www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

Örontermometrar Àr en av de mest innovativa typerna av kroppstermometrar. De Ă€r pĂ„litliga, lĂ€tta att anvĂ€nda och icke-invasiva jĂ€mförte med andra typer av termometrar, men de skiljer sig ocksĂ„ vĂ€ldigt mycket Ă„t. NĂ€r du vĂ€ljer en örontermometer mĂ„ste du ta hĂ€nsyn till aspekter sĂ„som storlek, design och exakthet. För att hjĂ€lpa dig att göra det bĂ€sta valet har vi samlat information frĂ„n produkttest och hittat de 5 bĂ€sta öratermometrarna som just nu finns tillgĂ€ngliga pĂ„ marknaden.

Har du blivit sjuk eller kĂ€nner du dig febrig? DĂ„ kan det vara lĂ€ge att ta temperaturen pĂ„ dig för att se hur varm du Ă€r. Termometern sĂ€tts i örat. Örontermometern uppfanns av Dr. Theodor H. Benzinger Ă„r 1964. Han ville försöka hitta ett sĂ€tt sĂ„ att man kunde lĂ€sa av hjĂ€rnans temperatur sĂ„ bra som möjligt, eftersom det Ă€r i hjĂ€rnans hypotalamus som reglerar kĂ€rnan till ens kroppstemperatur. Han kom dĂ„ pĂ„ att man kan anvĂ€nda sina öronens blodkĂ€rl, som dĂ„ delas med en hypotalamu. Innan örontermometern uppfanns sĂ„ kunde man endast ta enkla temperatur avlĂ€sningar genom Ă€ndtarmen, under armhĂ„lan eller i munnen. Innan örontermometern fanns och om en lĂ€kare ville veta den exakta temperaturen hos en mĂ€nniska, sĂ„ behövde elektroder vara fastspĂ€nda pĂ„ patientens hypotalamus, som finns i öronen. En örontermometer har ett utsprĂ„ng som innehĂ„ller en infraröd sonden. Projiceringen placeras dĂ€refter försiktig i öronkanalen och med en knapptryckning sĂ„ kan man lĂ€sa av temperaturen efter bara nĂ„gon sekund. Örontermometrar anvĂ€nds bĂ„de pĂ„ medicinska anlĂ€ggningar och i vanliga hem.

Det finns nÄgra negativa aspekter med en örontermometer, eftersom den till viss del kan vara otillförlitlig. Detta kan uppstÄ om man felaktigt placerar yttre öronkanalen av operatören. Denna faktor kan göra sÄ att mÀtvÀrdena ligger under det sanna vÀrdet, vilket gör att man inte riktigt vet om man har feber eller inte.

Hur fungerar en örontermometer?

Feber Ă€r ett tecken pĂ„ att kroppen har ökat i temperatur. Har man en bild feber sĂ„ Ă€r den vanligtvis fördelaktig, eftersom det Ă€r kroppens naturliga förmĂ„ga att försvara sig mot infektioner och andra sjukdomar. Detta eftersom patogener endast kan reproduceras om i lĂ„ga temperaturen. Har man dock en hög feber, pĂ„ minst 39 ° C, sĂ„ kan det vara farlig och dessa bör noggrant övervakas och eventuell behandlas med viss medicin. AnvĂ€nder man en örontermometer sĂ„ fĂ„r man snabbt och enkelt ett sĂ€tt sĂ„ man kan övervaka sin kroppstemperatur. Idag finns det ett flertal olika örontermometer test som du kan lĂ€sa om pĂ„, sĂ„ att du vet vad för slags produkter som finns dĂ€r ute. Örontermometern mĂ€ter av infraröd strĂ„lning som kommer frĂ„n trumhinnan.

Vilka speciella funktioner har en örontermometer jÀmfört med liknande produkter?

