www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

Deodorant Àr för de flesta nÄgot som anvÀnds dagligen. Det kanske till och med Àr en del av morgonrutinen att efter en uppiggande dusch ta pÄ deodorant.

AllmÀn information om deodorant

Deodoranten Àr gjord för att hÄlla borta svettlukten och Àr dÀrför för mÄnga lika viktig som alla andra hygienartiklar. Egentligen sÄ luktar inte svett, det som dÀremot luktar Àr bakterierna som frodas i den fuktiga och varma miljön som armhÄlan Àr. DÀrför sÄ dödar de flesta deodoranter dessa bakterier för att undvika den frÀna lukten som de annars producerar.

Vad Àr det i en deodorant?

Deodoranter kan bestĂ„ av olika Ă€mnen som passar olika mĂ€nniskor. Vissa anvĂ€nder naturlig deodorant som innehĂ„ller naturprodukter, medans andra vĂ€ljer att anvĂ€nda deodoranter som innehĂ„ller mer kemikalier. MĂ„let Ă€r Ă€ndĂ„ alltid detsamma – att hitta en bra deodorant som ser till att man fortsĂ€tter att lukta gott trots att man svettas. Detta uppnĂ„s frĂ€mst genom tre egenskaper hos deodoranterna. Det första Ă€r nĂ„gon typ av parfym för att dölja eventuell lukt som redan finns dĂ€r. Det finns ocksĂ„ parfymfri deo. Det andra Ă€r nĂ„got typ av Ă€mne som kan döda de bakterier som skapar lukten. Ämnena kan vara exempelvis triklosan, alkohol eller nĂ„gon form av metallförening som saktar ner bakterietillvĂ€xten. Vissa deodoranter Ă€r ocksĂ„ antiperspiranter som innehĂ„ller Ă€mnen som hjĂ€lper till att minska svettningarna. DĂ„ anvĂ€nds substanser som exempelvis aluminium för att tĂ€ppa till eller dra samman porerna som finns runt svettkörtlarna. DĂ„ en antiperspirant motverkar svettningarna genom att tĂ€ppa till svettkörtlarna sĂ„ Ă€r det en bra idĂ© att applicera pĂ„ kvĂ€llen innan man gĂ„r till sĂ€ngs. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt hinner den komma igĂ„ng och verka innan du börjar med dina dagliga bestyr. Om du dĂ€remot anvĂ€nder en vanlig deodoranten som arbetar mest med doft sĂ„ fungerar den bĂ€st nĂ€r du applicerar den efter att du tvĂ€ttat dig pĂ„ morgonen.

Vad kostar normalt sett en deodorant?

Det beror sÄklart pÄ vilken deodorant som du söker. Vill du ha en ekologisk deodorant? En deodorant anpassad för barn? TyvÀrr sÄ Àr det oftast dyrare med en deo utan aluminium och parabener Àn en vanlig deodorant som du kan hitta för 20 kronor. En deodorant kan helt enkelt kosta allt frÄn cirka 20 kronor till cirka 200 kronor.

Varför bör man köpa deodorant?

Om du vill lukta gott under hela dagen och Àven nÀr du anstrÀnger dig sÄ Àr det bra med en deodorant. Med en bra deodorant kan du gÄ genom dagen utan att vara orolig över att lukta illa. Med andra ord sÄ hjÀlper du bÄde dig sjÀlv och dem i din omgivning genom att motarbeta dÄlig lukt. I denna artikeln hjÀlper vi dig att hitta en bra deodorant. DÀremot sÄ Àr vi inte inriktade just pÄ deodorant utan aluminium som Àr bÀst i test, utan vi fokuserar pÄ att helt enkelt hitta den bÀsta pÄ marknaden just nu utan omvÀgar.

För och nackdelar med deodorant

Det bÀsta med deodorant Àr att du kan motverka svettningar och dÄlig lukt. Vill man kÀnna sig extra sÀker sÄ kan man vÀlja en deodorant som Àr bÀst i test. Dock sÄ reagerar vissa pÄ de Àmnen som kan finnas i deodoranter. Dessa vÀljer mÄnga gÄnger att satsa pÄ naturliga deodoranter.

