www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

Varmluftsborsten Àr en av de mest populÀra produkterna för hÄrstyling. Med denna apparat kan du skapa olika typer av lockar eller rakt, platt hÄr. Ditt resultat beror helt pÄ hur du anvÀnder den och vilken typ av apparat du vÀljer att köpa. Det finns smÄ och stora rundborstar tillgÀngliga samt platta borstar. Det finns Àven olika funktioner tillgÀngliga sÄsom justerbara uppvÀrmningsnivÄer och olika hanteringsalternativ. För att hjÀlpa dig att vÀlja den bÀsta modellen har vi granskat 32 oberoende produkttest och valt ut vÄr TOPP 5 av dessa varmluftsborstar.

De BĂ€sta Produkterna

produktexperter.se
Prime Day
Missa inte det!
0 0 0 0
0 0 0 0
:
0 0 0 0
0 0 0 0
:
0 0 0 0
0 0 0 0

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

OBH Björn Axén Air Styler

Professionell varmluftsborste med 3 utbytbara tillbehör: 2 rundborstar och 1 hÄrborste.

Fördelar

 • Fungerar perfekt bĂ„de för vĂ„tt och tort hĂ„r
 • FĂ„r beröm för att vara ganska tystgĂ„ende

Nackdelar

 • FĂ€stet pĂ„ borsten kan gĂ„ av

Översikt

Denna modell frÄn Björn Axén ger dig det dÀr lilla extra. HÀr fÄr du med 2 rundborstar i olika storlekar. Den ena Àr till för nÀr du vill ha mindre lockar dÄ den Àr pÄ 22 mm, medan den andra Àr nÄgot större, 38 mm, vilket gör det större mer lockar och pÄ sÄ sÀtt mer volym. Förutom dessa tvÄ sÄ fÄr du Àven en hÄrborste pÄ köpet. AnvÀnd denna varmluftsborsten pÄ antingen torrt eller fuktigt hÄr. VÀlj mellan 2 vÀrmelÀgen samt en care- och coolfunktion, vilket innebÀr att den blÄser kalluft. Kalluftsfunktionen Àr bra att anvÀnda innan du rullar ut hÄret frÄn borsten. Det hjÀlper dig att fÄ glans samt bÀttre och mer hÄllbara lockar. Vad mer kan man önska sig? Air Styler har en 700 watts effekt samt en sladd pÄ 2,8 meter. Extra bekvÀmt om man bor i en lÀgenhet eller ett hus med fÄ uttag. SÄklart sÄ Àr varmluftsborsten Àven utrustad med överhettningsskydd för ökad sÀkerhet. FÄ kÀnslan av lyx med Björn Axéns varmluftsborste Air Styler.

Modellen har fÄtt mycket beröm frÄn sina anvÀndare. Vissa har till och med Àgt flera stycket under Ären. Det som nÀmna Àr att fÀstet pÄ borsten till slut gick av för en anvÀndare, men det Àr ju samtidigt nÄgot som kan hÀnda. Trots detta ger nÀmligen samma anvÀndare vÀldigt mycket beröm vilket tyder pÄ att det inte Àr nÄgot som bör hindra dig för att köpa just denna modellen.

Specifikationer

 • Effekt: 700 W
 • LĂ€ngd pĂ„ sladd: 2,8 m
 • Antal vĂ€rmelĂ€gen: 2 plus ett kalluftalternativ
 • Tillbehör: 2 rundborstar (22 mm och 38 mm), 1 hĂ„rborste

Braun Satin Hair AS330

Torka, styla & skydda med 100% keramisk belÀggning.

