www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

Vad Àr en plattborste?

Har du önskat slÄ ihop din hÄrborste och plattÄng ibland för att kunna göra dig klar snabbare pÄ morgonen? DÄ Àr det kanske dags att köpa en plattborste. Det Àr nÀmligen just en kombination av en plattÄng och borste. Detta gör att du kan rÀta ut ditt hÄr mycket snabbare pÄ morgonen Àn om du skulle anvÀnda en plattÄng. I denna artikeln kommer vi nÀmna olika plattborstar som fÄtt bÀst i test för att du ska kunna hitta ett bra alternativ för dig. Om du ska hitta rÀtt plattborste lÀs dÄ en recension för att vara sÀker pÄ att du fÄr det mesta för dina pengar. LÀs dÀrför vidare.

Hur fungerar en plattborste?

MÄlet med en plattborste Àr att göra ditt hÄr platt med en hÄrborste. Med andra ord skulle man nÀstan kunna kalla det plattÄngsborste dÄ du kan jÀmna ut eller platta, rÀta ut ditt hÄr pÄ ett effektivt och snabbt sÀtt samtidigt som du borstar hÄret. AlltsÄ tvÄ moment i ett! VÀlj vilken temperatur som borsthÄren och borsthuvudet ska vÀrmas upp till sÄ vÀrmer sedan borsten upp ditt hÄr och jÀmnar ut hÄrstrÄna samtidigt. DÄ fÄr du en slÀt och naturlig look. För att minska risken för att plattborsten ska trassla in sig i hÄret sÄ kan det vara en bra idé att först borsta igenom hÄret med en vanlig hÄrborste innan du börjar.

plattborste bÀst i test

Vad Àr plattborstar gjorda av för material?

Vilka material Àr dÄ en elektrisk plattborste gjort av? Detta Àr sÄklart olika beroende pÄ tillverkare och modell. Det Àr dÀremot bra att satsa pÄ en keramisk plattborste. Varför? Jo, den keramiska belÀggningen gör nÀmligen att du fÄr en jÀmn temperaturfördelning över hela ytan. Detta innebÀr en skonsam men ocksÄ snabb plattning av hÄret. Den keramiska ytan ökar ocksÄ produktens livslÀngd i och med att den gör att borsten klarar av högre temperaturer. SÄ om du vill köpa en vÀrmeborste för att platta ditt hÄr sÄ Àr det bra att ha det i tankarna nÀr du gör ditt val.

Vad Àr plattborstarnas huvuddrag?

En plattborste Àr som en avancerad hÄrborste som plattar hÄret samtidigt som den borstar hÄret. Med andra ord en borste som plattar hÄret. PÄ det sÀttet fÄr du rakt hÄr samtidigt som du fÄr mer volym. Det gÄr ocksÄ snabbare dÄ borsten tÀcker mer av hÄret Àn en plattÄng.

Hur skiljer sig plattborstar frÄn liknande produkter?

Om du vill slÀta ut hÄret och kanske fÄr det mindre frissigt sÄ Àr plattborsten ett bra alternativ till plattÄngen dÄ den sliter mindre pÄ hÄret. För att hitta denna plattÄng i form av en borste som ocksÄ Àr bÀst i test lÀs dÄ vidare nedan.

Hur vÀljer man en plattborste som passar ens behov?

NÀr man ska köpa en plattborste sÄ vill man vara sÀker pÄ att den Àr av bra kvalitet och fungerar bra med ens hÄr. DÀrför Àr det bra att lÀsa igenom olika plattborstetest. Oavsett om du vill köpa en plattÄng eller borste lÀs en recension om produkten först. PÄ sÄ sÀtt kan du hitta den bÀsta plattborsten, det vill sÀga om du lÀser vilken plattborste som Àr bÀst i test. Vi alla vill ju nÀmligen fÄ valuta för pengarna. Vi ska dÀrför nu dela med oss av nÄgra testvinnare hÀr nedan, för att du ska hitta den plattborste som passar bÀst för dina behov.

En plattborste som ger ett naturligt och snyggt resultat Àr DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush. Den Àr ocksÄ lÀtt och snabb att anvÀnda, vilket Àr viktigt om man snabbt vill ta sig ut genom dörren pÄ morgonen. Det pÄstÄs bara ta cirka 5 minuter att fÄ snyggt, rakt hÄr. UppvÀrmningen tar strax under en minut och den vÀrms upp till 185 grader. Med andra ord sÄ verkar det bara vara att starta den, spraya hÄret med vÀrmeskydd och sedan börja platta hÄret. En anledning till att det kan ta sÄ kort tid att platta hela hÄret Àr det stora borsthuvudet. Att det Àr sÄ stort gör att man plattar mycket hÄr Är gÄngen.

