www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

Det bÀsta sÀttet att börja dagen Àr med ett glas fÀrsk juice. FÀrska och nygjorda frukt- och grönsaksjuicer Àr inte bara goda utan de Àr ocksÄ bra för din kropp. Detta gör att en rÄsaftcentrifug Àr ett mÄste för varje hushÄll. Men att vÀlja rÀtt enheten kan vara ganska utmanande. Innan du köper en rÄsaftcentrifug mÄste du övervÀga vilka typer av frukter och grönsaker du kommer att extrahera och i vilka mÀngder, eftersom olika rÄsaftcentrifug kommer med olika blad, muggar och tillbehör. För att hjÀlpa dig att göra det bÀsta valet har vi samlat information frÄn olika produkttester och hittade fem bÀsta rÄsaftcentrifug pÄ marknaden.

AllmÀn information om en rÄsaftcentrifug

Det börjar bli allt mer populÀrt att ha en rÄsaftcentrifug hemma sÄ att man gÄ dricka sin egen nygjorda juice pÄ morgonen. Trenden har ökat i och med att trenden med gröna juicer har ökat. Allt fler har lÀrt sig hur viktigt det Àr att fÄ i sig sina grönsaker och hur enkelt det Àr att blanda i dessa grönsaker som, selleri, grönkÄl och gurka i juicer för att direkt pÄ morgonen fÄ sig en grönsaksboost. DÀrför har mÄnga valt att lÀsa om rÄsaftcentrifuger och olika tester de har gÄtt igenom för att kunna köpa den bÀsta pÄ marknaden. Det Àr ocksÄ det bÀsta sÀttet att fÄ mest för pengarna. Vill du ocksÄ haka pÄ nya hÀlsotrenden? LÀs vidare, dÄ vi ska nÀmna nÄgra av de rÄsaftcentrifugerna som blivit hyllade hos i olika tester.

Hur fungerar rÄsaftcentrifuger?

RÄsaftcentrifuger Àr gjorda för att pÄ ett sÄ enkelt och smidigt sÀtt som möjligt hjÀlpa dig att fÄ ut saften ur dina frukter och grönsaker. Allt frÄn klassiska Àpplen och apelsiner till morötter och grönkÄl. MÄlet Àr att du ska kunna köpa hem frukt och grönt och med hjÀlpa av centrifugen göra fÀrskpressad juice istÀllet för att vara tvungen att köpa fÀrdig juice i paket, som mÄnga gÄnger har diverse tillsatser och mycket socker. MÄnga gÄnger sÄ har rÄsaftcentrifugen en öppning dÀr du lÀgger i den frukten eller grönsaken som du vill gör till juice. Du har ocksÄ en presskloss för att kunna pressa den nerÄt in i maskinen. Beroende pÄ hur stark motorn Àr sÄ kan du ibland behöva anvÀnda bÄda hÀnderna för att trycka ner frukten eller grönsaken sÄ att den juicas. Maskinen har sÄklart ocksÄ en tapp dÀr du sÀtter behÄllaren eller glaset som du vill ha din juice i. Vi kommer prata mer om olika rÄsaftcentrifuger som Àr bÀst i test för att ge tips pÄ dem som Àr lÀtta att mata, rengöra och som helt enkelt gör bra rÄsaft.

Vanliga storlekar pÄ rÄsaftcentrifuger

Det finns mĂ„nga olika storlekar pĂ„ rĂ„saftcentrifuger. Storlekarna beror mĂ„nga gĂ„nger pĂ„ hur mycket juice det Ă€r meningen att den ska kunna göra Ă„t gĂ„ngen, samt storleken pĂ„ motorn. De bĂ€sta rĂ„saftcentrifugerna brukar ha en behĂ„llare pĂ„ 1 – 2,5 liter och motorer pĂ„ mellan 700 W – 1000 W. De flesta rĂ„saftcentrifugerna Ă€r inte sĂ„ mycket större Ă€n en mixer och nĂ„got som de flesta har plats med i sina hem. Om du Ă€r sugen pĂ„ att utrusta ditt kök med en sĂ„dan maskin sĂ„ Ă€r det bra att kolla vilken rĂ„saftcentrifug som Ă€r bĂ€st i test, sĂ„ att du fĂ„r den bĂ€sta juicemaskinen för pengarna.

