Topp 5 bÀsta Ängmoppar

32518

www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

MÄnga mÀnniskor letar efter rengöringslösningar fria frÄn kemikalier, men vill samtidigt att deras hus ska vara fritt frÄn bakterier och damm. Lyckligtvis finns det en apparat som kombinerar dessa tvÄ egenskaper. Med en Ängmopp kan du rengöra ditt hem pÄ ett bÄde effektivt och miljövÀnligt sÀtt. Om du vill förbÀttra din stÀdning av hemmet bör du leta efter en H20-mopp med större vattentank, utbytbara rengöringsdynor, kort uppvÀrmningstid och anvÀndbara tillbehör. För att hjÀlpa dig att vÀlja den bÀsta modellen till det bÀsta priset, har vi undersökt tester och expertrecensioner av de bÀsta Ängmopparna.

1. H2O Mop HD Recension

Ta Ängrengöringen till nÀsta nivÄ med H2O HDŸ, Ängrengöraren frÄn ThaneŸ.

Fördelar

 • Blöter inte ner golven pĂ„ samma sĂ€tt som vissa modeller gör
 • LĂ€ttanvĂ€nd
 • Inbyggt vattenfilter

Nackdelar

 • NĂ„got ostabil nĂ€r den stĂ„r upprĂ€tt

Översikt

Detta Ă€r den uppgraderade Ă„ngmoppen frĂ„n tillverkaren av H2O Mop X5. H20 Mop HD, precis som de andra Ă„ngmopparna i detta test, rengör och desinficerar med Ă„nga. Denna, till skillnad frĂ„n den tidigare Ă„ngmoppen frĂ„n H20 Mop, har en löstagbar vattenbehĂ„llare och ett infĂ€llbart handtag. Detta gör att den Ă€r lĂ€ttare att fylla pĂ„ vatten i samt att förvara. Den har ocksĂ„ ett inbyggt vattenfilter samt en praktisk Ă„ngstyrning vid namn ”Constant Steam Flow” som gör att du kan anpassa Ă„ngan efter materialet du vill rengöra. VĂ€lj mellan tre olika lĂ€gen – lĂ„g, medel eller hög. Den medföljande mikrofiberduken gĂ„r att tvĂ€tta i tvĂ€ttmaskin. Med andra ord sĂ„ behövs inga kemikalier nĂ€r du anvĂ€nder en Ă„ngmopp vilket bĂ„de Ă€r bĂ€ttre för miljön och plĂ„nboken. NĂ€r du Ă€r klar med golven och vill gĂ„ vidare till andra ytor sĂ„ Ă€r det bara att ta loss och börja anvĂ€nda den i det handhĂ„llna lĂ€get. Den löstagbara vattenbehĂ„llaren har en högre kapacitet Ă€n den tidigare nĂ€mnda modellen samtidigt som vattenfiltret hjĂ€lper till sĂ„ att du kan anvĂ€nda den i hela 15 – 20 minuter i strĂ€ck innan du behöver fylla pĂ„ med vatten. Den har dessutom en charmig LED – bakgrundsbelysning. NĂ„got annat som skiljer den frĂ„n den tidigare modellen Ă€r att mopphuvudet Ă€r större. Rengöringsbredden pĂ„ denna modell Ă€r pĂ„ 31 cm. Detta gör att det gĂ„r snabbare att moppa golvet dĂ„ du avbarkar en större yta pĂ„ en gĂ„ng.

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 1500 W
 • Tankkapacitet: 450 ml
 • SladdlĂ€ngd: 6 meter

2. Morphy Richards 9i1 Recension

Ångmoppen 9i1 kan bĂ„de anvĂ€ndas stĂ„ende och handhĂ„llen för olika syften i hela hemmet, sĂ„som pĂ„ mattor, trĂ€golv, arbetsytor och sĂ„ mycket mer