Fördelar

 • Snabb och lĂ€ttanvĂ€nd för att torka hĂ„ret

Nackdelar

 • Önskas ett kalluftsalternativ

Översikt

Även varmluftsborsten frĂ„n Braun kommer med tvĂ„ olika borstar samt har tvĂ„ vĂ€rmelĂ€gen att vĂ€lja mellan. Detta ger dig friheten att vĂ€lja mellan olika slags lockar dĂ„ den ena borsten Ă€r pĂ„ 18mm medan den andra Ă€r pĂ„ 36 mm vilket innebĂ€r stora lockar eller vĂ„gor. Denna Ă€r sĂ€rskilt bra om du vill styla och torka hĂ„ret samtidigt. Den har Ă€ven en Ă„ngfunktion som kan hjĂ€lpa dig att frĂ€scha upp ett redan torrt hĂ„r. Satin Hair AS330 har en effekt pĂ„ 400 watt och en 2 meters lĂ„ng sladd. I och med modellens keramiska belĂ€ggning sĂ„ förstör den inte ditt hĂ„r pĂ„ samma sĂ€tt dĂ„ det skapar en slags barriĂ€r mellan vĂ€rmen och ditt hĂ„r. BelĂ€ggningen hjĂ€lper Ă€ven till att fĂ„ en jĂ€mn utspridning av vĂ€rmen över hela borsten vilket ger ett skydd och ett jĂ€mnt resultat.

De flesta anvÀndarna Àr riktigt nöjda med denna modell. Den Àr snabb och lÀtt att anvÀnda och skapar en bra volym nÀr man torkar och formar hÄret pÄ en och samma gÄng. Det som hade önskats Àr ett kalluftsalternativ för att sÀtta looken. Dock sÄ klagar vissa pÄ att den börjar överhettas och slÄs av efter nÄgra mÄnaders anvÀndning. Det gÀller knappast alla modeller men det finns ju alltid en liten risk att just din gÄr sönder. I allmÀnhet har den dÀremot fÄtt positiva recensioner.

Specifikationer

 • Effekt: 400 W
 • LĂ€ngd pĂ„ sladd: 2 m
 • Antal vĂ€rmelĂ€gen: 2
 • Tillbehör: 2 rundborstar (18 mm och 36 mm) och ett volymverktyg

BaByliss Shape & Smooth AS82E

Professionell styling frÄn Babyliss

Fördelar

 • Fungerar för bĂ„de för vĂ„tt och tort hĂ„r
 • Är tystgĂ„ende
 • Bra för kort hĂ„r
 • BĂ„de varmluft och kalluftsfunktion

Nackdelar

 • Relativt kort sladd

Översikt

Med en bra varmluftsborste eller vÀrmeborste stylar du dessutom hÄret enkelt och med större precision, sÀrskilt nÀr man fÄr med allt man behöver. För den som Àr pÄ en budget Àr denna varmluftsborste ett bra köp eftersom man fÄr mycket för pengarna. Med BaByliss AS81E fÄr du med ett keramiskt borsthuvud som Àr snÀllt mot hÄret och gör det bÄde fylligt och slÀtt och dels ett borsthuvud för den dÀr hÀrliga volymen man vill ha. Glöm inte bort att alltid anvÀnda vÀrmeskydd i hÄret innan du anvÀnder styling verktyg med vÀrme eftersom de sliter pÄ hÄret, Àven om de har keramiska plattor. BaByliss AS81E Air Brush Multi Accessories 800W Àr en otroligt tyst varmluftsborste med hela 800 W effekt för snabb och effektiv styling.

Denna eleganta varmluftsborste Àr helt enkelt oumbÀrlig för dem som vill skapa volym och lösa lockar i kortare hÄr. Den passar dock inte lika bra för lÀngre hÄr. Den har justerbar effekt och temperatur, samt en roterande sladd för en mer flexibel anvÀndning! Kraftig varmluftsborste med. Varmluftsborsten har tvÄ utbytbara borsthuvuden som torkar och formar ett fuktigt hÄr: ett keramiskt borsthuvud pÄ 38 mm som skapar fyllighet och formar med mjuk finish och ett borsthuvud pÄ 20 mm med mjuk borst som lyfter och ger volym vid hÄrrötterna. Den har ocksÄ en kall luftfunktion som hjÀlper dig att fixera din frisyr nÀr du Àr klar med stylingen och ger extra skydd mot vÀrmeskador.

Specifikationer

 • Effekt: 800W
 • LĂ€ngd pĂ„ sladd: 2,0 meter
 • Antal vĂ€rmelĂ€gen: 2 plus ett kalluftalternativ
 • Tillbehör: Utbytbara borsthuvuden – 38 mm keramisk vĂ€rmeborste/20 mm mjuk borste

OBH Nordica Magic Style Brush

Verktyget som kommer bli din bÀsta vÀn.

