www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Det Àr viktigt för oss att de produkter vi representerar Àr av högsta kvalitet och till de bÀsta priserna, sÄ vi kontrollerar alltid vÄra listor och uppdaterar dem vid behov för att ge dig de mest kvalitativa alternativen.

Din bĂ€rbara dator Ă€r sannolikt en dyr utrustning, sĂ„ det lönar sig att ha enheten i en bĂ€rvĂ€ska som skyddar den tillrĂ€ckligt bra. Men om du packar en liten MacBook Air, en super-slank Ultrabook eller en enorm 17-tums bĂ€rbar dator, finns det mĂ„nga andra övervĂ€ganden att ta hĂ€nsyn till nĂ€r du köper en bĂ€rbar vĂ€ska bortsett frĂ„n endast frĂ„n skyddet .Till exempel mĂ„ste du komma ihĂ„g problem som komfort och saker som justerbara band för vissa typer av vĂ€skor, speciellt om du kommer att bĂ€ra hĂ„rdvaran lĂ„ngt. Du mĂ„ste ocksĂ„ övervĂ€ga utseendet pĂ„ din bĂ€rbara vĂ€ska – inte bara hur smart det ser ut, men ocksĂ„ hur frestande det kan tyckas vara tjuvar. Detta betyder alltsĂ„ att din laptopvĂ€ska dam ser ut som vilken handvĂ€ska som helst! Ska du köpa datorvĂ€ska som mer ser ut som en portfölj sĂ„ finns givetvis detta. Ja det finns helt enkelt vĂ€ldigt mĂ„nga designer dĂ€r ute!

Du kan sĂ€tta en bĂ€rbar dator i en vĂ€ska eller i en ryggsĂ€ck.. SĂ„ varför köpa en vĂ€ska avsedd speciellt för syftet? BĂ€rbara datorer kommer i storlekar frĂ„n 11 tum till 17 tum, och det finns vĂ€skor speciellt utformade för att passa varje storlek, Ă€r din dator till exempelt större sĂ„ bör du ta en titt pĂ„ datorvĂ€ska 17 tum. Stilen pĂ„ Ă€r upp till dig, men gör ett beslut om vilken typ av vĂ€ska som passar din livsstil. Är du en datorvĂ€ska ryggsĂ€ck bĂ€rare eller en person som Ă€r över axelvĂ€skor? De flesta föredrar den ena eller den andra, inte bĂ„da. TĂ€nk pĂ„ var du ska anvĂ€nda den – en laptop ryggsĂ€ck Ă€r bra för att komma snabbt genom flygplatser och för resor dĂ€r du ska gĂ„ mycket, medan smalare vĂ€skor kan se mer formella och professionella under konferenser eller vid möten. Det ser ocksĂ„ lite snyggare och viktigare ut med en datorvĂ€ska skinn. Hela meningen med en bĂ€rbar vĂ€ska Ă€r att skydda din enhet, och det betyder den har sĂ„ snygg passform som möjligt. Förutom att leta efter bĂ€rbara fack som Ă€r utformade speciellt för storleken pĂ„ din bĂ€rbara dator, vĂ€ljer en vĂ€ska som anvĂ€nder mjuka men fasta tyger för fodret. En bra vĂ€ska kommer inte bara rymma din bĂ€rbara dator, utan hela ditt kontor. Leta efter en lĂ€ttillgĂ€nglig ficka pĂ„ framsidan med minst tvĂ„ fickor för smartphone – en Ă€r vĂ€ldigt anvĂ€ndbar för att lagra ett bĂ€rbart batteri – liksom en pennhĂ„llare eller tvĂ„. Det bör ocksĂ„ finnas utrymme för ett par hörlurar och ett klipp nĂ„gonstans för att bifoga husnycklar. Ett extra fack eller ficka, eller Ă„tminstone nĂ„got rum i utrymmet, ska kunna lagra ström kablar och adaptrar. Om det Ă€r en bĂ€rbar vĂ€ska du vĂ€ljer, sĂ„ Ă€r kvalitĂ©ten pĂ„ axelremmen avgörande, du behöver nĂ„got som Ă€r lĂ€tt att bĂ€ra och inte smĂ€rtsamt eller besvĂ€rligt. Om det Ă€r en ryggsĂ€ck, titta pĂ„ de tvĂ„ axelremmarna, de ska vara vadderade och justerbara, men ocksĂ„ formade sĂ„ att de böjer sig frĂ„n ett fĂ€st pĂ„ toppen av pĂ„sen till sidorna pĂ„ botten. Undvik modeller som har en flik överst som förlĂ€nger banden och pressar remmarna – och pĂ„sen sjĂ€lv dĂ„ det sĂ€nker ner ryggen. SĂ„dana modeller Ă€r överraskande vanliga, men kommer att göra dig trött mycket snabbare.

