av hur bra ett specifikt headset passar pÄ ditt huvud (och hur bra kÄporna omsluter örat). Sedan sÄ skiljer sig Äsikterna Ät angÄende vad som kan beskrivas som fantastiskt ljud. En del mÀnniskor Àlskar en djup, mullrande bas medan andra föredrar en mera neutral ljudprofil.

För att vara Àrlig sÄ fÄr du antagligen det bÀsta ljudet genom att köpa ett bra par musikhörlurar och en separat USB-mikrofon. Men de flesta gamers föredrar en praktisk kombination i ett snyggt set. HÀrnÀst följer det du behöver veta för att fÄ det bÀsta möjliga ljudet för din budget och dina spelbehov.

Open vs Closed Gaming Headsets

En av de mest uppenbara skillnaderna mellan hörlurar Ă€r om de har solida kĂ„por runt högtalarna eller öppna, perforerade öronkĂ„por. De första kallas closed-back hörlurar. De isolerar dina öron frĂ„n omgivningens ljud och kan ge en fördel i mycket tĂ€vlingsinriktade spel dĂ€r det minsta ljud kan hjĂ€lpa dig att slĂ„ fast var motstĂ„ndaren befinner sig. Å andra sidan kan Ă€ven de bĂ€sta closed-back hörlurarna begrĂ€nsa andningsförmĂ„gan, och dina öron kan kĂ€nnas varma och svettiga efter en lĂ„ng spelsession.

Open-back hörlurar ger ett mera naturligt och fylligt ljud. Om du spelar spel med fina soundtracks eller har en musikÀlskares sjÀl, sÄ kan den hÀr designen ge dig en mera njutbar upplevelse. Open-back hörlurar andras ocksÄ bÀttre. Nackdelen Àr att de inte isolerar mot omgivningens ljud lika bra. De har ocksÄ mera ljudlÀckage Àn closed-back modeller, sÄ det Àr möjligt att andra personer fortfarande hör ljuden frÄn ditt spel. I vissa fall kan lÀckaget vara sÄ stort att Àven mikrofonen plockar upp ljudet.

Kort sagt finns det en anledning till varför det finns tvÄ designer. Din spelmiljö och personliga preferenser fÄr avgöra vilken modell som passar bÀst för dig. En del modeller har alternativ för att snabbt förvandla kÄporna frÄn open till closed-back.

Ljudspecifikationer

Du behöver inte förstÄ all komplexitet inom ljud för att kÀnna igen ett bra headset. TvÄ grundlÀggande specifikationer du lÀtt kan kolla Àr högtalarelementens storlek och frekvensomfÄng.

FrekvensomfĂ„ng definierar den frekvens av ljud som ett visst headset kan Ă„terge. Ett större omfĂ„ng kan indikera att ljudet kommer att vara bĂ€ttre. Billigare gaming headsets har vanligen ett lĂ€gre omfĂ„ng som 20–20 000 Hz. JĂ€mför det med toppmodeller som vĂ„rt andra val, SteelSeries Arctis Pro Wireless som kan skryta med 10–40 000 Hz. Men handla inte enbart utgĂ„ende frĂ„n detta, eftersom det finns andra faktorer som kan ha stor pĂ„verkan pĂ„ hur frekvensomfĂ„nget lĂ„ter i praktiken.

Högtalarelement Àr en sÄdan faktor. Högtalarelement Àr den mekanism inuti hörlurarna som omvandlar elektriska signaler till hörbara ljudvÄgor. Det finns flera olika typer men för att hÄlla det enkelt bör du komma ihÄg att större högtalarelement generellt sett ger bÀttre ljud. Det beror pÄ att större element kan flytta mera luft, och dÀrmed skapa ett mera nyanserat omfÄng som lÄter bÀttre. För ett gaming headset bör du satsa pÄ högtalarelement om 40 mm eller mera.

