www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

Somfy Home Alarm Plus
VĂ„rt betyg
NookBox G2 Kit
VĂ„rt betyg
KERUI PSTN GSM
VĂ„rt betyg
KERUI Komplett GSM
VĂ„rt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi uppdaterar stÀndigt vÄra produktlistor för att ge dig de senaste modellerna till de bÀsta priserna, sÄ du kan vara sÀker pÄ att du fÄr produkter av högsta kvalitet att vÀlja mellan.

SÄ var Àr egentligen ett hemlarm, hur fungerar dom och vilka delar bestÄr de av? För den som ska köpa ett hemlarm för första gÄngen kan det vara vÄrt att reda ut alla begrepp. Hur vÀljer man rÀtt hemlarm och varför ska man ha ett överhuvudtaget? I den hÀr artikeln finns all information du behöver nÀr det kommer till att skaffa larm hemma.

AllmĂ€nt om hemlarm – larm till hus

Inbrottslarm har blivit allt vanligare i butiker och hos andra sorters företag, och de blir allt vanligare i privata hem. Om du nÄgon gÄng köpt ett bra hemlarm sÄ vet du att det finns mÀngder av olika varianter tillgÀngliga. Det finns allt ifrÄn ett billigt hemlarm som man installerar sjÀlv för nÄgon hundralapp, till dyra och avancerade hemlarm med kamera, mikrofoner och rörelsedetektorer som installeras av professionella larmfirmor.

Sanningen Àr att alla larm Àr byggda med samma princip, och ofta Àr de enklare varianterna ocksÄ de mer effektiva.

Hur fungerar ett hemlarm?

Den vanligaste sortens larm Àr en elektrisk krets som Àr inbyggd vid ingÄngen eller entrédörren. I alla sorters elektriska kretsar, oavsett om det rör sig om en ficklampa eller en laptop, sÄ flödar elektriciteten endast om du ger den tvÄ kanaler mellan tvÄ poler av motsatt laddning.För att sÀtta pÄ eller stÀnga av elektriciteten öppnar eller stÀnger man en del av kretsen. För att öppna eller stÀnga en elektrisk krets i en ficklampa sÄ trycker man pÄ av- och pÄ knappen. I ett hemlarm eller larm för villa eller larm lÀgenhet, kÀnner den elektriska kretsen av intrÄng genom till exempel en öppnad dörr eller ett öppnat fönster. Larmen Àr dÀrför indelade i tvÄ huvudkategorier:

  • StĂ€ngda kretslopp; den elektriska kretsen Ă€r sluten nĂ€r dörren Ă€r stĂ€ngd. Det innebĂ€r att sĂ„ lĂ€nge dörren Ă€r stĂ€ng sĂ„ kan elektriciteten flöda frĂ„n en sida av kretsloppet till en annan. Men sĂ„ fort en dörr eller ett fönster öppnas sĂ„ bryts cirkeln, elektriciteten kan inte flöda och larmet triggas igĂ„ng.
  • Öppna kretslopp; den andra kategorin fungerar pĂ„ motsatt sĂ€tt. NĂ€r en dörr öppnas stĂ€ngs det elektriska kretsloppet och larmet triggas igĂ„ng nĂ€r kretsloppet Ă€r slutet.

Vilka delar bestÄr ett hemlarm av?

Det finns flera olika sÀtt att bygga ett sÄnt hÀr typ utav elektriskt kretslopp vid en ingÄng eller entré. Ett stÀngt kretslopp Àr vanligtvis det bÀsta hemlarmet i jÀmförelse med ett öppet kretslopp, eftersom att en potentiell inkrÀktare kan avaktivera det öppna kretsloppet genom att kapa av kablar. En magnetisk sensor i ett stÀngt kretslopp bestÄr av nÄgra fÄ enkla komponenter, och för det mest grundlÀggande hemlarmet krÀvs det

  • Ett batteri som hĂ„ller igĂ„ng kretsloppet
  • En fjĂ€derdriven metallomkopplare inbyggd i en dörrkarm
  • En magnet som Ă€r inbyggd i dörren i linje med metallomkopplaren
  • En separat driven summer med en skift styrd strömbrytare.

