www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi vÀrdesÀtter dig som kund och dÀrför uppdaterar vi stÀndigt vÄra produktlistor för att ge dig de bÀsta produkterna till de bÀsta priserna. Du kan lita pÄ att vi nyligen har verifierat vÄra bÀsta produkter.

Deodorant Àr för de flesta nÄgot som anvÀnds dagligen. Det kanske till och med Àr en del av morgonrutinen att efter en uppiggande dusch ta pÄ deodorant.

AllmÀn information om deodorant

Deodoranten Àr gjord för att hÄlla borta svettlukten och Àr dÀrför för mÄnga lika viktig som alla andra hygienartiklar. Egentligen sÄ luktar inte svett, det som dÀremot luktar Àr bakterierna som frodas i den fuktiga och varma miljön som armhÄlan Àr. DÀrför sÄ dödar de flesta deodoranter dessa bakterier för att undvika den frÀna lukten som de annars producerar.

Vad Àr det i en deodorant?

Deodoranter kan bestĂ„ av olika Ă€mnen som passar olika mĂ€nniskor. Vissa anvĂ€nder naturlig deodorant som innehĂ„ller naturprodukter, medans andra vĂ€ljer att anvĂ€nda deodoranter som innehĂ„ller mer kemikalier. MĂ„let Ă€r Ă€ndĂ„ alltid detsamma – att hitta en bra deodorant som ser till att man fortsĂ€tter att lukta gott trots att man svettas. Detta uppnĂ„s frĂ€mst genom tre egenskaper hos deodoranterna. Det första Ă€r nĂ„gon typ av parfym för att dölja eventuell lukt som redan finns dĂ€r. Det finns ocksĂ„ parfymfri deo. Det andra Ă€r nĂ„got typ av Ă€mne som kan döda de bakterier som skapar lukten. Ämnena kan vara exempelvis triklosan, alkohol eller nĂ„gon form av metallförening som saktar ner bakterietillvĂ€xten. Vissa deodoranter Ă€r ocksĂ„ antiperspiranter som innehĂ„ller Ă€mnen som hjĂ€lper till att minska svettningarna. DĂ„ anvĂ€nds substanser som exempelvis aluminium för att tĂ€ppa till eller dra samman porerna som finns runt svettkörtlarna. DĂ„ en antiperspirant motverkar svettningarna genom att tĂ€ppa till svettkörtlarna sĂ„ Ă€r det en bra idĂ© att applicera pĂ„ kvĂ€llen innan man gĂ„r till sĂ€ngs. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt hinner den komma igĂ„ng och verka innan du börjar med dina dagliga bestyr. Om du dĂ€remot anvĂ€nder en vanlig deodoranten som arbetar mest med doft sĂ„ fungerar den bĂ€st nĂ€r du applicerar den efter att du tvĂ€ttat dig pĂ„ morgonen.

Vad kostar normalt sett en deodorant?

Det beror sÄklart pÄ vilken deodorant som du söker. Vill du ha en ekologisk deodorant? En deodorant anpassad för barn? TyvÀrr sÄ Àr det oftast dyrare med en deo utan aluminium och parabener Àn en vanlig deodorant som du kan hitta för 20 kronor. En deodorant kan helt enkelt kosta allt frÄn cirka 20 kronor till cirka 200 kronor.

Varför bör man köpa deodorant?

Om du vill lukta gott under hela dagen och Àven nÀr du anstrÀnger dig sÄ Àr det bra med en deodorant. Med en bra deodorant kan du gÄ genom dagen utan att vara orolig över att lukta illa. Med andra ord sÄ hjÀlper du bÄde dig sjÀlv och dem i din omgivning genom att motarbeta dÄlig lukt. I denna artikeln hjÀlper vi dig att hitta en bra deodorant. DÀremot sÄ Àr vi inte inriktade just pÄ deodorant utan aluminium som Àr bÀst i test, utan vi fokuserar pÄ att helt enkelt hitta den bÀsta pÄ marknaden just nu utan omvÀgar.

För och nackdelar med deodorant

Det bÀsta med deodorant Àr att du kan motverka svettningar och dÄlig lukt. Vill man kÀnna sig extra sÀker sÄ kan man vÀlja en deodorant som Àr bÀst i test. Dock sÄ reagerar vissa pÄ de Àmnen som kan finnas i deodoranter. Dessa vÀljer mÄnga gÄnger att satsa pÄ naturliga deodoranter.