Fördelar

 • Smidig att anvĂ€nda

Nackdelar

 • Har inte varmluft

Översikt

OBH Nordica har kommit ut med en Magic Style Brush. Men Ă€r den verkligen sĂ„ magisk? Det skulle man nog kunna sĂ€ga. Den Ă€r ett samarbete med Björn AxĂ©n vilket brukar leda till magi. Stylingborsten har ett roterande sladdfĂ€ste samt en lĂ„ng sladd pĂ„ 2,8 meter. Med andra ord sĂ„ kommer sladden inte att vara i vĂ€gen utan du har en mycket nödvĂ€ndig rörelsefrihet, Ă€ven om eluttaget skulle vara pĂ„ andra sidan sovrummet. Oavsett om du bara vill fĂ„ lite form pĂ„ hĂ„ret eller om du vill fĂ„ lockar och volym sĂ„ kan denna varmluftsborsten vara till hjĂ€lp dĂ„ det Ă€r som att ha tvĂ„ verktyg i ett. Helt enkelt sĂ„ Ă€r det betydligt enklare att fĂ„ hĂ„ret lika snyggt som hos frisören. Den har ett integrerat vĂ€rmesystem samt keramisk tourmaline – belĂ€ggning sĂ„ att den inte skadar ditt hĂ„r. Medan borsten stylar ditt hĂ„r sĂ„ tillför den ocksĂ„ glans. Det beror pĂ„ att den Ă€ven har en joniseringsfunktion som inte bara ger dig maximal glans utan Ă€ven minimerar statisk elektricitet. BekvĂ€mt, inte sant? Finns det nĂ„got mer irriterande Ă€n nĂ€r man stylat hĂ„ret och det sedan stĂ„r Ă„t alla hĂ„ll pĂ„ grund utav att det blivit statiskt? Men med joniserande styling verktyg sĂ„ slipper du det. Ett plus i kanten till OBH Nordicas Magic Style Brush.

Modellen Àr smidig och enkel att anvÀnda. Men du fÄr bara med en storlek. Vill du variera storleken sÄ behöver du köpa en hel varmluftsborste till. Med andra ord sÄ finns modellen i tre olika storlekar men inte med utbytbara huvuden. Modellen passar ocksÄ bÀst att anvÀnda pÄ torrt hÄr dÄ den inte torkar hÄret med varmluft samtidigt utan endast blir varm. UppvÀrmningen gÄr dÀremot snabbt sÄ du kommer snabbt igÄng. Helt enkelt ett smidigt verktyg för att skapa vackra, glansiga lockar.

Specifikationer

 • Effekt: 58 W
 • LĂ€ngd pĂ„ sladd: 2,8 m
 • Tillbehör: 1 borste (38 mm)

Remington AS404

HjÀlper dig att styla hÄret pÄ olika sÀtt pÄ bara nÄgra minuter

Fördelar

 • Speciellt bra för tjockt hĂ„r – vĂ€rmeboostfunktion
 • 4x skyddsbelĂ€ggning
 • 5 vĂ€rmelĂ€gen
 • Billig

Nackdelar

 • Vissa anvĂ€ndare upplever att det Ă€r svĂ„rt att byta borsthuvuden

Översikt

Remington brukar ha bra grejer. StÀmmer det Àven med Curl Revolution? Det skulle man nog kunna pÄstÄ. Remington vill hjÀlpa dig att kÀnna dig som att det Àr dags att gÄ upp pÄ catwalken. Denna modell roterar nÀmligen automatiskt och skapar vackra lockar eller glansiga vÄgor utan att du behöver anstrÀnga dig sÀrskilt mycket. SÄklart sÄ Àr du ÀndÄ i kontroll över den automatiska rotationen dÄ du startar den genom att trycka pÄ en knapp. Det Àr dÀrför vÀldigt bekvÀmt att slippa hÄlla pÄ och vrida och snurra. LocktÄngen kan dessutom styla Ät bÀgge hÄllen sÄ att du fÄr en naturligare look.