För axelvÀskor, vÀlj produkter med axelrem som Àr bÄda justerbara och har en formad, vadderad sektion som sitter pÄ axeln, och som inte Àndras om du gÄr. Ett grepphandtag Àr ocksÄ anvÀndbart om du vill göra det som till en portfölj om och om igen, kanske för affÀrsmöten. Det Àr ocksÄ anvÀndbart för att komma igenom flygplatsens sÀkerhet, eller nÄgon annanstans dÀr du behöver gÄ. Om det finns ett handtag ska axelremmen vara enkel att fÀsta och ta bort, med D-ringar i varje Ànde som klipper pÄ och av lÀtt. Byggkvaliteten Àr avgörande om du vill ha din vÀska att hÄlla. Se till att blixtlÄs Àr av god kvalitet, metallisk om möjligt. Se till att pÄsen anvÀnder tyg som Àr slitstarkt och vattenbestÀndigt. Men kom ihÄg att bÀttre gjord och en mer vadderad bÀrbar vÀska, troligen kommer vara tyngre, innan du ens sÀtter i en 1kg laptop. OmvÀnt ser skinn eller mocka sig bra ut, men de Àr tunga utan att vara sÀrskilt vattentÀta eller skyddande. Dock har de bÀsta bÀrbara vÀskorna vaddering bara dÀr det rÀknas, utan slöseri med vikt.

Vad Àr en datorvÀska?

datorvÀska damEn datorvÀska Àr menad för att bÄde kunna transportera men ocksÄ skydda din bÀrbara dator eller laptop, nÀr du vÀl ska ta dig frÄn en punkt till en annan. Idag kan en datorvÀska se annorlunda ut, beroende pÄ typ. Det finns sÄledes idag mÄnga olika datorvÀskor som efterliknar riktiga ryggsÀckar eller handvÀskor, trots att de egentligen Àr dÄ datorvÀskor. Det finns egentligen sÄledes mÄnga olika slags vÀskor som kan rÀknas in som en datorvÀska, dock Àr de som Àr bÀst de som faktiskt Àr utförda för att ha en laptop i sig. De flesta datorvÀskor idag har olika utrymme beroende pÄ hur stor din bÀrbara dator Àr. Idag finns det en rad olika vÀskor dÀr ute, oavsett om det Àr billiga datorfodral som du letar efter, eller om du vill ha de som Àr lite dyrare och dÀrmed av högre kvalité.

Av vilka material Àr datorvÀskor gjorda av och vanligaste mÄtten?

DatorvÀskor idag Àr gjorda av olika material, det finns allt mellan de som Àr gjorda av mocka till de som bara har vanligt tyg. Det Àr alltid bÀst att se över pÄ en vÀska som Àr vattentÄlig, sÄ att du faktiskt inte riskerar att förstöra din laptop nÀr du transporterar den. Idag finns det datorvÀskor som ska anpassa sig för just din dator. De vanligaste mÄtten brukar vara ett datorfodral 13 eller ett datorfodral 14 tum men de finns givetvis de vÀskorna som har upp till 17 tum ocksÄ. Dock Àr det vanligast att hitta datorvÀskor som Àr mellan 13 till 15 tum. Tittar du pÄ en datorryggsÀck dam sÄ lÀr förmodligen ryggsÀcken ocksÄ vara lite större dÄ det Àr en ryggsÀck. Dessa kan dock vara rÀtt sköna att ha pÄ sig, speciellt om datorn vÀger rÀtt mycket. Det Àr alltsÄ bÀttre att titta pÄ en datorvÀska som ocksÄ Àr bekvÀm, dÄ man ska gÄ runt med datorn och dÄ det vÀger sÄ Àr det bara irriterande om det skulle vara obehagligt eller göra ont.

Design funktioner som datorvÀskor har

Det finns en del olika funktioner beroende pÄ vilken datorvÀska som du tittar pÄ. En datorvÀska dam kan sÄledes ofta idag se ut som en vanlig handvÀska, vilket Àr toppen om man inte gÀrna vill lysa med att man gÄr runt med en bÀrbar dator. Letar du efter en datorvÀska herr sÄ efterliknar de flesta antingen portmonnÀer eller liknande vÀskor. I dessa hittar du mÄnga olika fack dÀr du dessutom fÄr plats med ytterligare saker som innefattar ditt arbete. Letar du efter ett datorfodral mac sÄ finns det de datorvÀskor som Àr anpassade för just mac datorer, dock sÄ kan det vara vÀrt att tÀnka pÄ att de flesta vÀskorna idag fungerar att ha som en datorvÀska till din mac..

