Epilering blir alltmer populärt bland både damer och herrar. Det är spännande eftersom dessa maskiner har så mycket att erbjuda och ändå finns det mycket utrymme för förbättringar.

Det är spännande att se vad framtiden gäller för alla som är intresserade av epilering. Men låt oss prata om dig nu! Om du är här är du förmodligen en av de modiga människor som vill epilera där nere! Vi ska försöka ge dig några av de bättre tipsen om hur man epilerar bikiniområdet för att uppnå önskade resultat.

Hur man epilerar bikiniområdet

Det är bra att veta vad du ska göra innan du ens börjar epilera bikinilinjen. Att inte veta kan ibland skada dig men kunskap kommer hjälpa dig, så här är våra bästa epilering bikinilinjen tips!

För nybörjare – vaxa först

Tro det eller ej, men de flesta människor som byter direkt från rakning till epilering, finner epilering mer smärtsamt än de som byter från att vaxa. Varför då?

Svaret är ganska enkelt och helt naturligt. Först och främst, när du vaxar drar du håret ur roten.

Å andra sidan, när du rakar dig blir hårsäcken orörd. Därför växer ditt hår så tjockt som det var. Om du vaxar minst några gånger innan du epilerar din bikinilinje, kommer ditt hår att växa tillbaka ljusare och tunnare.

För det andra är vaxning mer smärtsamt än rakning. När du använder vax för att ta bort hår, anpassar din kropp sig till smärta och den blir mindre efter ett tag.

Detta är extremt användbart när du börjar epilera och ännu mer praktiskt när du börjar epilera bikiniområdet. Sammantaget, om du vaxar först och sedan epilerar, är det troligt att du upplever mindre smärta.

Trimma ditt könshår

När du använder en epilator hemma, bör du se till att ditt hår är en bra längd. Varför?

Epilatorer tenderar att skära av långt hår istället för att dra ut dem och kämpar ibland för få grepp om det kortaste håret. Håll dem runt 4-6 mm och det borde räcka.

Exfoliera även där nere

bästa epilatorn bikinilinjenVi vet alla hur viktigt exfoliering och hudrengöring är. Hur ofta exfolierar du där nere? Av någon anledning tenderar vi att glömma vikten av att ta hand om könsområdet.

Många glömmer borta detta väldigt ofta. Det finns en hel del sätt för hur du kan exfoliera där nere. Du kan alltid följa de procedurer du skulle följa om du gjorde det till någon annan del av din kropp. Här är några exempel steg:

  • Tvätta huden
  • Torka av den
  • Använd exfoliator (antingen mekanisk eller kemisk)
  • Tvätta huden med kallt vatten
  • Torka av den
  • Återfukta

Välj var du ska epilera

Det är viktigt att välja var du vill epilera. Oavsett om det är i duschen eller bara ditt badrumsgolv. Det viktigaste är att den plats du väljer är bekväm för dig och erbjuder en avkopplande atmosfär.

Förutom det finns det en hel del Wet&Dry-epilatorer på marknaden. Vad dessa typer av epilatorer erbjuder är möjligheten att epilera i duschen eller i ditt badkar och kan därför vara bästa epilatorn bikinilinjen.

Tanken bakom designen är att proceduren blir mindre smärtsam och mycket roligare. Det kan vara precis vad du behöver för att epilera ditt könshår.

Men du är alltid mer än välkommen att epilera i en torr miljö eftersom det har sina fördelar. En del kvinnor säger att epilering på så sätt resulterar i mindre inåtväxande hårstrån. Det beror trots allt på varje individs kropp.

Se till att din hud är åtstramad

Åtstramning av huden är ett annat viktigt steg i hårborttagningsproceduren. Att se till att din hud är åtstramad bidrar till bättre grepp på håret och effektivare hårborttagning.

Tanken är att din epilator inte kommer att få chans att fastna i din hud och orsaka onödig smärta. Sammantaget är det det vi är ute efter, eller hur?

Håll en 90 graders vinkel

Håll din epilator i en rät vinkel och det kommer gå bra. Vissa människor gillar att leka med sina epilatorer och tror att det hjälper dem att få ut det mesta av dem. Detta är ett stort nej-nej!

Ta det långsamt eller ta det snabbt

Att välja om du ska ta det långsamt eller göra det tvärtom och ta det snabbt beror bara på dig. Men vi kan ge dig några tips för det.

Om du bara börjar med epilering där nere är det antagligen säkrare att börja långsamt och låta det ta sin tid. Du kanske vill använda en epilator med ett mindre huvud eller ett särskilt extrahuvud för känslig hud.

Detta ger dig tid att testa dina gränser och se vad som fungerar bättre för dig. Å andra sidan, om du är erfaren kanske du bara vill göra det så fort som möjligt och glömma proceduren tills nästa månad.

I den här situationen skulle det vara smart att välja en epilator med ett bredare huvud, ett bra massagesystem och snabba pincetter. Det kommer att vara klart innan du ens märker det!

Första gången? Börja lätt

Om det är första gången vill jag uppriktigt rekommendera vi dig att ta det väldigt långsamt. Epilera en liten bit hår varje dag i två veckor.

Du kommer märka att proceduren blir mindre och mindre smärtsam varje gång du epilerar en ny hårfläck. Det är ett bra sätt att börja eftersom din kropp gradvis kommer att justera sig och uthärda smärtan så mycket bättre.

Efter några få bikini-sessioner blir din hud mjuk, glänsande och helt enkelt vacker. Viktigast är att använda epilator bikinilinje inte är något skrämmande.

Applicera Kokosolja

Kokosolja är mycket känd för sina fuktighets- och rengöringsegenskaper. Den innehåller kolin, vitamin K och E.

Den senare är en bra antioxidant och minskar därför inflammation som kan orsakas av hårborttagning. Därför lugnar kokosoljan huden och hjälper den slappna av.

Detta är något som alla behöver efter en lång epileringssession och speciellt när det är bikinilinjen vi pratar om. Dessutom kommer du att dofta fantastiskt!

 

Vidare läsning:

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 14 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 14 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button