www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi vÀrdesÀtter dig som kund och dÀrför uppdaterar vi stÀndigt vÄra produktlistor för att ge dig de bÀsta produkterna till de bÀsta priserna. Du kan lita pÄ att vi nyligen har verifierat vÄra bÀsta produkter.

Är det sĂ„ att du har hĂ€ckar och vill gĂ€rna ha dessa sĂ„ snygga som möjligt? Har man en trĂ€dgĂ„rd med en inhĂ€gnad med just hĂ€ckar till exempel, sĂ„ ser det alltid snyggast ut om man faktiskt sköter om dessa, sĂ„ att de inte börjar vĂ€xa hej vilt. En hĂ€cktrimmer eller hĂ€cksax hjĂ€lper till med just detta. Idag kan du köpa bĂ„de en manuell hĂ€cksax om du vill, men du kan ocksĂ„ titta pĂ„ en elektrisk hĂ€cksax. Det finns till och med de hĂ€cksaxar som gĂ„r pĂ„ bensin! En bensindriven hĂ€cksax Ă€r dock inte det bĂ€sta för miljön, sĂ„ vill du vĂ€rna om miljön sĂ„ Ă€r det bĂ€st att titta pĂ„ en manuell hĂ€cksax dĂ„ det Ă€r dessa som Ă€r mest skonsamma mot just miljön. Att trimma dina trĂ€d och dina hĂ€ckar kan vara mycket hĂ„rt arbete. Försöker du fĂ„ det gjort med saxar sĂ„ kommer de ta dig rĂ€tt lĂ„ng tid och de kommer dessutom vara rĂ€tt slitsamt för dig. Idag Ă€r det mĂ„nga som gĂ€rna tittar pĂ„ de som Ă€r elektriska eller bensindrivna, sĂ„ att det blir en investering och sĂ„ att det blir enkelt att klippa hĂ€cken eller trĂ€den. En hĂ€cksax hjĂ€lper till att fĂ„ dina hĂ€ckar och buskar se sĂ„ bra ut som möjligt. Innan du börjar leta efter en ny hĂ€cksax Ă€r att titta pĂ„ hur din trĂ€dgĂ„rd ser ut.

Det Àr viktigt att titta pÄ en hÀcksax som passar din trÀdgÄrd. Det Àr bra att titta över vad för slags hÀckar det Àr som du ska anvÀnda den pÄ, alltsÄ hur stora och tjocka hÀckarna eller trÀden Àr. Det Àr ocksÄ bra att se över hur lÀtta de kommer vara att klippa, kommer hÀckarna vara nÀra en vÀgg eller stÀngsel? Det Àr ocksÄ vÀrt att se över storleken pÄ gÄrden. Det Àr viktigt att se över dessa punkter dÄ de spelar en viktig roll för att rÀkna ut rÀtt storlek pÄ din hÀcksax. Om du har en stor trÀdgÄrd med stora hÀckar sÄ kommer en hÀcksax som Àr kraftfullare göra arbetet enklare för dig. Skulle dina hÀckar eller trÀden vara nÀra ett staket eller en vÀgg, dÄ Àr det smartare att se över en hÀcksax som Àr kortare, dÄ de Àr enklare att anvÀnda i trÄnga utrymmen. Allt beror sÄledes pÄ hur din trÀdgÄrd och dina hÀckar ser ut.

hÀcksax testDet finns tre olika slags hÀcksaxar idag. Manuella, elektriska eller de som drivs av bensin. Först behöver du se över hur stark kraft din hÀcksax behöver ha. En hÀcksax el Àr oftast de bÀsta valet, de Àr lÀttare att anvÀnda och enklare att anvÀnda. De Àr dessutom billigare och tystare att anvÀnda. Det Àr enkelt att starta en elektrisk hÀcksax och det Àr lÀttare att underhÄlla jÀmfört med de bensindrivna hÀcksaxarna. Dock sÄ försvinner kraften pÄ en elektrisk hÀcksax lite jÀmfört med en bensindriven, dÀrför kommer ocksÄ arbetet gÄ lÄngsammare jÀmfört med en gasdriven. Tittar du pÄ en elektrisk hÀcksax sÄ kommer de komma antingen trÄdlöst eller med sladd. Det Àr alltid bekvÀmt att vÀlja en hÀcksax som Àr trÄdlös, sÄ att man enkelt kan nÄ dit man behöver nÄ. Det enda negativa Àr att batteriet kan ta slut, sÄ det Àr viktigt att ladda batteriet titt som tÀtt sÄ att den fungerar sÄ bra som möjligt.