Borsthuvudet har en keramisk belÀggning samt borsthÄr vilka ocksÄ blir varma. Det Àr dÀremot inga problem att anvÀnda borsten mot hÄrbotten dÄ borsthÄren har smÄ svarta spetsar som inte blir varma. Vill man dÀremot att hÄret ska bli spikrakt sÄ fungerar en plattÄng bÀttre för ÀndamÄlet, men om man bara önskar att snabbt jÀmna och slÀta ut hÄret sÄ fungerar plattborsten perfekt. Denna plattborsten plattar nÀmligen hÄret pÄ ett snabbt och skonsamt sÀtt medans du borstar det. Man kommer lÀtt och effektivt igenom hÄret dÄ denna borsten inte Àr sÄ tung som mÄnga plattÄngar kan vara.

Babyliss Liss Brush 3D har 3 olika sorters borsthÄr. Denna innovativa lösning hjÀlper till att skydda ditt hÄr nÀr under tiden som den anvÀnds. De yttersta av de 126 borsthÄren Àr gjorda av silikon och plast medans de inre hÄren Àr av ett keramiskt material. Detta innebÀr att nÀr du anvÀnder den sÄ fÄr du pÄ ett snabbt sÀtt snyggt och jÀmnare hÄr pÄ ett skonsamt och bekvÀmt sÀtt. VÀlj mellan 3 olika temperaturinstÀllningar, 160 grader och upp till 200 grader, beroende pÄ din hÄrtyp. BelÀggningen pÄ borsten Àr keramisk och utrustad med jonteknik vilket ger ett smidigt och glansigt hÄr samtidigt som det innebÀr ett skydd mot vÀrmen. TÀnk bara pÄ att inte brÀnna dig pÄ baksidan av borsten dÄ Àven den har en tendens att bli varm.

För ett snabbt och glansigt resultat bör du istÀllet vÀlja Remington Straight Brush CB7400 E51. Den fÄr Àven positiva ord för dess mÄnga funktioner. VÀlj mellan 150, 190 eller 230 grader beroende pÄ din hÄrtyp. Denna borsten har en otroligt snabb uppvÀrmningstid pÄ bara 30 sekunder, vilket passar en hektisk vardag perfekt. Vet du med dig att du ocksÄ pÄ grund av stress ibland glömmer bort att stÀnga av ditt redskap sÄ passar denna perfekt dÄ den automatiskt stÀnger av sig efter en timme om du inte trycker pÄ nÄgon knapp. Förutom dessa pluspoÀng sÄ ger den ocksÄ pÄ ett enkelt sÀtt ett snyggt resultat.
MÄnga har problem med att hÄret blir statiskt nÀr man plattar det, men detta hÀnder inte med denna borsten. Den har nÀmligen en antistatisk belÀggning. Den speciella keramiska belÀggningen ser dessutom till att hÄret plattas pÄ ett effektivt men skonsamt sÀtt. Med andra ord sÄ spelar det ingen roll om du har tunt, normalt eller tjockt hÄr utan denna borsten ger ett slÀtt och glansigt hÄr i alla fall, och dessutom sÄ hjÀlper den att ge en lÀmplig volym till ditt hÄr.

HH Simonsen Hot Brush Straightener erbjuder inte bara rakt hĂ„r utan ocksĂ„ mer volym. Genom att ta en hĂ„rslinga och borsta den uppifrĂ„n och ner med borsthuvudet vĂ€nt uppĂ„t sĂ„ fĂ„r du mer volym samt fyllighet i ditt hĂ„r. Om du istĂ€llet önskar en slĂ€t och rak look sĂ„ vĂ€nder du istĂ€llet borsthuvudet Ă„t nedĂ„t och borstar mot topparna som vanligt. IstĂ€llet för fasta temperaturer sĂ„ erbjuder denna borsten 3 temperaturintervaller. VĂ€lj mellan 170 – 200, 190 – 210 och 210 – 230 grader. PĂ„ detta sĂ€ttet sĂ„ vĂ€ljer du temperatur efter hĂ„rtyp. Tillverkaren HH Simonsen sĂ€ger att 210-230 grader passar för dig med fint hĂ„r. 190 – 210 grader vid normalt hĂ„r och 170 – 200 grader ifall hĂ„ret ditt Ă€r mjukt. Handtaget Ă€r dessutom anpassat efter handen för att den ska kĂ€nnas bra att hĂ„lla i och anvĂ€nda. Borsthuvudet Ă€r gjort för att inte dra i hĂ„ret pĂ„ det sĂ€ttet som en plattĂ„ng ibland kan göra.
OBH Artist Pro Brush & Straight har Àven den en keramisk belÀggning med jonteknik vilket ger ett snyggt och effektivt resultat. Joniseringsfunktionen ser ocksÄ till att den statiska elektriciteten som kan bildas i hÄret troligtvis inte uppstÄr. Den ger ocksÄ en frisk glans till hÄret vilket gör att det ser mer vÀlskött ut. Har du fÄ eluttag i huset sÄ Àr det inga problem dÄ denna plattborsten bekvÀmt nog ocksÄ har en 2,8 meter lÄng sladd vilket dessutom ger en bra rörelsefrihet. TemperaturinstÀllningen ligger pÄ 210 grader och den startas genom knappen pÄ handtaget. Med andra ord en enkel och praktisk modell.