Det man alltid Àr rÀdd för med locktÀnger Àr ju att de ska fastna i hÄret och förstöra det. Curl Revolution har dÀremot tÀnkt pÄ detta och garanterar dig att detta inte ska hÀnda. Inte en om du har riktigt lÄngt hÄr. De har nÀmligen gett sin varmluftsborste en 4x skyddsbelÀggning som Àr antistatisk, keramisk och turmalinjonisk. Att det Àr en joniserande varmluftsborste hjÀlper dessutom till att undvika friss och ger istÀllet glans. VÀlj mellan hela 5 vÀrmelÀgen och dessutom en vÀrmeboost om du skulle ha ett tjockare hÄr. Du behöver inte oroa dig för att den ska byta temperatur under tiden du stylar dÄ locktÄngen har ett temperaturlÄs. Att nÄ den önskade temperaturen tar dessutom bara 15 sekunder. Du fÄr med en snygg förvaringsvÀska pÄ köpet vilket gör den lÀtt att packa med pÄ resan. Den Àr enkel att hantera dÄ sladden ser till att rotera och följa dina rörelser. Efter 60 minuter stÀnger varmluftsborsten av sig av sig sjÀlv ifall du skulle ha glömt bort dig, vilket kan vara extra bra under stressiga morgnar.

Specifikationer

 • Antal vĂ€rmelĂ€gen: 5 och en vĂ€rmeboostfunktion
 • Effekt: 400 W
 • Tillbehör: 2 borstar (25 mm och 19 mm)
 • Maxtemperatur: 230 grader
 • LĂ€ngd pĂ„ sladd: 1,8 m

Varmluftsborsten har funnits i ett par Är nu och har visat sig vara ett mycket populÀrt verktyg för hÄret. Men om du aldrig har anvÀnt en tidigare eller om du inte Àr sÀker pÄ vad det Àr, sÄ Àr vi hÀr för att hjÀlpa dig! Denna köpguide ger dig en inblick i vad de Àr, vad de gör och hur man anvÀnder dem (plus nÄgra andra smÄ pÀrlor!). Dessutom hur du hittar ett bÀst i test av varmluftsborstar samt hur ett vÀrmeborste bÀst i test kan ge dig mest för pengarna.

Vad Àr en varmluftsborste?

varmluftsborste bÀst i testPrecis som det lÄter Àr en varmluftsborste ett styleverktyg som blÄser varm luft. I allmÀnhet ser de ut som en rund borste men de Àr anslutna med en sladd och en plugg. SÄ för att kunna anvÀnda dem behöver du ansluta dem till ett eluttag.

De fungerar ocksÄ som en rund borste men istÀllet för att anvÀnda sig av en hÄrtork, torkar denna borste hÄret och stylar det pÄ samma gÄng. Detta tar bort behovet av ytterligare stylingsverktyg. Du kan anvÀnda dem pÄ handduks torkat hÄr, sÄ det finns ingen anledning att torka hÄret först. De kan ocksÄ anvÀndas medan du stylar för att pigga upp hÄret.

Om de anvÀnds pÄ rÀtt sÀtt kan varmluftsborsten slÀta hÄr, skapa volym, lyft och lockar. Vissa kommer med olika storlekar pÄ tillbehören sÄ du kan skapa olika stora lockar eller sÄ att du kan anvÀnda den pÄ kortare hÄr. Vissa Àr roterande, sÄ att de kan automatisera riktningen som borsten gÄr medan den anvÀnds.

Mestadels Àr en vÀrme hÄrborste gjord av metall belagd med keramik. Vissa har keramisk borst, andra har stÄltrÄdsliknande borst. Keramisk borst Àr utmÀrkt för att skapa jÀmnhet och addera glans. De Àr ett bra alternativ till plattÀnger och locktÀnger men du kommer inte fÄ precision-rakt eller tydligt definierade lockar med en varmluftsborste.

Varför ska du anvÀnda en varmluftsborste?

En kraftfull, keramisk vÀrmeborste Àr ett bra alternativ för plattÀnger och locktÀnger.

Vi vill naturligtvis Àndra vÄrt utseende varje dag, om det Àr möjligt, och det kan bli ganska trÄkigt om du fortsÀtter Att ha hÄret helt platt och rakt eller vÄgigt varje dag. Med varmluftsborsten kan du ge hÄret volym och en annan mer avslappnad stil. De Àr mycket enklare att anvÀnda jÀmfört med platt- eller locktÀnger.