Fördelar

 • Hela 12 tillbehör
 • Bra pris

Nackdelar

 • 30 sekunders uppvĂ€rmningstid

Översikt

Denna Ängmopp frÄn Morphy Richards har 9 funktioner i en maskin. Med andra ord sÄ kan du bÄde anvÀnda den pÄ golven och andra ytor tack vare sitt handhÄllna lÀge. Rengör bÄde mattor och hÄrda golv som trÀgolv, klinker med flera, samt arbetsytor som bÀnkskivor i kök och badrum, gardiner och klÀdsel med mera. Du kan helt enkelt rengöra hela ditt hem med en Ànda maskin. Den vÀrms upp pÄ upp till 30 sekunder, vilket Àr 15 sekunder lÀngre tid Àn de flesta andra Ängmoppar. Du kan sedan Änga dina ytor under 14 minuter innan du behöver fylla pÄ tanken som rymmer 400 ml med vatten. Kullagret inne i tanken ger dig en konstant nivÄ av Änga vilket gör att du rengör snabbare och enklare. Du bestÀmmer nÀr maskinen ska ge Änga genom en start- och stoppknapp pÄ handkontrollen. Vattentanken Àr avtagbar vilket underlÀttar pÄfyllning. Du ser enkelt nÀr det Àr dags att fylla pÄ tanken tack vare en nivÄvisare. Morphy Richards 9i1 kommer med ett generöst antal extra tillbehör sÄ att du kan rengöra hela ditt hem. DÀribland tvÄ stycken mikrofiber skurtrasor, en mattglidare sÄ att du kan rengöra dina mattor, ett förlÀngningsmunstycke, ett klÀdselfÀste med elastisk duk, ett fÀste för fönsterputsning, en borste för trÄnga ytor, med mera. Detta Àr en kraftfull Ängmopp som inte bara Àr gjord för golv och mattor utan för att du ska kunna rengöra hela ditt hem.


3. Vileda Ångmopp Recension

Ångans olika instĂ€llningar (min till max) gör att du kan anvĂ€nda den Ă€ven pĂ„ kĂ€nsligare golv

Fördelar

 • Billig
 • Ett bra alternativ om man bara vill anvĂ€nda moppen för golv och mattor

Nackdelar

 • FĂ„ tillbehör
 • Bara för golv och mattor

Översikt

Vileda Steam Ă€r Ă„ngmoppen för dig som brinner för djuprengöring av golv och mattor. Ångan frĂ„n Steam dödar upp till 99,9 % av bakterierna och detta utan att du Ă€r tvungen att anvĂ€nda kemikalier. Mikrofiberdynan som Vileda har utrustat sin Ă„ngmopp med Ă€r gjord för att ta bort riktigt tuff smuts. Denna mopp passar alla slags hĂ„rda golv samtidigt som den har en mattglidare för att kunna frĂ€scha upp Ă€ven mattor. Fyll pĂ„ med 400 ml vatten innan du trycker pĂ„ start-knappen. NĂ€r du startat den vĂ€nta dĂ„ i 15 sekunder. Reglera sedan mĂ€ngden Ă„nga efter vilket typ av golv du ska rengöra. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kommer du enkelt och snabbt igĂ„ng. Viledas Ă„ngmopp Ă€r gjord bara för golv. Är det just golven och mattorna som du vill anvĂ€nda moppen pĂ„ sĂ„ Ă€r det ett bra köp i och med att du inte behöver betala för massor av tillbehör som du Ă€ndĂ„ inte kommer anvĂ€nda. DĂ„ den Ă€r gjord bara för golv och mattor sĂ„ Ă€r Ă€ven priset lĂ€gre och du fĂ„r precis vad du vill ha – en Ă„ngmopp för att rengöra golv och mattor. Önskar du dĂ€remot en Ă„ngmopp som Ă€ven gĂ„r att anvĂ€nda som en handhĂ„llen Ă„ngmaskin för att rengöra övriga ytor som i kök och badrum sĂ„ bör du söka efter ett annat alternativ som exempelvis de andra i denna recension.


4. Black & Decker FSMH13151SM-QS Recension

Nu med 40 % mer Änga och nya Steam Burst golvhuvud sÄ du kan stÀda Àven den tuffaste smutsen snabbt.

