www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

Vad Àr en saltvattenspray?

Saltvattenspray Ă€r precis som det lĂ„ter en spray som har basen i saltvatten. Detta uppfanns dĂ„ mĂ„nga av oss önskar oss de perfekta strandlockarna utan att vara tvungen att först ta sig till havet eller spendera massor av pengar hos frisören. DĂ€rför har saltvattensprayen börjat göra sig populĂ€r. Idag sĂ„ gĂ„r det Ă€ven att hitta ekologiska saltvattensprayer med UV – och vĂ€rmeskydd. Saltspray Àr ocksĂ„ vĂ€ldigt enkelt att anvĂ€nda. VĂ€lj om du vill spraya pĂ„ torrt eller i fuktigt hĂ„r. Sedan Ă€r det bara att rufsa till hĂ„ret med hĂ€nderna eller styla det med exempelvis en hĂ„rfön. Det gĂ„r Ă€ven att göra flĂ€tor och spraya de med saltvattenspray för att sedan nĂ€r de torkat fĂ„ fina naturliga lockar i hĂ„ret. FrĂ„gan Ă€r ju bara, vilken saltvattenspray bör man satsa sina pengar pĂ„? Det finns mĂ„nga sprayer i olika prisklasser och det kan vara svĂ„rt att veta om de dyrare Ă€r vĂ€rda priset. LĂ€s vidare för att fĂ„ svar pĂ„ frĂ„gorna i ett saltvattenspray test och pĂ„ sĂ„ sĂ€tt fĂ„ reda pĂ„ vilken saltvattenspray som Ă€r bĂ€st i test i de olika prisklasserna.

Varför Àr saltvattensprayer sÄ populÀra?

Drömmer du ofta om det perfekta strandhĂ„ret som man ser i filmer eller kanske pĂ„ sociala medier? IstĂ€llet för att vĂ€nta tills du kan spendera dagen pĂ„ stranden sĂ„ bör du dĂ„ investera i en bra saltvattenspray. Har man dessa drömmar sĂ„ Ă€r det nog inte sĂ„ svĂ„rt att förstĂ„ varför saltvattensprayerna har blivit sĂ„ populĂ€ra pĂ„ sista tiden. De ger nĂ€mligen samma struktur i hĂ„ret som nĂ€r man har badat i saltvatten vilket innebĂ€r volym och möjligheten till naturligt vĂ„giga lockar. Med andra ord en snygg, busig, just – vaknat – stil. Det Ă€r ocksĂ„ bekvĂ€mt att man kan spraya pĂ„ fuktigt sĂ„vĂ€l som torrt hĂ„r samt styla bĂ„de med hĂ„rfön och hĂ€nder. Brukar du sova med flĂ€tor för att vakna med lockigt hĂ„r? DĂ„ kan du Ă€ven applicera sprayen pĂ„ flĂ€torna för att fĂ„ mer struktur i hĂ„ret samtidigt som det Ă€r sĂ„dĂ€r hĂ€rligt vĂ„gigt nĂ€r du vaknar pĂ„ morgonen.

Hur fungerar saltvattenspray?

salt spraySaltvattenspray fungerar pÄ kort hÄr sÄ vÀl som lÄngt hÄr. Oavsett lÀngden pÄ ditt hÄr sÄ gÄr det nÀmligen att fÄ till en busig och rufsig strandlook. Om du vill ha lockar mÄste du sÄklart ha lite lÀngre hÄr sÄ att det gÄr att locka eller flÀta. Saltvattensprayen mattar ner hÄret och ger pÄ sÄ sÀtt struktur till hÄret sÄ att lockarna eller hÄrstylingen hÄller lÀngre oavsett lÀngd pÄ hÄret dÄ det inte tappar formen lika snabbt som nÀr man inte anvÀnder sprayen. Fördelen med saltvattenspray framför hÄrspray Àr att det blir ett mer naturligt och mÄnga gÄnger mindre kladdigt resultat. Saltvattensprayen Àr nÀmligen mer naturlig och kan till och med mÄnga gÄnger vara vÄrdande och ge ett viss skydd till hÄret.