Fördelar

Till skillnad frÄn elektriska platt- eller locktÀnger, kommer en varmluftsborste bÀst i test inte skada ditt hÄr, oavsett hur ofta du stylar det. MÄnga idag Àr flitiga anvÀndare, var 2-3 dag, av roterande varmluftsborstar, och de flesta har aldrig haft nÄgra problem med kluvna hÄrtoppar, trÄkigt eller brÀnt hÄr.

I sjÀlva verket, kommer den keramiska borsten hos en vÀrmeborste att göra hÄret glansigt och friskt varje gÄng, Àven om du inte anvÀnder nÄgra stylingprodukter. Allt du egentligen behöver anvÀnda Àr:

Återfuktande schampoo och balsam av bra kvalitet. Lite arganolja eller hĂ„rvax i slutet av stylingen, beroende pĂ„ vad du Ă€r ute efter: en snygg och rak look eller en mer strukturerad, som visar mer volym.

Kommer det att skada mitt hÄr?

Varje hÄrverktyg har potential att skada hÄret om de inte anvÀnds pÄ rÀtt sÀtt. Att stÀlla in den med rÀtt instÀllningar för just din hÄrtyp, anvÀnda vÀrmeskyddsspray och inte överanvÀnda den, kommer se till att det inte blir nÄgra hÄrskador. Varmluftsborstar Àr definitivt ett sÀkrare alternativ till plattÀnger och locktÀnger eftersom den inte har hÄr mellan kokande varma metallplattor, samt för dig med redan kemiskt fÀrgat eller sprött hÄr Àr denna rundborste med vÀrme ett bra alternativ. De Àr ocksÄ bra för fint hÄr och ger bra upplyft nÀr hÄret bara ligger platt.

LÄt oss undersöka utförandet hos varmluftsborstar jÀmfört med andra uppvÀrmda hÄrverktyg lite mer detaljerat.

Varmluftsborstar Vs LocktÀnger

För det första, ser varmluftsborstar helt annorlunda ut jÀmfört med locktÀnger. Du kan uppnÄ lockar med bÄda tvÄ, men om du vill ha mycket definierade lockar, kommer en locktÄng att fungera bÀttre för dig.

De största skillnaderna Àr pÄ formen. Varmluftsborstar ser ut som runda borstar och locktÀnger ser ut som stavar med klÀmmor. En annan skillnad Àr vÀrmedistributionen. PÄ varmluftsborstar kommer vÀrmen genom varmluft via sjÀlva borsten, ganska mycket som en hÄrtork.

En locktĂ„ng vĂ€rmer upp till mycket höga temperaturer, sĂ„ det Ă€r ingen ”blĂ„sande luft”. Du anvĂ€nder dem ocksĂ„ pĂ„ olika sĂ€tt. Den bĂ€sta vĂ€rmeborsten glider genom hĂ„ret samtidigt som den stylar, sĂ„ att du kan locka det eller helt enkelt bara föna för lite volym. En locktĂ„ng Ă€r helt olik, eftersom du virar hĂ„ret runt staven och stĂ€nger metallklĂ€mman för ett par sekunder innan du slĂ€pper ut locken. En annan stor skillnad Ă€r att du kan anvĂ€nda varmluftsborstar pĂ„ handduks torkat hĂ„r men locktĂ€nger kan endast anvĂ€ndas pĂ„ torrt hĂ„r.

Varmluftsborstar vs. PlattÀnger

Återigen Ă€r dessa helt olika uppvĂ€rmda hĂ„rverktyg. En plattĂ„ng kan endast anvĂ€ndas pĂ„ torrt hĂ„r; men du kan anvĂ€nda en varmluftsborste pĂ„ handduks torkat hĂ„r. En varmluftsborste blĂ„ser luft genom hela borsten för att föna och torka hĂ„ret. En plattĂ„ng vĂ€rmer upp sina plattor för att platta hĂ„ret.

För att anvÀnda en varmluftsborste, behandlar du den som en rund borste nÀr du stylar hÄret, men med en plattÄng mÄste du placera hÄret i de uppvÀrmda metallplattorna för att fÄ det rakt. Vad gÀller resultat, fÄr du definitivt rakare hÄr med en plattÄng. Men ha i Ätanke att det Àr svÄrt att uppnÄ volym och lyft med en plattÄng men med en varmluftsborste kan du uppnÄ ett vackert hÄr med ett bra lyft och volym.

