www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi uppdaterar stÀndigt vÄra produktlistor för att ge dig de senaste modellerna till de bÀsta priserna, sÄ du kan vara sÀker pÄ att du fÄr produkter av högsta kvalitet att vÀlja mellan.

Delar som en skruvdragare bestÄr av

En skruvdragare bestÄr oftast av Ätta olika delar. Den första delen Àr chuck. Det Àr denna som man har en borr fastspÀnd och dessutom en skruvbits sÄ att man kan dra Ät skruven. De flesta vanliga skruvdragarna idag har en verktygslös chuck, vilket betyder att den spÀnns Ät sjÀlv med handen. DÀrefter Àr det en momentinstÀllning pÄ skruvdragaren. Denna gör sÄ att du kan bestÀmma hur hÄrt den drar Ät. Det finns ocksÄ en vÀxelvÀljare och de flesta har minst tvÄ mekaniska. De flesta skruvdragare har ocksÄ LED lampor i sig som tÀnds automatiskt nÀr man börjar anvÀnda skruvdragaren, vilket kan vara hÀndigt sÄ man ser nÀr man anvÀnder den. Det finns ocksÄ ett fartreglage som gör sÄ att du enkelt kan Àndra rotationshastigheten, beroende pÄ hur snabbt du vill att den ska rotera. Du hittar ocksÄ ett batteri i skruvdragaren. I en del skruvdragare finns ocksÄ en bÀlteskrok, som kan göra att du knÀpper fast i bÀltet sÄ att du kan anvÀnda bÄda hÀnderna samtidigt som skruvar.

Idag finns det nĂ„gra olika varianter av de skruvdragare eller den skruvmaskin man ska titta pĂ„, nĂ€r det Ă€r dags för inhandling pĂ„ verktyg. En skruvdragare bestĂ„r av en motor som hjĂ€lper till att snurra pĂ„ fĂ€stet som sitter fast i maskinen. Det Ă€r detta som du stoppar mot skruven, dĂ€refter vĂ€ljer du att antingen snurra Ă„t ena sidan, vilket kommer göra att skruven Ă„ker upp ur muttern, eller sĂ„ vĂ€ljer man att Ă„ka Ă„t andra hĂ„llet, vilket gör sĂ„ att skruven fastnar i hĂ„let istĂ€llet. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan man bĂ„de skruva i och skruva bort skruven med en skruvdragare, nĂ„got som kan vara svĂ„rt att göra endast med en skruvmejsel. DĂ€rför Ă€r det smart att köpa skruvdragare om det Ă€r sĂ„ att man vill ha möjligheten att bĂ„de skruva dit en skruv men ocksĂ„ sĂ„ man kan skruva bort den. Det Ă€r vanligtvis att de met motorer fungerar enklast i sĂ„ fall, dock kan man givetvis anvĂ€nda manuella ocksĂ„ men det krĂ€ver lite mer kraft, speciellt om det Ă€r sĂ„ att man ska försöka fĂ„ bort skruven om den redan Ă€r iskruvad. Är det sĂ„ att det Ă€r en borrskruv som man Ă€r ute efter, dĂ„ Ă€r det ocksĂ„ vĂ€rt att titta pĂ„ de borrskruvdragare test som finns, sĂ„ du enkelt kan se vilken maskin som passar dig bĂ€st och hur stark du vill att motorn ska vara. En bra skruvdragare beror helt och hĂ„llet pĂ„ vad du sjĂ€lv gillar, men det viktigaste Ă€r egentligen motorn sĂ„ att den klarar av att skruva upp skruvar och Ă€ven sĂ„ att den fĂ€ster skruven tillrĂ€ckligt hĂ„rt. För att fĂ„ bĂ€st överblick över de skruvdragare som finns idag sĂ„ Ă€r det vĂ€rt att kika pĂ„ de skruvdragare bĂ€st i test som finns pĂ„ nĂ€tet, dĂ€r stĂ„r det oftast all information man behöver tĂ€nka sig nĂ€r det gĂ€ller skruvdragarens funktioner och egenskaper.

Vad för generella funktioner har en skruvdragare

En skruvdragare fungerar pÄ tvÄ sÀtt, antingen sÄ skruvar du i skruven i hÄlet eller sÄ skruvar du ur den. Det spelar egentligen ingen roll om det Àr en liten skruvdragare eller en större, de fungerar bÄda pÄ samma sÀtt. Den enda skillnaden Àr att större skruvdragare ofta har större motorer och fler funktioner, det Àr sÄldes ocksÄ dÀrför den Àr tyngre och mer opraktisk. Idag finns det dock mÄnga skruvdragare som Àr smidiga Àven om de Àr lite kompaktare, dÀr man ÀndÄ fÄr mÄnga olika funktioner och valmöjligheter nÀr man ska anvÀnda skruvdragaren. Den bÀsta skruvdragaren Àr alltsÄ helt och hÄllet en smaksak. Det finns lite olika modeller av skruvdragare idag ocksÄ, letar man till exempel efter en slagskruvdragare sÄ fungerar de pÄ annat sÀtt jÀmfört med vanliga skruvdragare. Det Àr motorn som fungerar bÀst, sÄ hitta helst en skruvdragare 18v, sÄ du ÀndÄ Àr sÀker pÄ att motorn kommer palla trycket.

