www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

BÄST I TEST
4.5 / 5
Denna elektriska kompostkvarn frÄn Bosch Àr ett fantastiskt tillÀgg till din samling av maskiner för underhÄll av grÀsmattan. Den har en kraftfull frÀsvals som med lÀtthet kan klippa grenar om 45 mm, och den Àr tyst.

Fördelar

 • Bra kraft och vridmoment Ă€ven för grövre grenar
 • Tystare Ă€n andra kvarnar
 • De krossade grenarna blir utmĂ€rkt mullmaterial

Nackdelar

 • MĂ„nga plastdelar
 • SvĂ„r att förflytta med sina tvĂ„ plasthjul
ANDRA PLATS
4.5 / 5
Denna kompostkvarn har en kraftfull induktionsmotor om 2800 watt och kan klippa och krossa alla kvistar lÀtt och effektivt. Det automatiska matningssystemet och vÀndbara knivbladen gör jobbet enkelt.

Fördelar

 • Knivvalsen rullar sakta vilket ger tyst drift
 • Vibrationsfri anvĂ€ndning som Ă€r sĂ€ker och bekvĂ€m
 • Kraftfull motor med en stor uppsamlingslĂ„da

Nackdelar

 • Öppningen Ă€r högt uppe vilket kan vara opraktiskt med lĂ€ngre grenar
 • FĂ€rgsĂ€ttningen Ă€r nĂ„got skrikig
BÄSTA BUDGETVALET
4.5 / 5
En bra kompostkvarn till ett bra pris - Stiga flisar det mesta riktigt bra. Med en stor uppsamlare om 60 liter och en 8-tandad vals fÄr du jobbet snabbt gjort.

Fördelar

 • Bra pris för en bra kvarn
 • Tyst drift
 • Stora hjul gör den enkel att flytta frĂ„n plats till plats

Nackdelar

 • Inte lika mycket vridmoment som mer exklusiva modeller
BRA VAL
4.8 / 5
Denna kompostkvarn har en hopfÀllbar konstruktion som gör den enklare att förvara Àn andra kvarnar. Den Àr ocksÄ lÀtt och har en genomskinlig behÄllare sÄ du kan se nÀr den Àr full.

Fördelar

 • Kan vikas ihop efter anvĂ€ndning för enkel förvaring
 • LĂ€ttare Ă€n andra kvarnar
 • Kraftfullt vridmoment för enkel flisning
 • Genomskinlig behĂ„llare lĂ„ter dig se hur full den Ă€r

Nackdelar

 • Kan inte hantera lika grova grenar som en del andra kompostkvarnar
BÄST VÄRDE
4.3 / 5
Denna kompostkvarn frÄn Makita Àr enkel att anvÀnda eftersom den Àr relativt lÀtt, tyst och har stora gummihjul som gör den enkel att flytta. Den tysta klippfunktionen Àr kraftfull och vibrerar inte sÄ mycket som hos andra kompostkvarnar.

Fördelar

 • Stora gummihjul och easy-grip handtag gör den enkel att flytta
 • Tyst och relativt lĂ„ngsam drift
 • Mycket stor uppsamlingsbehĂ„llare
 • Optimal design för anvĂ€ndarvĂ€nlighet

Nackdelar

 • AvfallslĂ„dan Ă€r tung nĂ€r den Ă€r full
 • LĂ„smekanismen pĂ„ kvarnens lĂ„da kan fastna

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi uppdaterar stÀndigt vÄra produktlistor för att ge dig de senaste modellerna till de bÀsta priserna, sÄ du kan vara sÀker pÄ att du fÄr produkter av högsta kvalitet att vÀlja mellan.