Skulle det vara sĂ„ att du har en större trĂ€dgĂ„rd sĂ„ bör du ta en titt pĂ„ de hĂ€cksaxar som drivs av gas eller bensin. De kostar tyvĂ€rr mer, de vĂ€ger mer och de Ă€r svĂ„rare att anvĂ€nda, men de kan göra sĂ„ att arbetet gĂ„r mycket snabbare. Har du buskar som har rĂ€tt stora grenar eller som Ă€r tjocka sĂ„ kommer en hĂ€cksax som drivs av gas eller bensin verkligen hjĂ€lpa. Är du dock nybörjare pĂ„ att klippa hĂ€ckar eller trĂ€d sĂ„ Ă€r det alltid vĂ€rt att ta en titt pĂ„ de som Ă€r elektriska. Även om den inte Ă€r lika kraftfull sĂ„ kommer den Ă€ndĂ„ kunna fullfölja dina behov tills du har blivit tillrĂ€ckligt skicklig för att anvĂ€nda den och nĂ€r du vĂ€l kĂ€nner dig tillrĂ€ckligt van sĂ„ kan du titta pĂ„ en som drivs av gas eller bensin. En batteridriven hĂ€cksax Ă€r sĂ„ledes alltid det bĂ€sta valet för nybörjare.

Hur fungerar en hÀcksax?

DÄ det finns olika sorters hÀcksaxar sÄ fungerar de ocksÄ pÄ olika sÀtt. En hÀcksax manuell Àr utformad som en stor sax eller en stor klippare. DÄ dessa Àr helt manuella och endast anvÀnder din egna mÀnskliga kraft, sÄ Àr de bÄde billigt och miljövÀnligt. Motoriserade hÀcksaxar gör arbetet snabbare och mindre anstrÀngt jÀmfört med manuella. I manuella hÀcksaxar sÄ finns det oftast sÀkerhetsanordningar, sÄ att de fungerar bra nÀr anvÀndarens hÀnder ligger pÄ handtagen, sÄ att det inte finns risk för skada.

NĂ€r du tittar pĂ„ en hĂ€cksax som Ă€r elektrisk eller bensindriven, sĂ„ kommer du se ett lĂ„ngt blad pĂ„ maskinen. Bladet bestĂ„r av en fast massa som dĂ€refter har lĂ„nga, runda “tĂ€nder” dĂ€r fram och dĂ€r bak kortare och mer skarpa knivar. Ju lĂ€ngre bladet Ă€r, desto mer kommer du kunna fĂ„ med men det kommer ocksĂ„ bli svĂ„rare för dig att klippa. Det Ă€r viktigt att hitta en hĂ€cksax som kĂ€nns bra i balansen och i vikten. Det avstĂ„nd som finns mellan knivarna pĂ„verkar storleken som hĂ€cksaxen kan klippa. Ju bredare knivarna Ă€r desto större grenar kan den skĂ€ra bort, dock behöver ocksĂ„ det vara en bra motor i sĂ„ fall sĂ„ att den klarar av att skĂ€ra bort större och svĂ„rare grenar. Har du sĂ„ledes större buskar och behöver ta hand om större grenar sĂ„ Ă€r det bra att ta en titt pĂ„ de hĂ€cksaxar som har bredare avstĂ„nd mellan knivarna. MĂ„nga hĂ€cksaxar idag har en kort stapel pĂ„ toppen av bladet. Detta för att förhindra att skador uppstĂ„r pĂ„ det, om du skulle slĂ„ bladet mot ett fast föremĂ„l. I mĂ„nga fall finns det ocksĂ„ handskydd pĂ„ din hĂ€cksax, som förhindrar att fingrar Ă€r i vĂ€gen nĂ€r du anvĂ€nder den.

