“Ansiktshår hos kvinnor”, den idé som vi kastar ifrån oss som ett ämne för grovt att även diskutera öppet, är faktiskt ett ganska naturligt fenomen. Alla kvinnor har kropps- och ansiktshår, men ansiktshår är vanligtvis ljust och fint. För vissa kvinnor är hårväxten dock omfattande och grov. Detta beror på högre än normala nivåer av utsöndringen av androgener, inklusive testosteron.

Du borde också veta att alla kvinnor producerar androgener, men på kontrollerade nivåer. Under vissa förhållanden överskrider dock sekretionen de normala nivåerna och andra manliga egenskaper utvecklas också. När det förekommer överdriven hårväxt bland kvinnor kallas tillståndet hirsutism, vilket kan orsakas av polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) eller problem med binjurarna som binjure-cancer eller tumör. Men i de flesta fall handlar det inte om en binjurstörning som kräver medicinsk behandling eller operation.

Överdriven hårväxt kan behandlas med en handfull naturliga och effektiva huskurer. Här är några huskurer som hjälper dig att ta bort hår i ansiktet permanent:

1. Äggvitemask

Den överdrivna ansiktshårtillväxten kan kraftigt begränsas av denna äggvitemask. Den är inte bara klibbig, vilket gör att masken håller sig fast i hela ditt ansiktshår och hjälper dig att avlägsna överskottstillväxten när den är torr, men ger också näring till din hud och är därför det bästa sättet att ta bort hår på överläppen. Ägg är fulla av protein, vilket hjälper kollagenboostern som huden behöver efter en lång dag. Ta bara en skål, ta äggvita och blanda den med en matsked majsstärkelse och socker. Fortsätt vispa tills du får en jämn blandning. Applicera massan på ditt ansikte och låt det sitta kvar i 15 till 20 minuter. När masken torkar och är tillräckligt hård, avlägsna den snabbt. Skölj ansiktet med kallt vatten efter avskalning. För bästa resultat, gör detta minst två gånger i veckan, dock kanske masken inte är effektiv för aknebenägna personer. Det kan resultera i igensättning av porer och en ökad risk för utbrott. (Läs också: 5 Effektiva huskurer mot spruckna hälar)

2. Socker och citronansiktsmask

ta bort hår i ansiktet permanentSkippa din skönhetssalongsbaserade kemiska blekningsrutin för detta traditionella trick för att bli av med överflödig ansiktstillväxt. Socker, när det värms, sätter sig fast i håret, och efter att det torkat kan du riva av håret (när du drar masken), vilket inte skadar huden, sockret fastnar bara i håret och inte huden. Citron, å andra sidan, fungerar som ett naturligt blekmedel och bleker resten av håret samtidigt som det bleker hudtonen. För denna huskur för ansiktshår, behöver du ta en blandning av 2 matskedar socker, en nypa limejuice (ca 2 teskedar) och 9-10 teskedar vatten. Värm blandningen och sätt den åt sidan för att svalna lite.

Till skillnad från vax behöver du inte värma blandningen vid mycket höga temperaturer; socker värms upp mycket snabbt och orsakar därför mycket mindre obehag än vax. Börja sedan applicera massan på de drabbade områdena och låt det torka. Låt det sitta i ca 15-20 minuter. Skölj av det med kallt vatten. Gör detta minst 3 till 4 gånger i veckan för bästa resultat.

3. Citron och honung

Letar du efter en huskur för torr hud och överdriven ansiktshårtillväxt? Detta hemmagjorda vaxalternativ borde göra underverk för dig. Ta en skål och blanda ca 2 matskedar socker, 1 matsked ekologisk honung, 2 tsk citronsaft och värm blandningen tills den blir som en massa. Du kan också tunna ner blandningen genom att tillsätta vatten om det tenderar att bli för klibbigt. Sätt blandningen åt sidan för avkylning. Ta massan och applicera den på de drabbade områdena. Ta en vaxremsa och dra bort håret i motsatt riktning för att ta bort generande hårväxt i ansiktet. Detta naturliga vax är mycket mindre riskabelt för huden än de kemiska vaxsorterna. Dessutom hjälper honungens fuktighetsgivande egenskaperna till med att återställa vattentätheten i huden och stimulerar skydd mot solbränna.

4. Potatis och linser

Förutom att ta bort oönskat hår, har potatis flera andra hudfördelar också. Katekol-komponenten i potatis hjälper till att ge dig ljusare och klarare hud. För den här masken behöver du gula linser, blötlagda över natten, en potatis, en tesked honung och en nypa limejuice. Ta en skål och mosa potatisen och extrahera saften. Töm samtidigt av vattnet som linserna legat i och mosa linserna tills du får en mjuk pasta. Tillsätt potatisjuice, honung och citron till denna pasta. Applicera blandningen på de drabbade områdena och låt den sitta i 15-20 minuter tills den torkar ut. Nu, med hjälp av fingrarna, gnugga den torkade pastan för att ta bort den. Tvätta slutligen ansiktet med kallt vatten.

Även om lösningen är lämplig för alla hudtyper, bör de som är allergiska mot råpotatis hålla sig borta från att försöka detta eftersom det kan leda till allergiska reaktioner. Ett prov på en mindre del hud innan du applicerar pastan rekommenderas i sådant fall.

5. Papaya och gurkmeja

Det bio-aktiva enzymet som är stjärnan i papaya kallas “papain”, och förstorar hårfollikeln som hämmar överskott av hårväxt på huden. Papaya hjälper också naturligt att exfoliera huden genom att ta bort döda hudceller. Den traditionella huskuren för majoriteten av hudproblem. Gurkmeja hjälper dessutom till att exfoliera och göra huden ljusare.

Så vad behöver du göra? Skala bara den råa papayan och skär den i små bitar, mosa dem till en fin pasta. Tillsätt en matsked av gurkmejapulver till pasta. Massera med hjälp av dina händer in den på områden med överdriven hårväxt och låt den sitta i ca 20 minuter. Tvätta av det med kallt vatten. För bästa resultat, utför detta minst två gånger i veckan.

Sammanfattning

Hoppas denna artikel har utrustat dig med tillräckligt med idéer och tips på hur du kan ta bort hår i ansiktet med hjälp av det du vanligtvis hittar i hemmet. Låt dig inte begränsas av de produkter som finns på marknaden idag som är inriktade på just det här. Vid denna tidpunkt bör du veta om att det finns mycket som modernatur har försett oss med som du kan använda likväl.

Dessutom så minskar riskerna för att du skulle få eventuella biverkningar eller utslag när du använder naturliga tillvägagångsätt.

 

Vidare läsning:

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 31 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 31 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button