NÀr hösten börjar komma sÄ faller ocksÄ löven, dÀrför kan det vara bra att pÄ nÄgot sÀtt bli av med dem pÄ bÀst sÀtt! Klipper man till buskar och grenar vill man gÀrna ocksÄ bli av med det som blir över nÀr man Àr fÀrdig med trÀdgÄrds klippningen. En kompost kvarn kan hjÀlpa dig med detta! En trÀdgÄrdskvarn Àr verkligen en bra trÀdgÄrdsutrustning att ha, iallafall om man vill skapa kompost av hög kvalité. Nu slipper du helt enkelt elda upp den kompost som skapas nÀr du har.

MÄnga vill ta hand om sitt avfall sÄ miljövÀnligt som möjligt, sÄ dÀrför delar man gÀrna med sitt sortiment av trÀslag frÄn buskar till trÀd, sÄ att man endast lÀmnar in gröna saker till komposthögen. Oftast har man komposten pÄ det mest oönskade stÀllet vid trÀdgÄrden dÀr ogrÀs kan vÀxa fritt och glömmas bort. Det Àr dock en utmaning att ha en bra kompetens pÄ sin kompost, för att öka presentation pÄ komposten sÄ kan man i sÄ fall anvÀnda sig av varmkompostering, dÀr man blandar högen titt som tÀtt men sÄ att den mulnar ihop sig vid temperaturer runt 65 grader celsius. AnvÀnder man sig av denna process sÄ har den tre viktiga fördelar, din kompost kommer produceras mycket snabbare. Den Àr ocksÄ vÀlbalanserad och i mÄnga fall av högre kvalité, sÀrskilt om vissa nÀringsÀmnen inte hinner lÀcka ut ur högen, dÄ du vÀnder den om. Högre temperaturer gör dessutom sÄ att steril kompost produceras, sÄ de dödar grÀsfrön.

Fördelar och nackdelar med en kompostkvarn

NÀr du ska ha en kompost sÄ behöver du tÀnka pÄ en del saker. Det Àr smart att ha en tillrÀckligt stor mÀngd material sÄ att allt komposteras samtidigt. Det Àr ocksÄ viktigt att man har en rÀtt blandning med grönt material, som Àr kvÀverikt. Brun material, som Àr kolrikt och dessutom vatten. Vatten behövs dock endast om det Àr fuktigt. TÀnk ocksÄ pÄ att komposthögen behöver ha gott om luft. Idag har det gjorts en del test kompostkvarn, sÄ vad Àr egentligen nackdelarna och fördelarna med en kompostkvarn?

Det som Àr bra med en kompostkvarn Àr att de hugger trÀna i vÀldigt smÄ bitar, vilket innebÀr att luften och bakterierna som krÀvs för att kompostera mer av ytan pÄ materialet. Det blir sÄledes högre temperatur i komposten tack vare en kompostkvarn, iallafall jÀmfört med andra traditionella metoder. Det Àr sÄledes inte konstigt att mÀnniskor Àlskar sin trÀdgÄrdskvarn dÄ den verkligen hjÀlper till att skapa fin kompost. Dessutom Àr det ett bra sÀtt att bli av med stora grenar eller liknande avfall.

kompostkvarn testDet finns dock ocksÄ nÄgra negativa saker med en kompostkvarn. TyvÀrr Àr de rÀtt lÄngsamma att anvÀnda. För att fÄ sÀlja kompostkvarnar och för att göra de sÀkra för hushÄllsbruk sÄ behöver de ha ett litet inlopp, sÄ att man inte kan komma in med hÀnderna dÀr. DessvÀrre brukar detta inlopp vara vÀldigt litet, sÄ ibland Àr det svÄrt att fÄ in grenar. DÀrför behöver man i mÄnga fall trycka eller skÀra ned grenarna i mindre delar, för att kunna stoppa in dem i kompostkvarnen. Dessutom Àr de rÀtt besvÀrliga dÄ du behöver ha skyddsglasögon och ögonskydd nÀr du anvÀnder dem. De lÄter vÀldigt mycket nÀmligen, dessutom behöver du skydda dig frÄn grenar som kan komma flygandes frÄn kompostkvarnen.

