Det finns nÄgra viktiga produkter och artiklar som inget hem bör vara utan, oavsett dess storlek och anvÀndningsomrÄde, och en av de viktigaste Àr ett kit av medicinsk utrustning.

Oavsett om detta Àr mycket grundlÀggande, bara nÄgra mediciner och förband, eller nÄgot mycket mer avancerat med verktyg och salvor för att fixa alla problem, Àr det ingen tvekan om att du kommer att hitta en termometer dÀr nÄgonstans.

Men, dÀr mÄnga familjer tidigare förlitade sig pÄ kvicksilver-termometrar för att lÀsa av deras temperaturer, har nu dessa ersatts av de bÀsta febertermometrarna pÄ grund av sina mÄnga fördelar jÀmfört med den gamla typen.

Vikten av att vÀlja en kvalitetstermometer

Om du kollar in ditt medicinskÄp i dit hem idag, Àr chansen att du hittar en förÄldrad eller otillförlitlig kvicksilver-termometer som ligger dÀr nÄgonstans.

Även om det var en produkt av det förflutna för att kontrollera temperaturen av vĂ„ra nĂ€ra och kĂ€ra för att se om deras feber var en orsak till oro, erbjuder de idag helt enkelt inte den funktionalitet och effektivitet som en febertermometer öra gör idag.

febertermometer öra

Förutom att vara sega och lÄngsamma att anvÀnda och svÄra att lÀsa av, Àr kvicksilver-termometrar ocksÄ ganska farliga att anvÀnda. De flesta av dessa Àr gjorda av glas, och sÀrskilt om att kontrollera ditt barns temperatur, fanns alltid risk att det skulle kunna gÄ sönder och kvicksilvret skulle dÄ i vÀrsta fall rinna ut.

Den senaste Infrarödtekniken innebÀr att du inte ens behöver ha kontakt mellan ditt barn och bÀsta termometer för att fÄ en behandling, vilket Àr sÄ stor skillnad frÄn de enheter som vi brukade anvÀnda.

NÀr du har mindre barn och spÀdbarn speciellt, kan det vara svÄrt att fÄ dem att sitta still tillrÀckligt lÀnge för att lÀsa deras temperatur. Detta Àr den frÀmsta anledningen till att ha en digital termometer barn och varför det Àr sÄ viktigt, eftersom det tillÄter dig att kontrollera ditt barns temperatur inom nÄgra sekunder utan att behöva hÄlla ner dem eller kÀmpa för att hÄlla dem stilla.

MĂ€ta barnets temperatur

Det Àr snabbt och enkelt gjort, och efter det kan du göra nÀsta drag om hur man ska behandla febern eller vad det du kan tÀnkas vara.

Feber kan vara en orsak till oro vid vilken Älder som helst, men nÀr det Àr vÄrt barn i synnerhet, som Àr sjuk, kan det vara en Ànnu större oro. En hög eller stigande feber Àr en bra indikator pÄ en infektion eller sjukdom, sÄ att vara medveten om det kan ibland vara det bÀsta skyddet vi har för att hÄlla dem sÀkra.

Genom att Àga en av de bÀsta febertermometrarna dÀr hemma, kommer du att kÀnna dig nöjd och att du har allt du behöver för att ta hand om ditt barn, och veta att du kan ge ett vakande öga över eventuellt stigande temperaturer och om du behöver ringa efter ytterligare hjÀlp.

Toppfunktioner i febertermometrar

För att sÀkerstÀlla att du fÄr exakt avlÀsning och ge bÀsta möjliga vÄrd till din familj, finns det nÄgra saker du inte kan slarva med nÀr du vÀljer den bÀsta febertermometern. Trots att de alla har utformats pÄ olika sÀtt och med unika egenskaper, Àr det nÄgra mÄsten du bör leta efter nÀr du Àr pÄ jakt efter din nya febertermometer barn.

Noggrannhet

Febertermometerns noggrannhet Àr den viktigaste funktionen, dÄ felaktiga avlÀsningar kan leda till ytterligare hÀlsoproblem eller fel diagnos av patienter. En del termometrar har en instÀllning som gör att du kan fÄ rÀtt temperatur, medan andra kan testas för att sÀkerstÀlla att de fungerar pÄ rÀtt sÀtt.

SĂ€kerhet

JÀmfört med kvicksilver-termometrar, kommer den bÀsta febertermometer armhÄla att ha sÀkerhet i Ätanke. De Àr gjorda med mjuka kanter som inte kan vara skadliga för barn, godkÀnda frÄn lÀkemedelsverket och innehÄller inte nÄgra skadliga Àmnen, och har tÀckt batterihölje för att sÀkerstÀlla att ditt barn inte kan komma Ät det.

Enheter

Även om det Ă€r möjligt att fĂ„ en febertermometer baby som visar olika resultat, har de flesta moderna enheter funktioner som gör att du kan vĂ€xla mellan celsius och fahrenheit nĂ€r du ska kolla grader. Detta kan oftast justeras under installationen och kan göra att anvĂ€ndaren kan stĂ€lla in vilket som standard för mĂ€tningen de anvĂ€nder.