Typen av element spelar ocksĂ„ roll. Planar magnetic – högtalarelement erbjuder generellt mer fylligt och mindre förvrĂ€ngt ljud, som uppskattas av ljudĂ€lskare. Å andra sidan kan bra dynamiska högtalarelement ha en kraftigare och mera uttalad bas. Beroende pĂ„ dina ljudpreferenser och de spel du spelar, kan bĂ„da sorterna ha sina fördelar.

Mikrofon

Om du vill kommunicera med dina medspelare bör du fÀsta uppmÀrksamhet vid mikrofonen innan du köper ett headset. Det Àr hÀr som de flesta tillverkare vÀljer att spara in, och dÀrför kan mikrofoner i headset ofta göra att din röst lÄter tyst och flat, utan djup. Om du behöver hög inspelningskvalitet för podcasts eller liknande ÀndamÄl, Àr det bÀsta alternativet att köpa en separat USB-mikrofon. Men om du bara vill njuta av multiplayer-spel, sÄ kommer en bra headset-mikrofon att duga mer Àn vÀl.

De flesta headset anvĂ€nder en typ som kallas boom-mikrofon. Vi rekommenderar modeller med böjbara armar som gör att du kan positionera mikrofonen mera precist – du kanske blir förvĂ„nad över hur mycket ett par centimeter hĂ€r och dĂ€r kan pĂ„verka hur du lĂ„ter. Om mikrofonen kan tas bort Ă€r det ytterligare en bonus, eftersom sĂ„dana headsets Ă€r mer mĂ„ngsidiga.

Bra spelmikrofoner kommer ocksÄ med en funktion för att filtrera ut bakgrundsljud, för att göra din röst tydlig och lÀtt att förstÄ mot bakgrundsljudet. En del billigare mikrofoner kan fÄ bort bakgrundsljudet riktigt bra, men gör att din röst lÄter aningen artificiell och processad. Dyrare headset presterar ofta bÀttre och mera naturlig röstÄtergivning. Med exklusiva headsets fÄr du ofta avancerade mikrofoner som har medföljande mjukvara och nyanserade instÀllningar för att optimera röstinspelningskvaliteten.

Ljudisolering

Om du inte har lyxen att kunna spela i absolut tystnad, Àr det avgörande att du skaffar hörlurar med bra ljudisolering. Det finns tvÄ typer av ljudisolering, passiv och aktiv. Passiv brusreducering blockerar helt enkelt yttre ljud, genom att till exempel skapa en tÀt förslutning runt öronen. Det Àr det vanligaste sÀttet för spelhörlurar att minimera oönskat bakgrundsljud.

Aktiv brusreducering (som förkortas ANC – active noise cancellation) Ă€r mindre vanligt i gaming headsets men kan vara mera effektivt i mycket högljudda miljöer. Det fungerar genom att anvĂ€nda en speciell mikrofon som fĂ„ngar upp omgivningens ljud och sen skapar en inverterad ljudvĂ„g för att radera dem. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du fortsĂ€tta spela utan nĂ„gra distraktioner.

Stereo vs surround-ljud

Slutligen mÄste du bestÀmma om du vill ha ett headset med stereo eller surround-ljud. Stereo anvÀnder bara tvÄ ljudkanaler för att skapa ljud, en för vÀnstra örat och en för högra. Om du vill ha precist, opÄverkat ljud eller mest spelar single player-spel, sÄ Àr det bÀsta alternativet att skaffa ett stereo-headset av hög kvalitet. SjÀlva ljudet Àr ocksÄ tydligare och mera nyanserat, eftersom högtalarelementen kan vara större om det bara behöver rymmas tvÄ i ett headset. Och stereo av hög kvalitet kan fortfarande ge dig en del vÀrdefulla hintar om riktning; det uppnÄr man genom att justera volymen för att fÄ en uppfattning om varifrÄn ljudet kommer.

