www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

Att köpa madrass Àr inte nÄgot man gör varje dag direkt. Det Àr dÀrför viktigt att fatta bÀsta möjliga beslut efter att ha samlat in tillförlitlig information. Nedan ger vi dig grundlig information om de fem bÀsta resÄrmadrasserna, tillsammans med deras för- och nackdelar.

BÄST I TEST
4.8 / 5
Beliani Àr vÄr resÄrmadrass bÀst i test. Har elastiska fickband som rör sig oberoende av varandra, för att sÀkerstÀlla att du fÄr stöd dÀr du behöver det. För optimal komfort har denna madrass en jÀmn viktfördelning.

Fördelar

 • Den ger stort stöd till hela kroppen
 • Den Ă€r tillverkad med hygienvĂ€nliga komponenter
 • NĂ€r man sitter pĂ„ kanten, sackar inte madrassen

Nackdelar

 • Den Ă€r inte billig
ANDRA PLATS
4.5 / 5
Sweetnight Madrassen Àr vadderad med ett högt skumskikt pÄ sidorna, vilket ger optimalt kroppsstöd. Denna madrass levereras med en tunn resÄrkÀrna för stabilitet och ventilation av madrassen.

Fördelar

 • Den Ă€r silkeslen och skön för kroppen
 • Snyggt förpackad och kan öppnas pĂ„ nĂ„gra minuter
 • Lindrar ryggproblem

Nackdelar

 • Dess rörelseöverföring orsakar störningar om din partner rör sig
MEST PRISVÄRD
4.4 / 5

Fördelar

 • Denna madrass erbjuder stor komfort under din sömn
 • Den Ă€r kostnadseffektiv
 • Ger ett fint första intryck och verkar vara i utmĂ€rkt kvalitet

Nackdelar

 • Den Ă€r svĂ„r att rengöra
 • Den Ă€r lite tung
BÄSTA PREMIUM
4.7 / 5
Beliani madrassen har flexibelt material, vilket garanterar att sovytan formas efter din kropp. Madrassen bestÄr av flera lager i högkvalitativa material, vilket erbjuder bra kroppsstöd.

Fördelar

 • Dess elasticitet erbjuder bĂ€sta möjliga avkoppling för ryggraden och lederna
 • Madrassens öppna porerade struktur gör det möjligt att effektivt kontrollera fukt och ventilation
 • Den lindrar effektivt axeln och en bĂ€ckenstam

Nackdelar

 • Det Ă€r kostsamt
ENKEL SKÖTSEL
4.5 / 5
Beliani resÄrmadrass har 403 fickfjÀdrar, vilket ger en idealisk sovstÀllning. Madrassen bestÄr av flera lager och erbjuder dÀrför bra kroppsstöd. Den Àr vÀldesignad, sÄ den hÄller lÀnge.

Fördelar

 • Den Ă€r tillverkad av högkvalitativa material
 • Den ger exceptionell sömnkomfort
 • Den har utmĂ€rkta hygieniska och luftflödesegenskaper

Nackdelar

 • Den kan i vissa fall slitas ut snabbare

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

För att fÄ den bÀsta shoppingupplevelsen online ser vi till att konstant kontrollera vÄra produkter och priser för att ge dig endast alternativ av högsta kvalitet. Du kan lita pÄ vÄra val.

Köpguide

Köpguide

Det finns mÄnga madrasser att vÀlja mellan pÄ marknaden, och om du inte Àr bekant med dem kan det vara utmanande för dig att hitta den bÀsta. Lyckligtvis hittar du grundlig information om resÄrmadrasser i denna artikel, för att hjÀlpa dig pÄ traven att enklare fatta det bÀsta beslutet.

Vad Àr en resÄrmadrass?

