www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

Stihl Fsa 57
VĂ„rt betyg
MTD GT40
VĂ„rt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi uppdaterar stÀndigt vÄra produktlistor för att ge dig de senaste modellerna till de bÀsta priserna, sÄ du kan vara sÀker pÄ att du fÄr produkter av högsta kvalitet att vÀlja mellan.

Är det dags att snygga till pĂ„ gĂ„rden runt buskar och trĂ€d sĂ„ Ă€r det dags att införskaffa sig en bra grĂ€strimmer. GrĂ€sklipparen tar nĂ€mligen bĂ€st pĂ„ de stora ytorna medan grĂ€strimmern fixar finliret. Vad behöver du dĂ„ för grĂ€strimmer? Det finns nĂ€mligen bĂ„de el-drivna, – bensindrivna – och batteridrivna grĂ€strimmers. Vad man föredrar Ă€r sĂ„klart upp till person och hur mycket jobb pĂ„ gĂ„rden man har. Olika modeller har sĂ„klart olika för – och nackdelar. Vi ska i denna artikel fokusera lite mer pĂ„ batteridrivna grĂ€strimmers och vad man bör tĂ€nka pĂ„ nĂ€r man ska köpa en sĂ„dan.

Vad Àr en batteridriven grÀstrimmer och i vilka situationer Àr de mest anvÀndbara?

En batteridriven grÀstrimmer Àr ett trÀdgÄrdsverktyg som du kan anvÀnda för att se till att grÀset Àr klippt och snyggt runt buskar, trÀd samt rabatter och dylikt. NÀr den gÄr pÄ batteri behöver du inte kÀnna dig begrÀnsad av nÄgon sladd. Skulle du dessutom behöva jobba med den ute pÄ Äkern dÀr det inte finns el-uttag och vill slippa böka pÄ med bensin och oljebyten kan en bra batteridriven modell vara det bÀsta alternativet. Den Àr heller inte lika tung som en bensindriven grÀstrimmer vilket gör hanteringen lite enklare. Batteridrivet Àr Àven tystare och miljövÀnligare Àn bensindrivet. Vill du köpa en grÀstrimmer som gÄr pÄ batteri, lÀs dÄ tester för att hitta den modell som passar dig.

Hur kan man vÀlja den rÀtta batteridrivna grÀstrimmern?

Att vÀlja en batteridriven grÀstrimmer behöver inte vara sÄ svÄrt. Det man först bör tÀnka pÄ Àr var- och hur mycket mycket man ska anvÀnda den. Sedan Àr det till hjÀlp att lÀsa test av grÀstrimmers som gÄr pÄ batteri för att pÄ sÄ vis fÄ nÄgot av en helhetsbild av vilka modeller som finns och om de skulle kunna vara ett bra val för dig. HÀr nedan ska vi titta pÄ vissa punkter som Àr extra bra att ha i Ätanke nÀr man letar efter en passande modell.

  • Typ av batteri: Dagens moderna litiumjonbatterier har mĂ„nga fördelar. De laddar inte ur lika snabbt nĂ€r de stĂ„r pĂ„ hyllan och de gĂ„r snabbare att ladda upp. Man kan Ă€ven fĂ„ mer batteritid ur dem Ă€n de gamla samt lĂ€ngre livslĂ€ngd generellt sĂ€tt. SĂ„klart sĂ„ finns det vissa skillnader olika tillverkare emellan, sĂ„ man bör sĂ„klart kolla upp hur modellen presterar genom att lĂ€sa nĂ„got test av en batteridriven grĂ€strimmer som man Ă€r intresserad av innan man köper den. En bra regel Ă€r att om den har mĂ„nga amperetimmar sĂ„ har den Ă€ven en lĂ€ngre batteritid.
  • Klippbredd: Klippbredd Ă€r nĂ„got av en smaksak. Hur stora ytor ska du klippa? Hur mycket precision vill du ha? Ju mindre klippyta ju mer precision. Men att ha en liten klippbredd nĂ€r man ska klippa en större yta kan vara frustrerande dĂ„ det tar mer tid. Cirka 38cm. kan vara en praktisk storlek pĂ„ klippbredden. DĂ„ fĂ„r du precision samtidigt som den klipper en ganska stor yta Ă„t gĂ„ngen.
  • Design och vikt: Designen Ă€r viktig, speciellt om man behöver jobba med trimmern mer Ă€n bara nĂ„gra minuter Ă„t gĂ„ngen. MĂ„nga föredrar nĂ€r man kan hĂ„lla i den med bĂ€gge hĂ€nder sĂ„ att inte bara en arm behöver bĂ€ra maskinens vikt. Andra fördelar Ă€r om man kan vinkla den pĂ„ ett passande vis beroende pĂ„ uppgift och personliga preferenser. Att jobba bekvĂ€mt Ă€r viktigt sĂ„ att tyngden inte sliter pĂ„ rygg och axlar. I och med att de batteridrivna modellerna vĂ€ger mindre Ă€n de bensindrivna kan nĂ€stan vem som helst hantera dem. Men trots detta Ă€r en ergonomisk design viktig samt att den Ă€r byggd pĂ„ ett sĂ€kert sĂ€tt dĂ„ det lĂ€tt kan flyga mycket sten och bĂ„s runt omkring den och dĂ„ knivarna Ă€r vassa. Detta Ă€r bland det viktigaste nĂ€r man ska köpa en grĂ€strimmer, oavsett modell.

Om du har en trÀdgÄrd, ska du definitivt ta en nÀrmare titt pÄ: 

  1. BÀsta robotgrÀsklipparna för att minska tiden pÄ dina trÀdgÄrds uppgifter
  2. Glöm inte bort att det ocksÄ finns eldrivna trimmers som kan vara praktiska, beroende pÄ hur mycket som du ska göra
  3. Topp 5 bÀsta kompostkvarnarna! 
  4. Om du har mÄnga buskar eller föredrar att klippa din hÀck snyggt, kolla in vÄr artikel om de bÀsta hÀcksaxarna

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 14 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 14 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button