Av vilka ingredienser Àr saltvattensprayer gjorda?

Saltvattensprayer innehĂ„ller sĂ„klart nĂ„gon typ av salt. MĂ„nga gĂ„nger innehĂ„ller dem Ă€ven nĂ„gon typ av olja eller annan naturlig produkt för att Ă„terfukta hĂ„ret i och med att saltet oftast torkar ut hĂ„ret. MĂ„nga innehĂ„ller till och med vitaminer och mineraler. SĂ„klart sĂ„ finns det ocksĂ„ de sprayer som innehĂ„ller onödiga ingredienser som exempelvis parabener, men det finns ocksĂ„ mĂ„nga mer naturliga alternativ att vĂ€lja mellan. Det Ă€r heller inte omöjligt att göra sin egen saltvattenspray om man sĂ„ önskar. Om Ă€n det inte gĂ„r att lova samma resultat som med en köpt. MĂ„let Ă€r som sagt att ge en ”beachlook” som den naturliga man fĂ„r av saltvatten fast utan att torka ut hĂ„ret pĂ„ samma sĂ€tt. Hur svĂ„rt kan det egentligen vara att göra det pĂ„ ett naturligt sĂ€tt? LĂ€s vidare för att fĂ„ tips pĂ„ nĂ„gra sprayer som lyckas med just det.

För och nackdelar med saltvattenspray

Det finns mĂ„nga fördelar med att anvĂ€nda saltvattenspray. De ger textur och volym till hĂ„ret, vilket i sig kan formas till en hĂ„rstil pĂ„ ett enkelt sĂ€tt med hĂ€nderna. Men det underlĂ€ttar ocksĂ„ för hĂ„ruppsĂ€ttningar eller om man vill ge hĂ„ret vĂ„gor eller lockar, och det pĂ„ ett vĂ€ldigt naturligt sĂ€tt. Du fĂ„r en hĂ€rlig ”beachlook” pĂ„ ett betydligt enklare sĂ€tt Ă€n att vara tvungen att ta dig till havet eller hĂ„rsalongen och spendera massor med pengar. Sprayerna kan ocksĂ„ som sagt mĂ„nga gĂ„nger vara Ă„terfuktande och ge UV – och vĂ€rmeskydd vilket skyddar ditt hĂ„r under dagen och vid styling. Det Ă€r egentligen svĂ„rt att hitta nĂ„gra nackdelar med saltvattenspray. Vissa billiga mĂ€rken kan i och för sig vara kladdiga men oftast sĂ„ Ă€r saltvattensprayen lĂ€tt och ser och ibland ocksĂ„ kĂ€nns vĂ€ldigt naturlig nĂ€r du har den i hĂ„ret.

Hur kan du vÀlja rÀtt saltvattenspray efter dina behov?

NĂ€r man ska vĂ€lja saltvattenspray sĂ„ kan det vara bra att tĂ€nka pĂ„ om man tĂ€nkt styla hĂ„ret med hĂ„rfön eller andra varma hjĂ€lpmedel eller bara med hĂ€nderna. Det kan nĂ€mligen vara bra att i sĂ„ fall vĂ€lja en saltvattenspray som har vĂ€rmeskydd om man tĂ€nkt anvĂ€nda varma hjĂ€lpmedel, för att slippa köpta det separat. Även om man vet detta sĂ„ kan det vara svĂ„rt att veta exakt vilken spray som man egentligen önskar sig och som dessutom Ă€r en bra saltvattenspray för ens hĂ„r. LĂ€s dĂ€rför vidare för att fĂ„ veta vilken som Ă€r den bĂ€sta saltvattensprayen i de olika prisklasserna sĂ„ kanske du kan hitta din favorit.