Varmluftsborstar vs. Plattningsborste

Dessa tvÄ uppvÀrmda hÄrverktyg har mer gemensamt Àn de andra som nÀmns ovan. De ser bÄda ut som hÄrborstar med borst- och plugg/sladd-anslutning. Skillnaden i ett vÀrmeborste test skulle vara att varmluftsborsten blÄser varm luft medan plattningsborsten vÀrmer upp dess borst (ibland hela borsten).

Det finns nÄgra plattningsborstar som kan anvÀndas pÄ handduks torkat hÄr (som man kan med en varmluftsborste). För att anvÀnda en plattningsborste, vÀrmer du upp den till önskad temperatur och drar borsten genom hÄret för att fÄ det rakt. Varmluftsborsten fungerar annorlunda, du anvÀnder den som en borste för att styla, men den blÄser istÀllet ut varmluft.

Med en plattningsborste (ungefÀr som en plattÄng) Àr det svÄrt att uppnÄ volym och lyft. Den misslyckas ocksÄ med att skapa lockar. Varmluftsborsten kommer inte att göra hÄret helt rakt, men den kommer att ge volym och lyft.

vÀrmeborste testVarmluftsborstar vs. UppvÀrmda HÄrrullar

BĂ„da dessa uppvĂ€rmda hĂ„rverktyg Ă€r helt annorlunda att anvĂ€nda och ger olika resultat. UppvĂ€rmda hĂ„rrullar kan endast appliceras i torrt hĂ„r sĂ„ du behöver torka hĂ„ret först innan du sĂ€tter i dem. UppvĂ€rmda hĂ„rrullar mĂ„ste sĂ€ttas i hĂ„ret vid den rĂ€tta vĂ€rmenivĂ„n. Sedan behöver du sitta och vĂ€nta för att de ska ”fixera” hĂ„ret innan du slĂ€pper ut lockarna (storlek beror pĂ„ rullarna som du anvĂ€nder).

Vid ett varmluftsborste test hade det Ă€ven visat sig att en varmluftsborste inte uppnĂ„r samma lockar men ger en större volym Ă€n ”fixerade” lockar. Du kan dock fĂ„ mindre lockar med en mindre borste. Naturligtvis, som vi har diskuterat, kan en varmluftsborste anvĂ€ndas pĂ„ handduks torkat hĂ„r och den blĂ„ser varmluft snarare Ă€n uppvĂ€rmning (Ă€ven om keramiska borstversioner vĂ€rmer upp borsten).

Vilka viktiga funktioner bör du leta efter i en varmluftsborste?

Detta beror pÄ vad du vill uppnÄ. Om du har mycket fint, kort hÄr behöver du inte köpa en stor borste eftersom du inte kommer kunna linda hÄret runt den. Du bör ocksÄ leta efter en borste som har flera vÀrmeinstÀllningar sÄ att du inte riskerar att brÀnna hÄret.

En roterande borste Àr bra för att uppnÄ lösa lockar som inte ser alltför fixerade ut, dÄ alla lockar skapas i en blandad riktning, sÄ att det ser lite rufsigt ut. BÀr dock i Ätanke att dessa borstar Àr svÄrare att vÀnja sig vid. Du mÄste komma ihÄg att borsten gör mer arbete Àn vad du behöver göra!

Vilken varmluftsborste ska jag vÀlja?

NÀr du letar efter den bÀsta varmluftsborsten, ha i Ätanke ifall du vill uppnÄ en rak och en look som visar volym, eller om du vill fÄ lösa lockar och vÄgor. I det första fallet, kör pÄ en varmluftsborste som plattar ut hÄret eller en roterande borste. Kolla sedan efter ett varmluftsborste bÀst i test och samtidigt kanske du hittar du en separat varmluftsborste recension som du finner givande och som kan ge dig mycket info om en specifik produkt.

Hur man anvÀnder en varmluftsborste

Om du gillade utseendet som kan uppnÄs med roterande varmluftsborste, sÄ kommer du att njuta av att titta pÄ instruktionerna.

vÀrmeborste bÀst i testOm du precis köpt en varmluftsborste vill du kanske ha lite tips pÄ hur man anvÀnder den.

