www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi uppdaterar stÀndigt vÄra produktlistor för att ge dig de senaste modellerna till de bÀsta priserna, sÄ du kan vara sÀker pÄ att du fÄr produkter av högsta kvalitet att vÀlja mellan.

Att fÄ lite sol pÄ sig idag, Àr tyvÀrr inte lika enkelt som det kanske brukade vara. NÀr man pratar om vÀrlden om solkrÀmer, sÄ kan det vara vÀldigt förvirrande. Det finns ett stort utbud av produkter, med olika ingredienser och olika betyg. De kommer dessutom i olika typer, bland annat i lotioner, sprayer eller pulver. Det finns helt enkelt mÄnga val, sÄ det Àr lÀtt att kÀnna sig vilse nÀr man ska köpa en solkrÀm. Men ÀndÄ kÀnner du att du behöver anstrÀnga dig för att hitta en bra solkrÀm, dÄ hudcancer Àr den vanligaste cancern som finns enligt forskning, iallafall den som skapas av just ultraviolett exponering.

TyvÀrr Àr det mÄnga av oss som inte riktigt förstÄr skillnaderna mellan ett bra solskyddsmedel och ett annat. Ska du vÀlja en solcreme sÄ kan en spray vara det först alternativet om du har en familj, dÄ de Àr mycket enklare att anvÀnda. MÄnga experter rekommenderar dock just krÀmer, dÄ du istÀllet kan kontrollera var du anvÀnder krÀmen nÄgonstans. Vill du veta exakt vad den krÀmen som du ska köpa innehÄller, sÄ Àr det alltid smart att lÀsa igenom de solkrÀm bÀst i test som finns, sÄ att du fÄr bra information om vad respektive solskydd gör.

NĂ€r du ska vĂ€lja en solkrĂ€m Ă€r det ocksĂ„ bra att titta pĂ„ vilken SPF den har. Eftersom viss UV-strĂ„lning fortfarande kommer genom solskyddsmedel och in i huden, refererar SPF-numret till ungefĂ€r hur lĂ„ng tid det tar för en persons hud att bli röd. Det Ă€r SPF som stĂ„r för vilken nivĂ„ av solskyddsfaktor, vilket innebĂ€r hur lĂ€nge medlet ökar tiden innan din hud brĂ€nner sig. Har du till exempel ljus hy och tar det kanske dig 5 minuter innan du börjar bli rosa eller röd, sĂ„ ger en solskyddsfaktor som har en SPF pĂ„ 15 alltsĂ„ 5 x 15 minuter (75 minuter) innan du brĂ€nner dig. Det Ă€r alltsĂ„ sĂ„ man rĂ€knar ut en SPF. Forskning sĂ€ger att det rekommenderas att ha en SPF pĂ„ minst 30, som dĂ„ ska blockera 97% av solens strĂ„lar. En solskyddskrĂ€m gör alltsĂ„ sĂ„ att solens strĂ„lar istĂ€llet studsar av dig, sĂ„ att de inte absorberas in i din hud. Köper du en solskyddsfaktor 50 och det tar dig 10 minuter att brĂ€nna dig i solen – dĂ„ kommer du kunna vara ute i solen i 500 minuter. Detta Ă€r totalt 8 timmar och 30 minuter! TĂ€nk dock pĂ„ att krĂ€men kan försvinna frĂ„n din hud om du svettas, badar eller torkar av dig med en handduk.

Hur fungerar solkrÀm?

I solkrÀm sÄ finns det kemikalier, inklusive mineraler som zinkoxid eller titandioxid, som fungerar som ett fysiskt solskydd. De speglar UV-strÄlarna, ungefÀr liknande hur vit fÀrg reflekterar ljus. Tillsammans med kemikalier innehÄller solskyddsmedel ofta organiska kemikalier, med namn som avobenzone eller oxybenzone. IstÀllet för att fysiskt avböja UV-ljus absorberar dessa molekyler UV-strÄlning genom sina kemiska bindningar. Eftersom bindningarna absorberar UV-strÄlning, sönderdelar solskyddsmedel komponenter lÄngsamt.En annan typ av strÄlning, kallad UVA-strÄlning, penetrerar djupare in i huden och kan orsaka för tidig rynkor, ÄldersflÀckar och kan ocksÄ öka risken för viss hudcancer. Solskyddsmedel idag Àr mÀrkt mot bÄde UVA och UVB, men för nÀrvarande finns det ingen standard för notering av UVA-blockerande effekt. Oorganiska kemikalier som avböjer solljus kommer att avböja bÄde UVA- och UVB-strÄlar.