Fördelar

 • MĂ„nga tillbehör
 • 15 redskap i en maskin

Nackdelar

 • Detta Ă€r en dyrare modell

Översikt

Black & Deckers Ă„ngmopp gör att du kan stĂ€da hela ditt hus med Ă„nga utan kemikalier. HĂ€r fĂ„r du 15 redskap i en Ă€nda maskin. Precis som alla Ă„ngmoppar sĂ„ hjĂ€lper den heta Ă„ngan till att döda bakterierna som finns i ditt hem samtidigt som du blir av med otrevliga lukter och smuts. Du kommer enkelt igĂ„ng pĂ„ bara 15 sekunder efter det att du fyllt pĂ„ maskinen med vatten. Tack vare dess ergonomiska design och möjligheten att röra munstycket i 180° sĂ„ kommer du enkelt Ă„t överallt, Ă€ven trĂ„nga utrymmen. Dessutom sĂ„ vĂ€ger den vĂ€ldigt lite vilket hjĂ€lper dig att orka hĂ„lla igĂ„ng tills allt Ă€r rent och snyggt. NĂ€r du vill stĂ€da de högre ytorna sĂ„ Ă€r det bara att lossa och anvĂ€nda handĂ„ngtvĂ€tten. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du enkelt rengöra köksytor, barnstolar, kakel, duschen, rostfritt stĂ„l och sĂ„ vidare. Med denna Ă„ngmaskinen sĂ„ kan du fĂ„ en jetstrĂ„le för att kunna rengöra springor. Golvhuvudet fördelar Ă„ngan genom tvĂ„ munstycken för att pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt ta sig an tuffare flĂ€ckar. Maskinen Ă€r extra bra för duschvĂ€ggar, kakelfogar, fönster, speglar, diskbĂ€nkar, rostfritt stĂ„l, grillgaller, stoppade möbler och mattor, men har Ă€ven tillbehör för ytor som toaletter, textiler, spishĂ€llar och andra mer svĂ„rĂ„tkomliga ytor. Tanken tar 500 ml vilket rĂ€cker ungefĂ€r 10 – 20 minuter beroende pĂ„ vilket munstycke som du anvĂ€nder. Söker du en maskin som du kan anvĂ€nda för att rengöra allt i ditt hem sĂ„ har du nu hittat rĂ€tt.

SPECIFIKATIONER

 • Effekt: 1300 W
 • Tankkapacitet: 500 ml
 • UppvĂ€rmningstid: 15 sekunder
 • SladdlĂ€ngd: 6 meter

5. H2O Mop X5 Recension

Den Ànda 5-i-1 Ängmoppen med instÀllningsbar Änga

Fördelar

 • LĂ€tt och smidig – kommer Ă„t överallt
 • MĂ„nga tillbehör
 • 4 olika temperaturinstĂ€llningar

Nackdelar

 • Lite ostadigt handtag
 • Tanken Ă€r pĂ„ bara 350 ml

Översikt

H2O Mop X5 Ă€r en fantastisk Ă„ngrengöringsmaskin. I denna maskin sĂ„ fĂ„r du hela fem olika stĂ€dredskaper i ett. Den Ă€r dessutom lĂ€tt och smidig vilket gör att du kan komma Ă„t överallt. Det finns inga krĂ„ngligheter utan du kommer snabbt och enkelt igĂ„ng. NĂ€r du anvĂ€nder H2O Mop X5 sĂ„ bĂ„de rengör du och desinficerar ytorna i ditt hem. Detta utan miljöfarliga rengöringsmedel och kemikalier dĂ„ den heta vattenĂ„ngan dödar bakterierna pĂ„ ett helt naturligt sĂ€tt. Ångmoppen Ă€r inte bara för hĂ„rda golv som marmor, sten, klinker, parkett, linoleum eller ogenomslĂ€ppliga trĂ€golv, utan kan Ă€ven anvĂ€ndas för att i princip fĂ„ hela huset rent. Moppduken Ă€r gjord i mikrofiber vilket innebĂ€r en liten extra absorberingskraft. Vill du rengöra persienner, klinkerfogarna, barnens leksaker eller till och med spisen sĂ„ kan du bara lossa Ă„ngningsenheten frĂ„n sjĂ€lva basenheten. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt fĂ„r du en handhĂ„llen kraftfull Ă„ngningsapparat. Behöver mattorna Ă„ngas? DĂ„ sĂ€tter du bara pĂ„ mattglidaren sĂ„ har du en mattrengörare. Det bĂ€sta med denna modellen Ă€r att den kommer med mĂ„nga praktiska tillbehör och att sjĂ€lva mopphuvudet roterar 360Âș sĂ„ att du enkelt kommer Ă„t överallt. Helt enkelt en fantastisk Ă„ngrengöringsmaskin som inte bara har en mattglidare utan Ă€ven ett jetmunstycke med en nylonborste, poleringsredskap och till och med tillbehör för klĂ€der och möbeltextiler. VĂ€lj mellan fyra olika temperaturinstĂ€llningar och justera Ă„ngan efter vad du ska anvĂ€nda maskinen för.