Olika stilar pÄ rÄsaftcentrifuger

De flesta rÄsaftcentrifugerna pÄminner om varandra, men priset kan variera mycket. Det Àr dessutom inte alls sÀkert att man fÄr en bÀttre rÄsaftcentrifug bara för att man lÀgger till en tusenlapp. Det som kan skilja maskinerna mycket Ät Àr hur lÀtt det Àr att mata frukt och grönt samt hur mycket fruktkött som de lÀmnar kvar i juicen. Vi ska dÀrför nu berÀtta om nÄgra rÄsaftcentrifuger som har fÄtt bÀst i test hÀr i norden.

 • rĂ„saftcentrifug bĂ€st i testBraun Multiquick 5 J500 – En testvinnare hos TĂŠnk med ett blygsamt pris pĂ„ cirka 900 kronor. RĂ„saftcentrifugen Ă€r snygg, vĂ€ldesignad och har dessutom en motor pĂ„ 900W. Den uppskattas mycket för att den Ă€r tyst men Ă€ndĂ„ samtidigt gör bra juice pĂ„ ett snabbt och effektivt sĂ€tt. Alla delar kan dessutom tvĂ€ttas i diskmaskinen vilket gör rengöringen betydligt enklare och smidigare. Maskinen Ă€r Ă€ven utrustad med en Anti-Dropp funktion, sĂ„ att den inte kladdar ner sin omgivning. Det Ă€r alltid skönt att man inte behöver stĂ€da varje gĂ„ng man har gjort ett glas juice. En annan fördel med just denna modell Ă€r att den har tvĂ„ hastigheter varav en Ă€r en turbofunktion. NĂ€r man anvĂ€nder turbon sĂ„ arbetar saftcentrifugen mycket effektivt. Ett glas fĂ€rsk juice tar med andra ord endast 15 sekunder för maskinen att göra. Maskinen kan med andra ord producera upp till en hel liter juice pĂ„ mindre Ă€n en minut. Detta gör denna modellen till en av de snabbaste rĂ„saftcentrifugerna pĂ„ marknaden. PĂ„fyllningsröret Ă€r brett, 75 mm, vilket gör det enkelt och bra att ladda med frukt. Förutom en bra maskin sĂ„ följer det ocksĂ„ med ett rostfritt stĂ„lfilter, en kanna pĂ„ 1,25 liter samt en praktisk borste för att ta bort fruktrester.
 • Bosch MES25A0 – Denna modellen tipsas om som ett ”smart köp” hos TĂŠnk samt sĂ„ har den fĂ„tt toppbetyg av RĂ„d & Rön. Priset ligger pĂ„ mellan 850 – 1050 kronor. Om Ă€n denna maskinen har lĂ€gre motorkraft Ă€n de övriga belönade centrifugerna som vi kommer prata om i denna artikeln, sĂ„ Ă€r den riktigt bra byggd. Dess konstruktion toppar till och med dess lĂ€gre motorkraft. Testarna av maskinen hyllar dess juicekvalitet och bra funktioner. Även denna Ă€r lĂ€tt att rengöra dĂ„ alla delarna kan tas isĂ€r för att köras i diskmaskinen. Det breda pĂ„fyllningsröret gör det enkelt att mata maskinen med hela frukter och grönsaker. Saftcentrifugen har droppstopp och Ă€ven denna kan köras pĂ„ 2 olika hastigheter. Juicekannan pĂ„ 1,25 liter som följer med denna modellen Ă€r utrustad med en skumavskiljare. Du fĂ„r ocksĂ„ en borste för rengöring.