Vilka ingredienser finns i solkrÀm?

solskydd barnAktiva ingredienser i solskyddsmedel faller i tvÄ kategorier: kemiska (sÄsom avobenzone eller oxybenzone) och fysikaliska (zinkoxid, titandioxid). Om du Àr orolig för kemiska ingredienser, och speciellt om du har kÀnslig hud, vÀlj en fysisk solskyddsmedel som ger ett bra bredspektrum skydd. Var noga med att vÀlja en solskyddsmedel du gillar och faktiskt kommer att anvÀnda. Om du inte tycker om lukten eller kÀnslan av det, riskerar du att det kommer att ligga kvar oanvÀnt nÄgonstans, dÀr det inte kommer att göra nÄgot bra alls.

Idag har det gjorts en rad olika test solkrÀm sÄ dÀrför vet vi ocksÄ mer om just solkrÀm idag. Det finns mÄnga olika kemikalier och ingredienser i solkrÀm. Letar du efter solkrÀm barn utan kemikalier, om det Àr sÄ att du vill hitta en sÄ naturlig solkrÀm som möjligt, sÄ Àr det alltid bra att ta en titt pÄ de recensioner som har gjorts pÄ just mer ekologiska solkrÀmer, sÄ att du kÀnner att du smörjer in ditt barn med en bra lotion. En ekologisk solkrÀm innehÄller oftast mycket mindre ingredienser jÀmfört med andra solskyddsfaktorer, dÀrför Àr det alltid vÀrt att titta pÄ en sÄdan produkt om du kÀnner att du inte vill fÄ pÄ dig allt för mÄnga kemikalier eller ingredienser.

Idag kan man dessutom anvĂ€nda sig av mĂ„nga naturliga Ă€mnen för att skydda sig mot solen! Det finns faktiskt naturliga saker som kommer frĂ„n vĂ„r jord som har just skydd mot UV-ljus. Kokosolja Ă€r en av dessa sakerna, dock har kokosolja ett vĂ€ldigt lĂ„gt skydd mot UV och för de som Ă€r kĂ€nsliga mot solljus, sĂ„ skyddar de sĂ„ledes inte sĂ„ bra. Dessutom Ă€r det en olja, vilket ocksĂ„ gör att man blir brunare. Kokosolja har en naturlig SPF pĂ„ 4-5 och innehĂ„ller antioxidanter som skyddar huden mot skadlig strĂ„lning frĂ„n solen. Naturlig solskyddsmedel helt enkelt! SjĂ€lvfallet Ă€r den lĂ„ga mĂ€ngden SPF inte tillrĂ€cklig för en lĂ„ng dag i solen, men vill du verkligen vara sĂ„ naturlig som möjlig, sĂ„ kan du lĂ€gga till hallonfröolja och eteriska oljor. Dessa kan ocksĂ„ skydda dig mot UV-ljus. Är du kreativ sĂ„ kan du blanda ihop din helt egna solskyddsfaktor!

Vad Àr de vanligaste priserna för solkrÀm?

TyvÀrr sÄ Àr solkrÀmer rÀtt dyra, men vill man försöka hitta en billig solkrÀm , testa gör en helt egen eller titta pÄ de solkrÀm rea som finns ute pÄ nÀtet! PÄ sÀtt kan du hitta en kvalitativ solkrÀm, som ÀndÄ inte kostar skjortan. Det bÀsta Àr dock att göra sin hel egna solkrÀm om du vill komma undan sÄ billigt som möjligt. Ett tips Àr att lÀsa igenom de solskydd bÀst i test som finns, sÄ att du fÄr en god överblick över hur de fungerar. DÄ kan du ocksÄ se hur mycket varje solskyddsfaktor kostar och pÄ sÄ sÀtt kan du jÀmföra mellan olika produkter, för att hitta ett skydd som passar dig och din hy bÀst.