Fördelar och nackdelar med en plattborste

Vilka fördelar finns det dÄ med en plattborste? Om du Àr less pÄ att ha lockigt eller frissigt hÄr sÄ kan plattborsten vara en rÀddning i vardagen. Med hjÀlp av den kan du snabbt jÀmna ut dina lockar utan att göra samma skada om en plattÄng kan göra. SÄklart sÄ bör man ÀndÄ anvÀnda ett vÀrmeskydd för sitt hÄr. Plattborsten jobbar med lÀgre vÀrme och utan hotspots som kan ge vÀrmeskador och slita onödigt mycket pÄ ditt hÄr. Trots den lÀgre temperaturen sÄ ger plattborsten ett slÀtt och fint resultat och detta pÄ kortare tid Àn vad det normalt sÀtt tar att platta hÄret med en plattÄng. MÄnga plattborstar minskar dessutom risken för statiskt hÄr med hjÀlp av en jonfunktion. Förutom allt detta sÄ pattar du enkelt hela vÀgen till hÄrbotten i och med att borstens konstruktion skyddar hÄrbotten mot eventuella vÀrmeskador. NÀr du dessutom plattar och borstar hÄret samtidigt sÄ skapas det en naturligare och fylligare look.

plattÄng borste bÀst i testVilka nackdelar kan man dÄ uppleva med en plattborste? Ett stort, tjockt eller vÀldigt lockigt hÄr kanske inte upplever lika bra resultat som de eventuellt fÄr med en plattÄng. VÀrmen frÄn plattborsten Àr nÀmligen inte sÄ hög sÄ att den ger ett snabbt och slÀtt resultat pÄ ett sÄdant typ av hÄr. DÀrför tar det troligtvis lÀngre tid att platta och styla hela hÄret med plattborsten om det Àr din hÄrtyp. Det kan ocksÄ hÀnda att hÄret trasslar ihop sig runt plattborsten nÀr den anvÀnds. Detta gör att plattborsten snabbt kan bli ett irritationsmoment och att det i slutÀndan bara tar lÀngre tid Àn det annars tar att platta hÄret.

Sammanfattning

Se alltsÄ till att slÄ ihop tvÄ moment i ett genom att kombinera din hÄrborste och plattÄng till en och samma sak. PÄ sÄ sÀtt kan du jÀmna och rÀta ut ditt hÄr pÄ ett effektivt och snabbt sÀtt nÀr du borstar hÄret pÄ morgonen. Njut av en slÀt, fyllig och naturlig look trots att du har haft en stressig morgon. Se bara till nÀr du vÀljer din plattborste att den har en keramisk belÀggning. Detta gör nÀmligen att den fÄr en jÀmn temperaturfördelning som tÀcker hela ytan. Du fÄr pÄ sÄ sÀtt en skonsam och snabb plattning av hÄret nÀr du anvÀnder den. Den keramiska belÀggningen ökar ocksÄ produktens livslÀngd, vilket alltid Àr positivt nÀr man har köpt en bra produkt. SÄ var sÀker pÄ att produkten Àr av bra kvalitet och kommer att fungerar bra med just ditt hÄr innan du köper den.

Med andra ord, om du Àr less pÄ att ha lockigt eller frissigt hÄr sÄ kan plattborsten vara din rÀddning i vardagen. IstÀllet för plattÄngen sÄ kan du jÀmna ut dina lockar med plattborsten och pÄ sÄ sÀtt inte göra samma skada om en plattÄng möjligtvis gör. Trots den lÀgre temperaturen sÄ ger nÀmligen plattborsten ett slÀtt och fint resultat och dessutom pÄ kortare tid Àn vad det kanske normalt sÀtt tar för dig att platta hÄret med plattÄngen. Detta Àr för mÄnga ovÀrderligt pÄ morgonkvisten.

Ytterligare bra produkter du kan ha nytta av:  

  1. BĂ€sta runda varmluftsborstarna
  2. Om du inte gillar varmluftsborstar – dĂ„ Ă€r en hĂ„rtork ett mĂ„ste i varje kvinnas garderob
  3. För sidenslĂ€ta sommarben – kolla in de bĂ€sta epilatorerna pĂ„ marknaden 

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 3 / Genomsnitt: 5
Back to top button