Premium: Balmain Salt Spray

saltvattenspray hÄrDetta Àr den saltvattenspray som blev bÀst i test i premiumkategorin. Den passar dig som önskar ett lyxigt volymbaserat hÄr och de absolut bÀsta strandlockarna. Att applicera sprayen Àr enkelt bÄde i torrt och fuktigt hÄr. Om du ska spraya in saltvattnet i torrt hÄr sÄ Àr det bra att ha 10-15 centimeters avstÄnd för att pÄ sÄ sÀtt uppnÄ optimalt resultat. Efter det sÄ Àr det bara att styla hÄret som du önskar eller helt enkelt lÄta det sjÀlvtorka för ett hÀrligt vÄgigt hÄr. Med denna saltvattensprayen sÄ fÄr du det lyxigaste bland de lyxiga alternativen. Om man önskar bÀttra pÄ sprayen under dagen sÄ Àr det inte heller nÄgra som helst problem. Har man tjockare hÄr sÄ fungerar denna sprayen Ànnu bÀttre, det gÀller dÀremot de flesta sprayer som testats. Vill du ta med den i resvÀskan sÄ finns den Àven att köpa i miniformat. I testets sÄ prisades sprayen frÀmst för att den Àr sÄ enkel att anvÀnda och verkligen ger volym. Trots att den Àr vÀldigt lyxig sÄ Àr den inte överdrivet dyr dÄ den kostar cirka 250 kronor för 200 ml. Flaskan rÀcker dessutom ett bra tag framöver, vilket gör den mer prisvÀrd.

Mellan: Wella EIMI Ocean Spritz Salt Spray for Beachy Texture

Denna saltvattenspray Àr gjord med ett naturligt mineralsalt vilket inte torkar ut ditt hÄr pÄ samma sÀtt. Det Àr extra bra om du har torrt eller till och med skadat hÄr. IstÀllet sÄ Äterfuktar sprayen hÄret och skyddar det mot UV-strÄlning. Med andra ord sÄ kan man sÀga att det Àr en saltvattenspray som Àr bra för hÄret. Förutom allt detta sÄ fÄr du ocksÄ det busiga rufsiga och vÄgiga hÄret som du önskar. Det ger samma kÀnsla som nÀr man har badat i havsvatten hela dagen. Helt enkelt sÄ Àr denna sprayen rÀddningen om man har torrt och livlöst hÄr. Spraya saltvattensprayen i fuktigt eller torrt hÄr och styla det sedan precis som du önskar. Priset för en 150 ml flaska Àr 160 kronor. NÄgot av det bÀsta Àr att volymen hÄller under större delen av dagen vilket innebÀr att det inte behöver bÀttras pÄ under exempelvis en hel arbetsdag.

Budget: Matrix Total Results Texture Games Sea Salt Spray

Detta Àr en riktigt bra saltvattenspray om du önskar ditt hÄr fylligt och med volym fast utan att hÄret kÀnns tungt eller stelt som exempelvis en hÄrspray ibland kan fÄ hÄret att kÀnnas. NÀr du applicerat denna sprayen sÄ kÀnns hÄret istÀllet vÀldigt naturligt under hela dagen. Den Àr enkel att anvÀnda och du fÄr den till ett kanonpris! SÄ om du Àr ute efter en lÀtt spray som inte tynger ner hÄret sÄ Àr denna sprayen frÄn Matrix en bra kandidat. IstÀllet för att lÀgga sig tung utanpÄ hÄret sÄ smÀlter den i princip in i Äret och ger det volym sÄ att du kan fÄ till en snygg, busig frisyr. Du kan lÀtt dra fingrarna genom hÄret och det kÀnns inte ens som att du har sprayat hÄret. Det blir heller inte stelt eller svÄrt att hantera, inte ens nÀr du nyss applicerat sprayen. Sprayen ger istÀllet en hÀrlig fyllighet till hÄret som hÄller hela dagen. Priset Àr ungefÀr 100 kronor för 125 ml vilket Àr ett riktigt bra pris för en spray som ger dig en look som ser ut som att du kommer direkt frÄn stranden.

