www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi har nyligen granskat vÄra produkter och vi stÄr fast vid de produkter som vi har valt pÄ vÄr lista. Vi kontrollerar och uppdaterar stÀndigt vÄra listor sÄ att du garanterat fÄr de bÀsta resultaten att vÀlja mellan.

Att ha en snygg trĂ€dgĂ„rd och grĂ€smatta Ă€r nog de flesta husĂ€gares vilja. Dock sĂ„ kan man ganska snart kĂ€nna att en grĂ€sklippare inte riktigt rĂ€cker till för att nĂ„ det mĂ„let. Finliret runt rabatter och buskar krĂ€ver ett annat hjĂ€lpmedel – en grĂ€strimmer. GrĂ€strimmern klipper snabbt och enkelt grĂ€set runt rabatter och buskar utan att förstöra dessa. Med en bra sĂ„dan maskin kan man lĂ€tt hĂ„lla ordning och reda pĂ„ trĂ€dgĂ„rden, Ă€ven pĂ„ de lite mer krĂ„ngliga stĂ€llena. Men hur kan man vĂ€lja ut den rĂ€tta grĂ€strimmern efter sina behov? Vad bör man tĂ€nka pĂ„? Dessa frĂ„gor och fler besvarar vi i detta grĂ€strimmer test.

Vad Àr en grÀstrimmer och vad anvÀnder man den till?

En grÀstrimmer Àr ett trÀdgÄrdsverktyg som anvÀnds för att se till att grÀset hÄller rÀtt lÀngd runt trÀd, buskar samt rabatter och dylikt. Detta Àr den frÀmsta och vanligaste anvÀndningen av grÀstrimmers. Vissa som har bara en liten grÀsplÀtt till grÀsmatta vÀljer dessutom att anvÀnda en grÀstrimmer som grÀsklippare. Som kontrast finns det Àven dem som har stora Äkrar och liknande som anvÀnder de kraftigare modellerna för att röja sly och liknande. Med andra ord sÄ har en grÀstrimmer mÄnga anvÀndningsomrÄden.

Hur kan man vÀlja ut den rÀtta grÀstrimmern?

Det finns tre varianter av grĂ€strimmers – el-driven, batteridriven samt bensindriven. GĂ„r den pĂ„ batteri eller bensin sĂ„ Ă€r du inte begrĂ€nsad av nĂ„gon sladd. Detta Ă€r en fördel om du vill arbeta med den ute pĂ„ Ă„kern dĂ€r det inte finns el-uttag. Den batteridrivna Ă€r inte lika tung som en bensindriven grĂ€strimmer vilket förenklar hanteringen lite. Men dĂ„ Ă€r den bensindrivna i regel kraftigare och ger lĂ€ngre arbetstid innan den behöver tankas, vilket mĂ„nga gĂ„nger gör den till en favorit. Behöver man dĂ€remot kanske inte den kraftigaste modellen och inte ska jobba lĂ„nga arbetspass sĂ„ har den batteridrivna modellen fördelarna att den gĂ„r tystare och miljövĂ€nligare. Vilken grĂ€strimmer Ă€r din favorit? Om du fortfarande behöver mer information sĂ„ kan det vara till hjĂ€lp att lĂ€sa nĂ„got test av grĂ€strimmers för att hitta den modell som passar dig.

  • Fart och kraft: Som tidigare nĂ€mnt Ă€r de bensindrivna modellerna i regel kraftigare Ă€n bĂ„de el – och batteridrivna alternativ. SĂ„klart sĂ„ beror de Ă€ven lite pĂ„ vilken motor man vĂ€ljer. MĂ„nga vĂ€ljer motorer pĂ„ cirka 25cc dĂ„ det bĂ„de Ă€r kraftigt och hanterbart för en grĂ€strimmer. Hur snabbt den klipper grĂ€set beror i regel pĂ„ mer pĂ„ klippbredden Ă€n pĂ„ motorstorleken.
  • Klippbredd: Klippbredd Ă€r lite av en smaksak. Det kan exempelvis bero pĂ„ om man har stor yta att klippa eller om man egentligen bara behöver den för finlir. Behöver man klippa med mycket precision sĂ„ kanske man föredrar en mindre klippbredd. Men en liten klippbredd kan vara frustrerande om man behöver klippa en större yta dĂ„ det gör att det tar lĂ€ngre tid. En klippbredd pĂ„ cirka 38cm kan vara en bra kompromiss om man vill kunna göra bĂ„de det ena och det andra. DĂ„ fĂ„r du bra precision samtidigt som den klarar av att klippa en ganska stor yta Ă„t gĂ„ngen.
  • Design och vikt: RĂ€tt design Ă€r viktigt. Speciellt om man planerar att köra lĂ€ngre pass. Det kan exempelvis vara att föredra att kunna hĂ„lla i trimmern med bĂ€gge hĂ€nder. DĂ„ slipper du belasta en och samma arm med hela trimmerns vikt. Att kunna vinkla trimmern kan ocksĂ„ vara praktiskt. DĂ„ kan du anpassa lutningen beroende pĂ„ terrĂ€ng. Det Ă€r bra att hĂ„lla i tankarna att bensindrivna modeller vĂ€ger mer och kan vibrera en hel del. Vill man trots det vĂ€lja en bensindriven, kanske för kraftens skull, sĂ„ kan det vara skönt att vĂ€lja en modell med anti-vibrations system. SĂ€kerhet Ă€r ocksĂ„ viktigt dĂ„ det lĂ€tt kan flyga sten och bĂ„s samt att knivarna Ă€r vassa.

Om du har en trÀdgÄrd, ska du definitivt ta en nÀrmare titt pÄ: 

  1. BÀsta robotgrÀsklipparna för att minska tiden pÄ dina trÀdgÄrds uppgifter
  2. Om du föredrar att arbeta manuellt, dÄ Àr en bensindriven trimmer nÄgot som vi föreslÄr. Glöm inte bort att det ocksÄ finns eldrivna trimmers som kan vara praktiska, beroende pÄ hur mycket som du ska göra
  3. Topp 5 bÀsta kompostkvarnarna! 
  4. Om du har mÄnga buskar eller föredrar att klippa din hÀck snyggt, kolla in vÄr artikel om de bÀsta hÀcksaxarna

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 1 / Genomsnitt: 5
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 1 / Genomsnitt: 5
Back to top button