www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

BÄST I TEST
4.8 / 5
Dermalogica Intensive Eye Repair Àr en fantastisk ögonkrÀm som bidrar med Äterfuktning, vitaminer och hyaluronsyra, och motverkar förtidigt Äldrande, ser till att huden Àr slÀt och fin, tillsammans med mycket mer.

Fördelar

 • InnehĂ„ller C-vitamin
 • Återfuktar huden
 • Reparerar huden
 • Motverkar för tidigt Ă„ldrande

Nackdelar

 • Kostar ganska mycket
MEST POPULÄRA
4.8 / 5
Filorga Optim-Eyes Contour Àr en ögonkrÀm som verkligen heter duga. Produkten anvÀnds inte bara för att Äterfukta huden, men gÄr Àven att anvÀnda för att eliminera överskott av pigment, lindra svullnader och mycket mer.

Fördelar

 • Behandlar svullnader och mörka ringar
 • Eliminerar överskott av pigment
 • Återfuktar huden

Nackdelar

 • ObekvĂ€m förpackning
MEST PRISVÄRT
4.5 / 5
La Roche-Posay Toleriane Ultra Eye Àr ett ypperligt alternativ för de som vill ha en kvalitativ ögonkrÀm till ett billigare pris. KrÀmen kommer att duga för de flesta konsumenter, förutom de allra mest krÀsna.

Fördelar

 • Riktigt bra pris
 • Fri frĂ„n parabener
 • Passar bra för kĂ€nslig hud
 • Reducerar irritation
 • Stor förpackning

Nackdelar

 • Inte riktigt lika bra som de dyrare alternativen
BÄSTA BUDGETVALET
4.5 / 5
Truth Banana Bright Eye Cream frÄn Ole Henriksen Àr ett riktigt bra alternativ, som pÄ nÄgot sÀtt lyckas vara lyxig, men till ett budgetpris. KrÀmen innehÄller C-vitamin, kollagen och andra saker som Àr bra för din hud.

Fördelar

 • Bra innehĂ„ll
 • Lindrar mörka ringar
 • Bra mot rynkor
 • Bra pris för dess kvalitĂ©

Nackdelar

 • Inga nackdelar hittades
VÅRT SENASTE VAL
4.3 / 5
Vichy Liftactiv Derm Source Àr ett prisvÀrt och kvalitativt alternativ som kan utmana de flesta ögonkrÀmer pÄ marknaden. Det hÀr Àr en mÄngsidig krÀm som bidrar med Äterfuktning, anti-age och mycket mer.

Fördelar

 • Bra pris
 • Reducerar rynkor
 • Oparfymerad
 • Bidrar med en komplett vĂ„rd runt ögat

Nackdelar

 • Ganska trĂ„kig förpackning
BÄST FÖR KÄNSLIG HUD
4.1 / 5
Denna ögonkrÀm Àr speciellt utvecklad för personer med kÀnslig hud och lovar att lindra din torra hud utan nÄgon rodnad eller irritation. Den har testats och godkÀnts av dermatologer, sÄ du vet att du kan lita pÄ den.

Fördelar

 • Perfekt för kĂ€nslig hud och ögonlock
 • Ingen rodnad eller irritation
 • InnehĂ„ller bomullsextrakt för att bevara fukt
 • Parfymfri, allergivĂ€nlig

Nackdelar

 • Tuben pressar ibland mer Ă€n vad du behöver.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

För att fÄ den bÀsta shoppingupplevelsen online ser vi till att konstant kontrollera vÄra produkter och priser för att ge dig endast alternativ av högsta kvalitet. Du kan lita pÄ vÄra val.