En örontermometer fungerar inte detsamma som vanliga termometrar. Detta eftersom den istÀllet mÀter av infraröd strÄlning som kommer frÄn din trumhinna. Detta Àr alltsÄ det enda sÀttet för att lÀsa av hjÀrnans temperatur. Det har gjorts en rad olika örontermometer test pÄ nÀtet sÄ att man kan hitta en termometer som passar just dig och din familj. Eftersom örontermometrar anvÀnder infraröda strÄlar för att mÀta av vÀrmen i örat, sÄ Àr det inga andra slags termometrar som anvÀnder sig av denna teknik. Det finns alltsÄ vÀldigt stora skillnader pÄ örontermometrar jÀmfört med andra termometrar. Det Àr alltsÄ sjÀlva tekniken som skiljer dessa Ät. NÀr man ska mÀta febern sÄ har man möjlighet att mÀta denna i Àndtarmen, munnen, örat, pannan eller i armhÄlan. Alla tekniker kan ge tillförlitliga resultat, dock Àr det en vÀldigt stor mÀttid mellan respektive maskiner. De som tar lÀngst tid Àr de man mÀter febern i munnen, armhÄlan och i Àndtarmen. De som gÄr snabbast Àr dÄ pannan och just örat. De som anvÀnds pÄ pannan mÀter hudens temperatur för att sedan kunna rÀkna ut kÀrntemperaturen, jÀmfört med de örontermometrar som lÀser av den riktiga temperaturen direkt. Har man ett litet barn sÄ Àr en örontermometer ett vÀldigt smidigt val, det har dock forskat mer och mer i detta och nu har det faktiskt kommit fram en sÄ kallad napp-termometer, som dÄ Àr lÀmpade för vÀldigt smÄ barn. Det tar dock flera minuter innan man fÄr fram ett resultat av denna.

örontermometer testAlla örontermometrar mÀter den infraröda energin som emitteras frÄn trumhinnan och pÄ den Àr det ett kort rör som man dÄ stoppar in i sitt öra. DÀrefter klickar man bara pÄ en knapp och man fÄr efter nÄgra sekunder fram resultatet pÄ displayen. Alla örontermometrar fungerar sÄhÀr, sÄ detta Àr ingen direkt skillnad frÄn termometer till termometer. Allting som finns hÀr i vÀrlden, som Àr varmare Àn 0 grader avger en strÄlning frÄn sig och det Àr just denna strÄlning som en örontermometer mÀter av. Skillnaderna man dock kan se Àr storleken pÄ sjÀlva örontermometern, hur stor displayen Àr och om den avger nÄgot ljus eller inte, om termometern gör av sig nÄgot ljud nÀr man klickar pÄ den och sÄklart andra funktioner som multifunktionella örontermometrar med mera.

Saker man bör tÀnka pÄ innan man köper en örontermometer

Har du ett barn sĂ„ bör du tĂ€nka pĂ„ ett par saker innan du införskaffar dig en örontermometer barn. Är det sĂ„ att du har ett barn som Ă€r mindre Ă€n ett Ă„r gammalt, sĂ„ Ă€r det istĂ€llet bĂ€ttre att anvĂ€nda sig av en anal termometer. Detta eftersom barnet kan ha krokiga och trĂ„nga hörselgĂ„ngar och dĂ€rför kan vĂ€rdet bli lĂ€gre Ă€n vad det egentligen Ă€r. Har du dock barn som Ă€r Ă€ldre Ă€n ett Ă„r, sĂ„ Ă€r en örontermometer verkligen ett smart val. Med en örontermometer sĂ„ mĂ€ter du av kroppens temperatur center, som dĂ„ ligger inne i hjĂ€rnan och det Ă€r hĂ€r barnets temperatur Ă€r. Det Ă€r ocksĂ„ skonsamt för barnet eftersom det Ă€r enklare och mindre obehagligt för barnet i frĂ„ga.

Innan du köper en örontermometer sĂ„ Ă€r det bra att se över vad för slags material som den Ă€r tillverkad av. Är den gjord av gummi sĂ„ kan den absolut vara skön att ha i handen, men gummi har dessvĂ€rre en tendens att torka och gummi dĂ„l dessutom sprit dĂ„ligt, om man vill rengöra örontermometern. NĂ€r man köper en örontermometer sĂ„ fĂ„r man ofta med ett skydd till den och sen har de Ă€ven filter som skyddar mot bakterier och smuts mellan anvĂ€ndningarna.