ResÄrmadrasser, ofta kÀnda som innermadrasser, Àr sÀngar som har ett underliggande stödlager som bestÄr av dussintals till hundratals metallfjÀdrar. För att öka komforten har de mjuka lager i plyschmaterial. Vissa mÀnniskor tror att resÄrmadrasser Àr mer stödjande Àn skummadrasser, Ätminstone till en början. Detta gÀller sÀrskilt för tyngre personer som har mer nytta av ett spiralfjÀderstödssystem Àn en madrass med skumfundament.

madrasser klassificeras efter vilken typ av toppmaterial som anvÀnds, sÄsom tryckavlastning, minnesskum, ventilerade skumhöljen och temperaturreglerande geléer. Kvaliteten, materialet och tjockleken pÄ dessa lager pÄverkar avsevÀrt madrassens komfort och kÀnsla.

Madrassens hÄrdhet influeras av spolmÀtaren, som hÀnvisar till trÄdens tjocklek. DÀrför Àr antalet spolar i en madrass i dubbelsÀng viktigt. De flesta högkvalitativa madrasser har 400 eller fler. Konsumenterna behöver dock inte kontrollera spolmÀtaren, eftersom tillverkarna alltid anger den önskade fastheten hos varje madrasstyp.

ResÄrmadrasser hÄller vanligtvis mellan 7 och 10 Är, Àven om de kan hÄlla mycket lÀngre. Som förvÀntat Àr madrassens kvalitet och resÄrstruktur de viktigaste avgörande faktorerna i madrassens livslÀngd. BÀttre madrasser Àr konstruerade av material av högre kvalitet och har mer utökade garantier. I jÀmförelse med madrasser av lÀgre kvalitet, Àr spolarna mer robusta och stoppningen tÀtare.

Hur Àr dessa madrasser byggda?

Hur Àr dessa madrasser byggda

De mest populÀra madrasserna pÄ marknaden Àr skum och resÄrmadrasser. Materialen som anvÀnds och byggnadsstilen varierar dock mellan de tvÄ. 

Skummadrasser Àr till exempel konstruerade av olika skummaterial, inklusive minnesskum och polyfoam, och har vanligtvis flera lager. 

I resÄrmadrasser Àr metallfjÀdrar fÀsta i andra madrasskomponenter, sÄsom i skumskiktet exempelvis. NÀr du lÀgger dig pÄ madrassen Àr fjÀdrarna kopplade sÄ att var och en drar styrka frÄn fjÀrden före den. Detta hjÀlper till att ge dig tillrÀckligt med stöd.

Tjockleken pĂ„ fjĂ€drarna i en resĂ„rmadrass (mĂ€tt i mĂ€tare – ju större mĂ€tare, desto tunnare fjĂ€der) bestĂ€mmer dess fasthet. Tunnare fjĂ€drar formas mer efter din kroppsform, men de Ă€r mindre fasta. Formen, mĂ€ngden spiraler och fjĂ€derns höjd kan alla pĂ„verka madrassens styvhet.

Vilka Àr de olika typerna av resÄrfjÀdrar?

De mÄnga typerna av fjÀdrar listas nedan:

Bonnell fjÀdrar

Bonnell fjÀdrar var den första designen som anvÀndes i resÄrmadrasser, och de anvÀnds fortfarande av vissa tillverkare Àn idag. De Àr timglasformade och kan, beroende pÄ trÄdmÀtaren, vara antingen mjuka eller hÄrda. 

Offset fjÀdrar

Offset fjÀdrar har liknande egenskaper som bonell fjÀdrar, men har i stÀllet gÄngjÀrnsförsedda ledningar som förbinder dem. Som ett resultat kan fjÀdrarna böja sig under tryck samtidigt som de ger starkt stöd vid behov. 

FickfjÀdrar

FickfjÀdrar ses ofta i högre madrasser och Àr dyrare att tillverka. De Àr dock utmÀrkta för att ge riktad trycklÀttnad och har en mer flytande övergripande kÀnsla.