Ångmoppar Ă€r relativt nya pĂ„ marknaden av hemstĂ€dning. De kan anvĂ€ndas pĂ„ alla typer av golv och ger en djupare rengöring Ă€n mĂ„nga andra alternativ. För mĂ„nga köpare Ă€r en av de bĂ€sta förmĂ„nerna av att Ă€ga en Ă„ngmopp, att den ger en friskare, mer miljövĂ€nlig rengöring.

Om du nÄgonsin oroar dig för alla kemikalier i tvÀttmedel och rengöringsmedel sÄ kan du istÀllet köpa en Ängmopp och samtidigt göra dig av med den oron. Allt du behöver för att den ska göra sin magiska stÀdning Àr vatten.

Ångmoppar Ă€r ocksĂ„ ett attraktivt val för konsumenter som lider av allergier. Ångrengöringsteknik lyfter och tar bort damm, kvalster och smuts och anvĂ€nder vĂ€rme som dödar bakterier, pĂ„ det viset elimineras alla de saker du nödvĂ€ndigtvis inte ser och det som faktiskt pĂ„verkar kvaliteten pĂ„ din andningsluft. Och det gör behandling av flĂ€ckar lĂ€ttare. Du behöver inte krypa efter golvet och skrubba pĂ„ dem, och med mĂ„nga typer av flĂ€ckar kan du helt enkelt köra din Ă„ngmopp över flĂ€ckarna för att bli av med dem.

Ångmoppen kan Ă€ven hjĂ€lpa till med att eliminera vĂ€gglöss – de Ă€r allt vanligare och Ă€r svĂ„ra att döda. De kundrecensioner vi tittade pĂ„ visade att mĂ„nga mĂ€nniskor köpt dem just för detta Ă€ndamĂ„l och för att undvika att behöva kasta ut alla sina möbler och var dessutom nöjda med resultatet.

4 Typer av Ă„ngmoppar

Tittar du pÄ en Ängmopp bÀst i test, ser du snabbt att Ängmoppar kan anvÀndas för rengöring av olika ytor och objekt, men olika typer kommer lÀmpa sig bÀttre för vissa jobb Àn andra. Att kÀnna igen de olika anvÀndningsomrÄdena och funktionerna i de fyra huvudsakliga typerna av Ängmoppar kommer att hjÀlpa dig att hitta den som passar bÀst för dina behov.

HandhÄllna Ängmoppar

HandhÄllna Ängmoppar Àr smÄ, bÀrbara och faller i den billigare Ànden av prisspektrumet för denna typ av apparater. Priserna kommer att variera, men faller vanligtvis runt 1000 kronor, Àven om det finns nÄgra billigare modeller dÀr ute.

Deras kompakta storlek gör dem extremt lÀtta att arbeta med, samt förvara nÀr de inte anvÀnds. Denna typ av Ängmoppar Àr bra pÄ att fÄ bort smÄ flÀckar frÄn mattan eller snabbt rengöra fönster, men de Àr inte sÄ praktiska nÀr det kommer till rengöring av stora ytor. Den lilla och behÀndiga storleken Àr mer praktisk för bordsytor och platser som Àr svÄra att komma Är, snarare Àn för rengöring av golv.