NÀr dörren Àr stÀngd drar magneten Ät metallomkopplaren vilket gör att cirkeln Àr sluten. NÀr nÄgon flyttar pÄ magneten genom att öppna dörren, slÀpper metallomkopplaren greppet vilket gör att den fjÀdrar tillbaka och kretsen Àr bruten, vilket gör att larmet sÀtts igÄng.

Det Àr ocksÄ möjligt att bygga in den hÀr typen av system i ett fönster. Om en inkrÀktare öppnar fönstret glider magneten ur sitt lÀge och aktiverar strömbrytaren.

Ett annat enkelt inbrottslarm anvÀnder en liten knapp som omkopplare. Knappen Àr inbÀddad i dörrkarmen,. NÀr nÄgon öppnar dörren slÀpps knappen, vÀxlar kretsen och larmet sÀtts igÄng.

Men de flesta inbrottslarm Àr mer komplicerade Àn sÄ hÀr, och innehÄller en annan viktig del; kontrollboxen.

Kontrollboxen Àr ansluten till en eller flera larmkretsar, men den har ocksÄ egen strömförsörjning. Det övervakar kretsarna och sÀtter igÄng larmet nÀr de stÀngs eller öppnas. NÀr larmet utlöses kommer inte kontrollpanelen att stÀnga av det fören nÄgon anger en sÀkerhetskod vid en ansluten knappsats. För extra sÀkerhet Àr kontrollrutan vanligtvis placerad i en out-of-the-way-plats, sÄ inkrÀktaren kan inte hitta den och försöka förstöra den.

Varför ska man köpa ett hemlarm?

Tittar man pÄ hemlarm pris ser man snabbt att det kan vara dyrt, Àven om man köper ett hemlarm utan mÄnadsavgift sÄ drar kostnaden för ett avancerat system ivÀg, speciellt om man vill ha det bÀsta villalarmet.

Installera ett hem sÀkerhetssystem kan vara dyrt, men att inte installera ett kan man kosta dig Ànnu mer. HÀr Àr nÄgra av de bÀsta skÀlen för att installera ett hemlarm eller uppgradera ditt befintliga larmsystem.

Skydda ditt hem och familj frÄn inkrÀktare

larm hemmaDen största orsaken till att en hemÀgare bör övervÀga att installera ett sÀkerhetssystem Àr att det ger skydd till familjemedlemmar frÄn inkrÀktare. I vissa fall kan inbrottstjuvar fortfarande sikta in sig pÄ ett hem Àven om nÄgon Àr hemma, medvetet eller omedvetet. För den typen av inbrottstjuv som kommer in i hemmet och förvÀntar sig att det Àr tomt och hittar familjemedlemmar inuti kan det orsaka tillrÀckligt chock och panik för att locka fram ett farligt och aggressivt beteende. Att ha ett sÀkerhetssystem pÄ plats ger familjemedlemmarna tillrÀcklig varning för att kunna ta sig till ett sÀkert stÀlle medan larmsystemet skickar lokala myndigheter. För inkrÀktare som gÄr in i ett hem och vet att familjemedlemmar Àr inuti, Àr deras avsikter ofta mycket mer onda och larmsystemet fungerar Äter igen som ett tidigt varningssystem och tillkallar polis eller vakter.

Skydda ditt hem och din familj frÄn brÀnder

Förutom att skydda ditt hem frÄn inkrÀktare sÄ ger larmsystem ocksÄ ytterligare skydd för husÀgare. Medan mÄnga husÀgare litar pÄ brandvarnare för att varna dem för ett brÀnder, erbjuder mÄnga hem larm ett tidigt varningssystem.