Att gÄ runt med pÄsar under ögonen Àr nÄgot som de flesta mÀnniskor idag vill bli av med! SÄ hur ska man gÄ tillvÀga för att slippa de dÀr förskrÀckta pÄsarna under ögonen? Idag finns det som tur Àr massor med olika ögonkrÀmer som du kan anvÀnda, som Àr just anpassade för att förhindra mörka ringar under ögonen. Letar du efter en ögonkrÀm mot mörka ringar ta dÄ en titt pÄ de krÀmer som har aktiva ingredienser för just detta. Idag finns det vÀldigt mÄnga olika produkter att vÀlja mellan, sÄ det kan vara svÄrt att vÀlja vilken ögonkrÀm som kommer passa just dig. Det Àr alltsÄ bÀst att du faktiskt hittar en ögonkrÀm som kommer lösa de problem du kÀnner att du har under dina ögon, istÀllet bara för att vÀlja den bÀsta. Vill du dessutom ha en sÄ bra krÀm som möjligt, sÄ Àr det alltid bÀst att titta pÄ en ögonkrÀm som ocksÄ Àr sÄ naturlig som möjligt och som har sÄ mÄnga bra Àmnen och ingredienser som möjligt för just att motverka mörka ringar eller rynkor

Förutom just mörka ringar, sÄ kan en bra ögonkrÀm ocksÄ hjÀlpa dig med andra besvÀr runt ögonen. Detta kan innefatta linjer eller rynkor, eller bara om du vill hitta en ögoncreme som passar dig bra, oavsett vad det slags för egenskaper som du Àr ute efter. Vill du alltsÄ hitta en bra ögonkrÀm mot just rynkor, sÄ Àr det alltid smart att lÀsa igenom de anti age ögonkrÀm bÀst i test om finns pÄ nÀtet, sÄ att du fÄr en god överblick över vad din ögonkrÀm kommer göra för dig och hur de kommer förebygga just Äldrande och rynkor.

Vilka ingredienser finns i en ögonkrÀm

NÀr du ska vÀlja en bra ögonkrÀm, sÄ kan det alltid vara vÀrt att lÀsa igenom de ögonkrÀm test som finns, sÄ att du vet vilka ingredienser som finns i din ögonkrÀm. Förmodligen kommer det finnas mÄnga olika ingredienser som du inte kÀnner igen i din nya krÀm, sÄ ska du kika efter en helt ny sÄ Àr det alltid vÀrt att se över vilka ingredienser som faktiskt Àr bra. De vanligaste ingredienserna som du kommer hitta Àr först och frÀmst:

Hyaluronsyra och Ceramider. Hyaluronsyra drar fukt frĂ„n luften och rymmer upp till 1000 gĂ„nger sin vikt i vatten. Förutom hyaluronsyra, bidrar ceramider ocksĂ„ till att upprĂ€tthĂ„lla en god hydrering. Retinol Ă€r ocksĂ„ ett Ă€mne som du bör leta efter i din ögonkrĂ€m. Detta Ă€r ett vitamin A-derivat, som stimulerar cellomsĂ€ttning och kollagenproduktion, vilket bidrar till att stĂ€rka huden och reducera felaktigheter som solflĂ€ckar och linjer. Kom bara ihĂ„g att retinol krĂ€mer gör huden mer solkĂ€nslig och kan överdrivet torka den, sĂ„ applicera sparsamt innan sĂ€nggĂ„endet endast. ÖverkĂ€nsliga hudtyper kan vĂ€lja en peptid förpackad ögonkrĂ€m istĂ€llet för en retinsyra. Liksom retinol stimulerar neuropeptider ocksĂ„ kollagen och elastin produktionen, men mildare. Vitaminer C och E kommer du ocksĂ„ hitta. Förutom vitamin A (i form av retinol) Ă€r vitamin C och E ocksĂ„ potenta. Medan C-vitamin hjĂ€lper till med kollagenproduktion och hudelasticitet, sĂ„ lugnar E-vitamin ,men samtidigt ocksĂ„ skyddar. Letar du efter en ögonkrĂ€m med k vitamin sĂ„ kan du alltid lĂ€sa igenom etiketten eller de instruktioner som kommer med din ögonkrĂ€m, sĂ„ att du vet att du faktiskt har köpt en krĂ€m som innehĂ„ller de ingredienser som du vill. Det Ă€r alltid vĂ€rt att jĂ€mföra olika produkter med varandra, och det kan du enkelt göra genom att lĂ€sa de bĂ€st i test ögonkrĂ€m som finns pĂ„ nĂ€tet.