Vad för designer och storlekar av hÀcksaxar finns det att vÀlja mellan?

hĂ€cksax bensinDe hĂ€cksaxar som Ă€r batteridrivna eller eldrivna Ă€r oftast mindre och enklare att anvĂ€nda. De Ă€r alltsĂ„ dessa som du bör titta pĂ„ om det Ă€r sĂ„ att hĂ€ckarna inte Ă€r sĂ„ stora eller om du Ă€r en nybörjare pĂ„ att klippa hĂ€ckar. Är det en sĂ„ billig hĂ€cksax som möjligt som du Ă€r ute efter, dĂ„ bör du ta en titt pĂ„ de som Ă€r manuella. Det Ă€r alltid dessa som kommer vara billiga eftersom de helt enkelt Ă€r gjorda av sĂ„ lite föremĂ„l som möjligt. En batteridriven behöver ett batteri och sĂ„ att allt fungerar som det ska, vilket ocksĂ„ gör det dyrare att tillverka produkten. En hĂ€cksax bensin kanske Ă€r lite dyrare och de Ă€r oftast tyngre och svĂ„rare att anvĂ€nda, dock sĂ„ hjĂ€lper de dig ocksĂ„ att göra arbetet snabbare och speciellt om det Ă€r stora buskar eller stora trĂ€d som du arbetar med. Är det sĂ„ att du tittar pĂ„ en elektrisk hĂ€cksax sĂ„ Ă€r det alltid vĂ€rt att ladda ditt hĂ€cksax batteri, sĂ„ att det Ă€r fulladdat nĂ€r du vĂ€l ska klippa dina hĂ€ckar eller trĂ€d. En stĂ„nghĂ€cksax kan hjĂ€lpa dig att nĂ„ de dĂ€r svĂ„ra omrĂ„dena, om det skulle vara sĂ„ att din hĂ€ck eller dina trĂ€d Ă€r svĂ„ra att nĂ„ eller om det Ă€r trĂ„ngt utrymme.

Skulle du vilja ha en hÀcksax som har lite mer egenskaper sÄ kan du ta en titt pÄ en hÀcksax teleskop. Dessa kommer göra sÄ att du enklare ser vad du klipper, sÄ att du fÄr det sÄ rakt och sÄ snyggt som möjligt. Det kan alltid vara vÀrt att lÀsa igenom de hÀcksax test som finns pÄ nÀtet, sÄ att du fÄr en god överblick över hur din nya hÀcksax ser ut och fungerar. Den bÀsta hÀcksaxen för nybörjare eller om man har mindre hÀckar eller trÀd kommer alltid vara den eldrivna saxen.

Vad Àr de generella priserna för en hÀcksax?