Vad Àr de vanligaste priserna pÄ en datorvÀska?

Ska man kika pÄ de priser som datorvÀskor ligger pÄ, sÄ kan det alltid vara vÀrt att ta en titt pÄ de datorvÀska rea som finns, ifall det Àr sÄ att ma vill ha vÀrde för pengarna. I mÄnga fall sÄ kan man hitta en bra datorvÀska för under 1000 kronor, men det finns givetvis de vÀskorna som du kan köpa för bara 100 kronor och uppÄt. TÀnk dock pÄ att kvalitén faktiskt Àndrar sig beroende pÄ hur mycket pengar som du lÀgger pÄ vÀskan, dÀrför Àr det alltid vÀrt att titta pÄ de datorvÀskor som har bÀttre kvalité men som kostar lite mer. Det Àr ju faktiskt din dator som vÀskan ska skydda.

Skulle det vara sÄ att man letar efter en billig datorvÀska sÄ Àr det alltid vÀrt att titta igenom de recensioner och tester som har gjort pÄ vÀskorna, sÄ att du helt enkelt vet vad som kommer erbjudas och vad som kommer finnas i vÀskan. Det finns idag mÄnga datorvÀskor att vÀlja mellan, men tÀnk pÄ att du faktiskt kommer gÄ runt med vÀskan sÄ dÀrför vill du ocksÄ att vÀskan ska se snygg ut nÀr du gÄr runt med den.

I vilka situationer Àr datorvÀskor mest anvÀndbara?

En datorvÀska Àr mest anvÀndbar nÀr du behöver transportera din laptop frÄn en plats till en annan. Dock kan du givetvis anvÀnda din datorvÀska till en rad andra saker ocksÄ, sÄ du behöver sÄledes inte bara ha den till din laptop. Söker du sÄledes en vÀska med bra fack och som skyddar din bÀrbara dator, dÄ kan det vara vÀrt att ta en titt pÄ en just datorvÀska. Reser du ofta med jobbet, oavsett om det endast gÀller kommunalt eller om du faktiskt reser ivÀg utomlands ofta, dÄ Àr det perfekt att ha en bra datorvÀska som man kan ha med sig pÄ flygplanet. Dessutom Àr mÄnga av de som Àr anpassade för just detta fyllda med smarta fack, som dÄ kan göra din resa smidigare. En datorvÀska kan vara anvÀndbart nÀr du ska ta med dig ditt arbete frÄn en plats till en annan. Det kan innefatta en affÀrsresa, eller bara att ta dig fram och tillbaka till kontoret varje dag. Det Àr ocksÄ utmÀrkt att ha en bra datorvÀska om man studerar, dÄ man enkelt och smidigt kan ta med sig sin dator bÄde pÄ kurser, utbildningar och andra lektioner. DÀrefter kan du ta med dig datorn hem och fortsÀtta studera dÀr, vilket verkligen kommer underlÀtta dina studier (om du faktiskt hÄller dig till dem och inte tittar pÄ facebook pÄ datorn sÄklart). DatorvÀskor har oftast bra och smidiga fack i sig, vilket gör det till en perfekt vÀska om man Àr kreativ. Du fÄr helt enkelt plats med vÀldigt mÄnga olika saker i vÀskan, allt frÄn pennor till sladdar till datorn eller varför inte en kamera? Dessutom fÄr du plats med dina ritböcker och liknande föremÄl i vÀskan, och sÄ datorn sÄklart! Tack vare en datorvÀska kan du sÄledes fÄ med dig vÀldigt mÄnga olika kreativa saker samtidigt, vilket Àr perfekt nÀr man kÀnner sig kreativ och gÀrna vill ha lite att vÀlja mellan att skapa. Det spelar sÄledes inte nÄgon roll om det Àr sÄ att man arbetar eller om man studerar, en bÀrbar datorvÀska Àr alltid bra att ha dÄ det skyddar din laptop och dessutom ger dig mer fack för andra produktiva och roliga föremÄl. Det Àr alltid vÀrt att hitta en datorvÀska som man tycker Àr snygg, dÄ det Àr sÄ att man ofta kommer gÄ runt med vÀskan. Se alltsÄ till att vÀlja en snygg vÀska som du trivs i!

Hur vÀljer man en datorvÀska?