Vad Àr det för skillnad pÄ en ögonkrÀm jÀmfört med andra produkter?

bÀsta ögonkrÀmenNÀr man pratar om huden under just ögonen, sÄ Àr denna mycket kÀnsligare jÀmfört med andra stÀllen pÄ din kropp. DÀrför Àr det ocksÄ viktigt att du tar hand om denna hud med rÀtt produkter. Det kan alltid vara vÀrt att lÀsa igenom de ögonkrÀm bÀst i test som finns, om du ocksÄ vill kunna jÀmföra en ögonkrÀm med olika produkter eller med andra ansiktskrÀmer. Dock Àr det alltid bÀst att anvÀnda en anpassad krÀm för just ögonen, speciellt om det skulle vara sÄ att man besvÀr med just pÄsar under ögonen eller om man har lÀttare att fÄ rynkor vid just ögonen. Det Àr alltsÄ vÀrt att man tittar pÄ en pÄsar under ögonen krÀm om det Àr just detta man har problem har. Letar du efter den bÀsta ögonkrÀmen mot rynkor sÄ Àr det vÀrt att hitta en ögonkrÀm som innehÄller just de Àmnen som föryngrar hud. Det Àr smartast att anvÀnda en ögonkrÀm precis innan man gÄr och lÀgger sig, sÄ att den kan verka under natten. Letar du efter den bÀsta ögonkrÀmen för pÄsar under ögonen sÄ bör du ta en titt pÄ de krÀmer som specificerar sig för just detta.

I vilka situationer Àr en ögonkrÀm mest anvÀndbart

Är det sĂ„ att du har problem med din hy under ögonen sĂ„ Ă€r det anvĂ€ndbart att anvĂ€nda en ögonkrĂ€m. Hitta den bĂ€sta ögonkrĂ€men för just dig, genom att veta vad för slags problem du har under ögonen. Mörka ögon Ă€r det vanligaste som mĂ€nniskor vill bli av med, vilket ofta innefattar en krĂ€m som du anvĂ€nder precis innan du gĂ„r och lĂ€gger dig.

Hitta mörka ringar under ögonen krÀm som passar dig om du har problem med just mörka ringar. Det kan dock ocksÄ hjÀlpa att sova lÀngre, att försöka minska stress och andra faktorer som ocksÄ har en bidragande faktor till mörka ringar under ögonen. Det kan alltsÄ inte endast hjÀlpa att anvÀnda en ögonkrÀm, utan ibland behöver du dessutom göra andra saker ocksÄ som minskar just mörka ringar.

Fördelar och nackdelar med en ögonkrÀm

TĂ€nk pĂ„ att du endast behöver anvĂ€nda en ögonkrĂ€m innan du gĂ„r och lĂ€gger sig, sĂ„ en gĂ„ng per dag rĂ€cker gott och vĂ€l för att din ögonkrĂ€m ska göra det den ska göra. Dessutom kommer krĂ€men kunna verka under natten, vilket ocksĂ„ Ă€r perfekt dĂ„ du Ă€ndĂ„ inte gör nĂ„got annat Ă€n att sova (och drömma!). Att anvĂ€nda en ögonkrĂ€m kan hjĂ€lpa dig att fĂ„ bort rynkor eller mörka ringar, dock kan de ocksĂ„ torka ut din hud. Se dĂ€rför till att anvĂ€nda en bra ögonkrĂ€m som passar just dig och din hy som Ă€r under dina ögon. Det finns oenighet i kosmetikaindustrin om huruvida ögonkrĂ€mer verkligen Ă€r nödvĂ€ndigt. Ett argument Ă€r att en ögonkrĂ€m inte Ă€r gjord för den mer kĂ€nsliga huden under ögonen. Men andra tror att det inte finns nĂ„gra speciella ingredienser i ögonkrĂ€mer. MĂ„nga av ögonkrĂ€merna innehĂ„ller samma ingredienser som finns i ett gott ansiktskrĂ€mer, som för att minimera rynkor och att strama huden. Men mĂ„nga ansiktskrĂ€mer har varningar för att undvika anvĂ€ndning runt ögonen. ÖgonkrĂ€men kan vara mindre irriterande, vara utan doft och vara utan andra potentiellt problematiska ingredienser. Kvinnor mĂ„ste vara försiktiga nĂ€r det gĂ€ller kosmetika eftersom vissa ingredienser kan orsaka missfĂ€rgning av huden.

