www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

HudvĂ„rd kan vara en av de mest förvirrande sakerna i livet, men det finns en grundprincip och det Ă€r att du bör anvĂ€nda en ansiktskrĂ€m som Ă€r baserad pĂ„ din hudtyp. En av de första misstag som mĂ€nniskor gör nĂ€r man anvĂ€nder produkter pĂ„ huden, Ă€r att de anvĂ€nder en produkt som inte nödvĂ€ndigtvis passar hudtypen. Är du osĂ€ker Ă€r det enkelt dags att ta reda pĂ„ vad för slags typ som du har. Det bĂ€sta Ă€r att undersöka hur din hud kĂ€nns i slutet av dagen. Är din T-zon torr, oljig eller normal? Har du torr hud sĂ„ Ă€r du mer benĂ€gen att fĂ„ allergisk hud, dĂ€rför behöver du inte anvĂ€nda konventionella ansiktskrĂ€mer, dĂ„ kemikalierna kan skada ömtĂ„liga ytor. En oljebaserad ansiktskrĂ€m Ă€r bra för de som har lĂ€ttare att fĂ„ akne. Det spelar ingen roll om du letar efter en ansiktskrĂ€m för kvinnor eller om du letar efter en ansiktskrĂ€m mĂ€n – idag finns det en rad olika produkter att vĂ€lja mellan. Men hur ska man veta vilken som Ă€r den bĂ€sta ansiktskrĂ€men nĂ„gonsin? Först och frĂ€mst behöver du veta vilken hudtyp du har.

Normal hudtyp – De med en vanlig hudtyp bör anvĂ€nda produkter som inte gör att huden kĂ€nner sig alltför fet och undika produkter som orsakar överdriven torrhet. Medan vanliga hudtyper krĂ€ver mindre underhĂ„ll Ă€n andra hudtyper Ă€r det viktigt att hĂ„lla sig överens med en vanlig hudvĂ„rdsprodukt som Ă€r skonsam pĂ„ huden, men som Ă€ndĂ„ ger de viktigaste ingredienserna för att hĂ„lla din hud i balans. En normal hud har inga eller fĂ„ ofullkomligheter, ingen allvarlig kĂ€nslighet, knappt synliga porer och en fin hudfĂ€rg.

Torr hudtyp – NĂ€r du har torr hud sĂ„ Ă€r det viktigt att du hittar en fuktkrĂ€m som hjĂ€lper din hud att fĂ„ den vĂ€tska som den behöver. Har du torr hy, sĂ„ kanske du har nĂ€stan osynliga porer, grov hud, röda flĂ€ckar, att din hud Ă€r mindre elastisk och du har mer synliga linjer. Din hud kan spricka eller klia, bli irriterad eller inflammerad. Om den Ă€r vĂ€ldigt torr kan den bli grov, sĂ€rskilt pĂ„ dina hĂ€nder, armar och ben. Torr hud kan orsakas eller förvĂ€rras av dina gener, Ă„ldrande eller hormonella förĂ€ndringar, vĂ€der som vind, sol eller kallt, Ultraviolett (UV) strĂ„lning frĂ„n solarier, inomhusvĂ€rme, lĂ„nga, varma bad och duschar. De kan ocksĂ„ bli vĂ€rre av vissa Ingredienser i tvĂ„l, kosmetika eller rengöringsmedel och vissa mediciner. Att hitta en fuktkrĂ€m som hjĂ€lper din hud att fylla sin livskraft Ă€r viktigt. Det Ă€r viktigt att hĂ„lla fast vid en regelbunden behandling av hudvĂ„rd med mjuka produkter, bestĂ„ende av naturliga hĂ€rledda ingredienser. De med torr hud drabbas ofta av smĂ„ allergiska reaktioner och tenderar att dra nytta av krĂ€mer istĂ€llet för lotioner nĂ€r det gĂ€ller fuktgivare, eftersom de innehĂ„ller mer olja, vilket gör det tjockare och mer fuktgivande.

Oljig eller fet hudtyp – NĂ€r du har fet eller oljig hy sĂ„ Ă€r det viktigt att exfoliera fet hud, eftersom uppbyggnad av olja kan orsaka döda hudceller att fastna i porerna, vilket kan leda till akne. nĂ€r du har oljig hy, sĂ„ kanske du har förstorade porer, blank, tjock hy, blackheads, finnar eller andra flĂ€ckar. Olig hy kan förĂ€ndras beroende pĂ„ Ă„rstid eller vĂ€der. Saker som kan orsaka eller förvĂ€rra det Ă€r pubertet eller andra hormonella obalanser, stress eller vĂ€rme eller för mycket fuktighet

Vad för slags ansiktskrÀmer finns det?

bÀsta ansiktskrÀmenVill du ha en sÄ fin hy som möjligt sÄ behöver du givetvis rengöra den, men det rÀcker inte alltid till. Det Àr ocksÄ viktigt att du har en bra ansiktskrÀm, dÄ det verkligen kan hjÀlpa dig att fÄ en fin lyster pÄ din hy. TyvÀrr Àr dock inte alla krÀmer samma, dÄ de Àr anpassade för att verka olika beroende vilken hudtyp du har. Skulle det vara sÄ att du lÀtt att fÄ akne, sÄ bör du ta en krÀm som Àr utformad för just din hudtyp. Detsamma gÀller om du har torr hy eller normal hy. Det Àr viktigt att du vÀljer rÀtt för just dina hudproblem. Har du alltsÄ en mogen hy, sÄ Àr det bÀst att du ocksÄ tittar pÄ den bÀsta ansiktskrÀmen för mogen hy för dig. Det kan vara svÄrt att veta vilken man ska vÀlja, sÄ det Àr alltid vÀrt att testa lite olika krÀmer dÄ och dÄ för att se hur respektive krÀm fungerar för just dig.