DatorvĂ€skor sĂ€ljs i nĂ€stan alla olika former och storlekar, material och prisklasser. Dock finns det en del saker som man bör tĂ€nka pĂ„ innan man köper en datorvĂ€ska, sĂ„ att du hittar en som passar dig och din situation bĂ€st. Innan du ska köpa vĂ€skan, ha först ett mĂ„l i Ă„tanke. De kan sĂ„ledes hjĂ€lpa dig att hitta en bra vĂ€ska för dig. Kommer du lĂ„ta vĂ€skan fĂ„ vara i bĂ„de vĂ„tt och torrt, behöver den alltsĂ„ vara tĂ„lig mot vatten? Om sĂ„ Ă€r fallet sĂ„ behöver du hitta en vĂ€ska som Ă„tminstone tĂ€cker hela vĂ€skan, alltsĂ„ att du kan stĂ€nga den helt och hĂ„llet sĂ„ att det inte finns nĂ„gra öppna Ă€ndar vid den. Detta Ă€r vĂ€rt att tĂ€nka pĂ„ om man promenerar och det kanske börjar regna ute. Är det sĂ„ att du vill ha andra saker i vĂ€skan förutom din dator? VĂ€skan mĂ„ste naturligtvis passa din dator och ocksĂ„ den nĂ€tadapter som kommer med datorn. DĂ€refter kanske du ocksĂ„ vill packa ned laddare till telefonen, hörlurar, kamera, visitkort eller andra tillbehör som du behöver ha med dig. Komfort Ă€r dessutom vĂ€ldigt viktigt, i alla fall om du ska bĂ€ra vĂ€skan under mer Ă€n 10 minuter.

TÀnk ocksÄ pÄ att vÀlja en datorvÀska som passar din laptop. Köp alltsÄ inte en vÀska som det stÄr att det ska passa en dator pÄ 14-tum och sÄ har du en 17-tum dator sÄ kommer den med störst sannolikhet inte fÄ plats i din vÀska, se dÀrför till att faktiskt köpa en som Àr avsedd för just din dator. Fördelen med att köpa en vÀska som marknadsför sig som en vÀska för laptops, Àr för att vÀskan kommer ha ett eget fack för den bÀrbara datorn. Det Àr i just detta fack som din dator kommer vara i och dÀrför Àr det alltid bra att titta över hur stor storleken detta fack Àr och jÀmföra det med din laptop.

NÀr du ska köpa en datorvÀska sÄ Àr det viktigt att titta pÄ sömmarna och stygnen i vÀskan. Kontrollera sÄ att sömmarna ser bra ut, Àr det dubbelsytt? Hur tjocka Àr trÄdarna? Det Àr viktigt att se över sÄ att den Àr sydd ordentligt och sÄ att allt ser korrekt ut. De flesta bÀrbara vÀskorna Àr gjorda av nylon, dock Àr inte all nylon skapat pÄ samma vis. Det Àr bÀst att titta pÄ den nylon som har utmÀrkta slitegenskaper.

Hur tar man bÀst hand om en datorvÀska?

datorvÀska herrTÀnk pÄ att de flesta datorvÀskan inte gÄr att tvÀtta i en tvÀttmaskin, skulle det gÄ sÄ kommer detta stÄ frÄn tillverkaren som skapat datorvÀskan. Det Àr alltsÄ bÀst att rengöra och tvÀtta den för hand, i alla fall om du vill försöka behÄlla kvalitén och hÄllbarheten pÄ din vÀska. Skulle det vara sÄ att din vÀska Àr gjord av nÄgot speciellt material sÄsom mocka eller skinn, tÀnk dÄ pÄ att du kommer behöva ta hand om den pÄ speciella sÀtt beroende pÄ vad för slags material som din vÀska Àr gjord utav. Det bÀsta Àr alltsÄ att man lÀser igenom de instruktioner som kommer med vÀskan noga, sÄ att du helt enkelt har sÄ bra koll som möjligt pÄ hur du tar hand om den. Vill du ta hand om din datorvÀska pÄ allra bÀst sÀtt, dÄ Àr det alltid vÀrt att faktiskt ha koll pÄ vad den stöter emot eller inte. Det Àr alltsÄ bÀst att inte lÄta vÀskan stöta till nÄgot annat, dÄ det oftast Àr frÄn dessa skador som skapar de slitage som finns pÄ datorvÀskor. I mÄnga fall kan det hÀnda att du gÄr emot vÀskan mot en mur eller vÀgg och det Àr just detta som kan skapa slitage och skador pÄ vÀskan.

Hur lÀnge hÄller en datorvÀska?