Kontinuerliga fjÀdrar 

En enda trĂ„d anvĂ€nds för att skapa en komplett rad “fjĂ€drar” i en kontinuerlig spoldesign. Spiralledningarna anvĂ€nds sedan för att ansluta var och en av dessa rader. Även om denna design erbjuder ett robust stödsystem, har kontinuerliga fjĂ€drar en betydligt lĂ€gre kapacitet att anpassa sig till en kroppstyp, eftersom varje komponent Ă€r kopplad till varandra.

Vad Àr för- och nackdelarna med en resÄrmadrass?

för- och nackdelarna med en resÄrmadrass

Fördelar

 • LĂ„g kostnad: Innan du köper en madrass Ă€r priset en viktig aspekt att tĂ€nka pĂ„. Kontinuerliga resĂ„rmadrasser Ă€r till exempel mindre kostsamma Ă€n andra madrasstyper. Om du har en tight budget, kan den hĂ€r madrasstypen dĂ„ vara den rĂ€tta för dig.
 • KundkĂ€nnedom: ResĂ„rmadrasser har funnits lĂ€nge. Som ett resultat Ă€r allmĂ€nheten mer benĂ€gna att acceptera all ny teknik som erbjuds pĂ„ resĂ„rmadrasser eftersom denna typ av madrasser redan Ă€r vĂ€lkĂ€nd. Dessutom skulle fĂ„ individer vilja spendera sĂ„ mycket pengar pĂ„ en ny madrass bara för att prova den.
 • HĂ„llbarhet: ResĂ„rmadrasser har lĂ„ng livslĂ€ngd. Detta beror pĂ„ dess utmĂ€rkta design, vilket sĂ€kerstĂ€ller att den kommer att ge samma komfortnivĂ„ i mĂ„nga Ă„r.
 • FörbĂ€ttrad cirkulation: Vi vet alla hur viktig cirkulationen Ă€r för en god natts sömn. ResĂ„rmadrasser har öppna ytor mellan fjĂ€derspolarna, vilket möjliggör god ventilation. Detta minskar ansamlingen av kroppsvĂ€rme och förbĂ€ttrar sömnkvaliteten.

Nackdelar

 • Kan slitas ut snabbare: I allmĂ€nhet slits resĂ„rmadrasserna ut snabbare nĂ€r fjĂ€drarna förlorar stöd och stoppningen komprimeras.
 • Det Ă€r svĂ„rt att stĂ€lla in: En resĂ„rmadrass kan vara tung och svĂ„r att flytta pĂ„ grund av dess konstruktion. PĂ„ grund av detta kan det vara utmanande att ta med sig madrassen utomhus i luften, eller rengöra madrassen.
 • Dammkvalster: Madrassens underliggande lager kan ha bestĂ„ av ull eller fiber, vilket skapar en idealisk livsmiljö för allergener som dammkvalster att frodas. Det Ă€r dĂ€rför det Ă€r viktigt att rengöra resĂ„rmadrassen oftare.
 • Rörelseöverföring: Detta kan vara ett problem för par, eftersom den ena partnerns rörelser kan orsaka att den andra störs.

Vem har nytta av att sova pÄ en resÄrmadrass? 

Du bör övervÀga att köpa en resÄrmadrass om dessa punkter som listas nedan beskriver dig perfekt: 

 • Du gillar att sova pĂ„ rygg eller mage: ResĂ„rmadrassen ger kombinationssovare den snabba reaktionen de behöver för att skifta positioner utan att störa sömnen.
 • Du gillar komfort nĂ€r du sover: En resĂ„rmadrass har fördelen att vara konstruerad av naturliga material som möjliggör god ventilering. De hĂ„ller dig ocksĂ„ frĂ„n att svettas nĂ€r du sover.
 • Du letar efter en madrass som Ă€r lĂ€mplig för tunga eller genomsnittliga kroppstyper: Madrassens fjĂ€drar gör det möjligt för den att hĂ„lla sin form under tryck och ge mycket stöd.
 • Du vill anvĂ€nda madrassen under hela Ă„ret: Vissa modeller som finns gĂ„r att anvĂ€nda i dubbelsidiga versioner. Den ena sidan kan utnyttjas pĂ„ vintern och den andra pĂ„ sommaren.
 • Du Ă€r kostnadsmedveten: Den kanske viktigaste fördelen Ă€r att dessa madrasser blir billigare Ă€n minnesskummadrasser, sĂ„ du kommer förmodligen att kunna köpa en högkvalitativ resĂ„rmadrass för en brĂ„kdel av kostnaden för en skummadrass i den nedre Ă€nden av prisklassen.