Att mÀta rÀtt med en febertermometer

Display

En stor fördel med att Àga en digital febertermometer bÀst i test Àr förmÄgan att lÀsa av den i mörkret om du tar temperaturen pÄ en sovande barn. Displayen av en termometer har oftast en bakgrundsbelysning för att lÀsa i mörkret och visas i digitalt format sÄ att det Àr lÀtt att lÀsa. Vissa kan ocksÄ blinka för att indikera en feber eller andra varningar som kan vara relevanta.

Ljud

Om du ska köpa termometer feber, kommer de flesta febertermometers med ljud i enheten, vanligtvis för att indikera nĂ€r det Ă€r klart för att kolla temperaturen eller för att visa nĂ€r temperaturen har lĂ€sts av. Även om de kan vara bra, kan det ocksĂ„ vara en nackdel dĂ„ det kan vĂ€cka ett sovande barn, sĂ„ leta efter en med ett tyst lĂ€ge alternativ om det Ă€r möjligt.

termometer barn

Feber eller hög kroppstemperatur Ă€r en av de viktigaste tecken pĂ„ en infektion. De flesta som jobbar som vĂ„rdpersonal anser temperatur över 38 °C att vara feber. Även om det Ă€r en av kroppens naturliga reaktioner pĂ„ infektion, kan feber pĂ„ 40° C eller högre orsaka komplikationer och krĂ€va omedelbar medicinsk uppmĂ€rksamhet.

Feber orsakas av pyrogens, Àmnen som kan produceras av smittÀmnen som virus, bakterier, bakterier etc. Pyrogens signalerar hypotalamus termostat, vÄrt inre centrum som ansvarar för kroppstemperatur förordning, för att öka vÀrdet för temperatur för att bekÀmpa infektionen.

MÀtning av kroppstemperaturen Àr verkligen viktigt nÀr du hanterar olika medicinska tillstÄnd. Olika sjukdomstillstÄnd kÀnnetecknas av specifika förÀndringar i kroppstemperatur. Dessutom, med frekventa mÀtning, kan lÀkare ocksÄ utvÀrdera effektiviteten av den valda behandlingen.

Det Ă€r dĂ€rför det Ă€r viktigt att ha en bra termometer för dig och din hĂ€lsa. Även om kvicksilver-termometrar Ă€r de mest tillförlitliga, Ă€r deras potentiella toxicitet en av orsakerna till en övergĂ„ng till digitala termometrar.

Digitala termometrar kan sÀttas in i munnen, Àndtarmen eller under armhÄlan och dÀrför mÀta oral, rektal eller axillÀr temperatur. Dessa metoder kommer att ge olika vÀrden med variationer i noggrannhet och tid som behövs för att mÀta kroppstemperaturen. Av alla dessa metoder, Àr en rektal billig termometer den mest korrekta.

Är det ett annat enklare sĂ€tt att mĂ€ta din temperatur snabbare och mer exakt? Under de senaste Ă„ren har det blivit populĂ€rt att köpa febertermometer. Eftersom de Ă€r annorlunda Ă€n andra termometrar, Ă€r det mĂ„nga mĂ€nniskor som inte vet vad du ska tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du köper en och vilka som Ă€r de bĂ€sta produkterna som för nĂ€rvarande finns pĂ„ marknaden. Det Ă€r dĂ€rför vi har sammanstĂ€llt denna guide för att hitta de bĂ€sta febertermometrarna pĂ„ marknaden.

Hur fungerar den bÀsta febertermometer?

Febertermometrar mÀter faktiskt temperaturen i trumhinnan som skiljer de yttre hörselgÄngen frÄn mellanörat. Anledningen till att denna metod Àr en av de mest korrekta Àr att hypotalamus termostat delar blodkÀrlen med trumhinnan. Dessutom Àr trumhinnan sÄ tunn och nÀra till hypothalamus att det leder vÀrme lÀtt.

Alla föremÄl som har en temperatur över absoluta nollpunkten avger sin vÀrme som en infraröd energi. Febertermometern upptÀcker de infraröda vÄgorna och omvandlar dem till en temperatur.

Hur anvÀnder man febertermometern?

Om du tÀnker anvÀnda en febertermometer mun, Àr det viktigt att veta hur man anvÀnder den pÄ rÀtt sÀtt. MÀnniskor gör massor av misstag nÀr de anvÀnder en febertermometer och fÄr felaktiga avlÀsningar.

Rengör öronen först

Öronvax kan förhindra spetsen pĂ„ örat av febertermometern frĂ„n att upptĂ€cka temperatur, vilket leder till felaktiga resultat. Undvik att anvĂ€nda bomullspinnar eller liknande metoder som kan driva öronvax Ă€nnu mer mot örats inre del, och orsaka Ă€nnu mindre exakta resultat.