Ska du hitta den bĂ€sta solkrĂ€men sĂ„ Ă€r det alltid bĂ€st att jĂ€mföra olika produkter med varandra, innan du bestĂ€mmer dig för att köpa en. Det Ă€r alltid bĂ€st att ha lite valmöjligheter! Skulle dessutom inte produkten passa dig, eller vill du testa en annan produkt nĂ€r den Ă€r slut – dĂ„ kan du ta nĂ€sta som du hade pĂ„ din lista av solkrĂ€mer. Det Ă€r bra att ha lite valmöjligheter sĂ„ att du faktiskt hittar en krĂ€m som Ă€r bra för dig.

Varför ska mÀnniskor köpa solkrÀm?

Är det sĂ„ att du Ă€r en förĂ€lder, sĂ„ Ă€r det solklart (!) att du ska köpa ett solskydd barn sĂ„ att din unge faktiskt Ă€r skyddad mot solens strĂ„lar under soliga dagar. Det Ă€r viktigt att skydda sitt barn mot UV-ljus eftersom de helt enkelt har lĂ€ttare att brĂ€nna sig, dĂ„ huden Ă€r kĂ€nsligare Ă€n hos vuxna. Det kan vara svĂ„rt att veta vilket som Ă€r det bĂ€sta solskyddet – men det Ă€r alltid bĂ€st att gĂ„ pĂ„ magkĂ€nslan. LĂ€s pĂ„ etiketten och se vad för ingredienser det finns, sĂ„ mĂ„nga mindre som möjligt desto bĂ€ttre. Dock behöver du ocksĂ„ se till sĂ„ att krĂ€men skyddar mot strĂ„larnas ljus. NĂ€r du Ă€r en förĂ€lder, dĂ„ kan det vara svĂ„rt att veta vilken som Ă€r den bĂ€sta solkrĂ€men för barn eftersom det inte Ă€r din egna hy det handlar om. Det kan ocksĂ„ vara svĂ„rt att veta om barnet trivs med solkrĂ€men eller inte (förmodligen inte, ungar tenderar att undvika att smörja in sig) sĂ„ att ni hittar rĂ€tt solkrĂ€m.

Ett solskyddsmedel kan hjÀlpa till att förhindra synliga tecken pÄ Äldrande som orsakas av solexponering. Solskyddsmedel Àr bara en del av en effektiv solskydd strategi. Planera din dag för att begrÀnsa solens exponering mellan 10:00 och 16:00. Sök skugga nÀr du Àr utomhus och ha pÄ sig skyddsklÀder, t.ex. en badtröja och en bred hatt. Dessa hjÀlper alla till att sÀnka dina chanser för tidig hudförÀndring och hudcancer.

Att anvÀnda solskydd effektivt Àr lika viktig som vilken du vÀljer:

  • Applicera det innan du gĂ„r utomhus.
  • Ta inte för mycket solkrĂ€m!
  • Var försiktig sĂ„ att du inte missar exponerad hud.
  • Applicera om varannan timme eller omedelbart efter du har simmat, torkat av eller svettat kraftigt.

Se alltsÄ till att du hittar en solkrÀm som du kÀnner passar dig, bÄde nÀr det gÀller applicering, men ocksÄ lukt och bara hur tjockleken kÀnns nÀr du smörjer in dig sjÀlv. Det Àr viktigt att det ska kÀnnas bekvÀmt nÀr du anvÀnder din nya solkrÀm.

Hur vÀljer man rÀtt solkrÀm?