Ska jag övervÀga att köpa en hybridmadrass?

FjĂ€drar kombineras med ett lager minnesskum eller latexskum i hybridmadrasser. Dessa madrasser ger anvĂ€ndaren kĂ€nslan av att vara “ovanpĂ„” madrassen samtidigt som de ger skumstöd och trycklindring. 

VÄrtypen av en hybridmadrass Àr vanligtvis en fickspole, vilket ger den största kramar och konturering av nÄgon vÄrmadrass. 

För- och nackdelar med en hybridmadrass

Ska jag övervÀga att köpa en hybridmadrass

Fördelarna och nackdelarna med en hybridmadrass listas nedan.

Fördelar

 • Perfekt för dig som gillar att sova varmt: Som ett resultat av den öppna resĂ„rkĂ€rnan Ă€r en hybridmadrass mycket andningsbar, vilket gör den bekvĂ€m för varma sovare.
 • LĂ€mplig för alla sovpositioner: Hybridmadrasser Ă€r idealiska för alla sovpositioner  pĂ„ grund av deras varierande fasthetsnivĂ„er och olika materialalternativ.
 • Perfekt för tungviktare: En högkvalitativ hybridmadrass starka spolekĂ€rna kan erbjuda ytterligare stöd för tunga sovare över 90 kg och förhindra att du sover i en dĂ„lig hĂ„llning pĂ„ grund av överdriven materialsĂ€nka.
 • Justerbar assistans: De individuellt slutna “fickfjĂ€drarna” kan justera sin höjd en efter en som reaktion pĂ„ din kroppsvikt och formas bĂ€ttre Ă€n en lĂ€nkad resĂ„rkĂ€rna. Du kan fĂ„ mer adaptiv hjĂ€lp, minska risken för ryggbesvĂ€r och sova lĂ€ttare.
 • LĂ„ngvarig: PĂ„ grund av fjĂ€drarnas hĂ„llbarhet och den högre skumtĂ€theten Ă€r högkvalitativa hybridmadrasser bland de mest hĂ„llbara och lĂ„ngvariga madrasserna som finns tillgĂ€ngliga.

Nackdelar

 • Dyrare: Eftersom det finns sĂ„ mĂ„nga olika komponenter för att skapa en hybridmadrass kostar de vanligtvis mer Ă€n vĂ„rmadrasser.
 • Mindre rörelseisolering: Beroende pĂ„ vilka lager som finns,  finns det inte lika mycket rörelseisolering i en hybridmadrass, vilket kan skapa störningar om du delar din madrass med nĂ„gon annan.
 • De Ă€r tyngre: Hybridmadrasser vĂ€ger ofta mer Ă€n konventionella skummadrasser pĂ„ grund av att de har fjĂ€derstödslager. Detta kan göra att madrassen Ă€r svĂ„r att flytta pĂ„.

Slutsats

NÀr det gÀller madrassköp kan den stora mÀngden val pÄ marknaden vara övervÀldigande och det kan vara svÄrt att vÀlja. Ha i Ätanke vilka dina prioriteringar Àr nÀr det kommer till en god natts sömn, vad eventuell partners krav Àr, samt vad du har för budget för att hjÀlpa dig att göra ett vÀlgrundat beslut.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 14 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 14 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button