Special: Björn Axén Organic Texturizing Salt Water Spray

Denna saltvattenspray Àr speciell dÄ den hÀr helt vegansk och ekologisk. Ett naturligt salt Àr kombinerat med bland annat en nordisk sockerbeta vilket resulterar i en inte bara volymgivande spray utan den Àr ocksÄ vÄrdande utan kladd och gör heller inte hÄret stelt. Med andra ord sÄ fÄr du de hÀrliga strandlockarna samtidigt som du vÀrnar bÄde om miljön och djuren. Den hjÀlper ocksÄ till och förebygger statiskt hÄr vilket Àr perfekt. Den Àr dermatologiskt testad och till och med förpackningen Àr klimatkompenserad. Med andra ord ett fantastiskt sÀtt att fÄr de hÀrliga strandlockarna som pÄminner om dem som en filmstjÀrna har. Priset ligger pÄ strax under 200 kronor för 150 ml vilket inte Àr sÀrskilt högt för en sÄ bra produkt.

Andra bra sprayer som testades

Sprayerna ovan Àr testvinnarna, men det betyder inte att det inte finns andra bra saltvattensprayer. HÀr nedan nÀmns andra sprayer som ocksÄ Àr vÀrda att nÀmna. SÄ har du inte hittat din favorit Ànnu sÄ kanske du hittar den bland de hÀr nedan.

Maria Nila Salt Spray

Denna Ă€r markerad som unisex, vilket betyder att det Ă€r en saltvattenspray för mĂ€n sĂ„vĂ€l som kvinnor. Om mĂ„let med din saltvattenspray Ă€r extrem volym sĂ„ Ă€r det en bra idĂ© att spraya i fuktigt hĂ„r och sedan styla med en hĂ„rfön. Önskar du hellre ett naturligare resultat sĂ„ Ă€r det en bra idĂ© att spraya i torrt hĂ„r och sedan lĂ„ta det torka. Hur Ă€n du gör sĂ„ hĂ„ller det hela dagen. Detta Ă€r alltsĂ„ en saltvattenspray för bĂ„de kille och tjej vilket innebĂ€r att ni kan dela pĂ„ flaskan och bĂ„da fĂ„r bra resultat. Det gör att cirkapriset 120 kronor för 125 ml kĂ€nns extra billigt.

L’ANZA Healing Spray Beach Spray

Detta Ă€r en spray som fĂ„r ett plus i kanten dĂ„ den inte bara har UV – skydd utan ocksĂ„ vĂ€rmeskydd vilket Ă€r extra bra nĂ€r du ska styla det dĂ„ du inte behöver anvĂ€nda nĂ„gon extra produkt för att skydda hĂ„ret. Även denna gör ett bra jobb i att ge volym och struktur sĂ„ att du kan skapa hĂ€rliga strandlockar. Har du fĂ€rgat hĂ„r sĂ„ uppskattar du sĂ€kert ocksĂ„ att den vĂ„rdar hĂ„ret och inte sliter pĂ„ fĂ€rgen. Priset Ă€r riktigt bra dĂ„ det ligger pĂ„ ungefĂ€r 150 kronor för 100 ml. Med tanke pĂ„ att du inte behöver en extra flaska vĂ€rmeskydd för att anvĂ€nda den sĂ„ Ă€r det riktigt bra!

Bumble and Bumble Surf Infusion

Denna saltvattensprayen tÀvlade tÀtt i toppen mot vinnaren i premiumklassen. Den Àr gjord med en trevlig blandning av tropiska oljor och havssalt. Dessa ger tillsammans mjuka och naturliga lockar. NÀr du sprayar i fuktigt sÄvÀl som torrt hÄr och sedan stylar sÄ fÄr du en vacker, glansig finish. Har du torrt hÄr sÄ Àr denna extra bra dÄ den Àr otroligt Äterfuktande. Det som slÄr emot denna saltvattenspray Àr priset dÄ det ligger pÄ cirka 385 kronor för 100 ml. Men om detta inte Àr nÄgot problem för dig sÄ Àr denna den perfekta sprayen för de vackraste strandlockarna.