Vad Àr en kompostkvarn?

Kompost Àr helt enkelt massor av avfall frÄn organiska produkter och nÀr de blandas tillsammans sÄ blir de en vÀldigt nÀringsrik och bra fyllning, som ocksÄ kallas mylla. Denna kan du anvÀnda nÀr du till exempel vill odla nÄgot, dÄ det helt enkelt Àr vÀldigt nÀringsrikt sÄ det vÀxer vÀldigt bra pÄ det. Dock sÄ Àr det ju sÄ att de flesta grenar eller kvistar Àr alldeles för stora för att slÀnga dÀr eller pÄ marken, sÄ dÀrför behöver man fÄ ned de större delarna till mycket mindre delar, dÄ gÄr det dessutom snabbare att omvandlas till mylla. En kompostkvarn hjÀlper till att fÄ ned dessa större organiska avfall till mindre delar. För att veta exakt hur din kompostkvarn fungerar, lÀs igenom de kompostkvarn bÀst i test som finns pÄ nÀtet sÄ att du fÄr en god överblick över vad din nya vara kan göra.

En kompostkvarn Àr ett trÀdgÄrdstillbehör som hjÀlper dig att bli av med löv, grenar och andra kvistar som kan uppstÄ nÀr du Àr ute i trÀdgÄrden och arbetar. Med en kompostkvarn kan du sjÀlv skapa egen kompost som du kan anvÀnda för exakt vad du vill! Detta gör att du kan spara bÄde tid och pengar som du normalt hade behövt betala för nÄgon som klipper din hÀck, dessutom sÄ fÄr du ocksÄ kompost pÄ köpet. Med en kompostkvarn kan du strimla exakt vad som helst som blir över efter arbetet i trÀdgÄrden. Dessutom sÄ kan du anvÀnda komposten innan vinterperioden dÄ det kan isolera din jord, för att ge en tidigare start nÀr det sedan börjar vÀxa pÄ vÄren.

Hur fungerar en kompostkvarn?

Tittar man pĂ„ en kompostkvarn sĂ„ Ă€r det en apparat som kan hjĂ€lpa dig att mala eller strimla ned grenar, kvistar eller löv. TĂ€nk pĂ„ att grenarna och kvistarna oftast behöver vara nedklippta för att kompostkvarnen ska klara av att strimla dem. Kompostkvarnen maler dĂ€refter ned grenarna och nĂ€r de Ă€r nermalda sĂ„ kan du dĂ€refter lĂ€gga det malda pĂ„ komposthögen! NĂ€r du har malt fĂ€rdigt med kompostkvarnen sĂ„ kommer det antingen se ut som krossade grenar eller flisor. I mĂ„nga fall gĂ„r en kompostkvarn pĂ„ el och Ă€r dĂ€rför eldriven pĂ„ effekt 2 – 2,5 Watt i de flesta fall. Ju större kvarnen Ă€r, desto mer kraft kommer den dessutom att ha. Ibland kan det till och med vara sĂ„ att maskinen Ă€r bensindriven, men det beror pĂ„ hur stor den Ă€r.

NÀr du har tagit hjÀlp av kompostkvarnen med att mala ned dina grenar och kvistar, sÄ kommer resterna hamna nÄgonstans. Detta kallas uppsamlaren, vilket gör det enklare för dig att hÀlla över det malda pÄ din kompost. Du kan ocksÄ anvÀnda materialet pÄ marken eller som markbetÀckning, dÄ de ocksÄ fungerar bra för detta. I de vanligaste fallen sÄ Àr uppsamlaren gjord av en plastbehÄllare som du sÀtter fast under maskinen.