Det mest effektiva och sÀkraste sÀttet att rengöra dina öron Àr genom att anvÀnda nÄgra droppar olja eller sÀrskilda örondroppar som kommer att mjuka upp öronvaxet.. Efter detta bör du skölja örat med vatten.

Dra försiktigt örat uppÄt och bakÄt

Det Àr viktigt att veta att hörselgÄngen inte Àr rak. Dessutom finns det en skillnad mellan formen av en hörselgÄngen hos spÀdbarn och vuxna. För att rÀta ut hörselgÄngen pÄ vuxna, dra försiktigt örat uppÄt och bakÄt innan du anvÀnder febertermometern.

RÀta ut hörselgÄngen kommer att förhindra skador, irritation och möjliggöra en mer exakt avlÀsning.

Placera spetsen pÄ febertermometern ordentligt

Tryck inte pÄ toppen av febertermometern för mycket. Det behöver inte röra trumhinnan. PÄ det sÀttet kommer du att göra en tÀtning och fÄ lÀsningar som Àr högre Àn den verkliga temperaturen.

Äga den bĂ€sta medicinska utrustningen för hemmet

DÀr som vi en gÄng förlitade oss pÄ lÀkare och vÄrdpersonal som första kontaktpunkt nÀr en familjemedlem var sjuk, har mÄnga mÀnniskor nu tagit saken i egna hÀnder.

Med en febertermometer bÀst i test, sÄ kan du hÄlla ett öga pÄ dina barn och andra familjemedlemmar att se om deras temperatur ligger pÄ en orovÀckande nivÄ innan du bokar in dem till en lÀkare.

AnvÀnda en febertermometer effektivt

Det krÀvs bara nÄgra smÄ investeringar för att bygga upp din bas med dina egna medicinska förnödenheter dÀr hemma, sÄ med en av de bÀsta febertermometers dÀr ute, innebÀr det att du Àr utrustad för att övervaka dina barn först och sedan fÄ nödvÀndig hjÀlp om det behövs.

Mer ofta Àn inte, kan en hög temperatur behandlas i hemmet, utan att de behöver en lÀkare, och du kan kÀnna dig lugn att du hanterar situationen nÀr du har en digital febertermometer av hög kvalité som Àr.

PunktsÀttning

Det finns ingen bra ursÀkt till varför varje hem bör inte sin egna digitala febertermometer redo nÀr en familjemedlem blir sjuk, och speciellt nÀr de kan fungera frÄn mycket tidig spÀdbarnsÄlder och rÀtt in i vuxen Älder.

Detta Àr en enhet som fungerar lika bra för varje medlem av familjen, och om du investerar i en som bra nog med bra kvalitet, kan du anvÀnda den pÄ ditt barn tills det att de lÀmnar hemmet.

Efter att ha övervÀgt alla alternativ för bÀsta febertermometer och vilka som skulle vara perfekt för att anvÀnda med din familj, kommer du utan tvekan att hitta ett alternativ som funkar för dig. Detta bör vara av absolut bÀsta kvaliteten pÄ alla alternativ och ge mer precision och tillförlitlighet Àn de övriga.

Du bör hitta en febertermometer som tack vare de mÄnga praktiska funktioner gjort att den sticker ut frÄn resten. De verbala resultaten, det tysta lÀget, och blÄ och röd bakgrundsbelysning för att ange feber kan vara nÄgra sÀtt som gör att din febertermometer sticker ut och Àr ett bra val, sÀrskilt för dem med yngre barn.

NÀr du vÀga upp dina val, ska nÄgon utav dessa vara ett bra komplement till ditt hems första hjÀlpen-kit, och bara genom att ha en febertermometer test nÄgonstans i hemmet Àr tillrÀckligt för att ge dig sinnesfrid.

Det finns inget vÀrre Àn att ha en nÀra anhörig som mÄr dÄligt. Men med en febertermometer av toppkvalité kan du i alla fall göra det som du bör göra.

Slutsats

Som det sÀkert har framgÄtt tydligt sÄ Àr det viktigt att ha en febertermometer i sitt hem, vare sig du bor sjÀlv, har familj och barn.

Det viktiga Àr att sÀkerstÀlla om kroppen har reagerat pÄ ett virus eller en infektion och pÄ sÄ vis triggat igÄng en feber och i sÄ fall vad febern ligger pÄ sÄ att man kan ha en korrekt kommunikation med en lÀkare eller vÄrdcentral och pÄ sÄ vis ta bÀttre beslut om hur man ska gÄ vidare.

Se dÀrför till att du lÀgger lite pengar pÄ att fÄ en bra febertermometer som kan göra korrekt mÀtningar sÄ att du inte behöver gissa dig fram.

Produkten ska alltsÄ vara sÄ korrekt som möjligt i sina avlÀsningar. Tack vare dagens teknik sÄ innehÄller de flesta digitala varianter en mycket bra avlÀsning som gör det möjligt att vara febern pÄ spÄren och du kan lugn och sÀkert ta hand om dina nÀra och kÀra eller dig sjÀlv.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
[Totalt: 4 / Genomsnitt: 2.3]