Fuktgivare Ă€r en slags ansiktskrĂ€m som Ă€r menad att ge din hy bra med hydrasering. Genom att bibehĂ„lla hudens hydratisering nivĂ„er, hjĂ€lper en ansiktskrĂ€m att förhindra torra flĂ€ckar i ansiktet. Eftersom det skapar vatten i din hy, sĂ„ kan det passa alla hudtyper. VĂ€lj en oljefri, vattenbaserad ansikts krĂ€m om du har fet hud. Normal och torr hud, Ă€r bĂ€ttre med en oljebaserad fuktighetskrĂ€m – för en mer intensiv hydrering.

KrĂ€mer mot Ă„ldrandet, eller en antirynkkrĂ€m hjĂ€lper till att ta bort vanliga och synliga tecken pĂ„ Ă„ldrande, som linjer, rynkor och andra slags flĂ€ckar. Dessa krĂ€mer har hydratisering egenskaper och innehĂ„ller ingredienser som hjĂ€lper till att slĂ€ta och göra huden ljusare – för ett yngre utseende. Alfahydroxisyror och beta-hydroxy syror som brukar finnas i dessa krĂ€mer, hjĂ€lper till att exfoliera döda celler och erbjuder en bra produktion av kollagen, sĂ„ att din hud faktisk ser bĂ€ttre ut. Andra antirynk krĂ€mer innehĂ„ller ett vitamin A-derivat, som kommer hjĂ€lpa till att öka din cell omsĂ€ttning och ocksĂ„ öka produktionen av kollagen. Retinol kan vara hĂ„rt för huden sĂ„ om du har kĂ€nslig hud sĂ„ Ă€r det alltid smart att du börjar med en applikation pĂ„ kvĂ€llen.

Vill du behandla och förhindra att framtida finnar, dÄ ska du ta en titt pÄ de akne krÀmer som finns. Dessa innehÄller i mÄnga fall ett Àmne som heter bensoylperoxid, ett medel som kan penetrera dina porer och döda bakterierna som orsakar just finnar och akne. Det kan ocksÄ hjÀlpa till att minska inflammation. Andra akne ansiktskrÀmer kan innehÄlla salicylsyra, som ocksÄ har andra egenskaper och kan hjÀlpa till att minska den inflammation som man fÄr nÀr man fÄr akne. Det hjÀlper ocksÄ att exfoliera huden, sÄ att huden rengörs inuti porerna för att förhindra infektioner, som dÄ kan leda till finnar. Om du ofta fÄr finnar, anvÀnd en akne ansiktskrÀm tvÄ gÄnger om dagen. För att förhindra finnar, sÄ rÀcker det vanligtvis med en applikation om dagen.

Du kan ocksÄ anvÀnda solskyddsfaktor nÀr du ska vara ute i solen, dÄ det Àr den viktigaste ansiktskrÀm som du kan anvÀnda. Den skyddar huden mot solens UV-strÄlar, vilket kan tyvÀrr kan skapa skador som dÀrefter leder till rynkor. Letar du efter en dagkrÀm med SPF sÄ att du ocksÄ blir skyddad mot solens UV-strÄlar om det Àr sÄ att du ska befinna dig lÀnge ute i solljus.

Vad för ingredienser finns i en ansiktskrÀm?

MÄnga krÀmer innehÄller glycerinbaserad element och namnet bakom elementet Àr humectants. Detta Àr klass av en slags fuktighetsgivare som kommer kunna blockera bort vatten frÄn att rinna genom huden, samtidigt som de tar Ät dig extra fukt frÄn luften.

Alfahydroxisyra tar bort det lagret som Ă€r ytterst sĂ„ att döda hudceller, tas bort det fungerar alltsĂ„ som en exfoliant samtidigt som det Ă€r en fuktighetsgivare – som dĂ„ ger huden mer fukt. Detta mjukar ut dina rynkor, det stĂ€rker din hud och rengör dina porer i samma takt som din huds pH-nivĂ„ balanseras. SĂ„ se till att du hittar en krĂ€m som passar dig bĂ€st, oavsett om det Ă€r en vanlig ansiktskrĂ€m eller en ansiktskrĂ€m med SPF.