Fördelar:

 • Mest prisvĂ€rda typen av Ă„ngmoppar
 • Fungerar bra för mindre stĂ€djobb
 • Idealisk för rengöring av svĂ„rĂ„tkomliga platser, som hörn, draperier och under möbler.
 • Enkel att förvara utan att ta upp för mycket utrymme
 • LĂ€tt och extremt lĂ€tt att anvĂ€nda

Att tÀnka pÄ:

 • Inte den bĂ€sta Ă„ngmoppen för större stĂ€djobb
 • Ger inte samma nivĂ„ av stĂ€dning som större Ă„ngmoppar

Ångmoppar

Återigen, tittar man pĂ„ ett Ă„ngmopp bĂ€st i test ser man att Ă„ngmoppar Ă€r i första hand Ă€r utformade för rengöring av golv. Utseendet och kĂ€nslan liknar lite av en sladdlösa dammsugare. Denna typ av Ă„ngmopp Ă€r upprĂ€tt, lĂ€tt och enkel att hantera. Ångmoppar inkluderar vanligtvis en vattentank antingen i eller ansluten till handtaget.

BĂ€sta Ă„ngmoppen Ă€r inte bara lĂ€ttare att anvĂ€nda Ă€n en traditionell mopp, men Ă€r ocksĂ„ mycket mer effektiv vid rengöring och desinfektion av golv. Även om varje modell sannolikt kommer erbjuda olika funktioner och tillbehör har de alla en sak gemensamt, vilket Ă€r den Ă„nga som dödar bakterier och parasiter som kan lura pĂ„ ditt golv. Eftersom den anvĂ€nder Ă„nga, istĂ€llet för starka kemikalier som du senare behöver stĂ€da upp, kommer du att spendera mindre tid med rengöringen av golv.

Ångmoppar Ă€r ocksĂ„ en prisvĂ€rd Ă„ngmopp som du ser om du tittar pĂ„ ett vanligt Ă„ngmopp test, som vanligtvis kostar lite mer Ă€n den typiska handhĂ„llna modellen. Priserna kommer sannolikt att variera beroende pĂ„ varumĂ€rke, kraft, flexibilitet och tillgĂ€ngliga tillbehör.

För den genomsnittliga husÀgaren, kan detta vara den bÀsta tillgÀngliga Ängmoppen. Den Àr lÀtt att anvÀnda, miljövÀnliga och vÀnliga mot den genomsnittliga budgeten.

Fördelar:

 • PrisvĂ€rd & miljövĂ€nlig
 • LĂ€tt och enkel att anvĂ€nda
 • Fungerar bra vid rengöring och desinfektion av golv
 • Tar upp vĂ€ldigt lite utrymme
 • Mycket effektiv med att döda bakterier och parasiter
 • Man behöver inte anvĂ€nda rengöringsmedel eller andra starka kemikalier

Att tÀnka pÄ:

 • Inte den bĂ€sta Ă„ngmoppen för bĂ€nkytor, hörn och andra svĂ„rĂ„tkomliga stĂ€llen
 • Kan krĂ€va en speciell funktion eller bifogad del för anvĂ€ndning pĂ„ mattor
 • Kan komma att behöva fyllas pĂ„ ofta för större rengöringsprojekt

Cylinder Ă„ngmopp

Cylinder Ängmopp Àr större Àn bÄde Ängmoppar och handhÄllna Ängmopp. Eftersom de Àr tjockare, kan de vara lite svÄrare att förvara och hantera. Men lÄt inte detta skrÀmma dig eftersom denna typ av Ängmopp Àr mycket effektiv nÀr det gÀller rengöring och desinficering av ditt hem.

Den större storleken beror frÀmst pÄ den större vattentanken som Àr ansluten till enheten. Med denna större tank kan du genomföra större rengöringsjobb utan att behöva oroa dig för pÄfyllning sÄ ofta. Denna typ av Ängmopp kommer ofta med olika tillbehör för rengöring av olika ytor och Àr dÀrmed mycket mÄngsidig. Denna mÄngsidighet gör att du kan anvÀnda cylinder Ängmopp för golv, bÀnkytor, och Àven saker som gardiner och klÀder.

Kollar du upp ett Ängmopp test, ser du snabbt att priserna kommer att variera pÄ dessa enheter, men i genomsnitt Àr de dyrare Àn bÄde handhÄllna Ängmopp och Ängmoppar. Trots den högre prislappen kommer du att enkelt kunna rengöra och desinficera ganska mycket i ditt hem, till skillnad frÄn Ängmoppar och handhÄllna rengörare.