NÀr man tittar pÄ skruvdragare sÄ Àr det bra att se över de tekniska detaljerna som den har. De flesta har motorer som anvÀnder en kolborste. Det finns ocksÄ vissa borstlösa motorer.

Vad Àr priserna för en skruvdragare?

skruvdragare testDÄ det finns en rad olika skruvdragare idag sÄ skiljer sig priserna ocksÄ. Vill man hitta en billig skruvdragare sÄ kan priserna ligga pÄ runt bara hundra kronor, men dÄ fÄr man ocksÄ rÀkna med att den inte Àr i sÄ pass bra kvalité sÄ att den klarar av att skruva större och svÄrare saker. Dessutom brukar de finnas mer funktioner pÄ de skruvdragarna som Àr lite dyrare. Ett vanligt pris för en skruvdragare kan ligga pÄ mellan 500 kronor upp till 3000 kronor. Vill du inte betala ett sÄ högt pris för en skruvdragare, dÄ kan du titta pÄ de skruvdragare rea som finns, sÄ att du ÀndÄ hittar en skruvdragare som har alla de dÀr funktionerna som du önskar men sÄ att du ÀndÄ fÄr en maskin som du trivs med och som passar det du ska göra. Du kan lÀsa igenom de skruvdragare test som finns, sÄ kan du se vad de olika maskinerna erbjuder för funktioner. De gör dessutom inget om testen Àr lite Àldre, dÄ de fungerar pÄ samma sÀtt ÀndÄ. Dessutom finns det större chans att du hittar de som Àr pÄ rea om de Àr lite Àldre modeller Àn de allra nyaste.

I vilka situationer Àr en skruvdragare mest anvÀndbar?

Man vet aldrig nÀr man behöver en skruvdragare! Idag finns det skruvar pÄ en hel del saker, skulle en skruv trilla ut eller skulle nÄgot gÄ sönder sÄ Àr det perfekt att ha en skruvdragare. Idag kan man enkelt köpa en miniskruvdragare om det Àr sÄ att man gÀrna vill ha möjlighet att ta med sig den var man Àn gÄr. Ett tips Àr att lÀsa igenom de proffs skruvdragare test som finns, sÄ man vet hur stor skruvdragaren Àr om man vill planera in den i sin packning. Det Àr enklare att anvÀnda en skruvdragare nÀr man ska skruva ihop en skruv Àn att anvÀnda en vanlig skruvmejsel, det sparar mycket tid och dessutom sÄ sitter skruven fast mycket bÀttre.

Ska man bygga sin helt egna altan sÄ Àr det vÀldigt skönt att ha en skruvdragare. Oavsett egentligen vad det Àr man ska bygga eller ta isÀr sÄ Àr en skruvdragare verkligen ett bra och hÀndigt verktyg att anvÀnda sig av. Det gör arbetet mycket snabbare och enklare, speciellt om det Àr sÄ att man behöver borra eller skruva i lite hÄrdare material som man inte kan göra för hand. Idag behöver det inte vara svÄrt att hitta en bra skruvdragare, lÀs igenom de artiklar och recensioner som finns pÄ nÀtet sÄ fÄr du en god överblick över vad respektive skruvdragare erbjuder dig och vad för funktioner du kan se fram emot. DÄ kan du dessutom enklare jÀmföra olika skruvdragare med varandra, sÄ att du enklare kan bestÀmma vilken som faktiskt kommer passa dig bÀst. Idag finns det dessutom de skruvdragare som Àr i olika fÀrger, om det Àr sÄ att du gÀrna vill ha en som piffar upp stÀmningen lite.

Hur du vÀljer rÀtt skruvdragare för dina behov

slagskruvdragare

Det kan vara toppen att kika igenom de skruvdragare bĂ€st i test som finns pĂ„ nĂ€tet, sĂ„ att du kan jĂ€mföra de olika verktygen med varandra för att hitta den skruvdragare som passar just dig och din situation bĂ€st. Det finns de skruvdragare som drivs pĂ„ batterier om det Ă€r en batteri skruvdragare som man Ă€r ute efter, dĂ„ slipper man ladda upp skruvdragaren innan dĂ„ den gĂ„r pĂ„ batteri. Vill du dock ha sĂ„ stark kraft som möjligt, dĂ„ Ă€r det alltid vĂ€rt att titta pĂ„ en skruvdragare dĂ€r man laddar upp batteriet sĂ„ att det Ă€r starkt och bra batteri som möjligt, sĂ„ att den klarar av att fĂ„ upp de allra hĂ„rdaste skruvarna. Det behöver inte vara svĂ„rt att hitta en bra skruvdragare som passar dig och din situation, oavsett vad du ska göra. Är det sĂ„ att du inte orkar bĂ€ra en stor skruvdragare, titta dĂ„ i sĂ„ fall pĂ„ en lite mindre variant. Idag har det utvecklats mĂ„nga olika verktyg sĂ„ de nyare modellerna har verkligen fokuserat pĂ„ att lansera skruvdragare som Ă€r lite mindre. Det Ă€r ocksĂ„ bra att vĂ€lja en skruvdragare som bĂ„de Ă€r skön att hĂ„lla i, som inte Ă€r för tung men som Ă€ndĂ„ ger dig ett bra grepp om verktyget. Ju bĂ€ttre grepp du har, desto rakare och bĂ€ttre kommer det du ska bygga bli. DĂ€rför Ă€r det viktigt att man hittar en skruvdragare som kĂ€nns skön att hĂ„lla i, speciellt om du försöker vara sĂ„ ergonomisk som möjligt nĂ€r du snickrar. Det Ă€r inte bra för handleden att utföra samma rörelse om och om igen, sĂ„ tĂ€nk ocksĂ„ pĂ„ att ta pauser nĂ€r du snickrar ihop det du nu ska bygga ihop.