Tittar du pÄ hÀcksaxar sÄ kommer du ocksÄ mÀrka att priserna skiljer sig. Manuella hÀcksaxar Àr alltid billigt och priserna för dessa brukar ligga pÄ mellan 300 kronor och upp till 2000 kronor. De hÀcksaxar som Àr dyrast Àr de som Àr bensin eller gasdrivna. De Àr ocksÄ tyngst. De som oftast Àr ett bra val nÀr det gÀller bÄde pris och anvÀndning Àr de som Àr eldrivna, de brukar ligga pÄ mellan 600 kronor och upp till 3000 kronor, dock varierar priserna beroende pÄ vilken kvalité man vill ha och vilken tillverkare som den Àr skapad av. Skulle det vara sÄ att du vill hitta en sÄ billig hÀcksax som möjligt, dÄ kan du ocksÄ titta pÄ begagnade hÀcksaxar som sÀljs. Det Àr dessutom lite mer miljövÀnligt att köpa en anvÀnd Àn att köpa en helt ny. Dock fÄr du alltid bÀst resultat om du köper en helt ny. Det Àr ocksÄ smart att se över att hitta en mindre hÀcksax om det Àr sÄ att du Àr lite kortare eller om du har svÄrt att lyfta maskiner. Det Àr alltid bÀst att vÀlja en hÀcksax som passar bra till din kropp och din lÀngd, sÄ att du kan fÄ sÄ god kontroll över maskinen som möjligt nÀr du anvÀnder den. Ju bÀttre anpassning du har pÄ din hÀcksax, desto bÀttre kommer resultatet bli nÀr du har klippt fÀrdigt trÀden eller hÀckarna. Det Àr dessutom viktigt för kroppshÄllningen och ergonomin nÀr det gÀller att hitta en bra hÀcksax för en. Eftersom man ofta behöver strÀcka sig och dÄ hÀcksaxen ofta vÀger rÀtt mycket, sÄ finns det chans att man kan skada sig nÀr man anvÀnder den. DÀrför Àr det alltid bra att hitta en hÀcksax som passar dig och din kropp bÀst, sÄ att du inte riskerar att göra illa dig nÀr du gör din trÀdgÄrd fin. Att ha en fin trÀdgÄrd gör det vÀldigt hemtrevligt och det blir helt enkelt mysigare att befinna sig i trÀdgÄrden, speciellt om det Àr sÄ att man har klippt hÀckarna snyggt. Detta gÀller speciellt om det Àr sÄ att man vill ta det Ànnu lÀngre och forma hÀcken eller trÀden pÄ nÄgot sÀtt, vilket bÄde kan vara snyggt och hemtrevligt men vÀldigt coolt ocksÄ. Idag finns det mÄnga som har tagit klippningen av hÀckar och trÀd till en ny nivÄ genom att skapa coola figurer eller snygga designer pÄ trÀden eller pÄ hÀckarna, vilket mÄnga mÀnniskor uppskattar visuellt. Köp en hÀcksax som passar dig och dina behov, sÄ fÄr du ocksÄ en snyggt designad trÀdgÄrd.

Fördelar och nackdelar med att anvÀnda en hÀcksax

Det finns en del nackdelar med att anvÀnda en bensindriven eller en elektrisk hÀcksax. För det första sÄ Àr det inte alls bra mot miljön, iallafall inte de som drivs av bensin. Vill du vara sÄ skonsam mot miljön som möjligt sÄ bör du istÀllet titta pÄ en manuell hÀcksax. DÄ kommer vi till en annan negativ sak, och det Àr att det kan vara vÀldigt slitsamt att anvÀnda en hÀcksax och det gÀller bÄde manuella och eldrivna. Manuella Àr dock givetvis mycket mer slitsamma för dig att anvÀnda, dÄ de krÀver mer kraft frÄn dig och du behöver dessutom förflytta dig oftare. NÀr du anvÀnder en hÀcksax, oavsett om den Àr manuell, eldriven eller bensindriven, sÄ Àr det alltid viktigt att se över ergonomin nÀr du arbetar. Det Àr viktigt att se till sÄ att du inte gör illa din kropp nÀr du samtidigt klipper hÀckarna eller trÀden. För att fÄ sÄ god överblick som möjligt över vilka hÀcksaxar som finns dÀr ute och vilka som Àr vÀrda att lÀgga pengarna pÄ, sÄ Àr det alltid smart att lÀsa de hÀcksax bÀst i test som finns pÄ nÀtet, dÄ de i mÄnga fall Àr fyllda med nyttig information om den specifika hÀcksaxen. NÀr du anvÀnder en hÀcksax sÄ Àr det viktigt att du hittar en bra sax som passar dina behov och din trÀdgÄrd. DÀrefter Àr det ocksÄ viktigt att man stÄr pÄ rÀtt sÀtt nÀr man anvÀnder saxen, sÄ att man inte gör illa sig i onödan bara för att man stÄr pÄ fel sÀtt eller anvÀnder den fel.

Om du har en trÀdgÄrd, ska du definitivt ta en nÀrmare titt pÄ: 

  1. Om du föredrar att arbeta manuellt, dÄ Àr en bensindriven trimmer nÄgot som vi föreslÄr. Glöm inte bort att det ocksÄ finns eldrivna trimmers som kan vara praktiska, beroende pÄ hur mycket som du ska göra
  2. Topp 5 bÀsta kompostkvarnarna! 
  3. Om du har mÄnga buskar eller föredrar att klippa din hÀck snyggt, kolla in vÄr artikel om de bÀsta hÀcksaxarna
  4. Topp 5 bÀsta GrÀstrimmers

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 50 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 50 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button