NÀr du ska vÀlja en solkrÀm, sÄ kan det först vara bra att veta vilka slags solkrÀmer som det finns. Idag finns det nÀmligen nÄgra olika typer av solskyddsmedel. Först och frÀmst har vi den solkrÀm som du endast behöver anvÀnda en gÄng om dagen. Dock Àr det viktigt att lÀsa igenom de normala riktlinjerna som stÄr nÀr det gÀller applikation och nÀr du behöver smörja in dig igen. Sedan har vi vattenresistent solskyddsmedel. Detta Àr solkrÀmen för de personerna som gÀrna vill bada. Dessa solkrÀmer hÄller bÀttre Àven nÀr man befinner sig i vatten och kommer dÀrför hÄlla dig extra skyddad om du ofta befinner dig i mer vÄta förhÄllanden. Det Àr dock bra om du kontrollerar ditt solskyddsmedel och skulle du behöva fÄr du smörja in dig igen efter vattnet. AnvÀnder du en handduk sÄ kommer det ta bort din lotion.

Det finns ocksÄ solskyddsmedel som ocksÄ innehÄller insektsmedel, vilket Àr bra om du ofta har eller ser insekter nÀr du befinner dig pÄ stranden. Du behöver dock anvÀnda ditt solskydd oftare Àn ditt insektsmedel, sÄ se till att iallafall anvÀnda medlet tvÄ gÄnger. Sedan finns det ocksÄ de solskydd som Àr anpassade för ditt ansikte. Dessa krÀmer innehÄller ocksÄ ofta fuktgivare, sÄ att de Àr bra för kÀnslig hud. Dessa Àr dock ofta lite dyrare. Ska du köpa en solkrÀm ansikte sÄ kommer den sÄledes vara dyrare men den kommer ocksÄ kunna skydda kÀnslig eller tunn hud, vilket kan vara viktig i mÄnga lÀgen. Letar du efter den bÀsta solkrÀmen för ansiktet sÄ Àr det alltid vÀrt att lÀsa igenom de recensioner eller tester som har gjorts pÄ olika solkrÀmer, sÄ att du fÄr en överblick över vad andra mÀnniskor tyckte om produkten och deras Äsikter. Dock Àr vi alla mÀnniskor olika och dÀrför kommer vi ocksÄ ha olika Äsikter, smaker och dessutom kommer produkterna verka olika beroende pÄ vem man Àr!

Hur trovÀrdiga Àr solkrÀmer?

bÀsta solkrÀmenNÀr du köper en solkrÀm, sÄ vill du kanske ocksÄ veta hur trovÀrdig produkten faktiskt Àr. Det finns sÄ mÄnga ingredienser i solkrÀmer som du inte kÀnner igen, sÄ det kanske kÀnns lÀskigt att applicera det pÄ din hud. Se till att du hittar en solkrÀm som du kÀnner dig bekvÀm i, vill du ha en naturlig sÄ hittar du sÄledes en sÄ naturlig som möjligt. Det Àr viktigt att du har en solkrÀm som passar just dig, bÄde nÀr det handlar om din bekvÀmlighet, ditt pris, hur stark solkrÀmen behöver vara och om den ska vara ekologisk, naturlig eller om den ska vara frÄn kemiska produkter.

Det kan vara irriterande att behöva applicera solskyddsmedel hela tiden, men det Ă€r viktigt om du planerar att sitta ute i solen en lĂ€ngre tid. En bra regel att följa Ă€r en tesked per kroppsdel ​​som utsĂ€tts för solen bör smörjas in. Till exempel, en tesked för ansiktet, en för varje arm och ben och sĂ„ vidare. Kom ihĂ„g att om du inte anvĂ€nder tillrĂ€ckligt med solkrĂ€m, sĂ„ minskar det din skyddsnivĂ„. Applicera alltid ditt solskyddsmedel 30 minuter innan du Ă€r ute i solen och fyll pĂ„ precis innan du gĂ„r ut. AnvĂ€nd krĂ€men en gĂ„ng varje par timme, eller omedelbart om du har simmat eller svettat bort din krĂ€m – Ă€ven om din solkrĂ€m hĂ€vdar att den Ă€r vattenbestĂ€ndig. Det Ă€r alltid bĂ€ttre att vara pĂ„ den sĂ€kra sidan.