VÀlja rÀtt hemlarm

Är du ute efter ett hemlarm finns det flera olika sĂ€tt att hitta ett som passar dig och dina behov. För att hitta hemlarm jĂ€mförelse kan man lĂ€sa olika hemlarm test, och vet man vad man Ă€r ute efter redan kan man söka efter till exempel “larm villa bĂ€st i test” eller “hemlarm utan abonnemang test”. Men om man inte har en aning om vad man ska söka efter, kan man börja med att fundera över det hĂ€r:

Att bestÀmma mellan olika typer av larmsystem kan vara en skrÀmmande och uppgift. Det finns mÄnga larmföretag dÀr ute pÄ marknaden, och industrin fortsÀtter att vÀxa. SÄ för att undvika huvudvÀrk och spara tid, sÄ fundera över följande:

Övervakning

Övervakning Ă€r hjĂ€rtat av varje larmsystem. Det hĂ„ller dig trygg vid en nödsituation och sĂ€kerstĂ€ller att ditt hem alltid skyddas. Men inte alla övervakningsanslutningar Ă€r lika. Det finns tre typer av övervakningsmetoder som du vill övervĂ€ga: fasta, bredband och cellulĂ€ra.

Vissa övervakningsmetoder Àr mer mottagliga för manipulering, sÄ övervÀg det i ditt beslut. En annan sak att tÀnka pÄ Àr din plats: om du bor pÄ landet utan snabbt bredband, kan en fast telefon vara ditt enda alternativ. Och om du planerar att lÀgga till automatiseringsfunktioner behöver du en bredbandsanslutning eller mobilanslutning.

Installation

En av de viktigaste sakerna att tÀnka pÄ nÀr du vÀljer ett hemlarm Àr installationsprocessen. Man kan antingen vÀlja mellan att göra jobbet sjÀlv (DIY ) och professionell installation. BÄda metoderna har för- och nackdelar; Det du vÀljer beror pÄ dina personliga preferenser och behov. Om du till exempel befinner dig pÄ ett avlÀgset stÀlle och behöver en fast telefonlinje mÄste du troligtvis anlita en professionell installationsfirma, men om du Àr en hyresgÀst i stan med en mobil anslutning, kan du enkelt installera larmet sjÀlv.

Teknologin

Att göra ditt hem smartare gör ditt liv enklare. Automatiseringsfunktioner ger dig extra bekvÀmlighet och kontroll. Du kan göra praktiskt taget allt, inklusive att slÄ pÄ och stÀnga av dina lampor, lÄsa och lÄsa upp dina dörrar och justera temperaturen med din smartphone, surfplatta och dator. De flesta tekniskt avancerade sÀkerhetssystemen kommer ocksÄ att förbinda sig med diverse applikationer, bland annat för att ge dig Ànnu mer kontroll över ditt hem.

Om du vill lÀgga till dessa typer av funktioner i ditt hem mÄste du köpa ett dyrare paket. Eller sÄ kan du börja med en grundlÀggande plan och uppgradera ditt paket lÀngs vÀgen. Om du tÀnker pÄ att uppgradera i lÀngden, se till att det sÀkerhetssystem du vÀljer har alla de möjligheter du kanske vill ha i framtiden sÄ att du inte behöver byta leverantörer.

Kundservice

Bra kundupplevelse har förmÄgan att fÄ oss att kÀnna oss trygga i en produkt eller tjÀnst. NÀr du tittar pÄ olika sÀkerhetssystem, var uppmÀrksam pÄ deras kundservice. Kolla in webbplatser som konsumentrapporter och konsumentfrÄgor för att se vad andra sÀger om företaget. NÀr du har en allmÀn uppfattning, fÄ lite förstahandsupplevelse genom att ringa upp företaget. TÀnk pÄ saker som hur detaljerade representanterna Àr nÀr du svarar pÄ frÄgor, hur tÄlmodiga de Àr pÄ telefonen och hur villiga de Àr att hjÀlpa dig hitta information.