VĂ€lj en skruvdragare som du kĂ€nner att du kommer trivas att arbeta i, ser du dessutom till att ta hand om skruvdragaren sĂ„ bra som möjligt sĂ„ kommer det ocksĂ„ finnas en större chans att den hĂ„ller i en lĂ€ngre tid. Detta gör att du och din nya skruvdragar kan hjĂ€lpa varandra att bygga ihop saker i mĂ„nga Ă„r tillsammans. Se till att vĂ€lja en skruvdragare som har en bra motor och som har ett bra batteri, sĂ„ att din maskin hĂ„ller sĂ„ lĂ€nge som möjligt. Det Ă€r ocksĂ„ bra att hitta en skruvdragare som har mĂ„nga funktioner, sĂ„ att du kan anvĂ€nda verktyget till sĂ„ mĂ„nga saker som möjligt. Detta betyder alltsĂ„ inte bara att skruva i och skruva upp just skruvar men Ă€ven kanske borra eller andra saker. Det kan vara sĂ„ att ditt barn gĂ€rna vill ha en trĂ€dkoja, har du dĂ„ en skruvmaskin kan du vara sĂ€ker pĂ„ att skruvarna sitter ordentligt sĂ„ att huset inte gĂ„r sönder. Dessutom kommer ditt barn bli vĂ€ldigt glad att fĂ„ ha en helt egen koja i trĂ€det. Det kan ocksĂ„ vara sĂ„ att du har en hobby dĂ€r du gillar att Ă„terbruka saker och bygga ihop egna möbler – en skruvdragare hjĂ€lper dig hĂ€r att spara bĂ„de tid och kraft.

Tips nÀr du anvÀnder en skruvdragare

Det kan vara svÄrt att veta vilken skruvdragare du ska köpa, dÄ det finns en del pÄ marknaden. skruvdragaren har varit med oss i över hundra Är och Àr kanske den mest köpta och det Àldsta elverktyget som finns. Man kan anvÀnda en skruvdragare till mÄnga olika saker dÄ man kan fÀsta saker pÄ den sÄ att den gÄr att anvÀnda till en annan slags funktion. Det Àr ocksÄ lÀtt att blanda ihop en skruvdragare med andra namn som borrhammare eller slagskruvdragare, dÄ det Àr andra slags verktyg. Det finns dock vissa adapter du kan köpa till skruvdragare, som kan göra sÄ att den fungerar som en plÄtsax. Du kan sÄledes anvÀnda en skruvdragare bÄde för att skruva fast skruvar men du kan ocksÄ borra med den, sÄ den kan sÄledes kallas för borrmaskin ocksÄ. NÀr du anvÀnder en skruvdragare sÄ bör du titta pÄ de som Àr sladdlösa, dÄ det blir mycket enklare att anvÀnda skruvdragaren nÀr du ska snickra. Dock Àr det viktigt att vÀlja en skruvdragare som har en bra motor nÀr du tittar pÄ en sladdlös, men det Àr ocksÄ viktigt att se över sÄ att batteriet fungerar bra. De maskiner som har höga watt tal kan dra med ström samtidigt som de har lÀttare att rotera och vrida. Det Àr alltsÄ viktigt att hitta en skruvdragare som har bÄde ett bra batteri och en bra motor.

NÀr du köper en skruvdragare Àr det ocksÄ viktigt att tÀnka pÄ din ergonomi. Det Àr alltsÄ hur arbetsmiljö och arbetsredskap pÄverkar oss nÀr du anvÀnder verktyg eller arbetar. Det Àr alltsÄ bra att det Àr ett ergonomiskt handtag pÄ din skruvdragare, sÄ att du fÄr ett bÀttre och skönare grepp nÀr du hÄller i skruvdragaren. Det handlar dock inte bara om handtaget utan ocksÄ om vibrationerna som maskinenen utger, vad för slags balans man fÄr av maskinen och mÄnga andra saker. Idag pÄgÄr det fortsatt utveckling sÄ att det uppfinns bra verktyg som Àr bra för ergonomin och ocksÄ andra miljörelaterade frÄgor nÀr det gÀller just effektivitet och skydd.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 25 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 25 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button