I sjÀlva maskinen sÄ finns det knivar eller sÄ kallade valskvarnar. Dessa hjÀlper till att pressa ned och sönder materialet samtidigt som de anvÀnder en rullande cylinder. Det blir alltsÄ vÀldigt malt. Knivarna hackar dÀrefter sönder materialet som du trycker ned i din kompostkvarn och dÀrefter sÄ har du malt material fÀrdigt! Med en kompostkvarn kan du enkelt anvÀnda dina fÀrdigmalda grenar pÄ din kompost eller sÄ anvÀnder du det som en marktÀckare, detta betyder att du inte lÀngre behöver skicka ivÀg kvistar eller grenar till din nÀrmaste sopstation. Skulle du dessutom anvÀnda detta som en marktÀckning sÄ hjÀlper det att lÀgga runt buskar eller rabatter sÄ att de förhindrar ogrÀs att vÀxa och det hÄller dessutom fukten kvar i jorden mycket lÀngre. DÀrför kommer sÄledes in trÀdgÄrd bli glad med marktÀckning och bra kompis. Det kommer ocksÄ göra din plÄnbok gladare, dÄ du nu istÀllet kan skapa egen kompost och material för marktÀckning, sÄ du slipper köpa det i det lÄnga loppet. NÀr du har en kompostkvarn sÄ Àr det ocksÄ viktigt att du tÀnker pÄ att den har en sÀkerhetsstopp knapp, sÄ att du Àr sÄ sÀker som möjligt nÀr dina grenar blir malda. Skulle det vara sÄ att din kompostkvarn vals blir sliten sÄ kan du alltid byta ut valsen och inte hela maskinen.

Det finns mÄnga som har gjort kompostkvarn test dÀr ute, sÄ ta tillfÀllet i akt och ta del av den informationen som de tyckte om sin kompostkvarn. Det Àr viktigt att hitta en bra kompostkvarn sÄ att man trivs med den och sÄ att den faktiskt gör jobbet Ät en. Kompostkvarnar finns i olika storlekar och vikter, dock Àr de mindre kvarnarna ofta mindre kraftiga och dÀrmed kan de inte heller mala ned grenar lika effektivt som de större kvarnarna. Har du en liten trÀdgÄrd sÄ kan det vara vÀrt att titta pÄ en kompostkvarn som Àr mindre, men annars Àr det alltid vÀrt att ta det större valet. Det finns mÄnga olika designer pÄ kompostkvarnar idag, dock Àr det en trÀdgÄrdsmaskin sÄ det lÀr vara svÄrt att hitta en som verkligen Àr snygg. Dock utvecklas det alltid mer och mer effektiva trÀdgÄrdsprodukter sÄ förhoppningsvis finns det nÄgon snygg dÀr ute!

Hur vÀljer man en kompostkvarn?

trÀdgÄrdskvarnLetar du efter den bÀsta kompostkvarnen för dig? TÀnk dÄ pÄ att Àven om priset Àr billigt sÄ betyder det tyvÀrr inte att maskinen kommer klara av att mala ned större eller svÄrare grenar. Har du sÄledes en rÀtt stor trÀdgÄrd sÄ Àr det alltid bÀttre att sikta sig in pÄ en större maskin, sÄ man inte riskerar detta. Dessutom Àr de lite dyrare och större maskinerna mer tystlÄtna och de kan enkelt mala ned grenarna utan problem. För att fÄ reda pÄ god information om respektive kompostkvarn kan man lÀsa igenom de kompostkvarn bÀst i test som finns pÄ nÀtet, de Àr fyllda med lÀrorik information om lika bra kompostkvarnar, vad man bör undvika och vilken kompostkvarn som levererar. Har man en trÀdgÄrd vill man gÀrna att det ska vara sÄ enkelt som möjligt nÀr man tar hand om trÀdgÄrden, dÀrför Àr det ocksÄ viktigt att man har bra trÀdgÄrdsredskap som kan hjÀlpa en att hÄlla ordning pÄ oredan. Vill man klippa sin hÀck eller sina buskar sjÀlv sÄ kan man enkelt ta hand om avfallet med en kompostkvarn, sÄ slipper du Äka ivÀg med avfallet till soptippen. Dessutom kommer du kunna anvÀnda ditt avfall som kompost senare, antingen om du ska lÀgga marktÀckning eller om du ska anvÀnda din kompost till odling! En kompostkvarn kan sÄledes verkligen underlÀtta arbetet som du gör ute i trÀdgÄrden.