Reducerar ögonkrĂ€mer fina linjer och rynkor eller gör dem vĂ€rre? NĂ„gra ögonkrĂ€mer och serum innehĂ„ller vissa ingredienser, som koffein (kaffe, grönt te), för att tillfĂ€lligt minska puffiness eller ingredienser för att lĂ€tta mörka cirklar, som K-vitamin som kanske inte finns i ansiktskrĂ€mer. Fortfarande sĂ€ger andra att vissa ögonkrĂ€mer kan göra fundament och concealer crease i linjer runt ögonomrĂ„det. Vissa tror öga krĂ€mer Ă€r bara nedvattnad version av en fuktgivare. Det kan vara fallet med vissa ögonkrĂ€mer, men mĂ„nga öga krĂ€mer Ă€r faktiskt tjockare Ă€n en fuktighetskrĂ€m, eftersom omrĂ„det runt ögat tenderar att vara torrare. Detta omrĂ„de av ögat har fĂ€rre oljekörtlar Ă€n resten av ansiktet. Torr hud leder ocksĂ„ till rynkor. ÖgonkrĂ€m Ă€r dock inte alltid nödvĂ€ndigt. Alla verkar vara överens om att du inte ska anvĂ€nda krĂ€mer i ansiktet och ögonomrĂ„det, men du kan kanske komma undan med att bara anvĂ€nda en avfuktare om den har samma ingredienser som ögonkrĂ€m. ÖgonkrĂ€m Ă€r inte alltid nödvĂ€ndigt. Om du inte har problem med mörka cirklar eller behöver minska utseendet pĂ„ linjer och rynkor kan du hoppa över ögonkrĂ€m och anvĂ€nda en bra fuktighetskrĂ€m istĂ€llet, speciellt om den Ă€r formulerad för kĂ€nslig hud.

Hur vÀljer man rÀtt ögonkrÀm för dina behov?

ögonkrÀm bÀst i testHar du svÄrt att veta vilken ögonkrÀm som du ska köpa, dÄ kan det alltid vara vÀrt att lÀsa igenom deögonkrÀm test som finns, sÄ att du fÄr en god och bra överblick över var varje ögonkrÀm kommer innehÄlla och hur de kommer reagera pÄ din hud.

Huden runt ögonen Ă€r otroligt kĂ€nslig, sĂ„ det Ă€r mer benĂ€get för torrhet Ă€n resten av ditt ansikte. DĂ€rför kan denna hud gĂ€rna dra nytta av lite fukt. Rynkor eller linjer Ă€r en av de vanligaste klagomĂ„len nĂ€r det gĂ€ller omrĂ„det under ögat. DĂ„lig mat, rökning och vissa ansiktsuttryck Ă€r bara nĂ„gra av de faktorer som bidrar till dessa linjer. Koffein gör underverk för att lysa upp mörka cirklar – nĂ€r den appliceras sĂ„ uppmuntrar den blodflödet och bekĂ€mpar kĂ€rlen, för att minska det skuggiga utseendet. Se till att vĂ€lja en bra ögonkrĂ€m som kĂ€nns bekvĂ€m och som passar dina ögon, sĂ„ att du faktiskt har en som faktiskt motverkar rynkor och mörka ringar under ögonen – och sĂ„ du inte gör det vĂ€rre.

Förutom att vÀlja just en ögonkrÀm, sÄ kan du ocksÄ tÀnka pÄ att försöka fÄ mer sömn, försök att stressa mindre, sluta med rökningen och se till att Àt bra och nÀringsrik mat. Det finns mÄnga andra faktorer som du kan ta till dig, förutom att anvÀnda just en ögonkrÀm.

