www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

Stihl FS 94 C-E
VĂ„rt betyg
MTD Smart BC 52
VĂ„rt betyg
Stihl FS 38
VĂ„rt betyg
Jonsered GC2128C
VĂ„rt betyg
Makita ER2550LH
VĂ„rt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

De flesta husĂ€gare har en grĂ€sklippare hemma som de anvĂ€nder för att se till att grĂ€smattan hĂ„ller sig i trim och inte blir till en sommarĂ€ng. Trots att det ser bĂ€ttre ut nĂ€r grĂ€set Ă€r nyklippt sĂ„ fattas det det lilla extra – finliret. För att komma Ă„t ordentligt i hörn, runt rabatter, buskar och trĂ€d sĂ„ behövs en grĂ€strimmer. Den kommer enkelt Ă„t dĂ€r grĂ€sklipparen missar. Det finns dĂ€remot fler alternativ och olika modeller vilket kan göra det svĂ„rt att veta vad man ska satsa pĂ„. El-driven, batteridriven eller bensindriven, vad ska man egentligen vĂ€lja? LĂ€s ett grĂ€strimmer test för att veta om bensin, batteri eller el Ă€r det som passar dig bĂ€st. I denna artikel ska vi fokusera pĂ„ vad man ska tĂ€nka pĂ„ nĂ€r man ska köpa en bensindriven grĂ€strimmer.

Vad Àr en bensindriven grÀstrimmer och nÀr Àr den mest anvÀndbar?

En bensindriven grĂ€strimmer Ă€r precis som det lĂ„ter en grĂ€strimmer med en motor pĂ„. Detta gör att du fĂ„r en kraftfull och rejĂ€l grĂ€strimmer som klarar av Ă€ven de svĂ„rare utmaningarna. SĂ„klart sĂ„ har Ă€ven el – och batteridrivna trimmers sina fördelar, men de bensindrivna varianterna Ă€r fortfarande de flestas favoriter. Denna större maskin kanske inte kommer inte i de trĂ€ngsta utrymmena och den lĂ„ter mer Ă€n de andra modellerna, men den Ă€r mycket mer effektiv och klarar av alla jobba som du ger den. Den tar sig igenom sly och tjockt grĂ€s och du behöver heller inte oroa dig för nĂ„gon sladd som begrĂ€nsar dina arbetsmöjligheter. Denna kan du ta med ut pĂ„ Ă„kern och rensa ut de ogrĂ€s som du behöver bli av med dĂ€r utan problem. LĂ€s ett bensintrimmer test och vĂ€lj ut din favorit.

Hur kan du vÀlja den rÀtta bensindrivna grÀstrimmern?

Att vÀlja ut den rÀtta grÀstrimmern som drivs av bensin Àr inte svÄrt, lÀs test! PÄ sÄ vis kan du fÄ en bra uppfattning om vad marknaden erbjuder. Medan du lÀser testen bör du dÀremot hÄlla utkik efter nÄgra sÀrskilda saker. Vi ska gÄ igenom tre delar av grÀstrimmern dÀr du kanske vill ha lite mer specifika önskemÄl beroende pÄ vad du ska anvÀnda din grÀstrimmer till.

  • Motor: MĂ„nga fördrar 4 taktsmotorer i och med att de Ă€r tystare, miljövĂ€nligare och drar mindre brĂ€nsle. Du behöver dessutom inte blanda ut bensinen med olja, vilket bĂ„de besparar dig pengar och besvĂ€r. Bra motorer till grĂ€strimmers ligger ofta runt 25cc vilket Ă€r kraftigt men absolut hanterbart.
  • Klippbredd: Klippbredden Ă€r sĂ„klart en smaksak. Hur stor bredd man vill ha kan bero pĂ„ hur stora ytor man behöver klippa. Men det kan ocksĂ„ bero pĂ„ med vilken precision man vill klippa. En mindre klippbredd innebĂ€r nĂ€mligen mer precision. Men om man har en liten klippbredd nĂ€r man behöver klippa en stor yta sĂ„ kan man ganska snart kĂ€nna sig frustrerad över hur lĂ„ng tid det tar. Att satsa pĂ„ en klippbredd pĂ„ cirka 38cm kan vara en bra kompromiss. De tĂ€r nĂ€mligen en praktisk storlek dĂ„ du fĂ„r bra precision samtidigt som den klarar av att klippa en ganska stor yta Ă„t gĂ„ngen.
  • Design och vikt: Att vĂ€lja rĂ€tt design Ă€r viktigt. Speciellt om trimmern kommer att anvĂ€ndas mer Ă€n bara nĂ„gra minuter Ă„t gĂ„ngen. MĂ„nga föredrar nĂ€r man kan hĂ„lla i trimmern med bĂ€gge hĂ€nder i och med att man dĂ„ slipper belasta en och samma arm med hela maskinens vikt. Andra fördelar kan vara om man kan vinkla den. Mn kan dĂ„ anpassa lutningen beroende pĂ„ terrĂ€ng samt personliga preferenser. Det Ă€r viktigt att jobba bekvĂ€mt dĂ„ tyngden annars kan slita pĂ„ rygg och axlar. I och med att de bensindrivna modellerna vĂ€ger mer och kan vibrera en hel del sĂ„ kan det vara skönt att vĂ€lja en modell anti-vibrations system samt en ergonomisk design. Det Ă€r sĂ„klart ocksĂ„ viktig att den Ă€r byggd pĂ„ ett sĂ€kert sĂ€tt dĂ„ det lĂ€tt kan flyga mycket sten och bĂ„s runt omkring den och dĂ„ knivarna Ă€r vassa. TĂ€nk pĂ„ detta nĂ€r du lĂ€ser test av grĂ€strimmers som körs pĂ„ bensin.
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 10 / Genomsnitt: 4.6
Back to top button