Att ha ett sÀkerhetssystem Àr oftast en lÄngsiktig investering, sÄ det Àr viktigt att du kÀnner dig bekvÀm med företagets kundservice. Och eftersom larmsystemet Àr en sÄ viktig del av ditt hems sÀkerhet, sÄ vill du vÀlja ett företag med uppmÀrksamma, kunniga och omsorgsfulla representanter.

Bra att veta om hemlarm

Att tÀnka pÄ nÀr du köper larmsystem om du Àger bostad eller hyr lÀgenhet

hem larmOm du Àger ett hem fÄr du större flexibilitet nÀr det gÀller att vÀlja ett larmsystem. Du kan skaffa ett fast eller trÄdlöst alternativ, lÄngt eller kort abonnemang, och en del andra funktioner. Det finns inga begrÀnsningar om du Àr en husÀgare. Du vill givetvis fortfarande övervÀga vad som Àr meningsfullt och viktigt för just ditt hem, som till exempel hur mÄnga sensorer du behöver och vilken typ av automatiseringsfunktioner du vill lÀgga till. Hur som helst kan ett sÀkerhetssystem hjÀlpa till att förhindra rÄn och inbrott. Enligt larmindustrins forsknings- och utbildningsstiftelse försöker 83% av inbrottstjÀnsten att avgöra om ett hus har ett larmsystem innan man försöker göra ett inbrott.

Å andra sidan, om du Ă€r en hyresgĂ€st, blir du mer begrĂ€nsad i dina val. Borrning av hĂ„l i vĂ€ggarna Ă€r kanske inte tillĂ„tet, sĂ„ ett bredbands- eller cellulĂ€rt larmsystem kan vara ditt bĂ€sta alternativ. Du kommer ocksĂ„ att tĂ€nka pĂ„ kontraktslĂ€ngd. I de flesta fall finns det en avgift att flytta med ditt larmsystem, sĂ„ flexibla prissĂ€ttningsalternativ kan tyckas vara mer tilltalande. Vissa företag erbjuder hyrespaket, men du mĂ„ste lĂ€sa de finstilta detaljerna för att se om de Ă€r kompatibla för dina behov.

Kan du flytta med ett hemlarm?

Om du planerar en flytt, kan du definitivt ta ditt sÀkerhetssystem med dig. Men det kan kosta en hel del, beroende pÄ företaget. Vissa företag tar ut en avgift för Äter-aktivering och ominstallation av utrustning, och de kan till och med starta om din kontraktslÀngd. Andra kommer att erbjuda rörliga program som lÄter dig överföra din tjÀnst gratis. Var noga med att lÀsa det finstilta och stÀll en massa frÄgor innan du fattar ett slutgiltigt beslut.

Behöver jag registrera mitt hemlarm?

Oavsett om du behöver registrera ditt larmsystem beror du pÄ dina lokala regler och lagar. Men i de flesta fall Àr det en bra idé att registrera ditt system med polisen. Du kan ge din lokala brottsbekÀmpande myndighet ett samtal för att se om det finns en avgift för att registrera ditt system. Om du inte registrerar ditt system riskerar du att polisen inte svarar nÀr larmet gÄr i din bostad, eller du kan fÄ betala en avgift.

Slutligen

Sammanfattningsvis Ă€r hemlarm inte sĂ„ komplicerade som man först kan tro. Det finns flera olika funktioner i olika larmsystem, men de Ă€r i grund och botten ganska enkla elektriska kretsar som den hĂ€ndige kan bygga sjĂ€lv. Äger man ett hus har man fler alternativ Ă€n den som hyr, men alla har egentligen möjlighet att skydda sitt hem mot inbrott med hjĂ€lp av ett alarm.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 10 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 10 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button