 • Philips HR1869 – Den har fĂ„tt toppbetyg av bĂ„de TĂŠnk och RĂ„d & Rön men kostar ocksĂ„ strax under 1500 kronor. För att du ska slippa skĂ€ra frukt och grönsaker innan du juicar dem sĂ„ Ă€r pĂ„fyllningsröret hela 80 mm brett. Har man brĂ„ttom att göra mycket juice sĂ„ Ă€r dock denna maskinen inte den bĂ€sta för stunden. Den bör nĂ€mligen inte köras mer Ă€n 60 sekunder i taget. Det rĂ€cker troligtvis för att göra en liter juice men om man vill man ha mer Ă€n sĂ„, sĂ„ bör man ta en liten paus innan man fortsĂ€tter. Denna juicemaskinen Ă€r dĂ€remot vĂ€ldigt speciell dĂ„ den har en omvĂ€nd sil vilket hjĂ€lper maskinen att verkligen pressa ur varje droppe av grönsaken eller frukten. Dessutom sĂ„ Ă€r denna maskinen ovanligt enkel att rengöra dĂ„ den har ett QuickClean – system för att du ska kunna rengöra modellen pĂ„ under en minut. Alla delar av maskinen gĂ„r dessutom att plockas isĂ€r för att diskas i diskmaskinen. Precis som de tvĂ„ tidigare nĂ€mnda centrifugerna sĂ„ Ă€r Ă€ven denna utrustad med en Dropp-Stop funktion för att du ska slippa torka runt maskinen efter anvĂ€ndning. Njut ocksĂ„ av valet mellan tvĂ„ olika hastigheter beroende pĂ„ frukt eller grönsaker, samt en stor och rymlig juicekanna som tar hela 1,5 liter nygjord rĂ„saft.
 • Philips Avance Collection HR1871 – Detta Ă€r en storfavorit dĂ„ denna Ă€r en testvinnare hos hela 4 testare, TV2 Norge, TV2 Danmark, TĂŠnk och RĂ„d & Rön. Förutom detta sĂ„ har den ocksĂ„ fĂ„tt 6 stjĂ€rnor hos Dinside! Om du vill att denna fantastiska rĂ„saftcentrifug ska bli din sĂ„ fĂ„r du betala mellan cirka 1690 – 1945 kronor. Vad gör dĂ„ denna maskinen sĂ„ otroligt populĂ€r? Förutom att den sĂ„klart gör fantastisk juice sĂ„ Ă€r den ovanligt enkel att rengöra dĂ„ allt kan stoppas i diskmaskinen. Den vĂ€ger ocksĂ„ bara 5 kg vilket gör den enkel att flytta pĂ„ om nödvĂ€ndigt. Om Ă€n dess lĂ€tta vikt sĂ„ har den ocksĂ„ en otroligt kraftig motor pĂ„ 1000W. Detta gör att den pĂ„ ett effektivt sĂ€tt pressar ur otroligt mycket saft av frukter och grönsaker som den matas med. Den Ă€r sĂ„klart ocksĂ„ enkel att fylla pĂ„ med frukt och grönt dĂ„ det stora pĂ„fyllningsröret inte krĂ€ver att du delar upp dem i bitar. Även denna Ă€r utrustad med Phillips omvĂ€nda sil som gör att du fĂ„r ut extra mycket juice ur dina frukter och grönsaker. Du kan göra upp till 2,5 liter juice under en omgĂ„ng utan att tömma fruktbehĂ„llaren, sĂ„klart beroende pĂ„ vilken typ av frukt eller grönsak som du anvĂ€nder. Du kan ocksĂ„ rengöra maskinen snabbt och enkelt bara genom att lĂ„ta skölja maskinens olika delar under vattenkranen, tack vara modellens QuickClean-funktion. SĂ„klart, precis som övriga modeller nĂ€mnda i denna artikeln sĂ„ Ă€r denna modellen ocksĂ„ försedd med en Anti Dropp – funktion för att inte kladda ner bordet.