I vilka situationer Àr ansiktskrÀmer mest anvÀndbara?

ansiktskrÀm mÀnHelst vill man givetvis ha den bÀsta ansiktskrÀmen som passar i sÄ mÄnga olika tillfÀllen som möjligt, men vill man ha en sÄ bra hy som möjligt sÄ bör man leta efter en ansiktskrÀm som passar just dig och din hy. Skulle det alltsÄ vara sÄ att du behöver en ansiktskrÀm för fet hy, men att det inte finns nÄgon med just solskydd som passar dig, dÄ Àr det bara bÀttre att du i sÄ fall har en ansiktskrÀm och en solkrÀm. Det Àr sÄledes bÀttre att du faktiskt tittar pÄ hur din hudtyp faktiskt ser ut, sÄ att du inte bara tar en ansiktskrÀm för att ta en.

En bra ansiktskrĂ€m ska du kĂ€nna bekvĂ€m att ha pĂ„ dig, gĂ€rna ska den lukta gott ocksĂ„. Se till att du anvĂ€nder en krĂ€m för den typ av hud som du faktiskt har. Tenderar du lĂ€tt att fĂ„ akne eller har du oljig hud, sĂ„ bör du sĂ„ledes undvika de ansiktskrĂ€merna som Ă€r just oljiga. För att veta vad just din ansiktskrĂ€m gör för dig och din hy, lĂ€s dĂ„ igenom de Ă„terfuktande ansiktskrĂ€m bĂ€st i test som finns, sĂ„ att du fĂ„r god information om respektive ansiktskrĂ€m.’

Du kan ocksÄ hitta de krÀmer som verkar nÀr du sover. Vet du inte vilken som Àr den bÀsta nattkrÀmen? Det Àr alltid vÀrt att jÀmföra olika produkter, sÄ att du kan hitta en som faktiskt passar dig och din hy bÀst. Det Àr alltid vÀrt att sÄledes lÀsa igenom olika tester och recensioner, sÄ att du kan hitta exakt den krÀm som du behöver.

Ska du försöka hitta den bÀsta ansiktskrÀmen för torr hy se till att jÀmföra olika ansiktskrÀmer som Àr anpassade för just torr hy, sÄ att du sjÀlv kan bestÀmma vilken som passar dig. Ibland kan det ta lite tid innan du hittar en krÀm som faktiskt Àr bÀst för just dig, bli alltsÄ inte irriterad eller frustrerad bara för att du inte hittar en krÀm direkt i början. Dessutom Àr det bra att byta ut krÀmen titt som tÀtt, sÄ att man varierar ansiktskrÀmen. Har du dock vÀldigt kÀnslig hy sÄ Àr det bÀst att anvÀnda samma hela tiden, sÄ att din hy ocksÄ anpassar sig.

Hur du vÀljer en ansiktskrÀm

Har du svÄrt att bestÀmma dig vilken ansiktskrÀm du ska köpa, dÄ Àr det alltid vÀrt att lÀsa igenom ansiktskrÀm bÀst i test som finns pÄ nÀtet, sÄ kan du se vad andra rekommenderar.

Vill du hitta den bÀsta dagkrÀmen sÄ kan du alltid testa olika krÀmer, men tÀnk pÄ att mÀnniskors hud fungerar olika sÄ bara för att en krÀm fungerar för nÄgon, sÄ kanske en inte fungerar bra för dig. DÀrför Àr det bÀttre att du gör din egen jÀmförelse innan du bestÀmmer dig för att köpa en ansiktskrÀm.

Skulle du alltsÄ ha torr hy, se dÄ till att vÀlja en ansiktskrÀm som Àr fet och som faktiskt gör din hy mer fuktig. Det spelar dock inte nÄgon roll om det Àr en fet hy du har eller en torr, oavsett vad sÄ bör du ÀndÄ anvÀnda dig av en ansiktskrÀm. Det finns ocksÄ de krÀmer som fuktar din hy Àven om den Àr normal, vilket din hy kommer uppskatta. Ju mer du tar hand om din kropp och din hud, desto bÀttre kommer du att mÄ.

Tips pÄ nÀr du anvÀnder en ansiktskrÀm

Vill du veta exakt hur du ska applicera eller anvÀnda din ansiktskrÀm, sÄ Àr det alltid bÀst att lÀsa igenom de instruktioner som stÄr pÄ produkten. Du kan ocksÄ titta igenom de ansiktskrÀm bÀst i test som finns pÄ nÀtet, som ofta Àr fyllda med nyttig information om just ansiktskrÀmen du tittar pÄ. NÀr du anvÀnder en ansiktskrÀm, sÄ Àr det viktigt att du följer de riktlinjer och instruktioner som stÄr pÄ paketet eller produkten. Ska du till exempel anvÀnda en krÀm som torkar ut, sÄ Àr det viktigt att du inte anvÀnder den för ofta. De flesta ansiktskrÀmer ska du dock applicera tvÄ gÄnger per dag, bÀst dÄ pÄ morgonen nÀr du vaknar och sedan nÀr du ska gÄ och lÀgga dig. Det Àr perfekt att anvÀnda sin ansiktsmask samtidigt som du borstar tÀnderna, dÄ det ocksÄ Àr nÄgot som du bör göra varje morgon och varje kvÀll.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 16 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 16 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button