Fördelar:

 • MĂ„ngsidig; Kan lĂ€tt anvĂ€ndas för att rengöra massor av olika omrĂ„den i ditt hem
 • Stor vattentank sĂ„ du inte behöver fylla pĂ„ sĂ„ ofta
 • Man behöver inte anvĂ€nda rengöringsmedel eller andra starka kemikalier
 • Mycket effektiv med att döda bakterier och parasiter
 • Massor av tillgĂ€ngliga redskap och tillbehör

Att tÀnka pÄ:

 • Dyrare Ă€n andra typer av Ă„ngmoppar
 • Den större storleken gör den svĂ„rare att förvara
 • Inte den bĂ€sta Ă„ngmoppen nĂ€r det gĂ€ller rörlighet

ÅngtvĂ€tt

ÅngtvĂ€ttar Ă€r liknande i form och funktion med en cylinder Ă„ngmopp, med mĂ„nga liknande förmĂ„ner. Denna typ kommer vanligtvis med ett brett utbud av funktioner och tillbehör som gör att du enkelt rengöra olika typer av ytor och föremĂ„l.

Den största skillnaden som gör denna typ av Ă„ngmopp till den bĂ€sta Ă„ngmoppen, Ă€r att det ger en “torr” stĂ€dning. Detta Ă€r anmĂ€rkningsvĂ€rt, eftersom den anvĂ€nder hög vĂ€rme för att sĂ€kerstĂ€lla att Ă„ngan Ă€r allt som berör ytorna som stĂ€das och inget vatten eller fukt lĂ€mnas kvar. Den torra Ă„ngan gör inte bara rengöringen bĂ€ttre, den Ă€r ocksĂ„ att föredra bland villaĂ€gare som inte vill vĂ€nta pĂ„ att golven ska torka.

De Àr en av de dyrare typerna av Ängmopp som finns pÄ marknaden, med priser som börjar nÄgonstans pÄ ett par tusen kronor. Men lÄt inte det avskrÀcka dig, ÄngtvÀttar Àr en av de bÀsta apparaterna du kan ha i ditt hem.

Fördelar:

 • MĂ„ngsidig; Kan lĂ€tt anvĂ€ndas för att rengöra massor av olika omrĂ„den i ditt hem
 • Ger en torr rengöring sĂ„ du behöver inte oroa dig för att nĂ„gon risk för fuktskador
 • Man behöver inte anvĂ€nda rengöringsmedel eller andra starka kemikalier
 • Mycket effektiv med att döda bakterier och parasiter
 • Massor av tillgĂ€ngliga redskap och tillbehör

Att tÀnka pÄ:

 • Tenderar att vara dyrare Ă€n andra Ă„ngmoppar
 • Inte den bĂ€sta Ă„ngmoppen nĂ€r det gĂ€ller förvaring
 • Den stora storleken kan innebĂ€ra att den Ă€r svĂ„rare att anvĂ€nda för vissa

5 faktorer att tÀnka pÄ nÀr man köper en Ängmopp

Dina skÀl för att vilja ha en Ängmopp och hur du planerar att anvÀnda den kommer utan tvekan att pÄverka vilken Ängmopp som Àr bÀst för dig. För att rÀkna ut vilken Ängmopp som kÀnns bÀst för dina behov, bör du ta hÀnsyn till dessa fem faktorer.

Storlek och vikt

FrÄn kommersiella enheter till handhÄllna, kommer Ängmoppen i ett ganska brett utbud av storlekar, former och vikter. Allt kommer att variera beroende pÄ vilken typ du köper, liksom för varje enskild modell.

Om du kollat in en Ängmopp bÀst i test, och Innan du köper en Ängmopp, se till att titta pÄ mÄtten och vikten av enhet. NÀr du vet storlek och vikt, fundera pÄ om du Àr villig att driva runt en stor, tung grej, eller om du föredrar nÄgot mer lÀtt och bÀrbart. Om du inte Àr bekvÀm med att bÀra eller skjuta runt en tung Ängmopp, kan det vara avskrÀckande för att du nÄgonsin kommer att anvÀnda den.