Hur vÀljer man rÀtt deodorant

Förut sÄ anvÀnde de flesta spray, men nu kan du ocksÄ vÀlja mellan krÀm, stift eller roll on. De flesta vÀljer vad de alltid har anvÀnt och helt enkelt föredrar. Det som dÀremot Àr mest hygieniskt Àr deospray bÄde för dam och herr. Det beror pÄ att ingen del av deodoranten vidrör armhÄlan. HÀr följer sju deodoranter som har testats av experter. LÀs vidare om dess för och nackdelar.

Vichy 48hr Antiperspirant Treatment Roll – on

aluminiumfri deodorantDetta Àr en unisex deodorant som effektivt motverkar svett, har en god doft och inte lÀmnar efter sig nÄgra mÀrken pÄ dina klÀder. Den Àr skonsam men samtidigt effektiv och hÄller hela dagen. Vad kan man egentligen mer önska sig av en deodorant? Den fungerar ocksÄ bra vare sig du Àr kvinna eller man dÄ unisexdoften Àr frisk och lÀtt. Doften Àr vÀldigt neutral sÄ den passar bra för olika Äldrar. Trots att doften Àr sÄ försiktig sÄ sitter den kvar alla dygnets timmar sÄ att du kan behÄlla den frÀscha kÀnslan. Den motverkar Àven svetten vÀldigt bra oavsett om du dansar pÄ klubben hela kvÀllen eller kör ett hÄrt spinningpass pÄ gymmet. DÄ kulan Àr stor sÄ behövs det bara ett snabbt drag i varje armhÄla för att fÄ det som behövs av den skonsamma lugnande krÀmen. Den kan i början kÀnnas kladdig, men om du vÀntar innan du tar pÄ dig klÀderna sÄ blir det inga vita mÀrken. NÀr den sedan har torkat sÄ behöver du inte oroa dig för missfÀrgningar om det sÄ gÀller gula flÀckar eller vita rÀnder. Denna belönade och prisvÀrda antiperspiranten frÄn Vichy:

 • HĂ„ller lĂ€nge
 • Motverkar effektivt svett
 • Har en försiktig och god doft
 • LĂ€mnar inga mĂ€rken

Men kan dock:

 • KĂ€nnas nĂ„got kladdig i början

Clarins Gentle Care Roll – On

Detta Ă€r en deodorant för damer som Ă€r snabbtorkande, vĂ€ldigt effektiv och som hĂ„ller under trĂ€ning och hela dagen. Detta kan möjligtvis vara den bĂ€sta deodoranten mot svett nĂ€r det kommer till den kvinnliga mĂ„lgruppen. Den torkar fort och ger dig en snustorr kĂ€nsla. Tack vare en större kula sĂ„ Ă€r du klar efter ett snabbt svep under varje arm. Den minimala torktiden lĂ€mnar ett riktigt torrt resultat. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt undviker du ocksĂ„ mĂ€rken pĂ„ klĂ€derna Ă€ven under stressiga dagar. Doften Ă€r dock nĂ„got speciell dĂ„ den varken Ă€r blommig eller lik en parfym pĂ„ nĂ„got sĂ€tt. IstĂ€llet Ă€r den nĂ€stan klinisk och stark. Men nĂ€r den sedan har torkat sĂ„ blir den neutral. Har du kört hĂ„rt en hel dag sĂ„ luktar det fortfarande neutralt i armhĂ„lan. Den klarar Ă€ven galant ett hĂ„rt trĂ€ningspass. Den har blivit utnĂ€mnd som en deodorant vĂ€rd titeln bĂ€st i test dĂ„ den:

 • Är fantastiskt effektiv mot svett
 • Har en stor kula
 • Är otroligt bra Ă€ven under trĂ€ning

Det Ànda negativa Àr att:

 • Den har en klinisk och stark doft

Giorgio Armani Acqua Di Gio Pour Homme Deo Stick

Söker du en deodorant för herrar som torkar snabbt, hĂ„ller lĂ€nge, har en mjuk konsistens och fantastisk doft? DĂ„ har du kommit rĂ€tt! Doften Ă€r nĂ€mligen frĂ€sch och den bĂ€sta doften för mĂ€n bland alternativen i detta deodoranttestet. Doften har försiktiga muskiga toner vilket gör att det bĂ„de luktar gott separat men Ă€ven gĂ„r att kombinera med parfym. Trots att det Ă€r en försiktig doft sĂ„ Ă€r den dĂ€r under hela dagen. Det Ă€r inte bara doften som Ă€r trevlig utan Ă€ven den mjuka konsistensen som underlĂ€ttar appliceringen och torkar snabbt. KrĂ€men har dock en tendens att torka ut huden sĂ„ om man Ă€r kĂ€nslig sĂ„ bör man nog först Ă„terfukta med en krĂ€m. Springer du frĂ„n möte till möte? Sitter du stilla pĂ„ kontoret? Eller kĂ€mpar du pĂ„ i gymmet? Oavsett hur din vardag ser ut sĂ„ klarar Armanis deodorant av den, om Ă€n trĂ€ningspasset Ă€r bĂ€st att göra tidigt pĂ„ dagen. Ska du utföra svettiga aktiviteter lite senare nĂ€r det Ă€r kvĂ€ll sĂ„ Ă€r det bĂ€st att bĂ€ttre pĂ„ den en gĂ„ng. KlĂ€derna bli inte heller flĂ€ckiga vare sig du har en lugn dag eller körde ett hĂ„rt pass i gymmet. Njut av:

 • En fantastisk doft
 • Snabb torktid
 • En mjuk konsistens
 • HĂ„llbarhet

Det Ànda negativa Àr att:

 • Den Ă€r inte sĂ„ skonsam

Biotherm Pure Invisible Roll – On

deodorant herrEn antiperspirant deodorant för bĂ„de kvinnor och mĂ€n som Ă€r skonsam mot huden trots att den Ă€r fantastiskt svettdĂ€mpande och hĂ„ller hela dagen. Även om du skulle stressa till jobbet sĂ„ kommer du inte att lukta under dagen. Om du söker en aluminiumfri deodorant sĂ„ Ă€r dock inte denna ditt bĂ€sta val dĂ„ den anvĂ€nder sig av aluminiumsalt för att dĂ€mpa dina svettningar. Den Ă€r dĂ€remot fri frĂ„n alkohol vilket gör den skonsam mot huden. Huden kĂ€nns ocksĂ„ Ă„terfuktad och lugnad nĂ€r du sĂ€tter pĂ„ dig den. Den sĂ€gs hĂ„lla under 48 timmar, och om Ă€n det kanske inte riktigt stĂ€mmer sĂ„ Ă€r det ganska nĂ€ra. Tack vara den stora kulan fĂ„r du en snabb applicering med ett drag i varje armhĂ„la som torkar in hyfsat snabbt. Den lĂ€mnar heller inga flĂ€ckar, varken vita eller gula, pĂ„ klĂ€derna. Den har dock en nĂ„got tvĂ„lig och mild doft som ocksĂ„ kan upplevas för blommig. Den neutraliseras dĂ€remot snabbt sĂ„ det Ă€r inga problem att kombinera den med parfymer eller andra vĂ€ldoftande produkter. Doften fungerar ocksĂ„ för bĂ„de mĂ€n och kvinnor. DĂ„ doften Ă€r sĂ„ pass neutral sĂ„ passar den ocksĂ„ till olika Ă„ldrar. Kort och gott, en vĂ€ldigt bra deodorant dĂ„:

 • Den har en vĂ€lformad kula
 • Är hĂ„llbar
 • Presterar fantastiskt nĂ€r man trĂ€nar
 • Är skonsam mot huden

Dock sÄ har den:

 • En nĂ„got tvĂ„lig doft

Hugo Boss Hugo Deo Stick

Ett stift som Ă€r torrt och inte kladdar och har en lagom start doft. Det mĂ€rks att Hugo Boss Ă€r ett klassiskt varumĂ€rke för manlig doft. Den Ă€r varken för svag eller för stark utan hĂ€rligt lagom oavsett om du sitter pĂ„ kontoret eller dansar pĂ„ festen. Den fungerar nĂ€mligen Ă€ven att kombinera med parfymer. Den Ă€r vĂ€l kanske inte den bĂ€sta deodoranten för mĂ€n dĂ„ den inte Ă€r jĂ€ttebra pĂ„ att motverka svettlukt, men Ă€ndĂ„ helt okej. Den fungerar i vardagen sĂ„ lĂ€nge du inte behöver springa till tĂ„get eller ska trĂ€na dĂ„ det Ă€r en större utmaning för den. Du applicerar den smidigt Ă€ven om stiftet Ă€r ganska torrt och hĂ„rt om man jĂ€mför med andra deodoranter i samma kategori. Det torra stiftet hjĂ€lper nĂ€mligen till sĂ„ att du fĂ„r en lagom mĂ€ngd och den inte blir kladdigt. Har du en kĂ€nslig hud kan det dock kĂ€nnas lite strĂ€vt. Har du mycket hĂ„r under armarna ska du nog satsa pĂ„ ett mjukare stift dĂ„ det hĂ„rda stiftet och mycket hĂ„r inte Ă€r den bĂ€sta kombinationen. Att deodoranten torkar sĂ„ snabbt och inte lĂ€mnar mĂ€rken efter sig ens nĂ€r du svettas gör att den Ă€r mycket uppskattad. Helt enkelt sĂ„:

 • Har den en lagom stark doft
 • FlĂ€ckar den inte av sig
 • Kladdar den inte

Dock sÄ:

 • Klarar den inte trĂ€ningspass
 • Passar den inte hĂ„riga armhĂ„lor

Biotherm Homme Day Control Roll – On

En skonsam deo för mÀn som torkar snabbt, har en perfekt konsistens och effektivt motverkar svett. Den har en stor kula som underlÀttar appliceringen och sÄ ocksÄ den mjuka krÀmen. Torktiden Àr vÀldigt snabb, du kan ta pÄ dig klÀderna direkt efter att deon anvÀnts. KlÀderna missfÀrgas inte heller. Huden kÀnns ocksÄ lugnad och Äterfuktad efter appliceringen trots att det blir torrt. Du fortsÀtter att vara torr oavsett om du kör ett hÄrt gympass eller gÄr igenom dagen i lugn och ro. Den maskulina doften pÄminner tyvÀrr om billig after shave. Tack och lov sÄ Àr den mild och neutraliseras efter applicering. Du kan ocksÄ anvÀnda den med en parfym som luktar bÀttre om du sÄ önskar. Med andra ord en bra deodorant som:

 • Effektivt motverkar svett
 • Torkar snabbt
 • Har perfekt konsistens
 • Är skonsam mot huden
 • Men som dock
 • Har en nĂ„got billig doft

Nuxe Body Long – lasting Deodorant

En skonsam, vĂ€ldoftande kvinnlig roll – on – deodorant som inte lĂ€mnar nĂ„gra flĂ€ckar efter sig. Detta Ă€r en antiperspirant som ger sin effekt genom att anvĂ€nda alun och silver. PĂ„ ett bra sĂ€tt motverkar den bĂ„de svettlukt och svettningar. Den klarar att hĂ„lla borta svettlukten under en lugnare arbetsdag men klarar inte ett hĂ„rt gympass lika bra. Den har en hĂ€rlig mild doft som pĂ„minner lite om söt vanilj. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt krockar den inte heller med din bodylotion och parfym. Den har en liten kula sĂ„ nĂ€r man drar flera gĂ„nger sĂ„ riskerar man att överdosera den ganska lösa krĂ€men. DĂ„ tar det ocksĂ„ lĂ€ngre tid för den att torka. NĂ€r den Ă€r torr flĂ€ckar den inte ner klĂ€derna. Den Ă€r skonsam mot kĂ€nslig hud och du fĂ„r en kĂ€nsla av att huden Ă€r Ă„terfuktad och lugnad efter att du har applicerat deon. Detta Ă€r alltsĂ„ en deodorant som:

 • Är skonsam
 • Har god doft
 • Inte flĂ€ckar ner klĂ€derna

Den har dock:

 • En liten kula som gör det svĂ„rt att applicera
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 4 / Genomsnitt: 4.5
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 4 / Genomsnitt: 4.5
Back to top button