En datorvĂ€ska har olika hĂ„llbarhet beroende pĂ„ kvalitĂ© och material. Det Ă€r oftast priset som utser av vilken kvalitĂ© som vĂ€skan Ă€r i. Betalar du sĂ„ledes mer sĂ„ kommer du med störst sannolikhet ocksĂ„ fĂ„ mer tillbaka, dĂ„ vĂ€skan kommer hĂ„lla bĂ€ttre och helt enkelt vara i högre kvalite. Allt beror ocksĂ„ sĂ„klart pĂ„ hur ofta du anvĂ€nder din vĂ€ska. Kommer du Ă„ka runt med den varje dag i tunnelbanan eller pĂ„ offentliga platser, dĂ„ kommer vĂ€skan ocksĂ„ fĂ„ ta emot lite mer stryk Ă€n annars. Brukar du bara ta med dig datorn dĂ„ och dĂ„ sĂ„ kommer givetvis ocksĂ„ den hĂ„lla lĂ€ngre. HĂ„llbarheten pĂ„ din datorvĂ€ska beror sĂ„ledes helt och hĂ„llet upp till dig. Är det sĂ„ att du kanske anvĂ€nder vĂ€skan varje dag, lika ofta sĂ„ som du anvĂ€nder en handvĂ€ska – dĂ„ kommer du ocksĂ„ mĂ€rka att vĂ€skan slits lika snabbt som en handvĂ€ska (beror givetvis pĂ„ tillverkare och kvalitĂ© ocksĂ„) men dĂ„ det faktiskt Ă€r din bĂ€rbara dator som du ska ha i vĂ€skan, dĂ„ kan det alltsĂ„ alltid vara vĂ€rt att ta en titt pĂ„ de vĂ€skorna som faktiskt Ă€r i bĂ€ttre kvalitĂ© och tyg. Se ocksĂ„ till att ta hand om din vĂ€ska nĂ€r du Ă€r ute och gĂ„r, det Ă€r trots allt din dyrbara och vĂ€rdefulla laptop som ligger i vĂ€skan och dĂ€rför Ă€r det ocksĂ„ viktigt att se över sĂ„ den inte störts in i vĂ€ggar, kanter eller liknande saker som kan skada din laptop.

Tips nÀr du anvÀnder en datorvÀska

NÀr du ska köpa en datorvÀska sÄ finns det en del tips du kan ta del av. Den viktigaste punkten bör vara att titta pÄ en vÀska som faktiskt Àr byggd för att hÄlla sÄ lÀnge som möjligt. En laptop eller bÀrbar dator Àr en dyr enhet och att transportera den frÄn och till arbetsplatser eller högskolor har blivit en nödvÀndighet idag. Ska du ha en laptop, dÄ Àr det ocksÄ vÀrt att hitta en bra bÀrbar vÀska för att lagra den, dÀrmed Àr det ocksÄ viktigt att vÀskan har en stark och hÄllbar konstruktion. En bra dator vÀska eller ryggsÀck bör ha en bra dÀmpning och en stark konstruktion. Det Àr viktigt att den har ett extra lager av vaddering, sÄ att det skapas ett bra stöd för datorn. Dessutom kan det vara skönt att vÀlja en datorryggsÀck som har vadderade armar, sÄ att det förbÀttrar bekvÀmlighet. För de personer som bor eller arbetar i omrÄden dÀr de ofta regnar, dÄ Àr det vÀrt att titta pÄ en ryggsÀck eller en vÀska som har vattentÀta dragkedjor samt förseglade sömmar, sÄ att det Àr ett extra försvar mot just vattenskador.

VÀskan huvudfunktion Àr att bÀra dina saker pÄ ett organiserat sÀtt. Se dÀrför till att du har tillrÀckligt med utrymme för att lagra alla dina saker, sÄsom laddare, mus, pennor, arbetsrelaterade dokument och alla andra vÀrdesaker och prylar som du brukar ha med dig. NÀr du vÀljer en bÀrbar ryggsÀck mÄste du se till att den bÀrbara datorn passar bekvÀmt inuti vÀskan och dimensionerna pÄ vÀskan ska vara sÄ att enheten passar inuti, utan att vara för snÀv men inte heller vara för lös. MÀrker du att passformen Àr för lös sÄ Àr det bra att titta pÄ en annan, dÄ din laptop kan glida runt under transportation. Att ha rÀtt passform Àr viktigt för att förhindra eventuella skador som kan orsakas. Se ocksÄ till sÄ att fÀstena pÄ vÀskan Àr helt sÀkra för anvÀndning, annars kan dina föremÄl bli för lösa och kan till och med glida ur vÀskan under dagens aktiviteter, sÄ dÀrför Àr det alltid vÀrt att se över hur fÀstena ser ut och kÀnns.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 8 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 8 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button