En annan bra sak att tÀnka pÄ innan du införskaffar dig en örontermometer Àr att se över om du har vissa speciella behov nÀr du ska ta tempen. Det finns termometrar som har en upplyst display, sÄ att du enklare och smidigare kan se vad för resultat som stÄr pÄ skÀrmen. Det finns örontermometrar som gör ljud ifrÄn sig nÀr man trycker och detta Àr det vanligaste man ser hos just örontermometrar. Dock kan detta orsaka att ditt barn vaknar, om du ska mÀta tempen pÄ ditt barn under natten.

Tips pÄ hur man anvÀnder en örontermometer?

Vet man inte riktigt hur en örontermometern fungerar, sÄ Àr det bÀst att följa de anvisningar som stÄr pÄ den bipacksedel som finns i förpackningen i örontermometern. Innan du mÀter av temperaturen du har, sÄ sÀtter du först ett skydd över linsen pÄ termometern, som dÄ Àr den del pÄ munstycket dÀr man mÀter av temperaturen. Du behöver anvÀnda ett nytt skydd varje gÄng du tar din temp, Àven om du skulle ta tempen i exakt samma öra. Detta eftersom termometern dÄ hÄller sig ren lÀngre och sÄ att resultatet blir mer sÀkert. Det gÄr att köpa till dessa engÄngsskydd lite överallt dÀr det sÀljs lÀkemedels varor.

NĂ€r du har satt pĂ„ skyddet sĂ„ behöver du dĂ€refter placera din termometer rĂ€tt. Dra försiktigt i ditt öra uppĂ„t, innan du stoppar in termometern. Detta gör att hörselgĂ„ngen blir rakare i örat och termometern kan enklare föras in, sĂ„ att örat dĂ€refter sluter tĂ€tt om den. Linsen pĂ„ termometern nĂ„r inte hela vĂ€gen in till trumhinnan, utan det Ă€r bara vĂ€rmen frĂ„n trumhinnan som mĂ€ts nĂ€r man tar temperaturen. Se alltsĂ„ till att inte stoppa in örontermometern för lĂ„ngt i örat, dĂ„ det kan skada trumhinnan. Det Ă€r inte heller bra att röra vid linsen eftersom resultatet blir för lĂ„gt dĂ„. NĂ€r du har örontermometern inne i örat sĂ„ trycker du pĂ„ knappen och dĂ€refter har du ditt resultat nĂ„gra sekunder senare. Örontermometern brukar pipa till nĂ€r mĂ€tningen Ă€r kvar.

Innan du anvÀnder din örontermometer, oavsett om det Àr pÄ dig sjÀlv eller pÄ nÄgon annan, sÄ Àr det alltid viktigt att du lÀser igenom bruksanvisningen ordentligt, sÄ att du vet hur just din örontermometer fungerar. Oftast Àr det dock samma anvisning pÄ de flesta örontermometrar, sÄ har du tidigare anvÀnt Àn sÄ lÀr du kunna anvÀnda din nya ocksÄ. Du som inte har anvÀnt nÄgon örontermometer innan bör absolut lÀsa igenom hur den faktiskt fungerar innan du testar den.

Varför bör man köpa en örontermometer?

Det Àr uppenbarligen mycket smidigare att anvÀnda en örontermometer jÀmfört med andra termometrar, eftersom det i flesta fall gÄr mycket snabbare. Dessutom mÀter man av den vÀrme man har inne i örat, vilket gör att man fÄr ett sÄ bra resultat som möjligt. Vill man dock fÄ ett sÄ nÀra resultat som möjligt sÄ Àr anala termometrar det bÀsta valet. SÄ vilken Àr den bÀsta örontermometern? Det finns en rad olika mÀrken och modeller dÀr ute, sÄ allt beror pÄ vad du faktiskt vill ha utav din örontermometer. Har du ett djur sÄ kan du dessutom anvÀnda en örontermometer för att lÀsa av om djuret har feber. Detta gör att ditt djur kommer kÀnna sig mindre stressad och det gÄr dessutom snabbt att avlÀsa temperaturen pÄ djuret.