Solskyddsmedel skyddar mot solbrĂ€nna – men inte mycket annat. SolbrĂ€nna Ă€r bara ett av de sĂ€tt som solen kan skada huden. Men Ă€ven om din hud inte brĂ€nner sig nĂ€r du befinner dig i solen, kan den fortfarande vara skadlig. Till exempel UVA-strĂ„lar, vilka solskyddsmedel ofta misslyckas med att blockera tillrĂ€ckligt, kan penetrera djupare in i huden och generera fria radikaler. Dessa fria radikaler kan reagera med mĂ„nga molekyler i kroppen och kan skada DNA och pĂ„skynda hudĂ„ldring, sĂ€ger EWG. Den bĂ€sta ingrediensen för att blockera UVA-strĂ„lar Ă€r zinkoxid, som anvĂ€nds i vissa solkrĂ€mer. SĂ„ det Ă€r bĂ€st att leta efter de som innehĂ„ller dessa.

Bra saker att veta om just solskydd

NÀr det handlar om att ta skydd för solen, sÄ Àr faktiskt solkrÀm det sista steget som du bör ta för att skydda dig mot solen. Detta betyder inte att solkrÀm Àr viktigt, men det Àr ocksÄ viktigt att man tÀnker pÄ andra steg för att skydda sig. Andra försiktighetsÄtgÀrder spelar sÄledes ocksÄ en stor roll. Till exempel kan dina klÀder minska risken för solbrÀnna med 27 procent. Att stanna i skuggan Àr viktigt, sÀrskilt för spÀdbarn eller yngre barn. Att hÄlla smÄ i skuggan kan minska risken för flera brÀnnskador med 30 procent. Det rekommenderas ocksÄ att mÀnniskor ska bÀra solglasögon för att skydda sina ögon frÄn UV-strÄlar. planera utflykter tidigt pÄ morgonen eller sen eftermiddag, nÀr solen Àr lÀgre pÄ himlen; och kolla UV-indexet (ett mÄtt pÄ hur stark solens strÄlar Àr) innan du gÄr ut.

SPF Ă€r som tidigare nĂ€mnts det mĂ„tt man mĂ€ter, pĂ„ hur mycket sol en person som bĂ€r en viss solskyddsmedel kan utsĂ€ttas för – utan att fĂ„ solbrĂ€nna. JĂ€mfört med hur mycket solstrĂ„lar han eller hon kan utsĂ€ttas för utan nĂ„got form av skydd. De solskyddsmedel med hög SPF ger endast lite bĂ€ttre solskydd Ă€n lĂ€gre SPF-solskydd. Men mĂ„nga tror att dessa högre SPF-produkter innebĂ€r att individer som bĂ€r solskyddsmedel kan spendera mer tid i solen, men det Ă€r inte sĂ„.

Forskare vet ocksĂ„ att just exponering av sol orsakar hudcancer, sĂ„ borde inte solkrĂ€m, som just skyddar huden mot exponering, förhindra eller minska risken för hudcancer? Nej, det stĂ€mmer inte. Studier visat att mĂ€nniskor som bara Ă€r beroende av solskyddsmedel för att skydda huden, Ă€r mer benĂ€gna att fĂ„ solbrĂ€nna som Ă€r kopplade till hudcancer Ă€n de som ocksĂ„ skyddar sig pĂ„ andra sĂ€tt ocksĂ„. Men en annan faktor visar ocksĂ„ att solbrĂ€nna inte Ă€r det enda som kan leda till hudcancer. UVA-strĂ„lar, som inte orsakar synlig skada, kan ocksĂ„ orsaka förĂ€ndringar som leder till cancer. Även om solskydd skyddar mot UVA- och UVB-strĂ„lar, erbjuder dessa produkter mindre skydd mot UVA-strĂ„lar, vilket innebĂ€r att UVA-skador kan börja hĂ€nda före synlig UV-B-skada. Hitta en bra och bekvĂ€m solkrĂ€m för just dig, sĂ„ att du ocksĂ„ kan kĂ€nna dig sĂ€ker nĂ€r du ska befinna dig ute i solen under en lĂ€ngre tid. Det kommer göra din vistelse trevligare!

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 31 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 31 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button