Tips pÄ nÀr du anvÀnder en ögonkrÀm

OmrĂ„det runt dina ögon Ă€r bland de första hudomrĂ„det som pĂ„verkas av rynkor och mörka cirklar. Du kanske inte vet varför, men rynkor börjar att uppstĂ„ som en följd av att huden blir tunnare, mindre elastisk och torrare. En annan faktor Ă€r om du Ă€r rökare, Ă€r med om överdriven solexponering och uttorkning kan ocksĂ„ pĂ„skynda utseendet pĂ„ rynkor. Och hur Ă€r det med utseendet pĂ„ mörka cirklar under vĂ„ra ögon? Alla har upplevt mörka cirklar under ögonen pĂ„ grund av en natt eller tvĂ„ tillbringade med för lite sömn, men vad orsakar dess utseende nĂ€r vi blir Ă€ldre? Mörka cirklar upptrĂ€der som ett resultat av syrgas, vilket du sĂ€kert vet – som har en blĂ„ eller mörkare fĂ€rg pĂ„ grund av nĂ€rvaron av höga syror, som ocksĂ„ lĂ€tt samlas upp under vĂ„ra ögon. Detta Ă€r en vanlig process som nĂ€r vi blir Ă€ldre och det intrĂ€ffar pĂ„ grund av samma skĂ€l som tidigare – t.ex. trötthet. Men nu nĂ€r vĂ„r hud Ă€r tunnare, som vi nĂ€mnde tidigare, Ă€r dessutom mörka cirklarna mer synliga.

Innan du applicerar en ögonkrÀm sÄ finns det en del bra saker att veta. Se först till att tvÀtta ditt ansikte. Din ögonkrÀm absorberar bÀttre om du placerar den pÄ en ren yta, sÄ var noga med att tvÀtta ansiktet innan du applicerar sin ögonkrÀm. Gör detta om du anvÀnder en nattkrÀm, en dagkrÀm eller bÄda. AnvÀnd lagom varmt vatten för att tvÀtta ansiktet. Om vattnet Àr för varmt kan det ta bort ditt ansikte av fukt. Blöt ditt ansikte, massera försiktigt med tvÄl pÄ hela ansiktet med cirkulÀra rörelser. Skölj sedan av och torka sedan av ansiktet med en ren mjuk handduk. Se till att inte gnugga ditt ansikte för hÄrt eller snabbt mot din handduk, dÄ det kan skada ditt omrÄde runt ögonen och göra mörka ringar vÀrre, det Àr bÀttre att torka av ögonen sÄ försiktigt som möjligt.

Efter tvĂ€ttning och torkning av ansiktet, applicera de andra krĂ€mer du brukar anvĂ€nda pĂ„ ditt ansikte. Din ögonkrĂ€m borde vara det sista du anvĂ€nder i din hudvĂ„rdsrutin. Se till att tvĂ€tta hĂ€nderna innan du anvĂ€nder ögonkrĂ€men. De flesta ögonkrĂ€mer kommer i smĂ„ burkar eller i en tub. NĂ€r du har tvĂ€ttat hĂ€nderna, anvĂ€nd ditt ringfinger för att applicera krĂ€men. ÖgonkrĂ€mer Ă€r vanligtvis mycket tjockare Ă€n vanliga fuktgivare. Börja smĂ„tt och lĂ€gg till mer om du behöver. Om du anvĂ€nder en gel istĂ€llet för en krĂ€m, anvĂ€nd samma process. Du kanske behöver en lite större mĂ€ngd. TillsĂ€tt ögonkrĂ€men försiktigt pĂ„ omrĂ„det runt ögat. Gnugga inte, eftersom du kan riva den milda huden. Var noga med att gĂ„ hela vĂ€gen runt ditt öga, vilket Ă€r benet som omger ditt öga. Du kan anvĂ€nda en cirkulĂ€ra form. ÖgonkrĂ€m behöver appliceras pĂ„ hela detta omrĂ„de.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 51 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 51 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button