Ja, låt oss börja med att svara på frågan, hur man naturligt kan färga mat

Det är hög tid att ge hemmagjord mat som är naturligt färgad lite extra plats.

Särskilt eftersom konventionella färgämnen är petroleumbaserade och är kopplade till; saker som hyperaktivitet hos barn, ökad känslighet av mat, och även utslag och eksem, därför är det mer och mer viktigt att veta hur du färgar din egen hemlagade mat. Det naturliga är definitivt rätt väg att gå gällande detta!

Så, utan att gå in mer på djupet vad som är bra, låt oss kolla in hur man gör;

Hur du gör naturligt färgad smörkräm Bästa praxis för att se till att din färg fungerar

En sak i taget, fyra saker att tänka på:

1. Naturliga färgämnen ger ofta en mer sedesam nyans än sina petroleum-fyllda kusiner. Detta är enbart på grund av nyckeltal: en koncentrerad köpt karamellfärg kräver bara ett par droppar för att lägga till färg och därmed ändrar det inte strukturen på livsmedlen genom att lägga till stora mängder vätska.

Som jämförelse kan nämnas att det är svårt att få en sann “röd” färg från rödbetsjuicen, i stället för bara rosa, inte på grund av rödbetsjuicen inte är röd nog, men eftersom de flesta recept inte kan klara av den mängd vätska som krävs för att få en sann röd färg.

Du kan dock göra koncentrerade naturligt färgade livsmedel. Se nedan för att lära dig hur.

Å andra sidan, bara ett par droppar av rödbetsjuice kommer att skapa en helt underbar rosa på toppning och glass, eller varför inte i en kladdkaka? utan att lägga ens en antydan av rödbetssmak.

2. Eftersom dessa färgämnen är mat i säg själva, kom ihåg att starkt färgade livsmedel tenderar också att vara starkt kryddad mat, så försök så mycket som möjligt att undvika att använda stora mängder av något av dessa (en liten mängd kanel, till exempel, kan göra en himmelsk skillnad, men en stor del av detta skulle göra det oätligt).

Se också till att ha din favoritsmak i åtanke så att färgämnen inte överbelastar dem. Jag antar att du inte nödvändigtvis inte vill ha paprika-spetsad smörkräm eller persilja-ugnspannkaka! Igen, små mängder av dessa färgämnen inte ens märkbar, men stora mängder säkerligen kommer.

3. Vegetabiliska pulver är bra sätt för att lägga till levande färger utan att lägga överflödig vätska, så om du vill ha en djup röd färg, till exempel, använda rödbetspulver snarare än rödbetsjuice.

Ett annat alternativ är att minska din vätska till ett koncentrerat sockerlag, du kan söka dig vidare på nätet för att hitta hur man gör vegetabiliskt pulver och hur man gör koncentrerad färgad hemlagad mat. Har du till exempel en kladdkaka hemma finns det många olika tillvägagångsätt för att få den färgad.

4. Grönsaksbaserade färgämnen kan innebära brun färg när man bakat, när de sätts i en alkalisk miljö, eller när tillräckligt oxideras.

Alltså kommer växtfärger inte att fungera när du bakat om smeten eller degen innehåller tillräckligt surt medium, till exempel filmjölk, citronsaft eller ättika.

Vi rekommenderar omrörning av citronsaft i din grönsaksjuice (t ex persilja juice, morotsjuice, eller rödbetsjuice) åtminstone en sjättedel av all satts om du planerar att baka kladdkaka eller ugnspannkaka.

Du kan också hjälpa till att hålla färgämnena levande och som bäst genom att koka grönsaker innan och blanda dem till en puré i stället för att använda råjuice.

Låt oss titta på ett exempel; naturligt färgad smörkrämstopping

Många utav oss har vuxit upp på hemmagjord födelsedagskakor som våra mammor gjorde. Det var ofta en favorit att spritsa rosor med efterföljande blad och skapa renderingar av favorit seriefigurer—alla med bakverk av ljust färgad glasyr.

Nu när man kanske själv är förälder, fortsätter kanske traditionen av hembakad kladdkaka fast med en tvist: Du byter ut de vanliga flaskor av färgämnen med naturliga färger.

Trots allt, det finns en växande oro över att falska färgämnen inte är bra för hälsan, särskilt för barn. Och det finns så många lysande nyanser du kan hitta i naturen.

De intensiva, naturliga färgerna från tex vilda blåbär lämpar sig perfekt till nyansering av glasyr. Denna färg är tack vare “antocyaniner” i bär, pigmentet som gör vilda blåbär att få sin djupt blåa färg och som också ger dem deras kraftfulla antioxidant skydd. Visste du att vilda blåbär har dubbelt så mycket antioxidanter som deras tama, odlade kusiner?

Detta frostiga recept är en klassisk smörkräm. Det enda sättet att få frostning som står upp och håller formen är med smör och liten del av organiska naturlig njutning, som även är en söt överraskning utan tvekan!

Men receptet använder också en full kopp med frysta färska vilda blåbär. Du kan även välja att koka upp en tjock sirapsliknande blandning på mosade bär och använda hela frukten istället för att bara sila ut saften.

Du kommer att älska de små lila fläckarna och bitarna av bär som virvlar genom glasyren. Dessutom ger vilda blåbär söt-syrlig smak som ger denna frostningen en bra smak.

Eftersom du använder frysta vilda blåbär, som finns i frysen tillsammans med de andra frysta frukterna, kan du göra detta glasyr-recept året runt till din favorit kladdkaka, cupcake, ugnspannkaka, ja du väljer själv.

Allt detta går att fixa inför födelsedagar, helgdagar och andra speciella tillfällen. Och känn dig fri att lägga till ännu fler vilda frysta blåbär till toppen av dina godsaker för att ge dem ett extra lager av färg och smak.

Detta är bara ett par exempel på hur du kan gå tillväga när du vill skapa toppning till din kladdkaka eller annan typ av bakelse inför ett kalas eller liknande. Det finns som du har fått erfara nu ett antal källor till att naturligt färga din mat och undvika de artificiella färgämnen som går att köpa idag men som tvivelaktigt kommit fram att det påverkar får hälsa.

Så istället för att äventyra din egen och dina barns hälsa, se till att fortsätta baka med naturliga färgämnen som är minst lika effektiva och som i slutändan troligen ser till att ge dig mer smak.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 16 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 16 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button