Om du gillar att laga mat bör det finnas i varje kök: 

 1. Minst en stavmixer eller elvisp för att vispa grÀdde snabbt eller göra en puré
 2. Om du gillar frukt- eller grönsakssmoothies bör du kolla in de bÀsta smoothies mixarna. Om det inte rÀcker och du vill ha nÄgot med seriöst. DÄ bör du övervÀga att köpa en matberedare

Varför borde alla köpa en rÄsaftcentrifug

Vare sig du köper en stor eller liten rÄsaftcentrifug kan du ha mycket nytta av den. Dels sÄ Àr en grön juice pÄ morgonen nÄgot som hjÀlper till mycket för att lyckas fÄ ens dagliga grönsaker som man sÄ vÀl behöver. SÄklart sÄ Àr en god juice alltid trevligt oavsett tillfÀlle. Dessutom sÄ Àr det vÀldigt dyrt att köpa en god och bra juice i affÀren som ocksÄ Àr av god kvalitet. Med hjÀlp av en rÄsaftcentrifug, och det behöver inte nödvÀndigtvis vara den bÀsta rÄsaftcentrifugen, sÄ kan man istÀllet gör sin egen juice som hÄller en hög kvalitet.

Hur kan du vÀlja rÀtt rÄsaftcentrifug efter dina behov?

För att veta vilken juicer som gör just den typen av juice som du tycker om, sÄ kan det vara bra att lÀsa om vilken juicer som Àr bÀst i test.

bÀsta rÄsaftcentrifug

PĂ„ sĂ„ sĂ€tt fĂ„r du reda pĂ„ vilken kapacitet som modellen har, vad den gör för typ av juice och hur lĂ€tt det Ă€r att rengöra den. Detta Ă€r viktigt för att kunna göra ett vĂ€l informerat val. I och med detta sĂ„ Ă€r det sĂ„ som du ska gĂ„ till vĂ€ga om du önskar hitta den bĂ€sta rĂ„saftcentrifugen (bĂ€sta rĂ„saftcentrifug) för dig. TĂ€nk igenom dina preferenser. Hur mycket fruktkött vill du ha i din juice? Är det viktigt att inte vara tvungen att anvĂ€nda sĂ„ mycket din egen kraft nĂ€r du gör juice? Etcetera. NĂ€r du tĂ€nkt igenom sĂ„ att du vet vad du Ă€r ute efter sĂ„ Ă€r det bara att börja lĂ€sa och sedan bestĂ€lla din egen rĂ„saftcentrifug som fungerar pĂ„ just det sĂ€ttet som du vill.

Tips pÄ hur du kan anvÀnda en rÄsaftcentrifug

NÀr man dÄ sedan har köpt en saftmaskin, hur kan man dÄ anvÀnda den pÄ bÀsta sÀtt? Förutom det sjÀlvklara, att göra juice i sin rÄsaftcentrifug, sÄ kan man anvÀnda den juicen för att blanda med annat, eller som en god bas till en fruktig eller grön smoothie. För detta kan man till och med anvÀnda en rÄsaftcentrifug som Àr riktigt billig.
Tips pÄ kombinationer som du kan prova pÄ:

 • Morot och jordgubb – En vitaminboost som Ă€r god som en frukostjuice.
 • Apelsin, mango och pĂ€ron – En riktig lyxjuice.
 • Morot, broccoli, gurka – En grönsaksboost dĂ€r moroten ger sötma.
 • Rödbetsjuice med ingefĂ€ra – En bra Ă„terhĂ€mtare efter trĂ€ning.

Det finns mÄnga sÀtt du kan krydda dina juicer om du vill ge dem lite extra liv och karaktÀr. Prova med nÄgon av de följande alternativen:

 • Lime
 • Citron
 • IngefĂ€ra
 • Persilja
 • Mynta
 • Kanel
 • Gurkmeja
 • Spiskummin
 • Torkad koriander

MÄnga av dessa sÀgs dessutom ha mÄnga hÀlsofördelar. Exempelvis sÀgs gurkmeja och ingefÀra vara antiinflammatoriska, citron och lime sÀgs höja immunförsvaret och spiskummin pÄstÄs hjÀlpa matsmÀltningen med mera.

Sammanfattning

En rÄsaftcentrifug hjÀlper dig alltsÄ att kunna dricka fÀrsk juice varje dag. De finns i olika storlekar, fÀrger och form. Ju kraftfullare motor den har desto lÀttare kommer den att kunna pressa ut juicen ur hÄrda frukter och grönsaker som morötter eller liknande. Den kommer ocksÄ att pressa ur mer juice Àn om den har en svagare motor. SÄ om önskar kunna dricka din egna hÀlsosamma juice varje morgon eller kanske öka ditt grönsaksintag genom att börja dricka gröna juicer sÄ Àr det alltsÄ en rÄsaftcentrifug du ska satsa pÄ. LÀs igenom tester för att hitta just den som passar dig. NÀr du har hittat den som passar dig bÀst sÄ Àr det bara att börja experimentera och blanda ihop frukt, grönt och kryddor till vad du tror blir bÀst. PÄ sÄ sÀtt kan du njuta av hÀlsosamma juicer hemma, precis nÀr du vill och till ett mycket billigare pris Àn i butik.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 27 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button