 • TvĂ€tta hĂ„ret med ett bra schampo och balsam
 • Handdukstorka hĂ„ret
 • Borsta igenom hĂ„ret
 • Dela upp hĂ„ret

Koppla in din varmluftsborste

Börja med den första delen pÄ baksidan genom att anvÀnda varmluftsborsten för att snurra upp hÄret och sedan ner igen, beroende pÄ vilken typ av lock du vill ha. Borsten skall glida igenom hÄret för torkning, medan den stylar. Repetera och gÄ igenom hela hÄret. Avsluta med lite serum

För smÄ lockar vÀlj en liten borst. För stora lockar vÀlj en större borst. Om du har fint hÄr eller kort hÄr, anvÀnd en smal borst, men för lÀngre och tjockare hÄr Àr större borstar bÀttre för att hantera större mÀngder av hÄr pÄ en gÄng.

Hur man skapar stora lockar

Om du har kort hÄr kommer du inte att kunna skapa stora lockar! Du behöver hÄr som gÄr ner till axlarna och eventuellt lite lÀngre. Beroende pÄ hur lÄngt ditt hÄr Àr, vÀlj en medium eller en stor borst.

NÀr du torkar hÄret med verktyget, linda hÄret runt borsten och dra upp det, hÄll hÄret intryckt i nÄgra sekunder och slÀpp noggrant ner det. Om du vill ha stora lockar som hÄller, vira hÄret tillbaka upp antingen pÄ rulle eller mot locken och fÀst det pÄ ditt huvud tills du Àr klar med hela hÄret. Lossa sedan varje sektion av gÄr och voila! Du bör ha ett hÄr fullt av stora lockar som visar pÄ volym.

Hur du anvÀnder dem pÄ kort hÄr

AnvÀnd endast en smal varmluftsborste för kort hÄr. Du kan fortfarande skapa lockar, volym och lyft. För volym och lyft, torka helt enkelt hÄret med hjÀlp av varmluftsborsten och dra borsten genom hÄret, och böj den försiktigt för att pigga upp hÄret.

För lockar kan du vira hÄret runt borsten, ta bort borsten och sÀtt fast locken. Avsluta med att lösa upp lockarna och fÄ ett hÄr fullt av smÄ fina lockar.

Hur du anvÀnder pÄ lÄngt hÄr

Det Àr en dröm att anvÀnda denna pÄ lÄngt hÄr, anvÀnd den helt enkelt pÄ samma sÀtt som en stor borste. VÀlj en större storlek pÄ borsten som kommer att dra ner pÄ styling tiden. Dra borsten genom hÄret frÄn roten, lyft det lite uppÄt för att ge volym innan du flyttar dig nerÄt i hÄret och flytta borsten inÄt eller utÄt för ljuvlig rörelse.

Om du vill ha lockar, vira upp hÄret pÄ borsten, ta bort den noggrant och sÀtt fast lockarna mot huvudet. Upprepa genom hela hÄret och slÀpp sedan ut lockarna nÀr du Àr klar.

Hur man rengör och underhÄller en varmluftsborste

Som med alla uppvÀrmda hÄrverktyg, behöver din varmluftsborste underhÄllas, annars kommer du inte att fÄ det bÀsta utav den. Produkten och hÄrstylingen kommer att sluta fundera ordentligt och du riskerar skador, liksom risken att förstöra ditt hÄrverktyg. PÄ grund av de varma temperaturerna, kan du ocksÄ brÀnna din badrumsinredning och andra bÀnkskivor om du inte Àr försiktig.

Ytterligare bra produkter du kan ha nytta av:  

 1. BĂ€sta runda varmluftsborstarna eller vanliga platta
 2. Om du inte gillar varmluftsborstar – dĂ„ Ă€r en hĂ„rtork ett mĂ„ste i varje kvinnas garderob
 3. För sidenslĂ€ta sommarben – kolla in de bĂ€sta epilatorerna pĂ„ marknaden 

Sammanfattning

Hoppas denna köpguide har gett dig tillrÀckligt med information och insikter och som kommer leda till att du köper en varmluftsborste som Àr i linje med dina behov och din ekonomi. Kom ihÄg att det finns hundratals modeller och mÀrken dÀr ute, sÄ att göra lite egen forskning pÄ nÀtet kommer alltid att gynna dig.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 22 / Genomsnitt: 4.5
Back to top button