Det Àr verkligen underbart att ha en fin och skötsam trÀdgÄrd. Gillar man att vara ute och dona i marken eller i trÀdgÄrden, genom att antingen plantera vÀxter, grönsaker, buskar eller bara genom att ta hand om sina planerade trÀd och annan grönska. DÄ kan det vara vÀrt att ta en titt pÄ en kompostkvarn, dÄ de enkelt kommer hjÀlpa dig att ta hand om det avfall som skapas nÀr du klipper och tar hand om din trÀdgÄrd. Dessutom kan du anvÀnda komposten som skapas genom att lÀgga marktÀckning eller om du vill ha god kompost nÀr du odlar. Testa vara lite kreativ! Genom att ta hand om komposten pÄ bÀst sÀtt och testa möjligtvis lÀgga till flera material nÀr du rör runt i din kompost, sÄ att du verkligen hittar den som Àr sÄ nÀringsfylld som möjligt! Ju bÀttre kompost, desto bÀttre och snabbare kommer din odling att vÀxa och ju mer grönska det Àr, desto hÀrligare!

Idag finns det mÄnga olika kompostkvarnar att vÀlja mellan dÀr ute. Det Àr bra att se över nÄgra punkter innan du vÀljer ut en kompostkvarn som du och din trÀdgÄrd kommer anvÀnda sig av. Först och frÀmst bör du titta pÄ din budget, nÀr det handlar om att köpa en kompostkvarn sÄ pratas det ocksÄ om en del pengar. De flesta kompostkvarnar ligger pÄ mellan 2000 kronor, hittar du en kompostkvarn som ligger under detta pris sÄ lÀr tyvÀrr det synas pÄ kvalitén och hÄllbarheten ocksÄ. Det Àr sÄledes alltid smartare att du ser över de kompostkvarnar som faktiskt levererar, Àven om det Àr sÄ att du kommer behöva lÀgga en lite större peng. Trots allt sÄ Àr detta ÀndÄ pengar som du kan lyckas spara ihop dÄ du slipper betala för en tjÀnst nÀr nÄgon ska klippa dina hÀckar, du behöver inte hyra nÄgot slÀp för att ta med grenar til soptippen och dessutom behöver du inte heller köpa material för markbelÀggning eller marktÀckning! Du har ocksÄ en vÀldigt fin och bra kompost du kan anvÀnda dig av nÀr du odlar. Gillar man trÀdgÄrdsarbete och vill man spara ihop lite pengar nÀr det gÀller kostnader för material som dessa, ta dÄ en titt pÄ de kompostkvarnar som finns sÄ att du ocksÄ kan fÄ det sÄ bekvÀmt som möjligt nÀr du befinner dig ute i trÀdgÄrden.

Om du har en trĂ€dgĂ„rd, ska du definitivt ta en nĂ€rmare titt pĂ„: 

 1. BÀsta robotgrÀsklipparna för att minska tiden pÄ dina trÀdgÄrds uppgifter
 2. Om du föredrar att arbeta manuellt, dÄ Àr en bensindriven trimmer nÄgot som vi föreslÄr. Glöm inte bort att det ocksÄ finns eldrivna trimmers som kan vara praktiska, beroende pÄ hur mycket som du ska göra
 3. Om du har mÄnga buskar eller föredrar att klippa din hÀck snyggt, kolla in vÄr artikel om de bÀsta hÀcksaxarna
 4. Topp 5 bÀsta GrÀstrimmers

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 22 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 22 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button