NĂ€r det handlar om surround-ljud sĂ„ kommer du antagligen att se siffror som 5.1 eller 7.1 i headsetets specifikationer. Vad betyder de? Äkta surround-ljud (som pĂ„ bio) fĂ„r man genom att anvĂ€nda flera högtalare i olika riktningar för att kunna ge en mera uppslukande ljudupplevelse. 5.1 betyder att det finns fem högtalare (framför dig, framme till vĂ€nster, framme till höger, vĂ€nster bak och höger bak) tillsammans med en subwoofer för basen. Ett 7.1 surround-ljud adderar ytterligare tvĂ„ högtalare, strax till höger och vĂ€nster om dig.

Det finns tvÄ huvudsakliga sÀtt som tillverkarna försöker Äterge den upplevelsen i ditt headset. Det första Àr det sÄ kallade Àkta surround-ljudet, dÀr flera separata högtalarelement Àr strategiskt positionerade runt dina öron för att simulera ljud som kommer frÄn olika riktningar. För tillfÀllet Àr sÄdana headsets sÀllsynta och inte billiga. Beroende pÄ hur mÄnga element som anvÀnds kan de erbjuda 5.1 eller 7.1 surround-ljud. Ljudet frÄn olika riktningar med Àkta surround-ljud Àr imponerande tydligt och mera precist jÀmfört med andra tekniker. Men om man anvÀnder flera element betyder det att de mÄste vara relativt smÄ, och deras ljud saknar djupet jÀmfört med bra stereo.

Den stora majoriteten av gaming headsets som kan skryta med surround-ljud sÄ anvÀnder faktiskt vad som kallas virtuellt surround-ljud. Vad Àr skillnaden? HÀr har du fortfarande bara tvÄ högtalarelement (precis som med stereo) men tack vare högteknologiska ljudeffekter kan din hjÀrna luras att tro att ljudet kommer frÄn olika riktningar. För att till exempel ge uppfattningen att ljudet kommer frÄn den vÀnstra sidan, sÄ spelas det upp pÄ högre volym i ditt vÀnstra öra. I ditt högra öra spelas samma ljud lÀgre och med en minimal fördröjning.

Hur bra denna virtuella ljudsimulering Ă€r kommer att bero pĂ„ vilka algoritmer man anvĂ€nt och headsetets generella kvalitet. Billiga headset har vanligtvis dĂ„ligt surround-ljud som bara gör att allt lĂ„ter dĂ€mpat. Å andra sidan sĂ„ kan de bĂ€sta mĂ€rkena för virtuellt surround-ljud sĂ„ som Dolby Headphone eller DTS Headphone:X leverera imponerande och mycket precisa ljudhintar som kan ge dig verkliga fördelar i FPS (first person shooter) -spel och andra mycket tĂ€vlingsinriktade spel.

Du kan kontrollera om ett specifikt headset anvÀnder Àkta eller virtuellt surround-ljud i specifikationerna. Headsets med Àkta surround-ljud kommer att ha olika storlekar pÄ högtalarelementen. Om beskrivningen nÀmner surround-ljud men det finns bara en storlek pÄ elementen, sÄ kommer det att vara virtuellt.

Sammanfattning

Oavsett om du Àr en nybörjare inom spel eller en erfaren professionell spelare som letar efter ett försprÄng i tÀvlingar, kommer dessa tips och rekommendationer hjÀlpa dig att hitta det bÀsta headsetet för dina behov.

Vi tror att de flesta gamers kommer att ha störst nytta av HyperX Cloud Alpha, som erbjuder superb komfort, mycket bra ljud och inte ruinerar dig. Den som behöver ett exklusivt headset med mÄnga instÀllningsalternativ kommer att tycka att det Àr vÀrt att investera i Astro Gaming A40 TR med sitt MixAmp. Slutligen Àr SteelSeries Arctis Pro Wireless det ultimata valet för den som avskyr kablar men inte vill kompromissa med den ljudkvalitet och obegrÀnsade spelande som man fÄr av headsets med sladd.

FrÄn vindens viskande och fÄglarnas kvittrande till fort som kollapsar och vÀrldar som exploderar, nu Àr du bara ett steg ifrÄn spelupplevelser pÄ nÀsta nivÄ.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 16 / Genomsnitt: 4.5
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 16 / Genomsnitt: 4.5
Back to top button