Eleven Australia Sea Salt Texture Spray

Kan det vara Australien som surfarlooken Ă€r hĂ€mtad frĂ„n? Hur som helst sĂ„ Ă€r denna sprayen frĂ„n Eleven Australia riktigt bra för att fĂ„ till surfarhĂ„ret. Med denna lĂ€tta saltspray i hĂ„ret sĂ„ kan du fĂ„ vilket resultat du Ă€n önskar. Även denna som alla andra gĂ„r att anvĂ€nda sĂ„ vĂ€l i torrt som i fuktigt hĂ„r och sedan stylas med vilka verktyg man Ă€n önskar eller dina egna hĂ€nder. Sprayen har en anit-fade funktion samtidigt som den bevarar fĂ€rgen pĂ„ ditt hĂ„r vilket Ă€r extra bra om ditt hĂ„r Ă€r fĂ€rgat. Sprayen Ă€r ocksĂ„ helt fri frĂ„n parabener och Ă€r till och med godkĂ€nd av PETA. Materialet som förpackningen Ă€r gjort av Ă€r ocksĂ„ Ă„tervinningsbart. Om du kĂ€nner att denna sprayen Ă€r den rĂ€tta för dig dĂ„ du gillar struktur och volym utan klet och stelhet, sĂ„ blir du sĂ€kert glad av att veta att priset ligger pĂ„ cirka 200 kronor för hela 200 ml vilket verkligen Ă€r ett överkomligt pris, speciellt med tanke pĂ„ det hĂ€rliga resultatet.

Redken Signature Look Fashion Waves Texturizing Sea Salt Spray

Med hjÀlp av denna spray frÄn Redken fÄr du naturligt vÄgiga lockar. Den fungerar bÀst om man sprayar den i fuktigt hÄr och sedan lÄter det sjÀlvtorka. Lite liknande som nÀr man faktiskt badar i havet. Den hÀr sprayen fungerar ocksÄ bra att anvÀnda som bas om man ska göra en hÄruppsÀttning. Priset ligger pÄ strax över 230 kronor för 250 ml vilket Àr helt okej för en hÄllbar och pÄlitlig spray.

L’orĂ©al Professional Tecni.Art Wild Stylers Beach Wave

L’orĂ©al Ă€r ingen nyhet inom skönhetsvĂ€rlden. De har utvecklat bra produkter under flera Ă„rs tid och har nu ocksĂ„ fĂ„tt fram en vĂ€ldigt bra och pĂ„litlig saltvattenspray. Sprayen Ă€r lĂ€tt och appliceras sĂ„vĂ€l pĂ„ torrt som vĂ„tt hĂ„r. Med andra ord precis nĂ€r du vill. Sedan Ă€r det bara att krama hĂ„ret till den form som du önskar och du Ă€r klar för att rocka stan. Priset för denna spray frĂ„n L’orĂ©al ligger pĂ„ ungefĂ€r 150 kronor för 150 ml vilket gör den till ett riktigt kap.

Tips pÄ hur du kan anvÀnda saltvattenspray

Man behöver alltsĂ„ ingen proffssaltvattenspray för att nĂ„ bra resultat. Det enklast sĂ€ttet att fĂ„ till en bra look Ă€r att spraya hĂ„ret efter det att du duschat och hĂ„ret fortfarande Ă€r fuktigt för att sedan styla det med hĂ„rfönen. Du fĂ„r pĂ„ sĂ„ sĂ€tt mer volym och en liten busig ”beachlook” och hĂ„ret ser vĂ€ldigt levande ut. Om man istĂ€llet vill lĂ€gga ner lite mer tid pĂ„ sitt hĂ„r sĂ„ kan man alltid locka hĂ„ret för att fĂ„ den mer ”filmstjĂ€rne – beachlooken”. Vill man att hĂ„ret ska vara i princip fĂ€rdigstylat pĂ„ morgonen sĂ„ kan man flĂ€ta det innan man gĂ„r och lĂ€gger sig och massera in lite saltvattenspray i flĂ€torna. PĂ„ morgonen Ă€r det bara att slĂ€ppa ut flĂ€torna, föra igenom fingrarna igenom hĂ„ret nĂ„gra gĂ„nger och sedan Ă€r det klart!

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 8 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button