Det Àr ofta mÄnga lÀkare idag som anvÀnder sig av en örontermometer. Det gÄr snabbt och smidigt att lÀsa av temperaturen pÄ patienten och eftersom de ofta ger korrekta resultat sÄ Àr det nÄgot vettigt att ha om man Àr lÀkare. Det Àr dock ocksÄ bra att ha en hemma, ifall du eller ditt barn skulle bli sjuk.

Hur vÀljer man rÀtt örontermometer för sina behov?

Det finns rĂ€tt mĂ„nga termometrar pĂ„ marknaden, sĂ„ hur vet man vilken som Ă€r den bĂ€sta örontermometern? Det Ă€r svĂ„rt att vĂ€lja, men det finns mĂ„nga bra örontermometrar som Ă€r anpassad för din familj. I dessa kan man fĂ„ stĂ€lla in tre olika Ă„ldrar pĂ„ termometern, antingen för spĂ€dbarn, mindre barn samt vuxna. Man kan se temperaturen genom siffror och fĂ€rger som visas pĂ„ displayen och de flesta termometrar Ă€r dĂ„ drivna pĂ„ batterier. MĂ„nga displayer Ă€r upplysta vilket gör att du enkelt kan se displayen Ă€ven om det Ă€r mörkt inne. Det finns ocksĂ„ örontermometrar som har flertal olika funktioner. Detta gör att man kan mĂ€ta av sin kroppstemperatur i örat eller pĂ„ pannan. Men det Ă€r inte allt, det gĂ„r ocksĂ„ att mĂ€ta av temperaturen pĂ„ vissa vĂ€tskor som vĂ€lling, mjölkersĂ€ttning och badvatten. Dessutom kan man lĂ€sa av den temperatur som Ă€r utan pĂ„ ytor – som till exempel pĂ„ en flaska eller hur varm spisugnen Ă€r. Ja, mĂ„nga funktioner finns i de olika örontermometer som finns. Att lĂ€sa pĂ„ internet pĂ„ örontermometer bĂ€st i test listor Ă€r perfekt om man enkelt vill se över hur olika termometrar fungerar.

örontermometer barnVĂ€lj ocksĂ„ en som Ă€r i din prisklass. Örontermometrar kanske inte Ă€r den dyraste varan du kommer köpa, men det Ă€r dock nĂ„got som förmodligen kommer hĂ„lla en vĂ€ldigt lĂ„ng tid. DĂ€rför Ă€r det ocksĂ„ bra att man ser köpet som en investering. Skulle du behöva mĂ€ta din feber utan nĂ„gon termometer sĂ„ behöver du nĂ€mligen ta dig in till en lĂ€kare, vilket Ă€r lite mer omstĂ€ndigt Ă€n att bara se över febern nĂ€r man befinner sig i sitt hem.

Hur tar man hand om sin örontermometer?

Är det sĂ„ att man har införskaffat sig en örontermometer sĂ„ kan det ocksĂ„ vara bra att veta hur man tar hand om dem pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt, ja helt enkelt örontermometer rĂ„d och rön. NĂ€r man anvĂ€nder en örontermometer sĂ„ byter man ut de filter som man stoppar in i öronen, sĂ„ att maskinen hĂ„ller sig frĂ€sch. Man behöver byta ut dessa filter varje gĂ„ng man anvĂ€nder termometern för bĂ€st möjliga hygien. Detta gĂ€ller verkligen om du anvĂ€nder en örontermometern barn, eftersom det kan hĂ€nda att barn ofta har smutsigare öron Ă€n vuxna. Dock ska man alltid byta ut filtret Ă€ven om man Ă€r en vuxen som anvĂ€nder den. Vill man veta sĂ„ mycket som möjligt om de olika termometrarna som finns, sĂ„ att man kan se vad för egenskaper respektive har sĂ„ Ă€r det alltid bra att titta över örontermometer bĂ€st i test, som finns överallt pĂ„ nĂ€tet idag.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 15 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button