Hur vÀljer man rÀtt deodorant

Förut sÄ anvÀnde de flesta spray, men nu kan du ocksÄ vÀlja mellan krÀm, stift eller roll on. De flesta vÀljer vad de alltid har anvÀnt och helt enkelt föredrar. Det som dÀremot Àr mest hygieniskt Àr deospray bÄde för dam och herr. Det beror pÄ att ingen del av deodoranten vidrör armhÄlan. HÀr följer sju deodoranter som har testats av experter. LÀs vidare om dess för och nackdelar.

Vichy 48hr Antiperspirant Treatment Roll – on

aluminiumfri deodorantDetta Àr en unisex deodorant som effektivt motverkar svett, har en god doft och inte lÀmnar efter sig nÄgra mÀrken pÄ dina klÀder. Den Àr skonsam men samtidigt effektiv och hÄller hela dagen. Vad kan man egentligen mer önska sig av en deodorant? Den fungerar ocksÄ bra vare sig du Àr kvinna eller man dÄ unisexdoften Àr frisk och lÀtt. Doften Àr vÀldigt neutral sÄ den passar bra för olika Äldrar. Trots att doften Àr sÄ försiktig sÄ sitter den kvar alla dygnets timmar sÄ att du kan behÄlla den frÀscha kÀnslan. Den motverkar Àven svetten vÀldigt bra oavsett om du dansar pÄ klubben hela kvÀllen eller kör ett hÄrt spinningpass pÄ gymmet. DÄ kulan Àr stor sÄ behövs det bara ett snabbt drag i varje armhÄla för att fÄ det som behövs av den skonsamma lugnande krÀmen. Den kan i början kÀnnas kladdig, men om du vÀntar innan du tar pÄ dig klÀderna sÄ blir det inga vita mÀrken. NÀr den sedan har torkat sÄ behöver du inte oroa dig för missfÀrgningar om det sÄ gÀller gula flÀckar eller vita rÀnder. Denna belönade och prisvÀrda antiperspiranten frÄn Vichy:

 • HĂ„ller lĂ€nge
 • Motverkar effektivt svett
 • Har en försiktig och god doft
 • LĂ€mnar inga mĂ€rken

Men kan dock:

 • KĂ€nnas nĂ„got kladdig i början

Clarins Gentle Care Roll – On

Detta Àr en deodorant för damer som Àr snabbtorkande, vÀldigt effektiv och som hÄller under trÀning och hela dagen. Detta kan möjligtvis vara den bÀsta deodoranten mot svett nÀr det kommer till den kvinnliga mÄlgruppen. Den torkar fort och ger dig en snustorr kÀnsla. Tack vare en större kula sÄ Àr du klar efter ett snabbt svep under varje arm. Den minimala torktiden lÀmnar ett riktigt torrt resultat. PÄ sÄ sÀtt undviker du ocksÄ mÀrken pÄ klÀderna Àven under stressiga dagar. Doften Àr dock nÄgot speciell dÄ den varken Àr blommig eller lik en parfym pÄ nÄgot sÀtt. IstÀllet Àr den nÀstan klinisk och stark. Men nÀr den sedan har torkat sÄ blir den neutral. Har du kört hÄrt en hel dag sÄ luktar det fortfarande neutralt i armhÄlan. Den klarar Àven galant ett hÄrt trÀningspass. Den har blivit utnÀmnd som en deodorant vÀrd titeln bÀst i test dÄ den:

 • Är fantastiskt effektiv mot svett
 • Har en stor kula
 • Är otroligt bra Ă€ven under trĂ€ning

Det Ànda negativa Àr att:

 • Den har en klinisk och stark doft

Giorgio Armani Acqua Di Gio Pour Homme Deo Stick

Söker du en deodorant för herrar som torkar snabbt, hÄller lÀnge, har en mjuk konsistens och fantastisk doft? DÄ har du kommit rÀtt! Doften Àr nÀmligen frÀsch och den bÀsta doften för mÀn bland alternativen i detta deodoranttestet. Doften har försiktiga muskiga toner vilket gör att det bÄde luktar gott separat men Àven gÄr att kombinera med parfym. Trots att det Àr en försiktig doft sÄ Àr den dÀr under hela dagen. Det Àr inte bara doften som Àr trevlig utan Àven den mjuka konsistensen som underlÀttar appliceringen och torkar snabbt. KrÀmen har dock en tendens att torka ut huden sÄ om man Àr kÀnslig sÄ bör man nog först Äterfukta med en krÀm. Springer du frÄn möte till möte? Sitter du stilla pÄ kontoret? Eller kÀmpar du pÄ i gymmet? Oavsett hur din vardag ser ut sÄ klarar Armanis deodorant av den, om Àn trÀningspasset Àr bÀst att göra tidigt pÄ dagen. Ska du utföra svettiga aktiviteter lite senare nÀr det Àr kvÀll sÄ Àr det bÀst att bÀttre pÄ den en gÄng. KlÀderna bli inte heller flÀckiga vare sig du har en lugn dag eller körde ett hÄrt pass i gymmet. Njut av:

 • En fantastisk doft
 • Snabb torktid
 • En mjuk konsistens
 • HĂ„llbarhet

Det Ànda negativa Àr att:

 • Den Ă€r inte sĂ„ skonsam

Biotherm Pure Invisible Roll – On

deodorant herrEn antiperspirant deodorant för bĂ„de kvinnor och mĂ€n som Ă€r skonsam mot huden trots att den Ă€r fantastiskt svettdĂ€mpande och hĂ„ller hela dagen. Även om du skulle stressa till jobbet sĂ„ kommer du inte att lukta under dagen. Om du söker en aluminiumfri deodorant sĂ„ Ă€r dock inte denna ditt bĂ€sta val dĂ„ den anvĂ€nder sig av aluminiumsalt för att dĂ€mpa dina svettningar. Den Ă€r dĂ€remot fri frĂ„n alkohol vilket gör den skonsam mot huden. Huden kĂ€nns ocksĂ„ Ă„terfuktad och lugnad nĂ€r du sĂ€tter pĂ„ dig den. Den sĂ€gs hĂ„lla under 48 timmar, och om Ă€n det kanske inte riktigt stĂ€mmer sĂ„ Ă€r det ganska nĂ€ra. Tack vara den stora kulan fĂ„r du en snabb applicering med ett drag i varje armhĂ„la som torkar in hyfsat snabbt. Den lĂ€mnar heller inga flĂ€ckar, varken vita eller gula, pĂ„ klĂ€derna. Den har dock en nĂ„got tvĂ„lig och mild doft som ocksĂ„ kan upplevas för blommig. Den neutraliseras dĂ€remot snabbt sĂ„ det Ă€r inga problem att kombinera den med parfymer eller andra vĂ€ldoftande produkter. Doften fungerar ocksĂ„ för bĂ„de mĂ€n och kvinnor. DĂ„ doften Ă€r sĂ„ pass neutral sĂ„ passar den ocksĂ„ till olika Ă„ldrar. Kort och gott, en vĂ€ldigt bra deodorant dĂ„:

 • Den har en vĂ€lformad kula
 • Är hĂ„llbar
 • Presterar fantastiskt nĂ€r man trĂ€nar
 • Är skonsam mot huden

Dock sÄ har den:

 • En nĂ„got tvĂ„lig doft

Hugo Boss Hugo Deo Stick

Ett stift som Àr torrt och inte kladdar och har en lagom start doft. Det mÀrks att Hugo Boss Àr ett klassiskt varumÀrke för manlig doft. Den Àr varken för svag eller för stark utan hÀrligt lagom oavsett om du sitter pÄ kontoret eller dansar pÄ festen. Den fungerar nÀmligen Àven att kombinera med parfymer. Den Àr vÀl kanske inte den bÀsta deodoranten för mÀn dÄ den inte Àr jÀttebra pÄ att motverka svettlukt, men ÀndÄ helt okej. Den fungerar i vardagen sÄ lÀnge du inte behöver springa till tÄget eller ska trÀna dÄ det Àr en större utmaning för den. Du applicerar den smidigt Àven om stiftet Àr ganska torrt och hÄrt om man jÀmför med andra deodoranter i samma kategori. Det torra stiftet hjÀlper nÀmligen till sÄ att du fÄr en lagom mÀngd och den inte blir kladdigt. Har du en kÀnslig hud kan det dock kÀnnas lite strÀvt. Har du mycket hÄr under armarna ska du nog satsa pÄ ett mjukare stift dÄ det hÄrda stiftet och mycket hÄr inte Àr den bÀsta kombinationen. Att deodoranten torkar sÄ snabbt och inte lÀmnar mÀrken efter sig ens nÀr du svettas gör att den Àr mycket uppskattad. Helt enkelt sÄ:

 • Har den en lagom stark doft
 • FlĂ€ckar den inte av sig
 • Kladdar den inte

Dock sÄ:

 • Klarar den inte trĂ€ningspass
 • Passar den inte hĂ„riga armhĂ„lor

Biotherm Homme Day Control Roll – On

En skonsam deo för mÀn som torkar snabbt, har en perfekt konsistens och effektivt motverkar svett. Den har en stor kula som underlÀttar appliceringen och sÄ ocksÄ den mjuka krÀmen. Torktiden Àr vÀldigt snabb, du kan ta pÄ dig klÀderna direkt efter att deon anvÀnts. KlÀderna missfÀrgas inte heller. Huden kÀnns ocksÄ lugnad och Äterfuktad efter appliceringen trots att det blir torrt. Du fortsÀtter att vara torr oavsett om du kör ett hÄrt gympass eller gÄr igenom dagen i lugn och ro. Den maskulina doften pÄminner tyvÀrr om billig after shave. Tack och lov sÄ Àr den mild och neutraliseras efter applicering. Du kan ocksÄ anvÀnda den med en parfym som luktar bÀttre om du sÄ önskar. Med andra ord en bra deodorant som:

 • Effektivt motverkar svett
 • Torkar snabbt
 • Har perfekt konsistens
 • Är skonsam mot huden
 • Men som dock
 • Har en nĂ„got billig doft

Nuxe Body Long – lasting Deodorant

En skonsam, vĂ€ldoftande kvinnlig roll – on – deodorant som inte lĂ€mnar nĂ„gra flĂ€ckar efter sig. Detta Ă€r en antiperspirant som ger sin effekt genom att anvĂ€nda alun och silver. PĂ„ ett bra sĂ€tt motverkar den bĂ„de svettlukt och svettningar. Den klarar att hĂ„lla borta svettlukten under en lugnare arbetsdag men klarar inte ett hĂ„rt gympass lika bra. Den har en hĂ€rlig mild doft som pĂ„minner lite om söt vanilj. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt krockar den inte heller med din bodylotion och parfym. Den har en liten kula sĂ„ nĂ€r man drar flera gĂ„nger sĂ„ riskerar man att överdosera den ganska lösa krĂ€men. DĂ„ tar det ocksĂ„ lĂ€ngre tid för den att torka. NĂ€r den Ă€r torr flĂ€ckar den inte ner klĂ€derna. Den Ă€r skonsam mot kĂ€nslig hud och du fĂ„r en kĂ€nsla av att huden Ă€r Ă„terfuktad och lugnad efter att du har applicerat deon. Detta Ă€r alltsĂ„ en deodorant som:

 • Är skonsam
 • Har god doft
 • Inte flĂ€ckar ner klĂ€derna

Den har dock:

 • En liten kula som gör det svĂ„rt att applicera
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 4 / Genomsnitt: 4.5
Back to top button