En annan sak att ha i Ätanke Àr att oavsett vilken modell du vÀljer, kommer du att behöver hitta ett stÀlle att förvara den pÄ. Innan du köper den, se till att du har tillrÀckligt med utrymme att förvara den pÄ nÀr den inte anvÀnds. De flesta husÀgare föredrar att hÄlla den ur sikte, till exempel i en garderob, nÀr det inte anvÀnds. Har du tillrÀckligt med utrymme för det?

Kostnad

Vilken typ av Ängmopp du vÀljer kommer att ha en betydande pÄverkan pÄ den prisklass du kommer att titta pÄ. HandhÄllna Ängmoppar och bÀsta Ängmoppen, kan hittas för mycket rimliga priser som inte kommer kÀnnas som en stor investering.

Vissa modeller av cylinder och ÄngtvÀttar kan bli mycket dyra, men de Àr anvÀndbara för ett bredare utbud av omrÄden och kan potentiellt spara dig pengar pÄ andra stÀdredskap, samt spara dig tid i lÀngden.

MÄnga av de varumÀrken som har ett medelmÄttigt pris fick bra recensioner i vÄr efterforskning, sÄ för den genomsnittliga husÀgaren kommer en prisvÀrd Ängmopp förmodligen göra susen. Men, det hela beror pÄ vad du planerar att anvÀnda den till.

Om du planerar att anvÀnda den ofta, sÄ rekommenderar vi att du investerar i en nÄgot trevligare enhet, istÀllet för att bara köpa det mest prisvÀrda alternativet.

Bilagor & Tillbehör

Ängmopp testDe flesta Ängmoppar kommer med nÄgra grundlÀggande tillbehör som du kan anvÀnda pÄ olika typer av ytor för att hjÀlpa dig att sanera olika omrÄden i ditt hem. De flesta mÀrken erbjuder ocksÄ fler bilagor och tillbehör för deras Ängmoppar som du kan köpa separat (eller som kommer med vissa modeller).

Om du vill kollat in Ängmopp test, och vill ha en Ängmopp som Àr mÄngsidig och kan anvÀndas för ett stort antal omrÄden, ytor och utrymmen, övervÀga dÄ vilka tillbehör som kommer med varje modell, liksom vilka som finns tillgÀngliga för dig att köpa vid sidan av.

Kontrollera i förvÀg att det du köper kommer att ha funktioner eller tillbehör för alla typer av stÀdjobb du planerar att anvÀnda den för. Vad Àr poÀngen med att köpa en Ängmopp som inte lÄter dig rengöra alla de omrÄden som du vill?

Vattentankens storlek

Precis som ett strykjĂ€rn, kommer en Ă„ngmopp bara att fortsĂ€tta att producera Ă„nga för sĂ„ lĂ€nge det finns vatten. För mindre Ă„ngmoppar, innebĂ€r ofta att de behöver fyllas pĂ„ med vatten oftare, förmodligen i mitten av ditt stĂ€dflow. Å andra sidan, kommer större tankar att rĂ€cka lĂ€ngre, men de tar ofta lĂ€ngre tid att vĂ€rma upp, sĂ„ du fĂ„r sitta och vĂ€nta pĂ„ att fĂ„ komma igĂ„ng.

Avgör vilken du föredrar och hĂ„ll ett öga pĂ„ jĂ€mförelser mellan storlekar av vattentankar i olika modeller. Ångmoppar och handhĂ„llna Ă„ngmoppar har oftast mindre tankar och kortare vĂ€rmetider, medan en cylinder och Ă„ngtvĂ€tt har större tankar och lĂ€ngre tid mellan pĂ„fyllningarna.

Tryck & Temperatur

TvĂ„ relaterade frĂ„gor att övervĂ€ga vid Ă„ngmoppstest Ă€r hur varm din Ă„ngmopp blir och hur mycket Ă„ngtryck produkten genererar. Ångmoppar som har en högre temperatur producerar torrare Ă„nga och högre tryck, vilket Ă€r mer hygieniskt, ger en djupare rengöring, dödar mer bakterier och, slutligen, Ă€r mer effektiva.

För att göra det Ànnu mer komplicerat Àr en enhets temperatur- och tryck-kapacitet viktigt, men likasÄ Àr förmÄgan att behÄlla trycket pÄ samma nivÄ. Om en enhet inte Àr i stÄnd att konsekvent behÄlla temperaturen och tryckets nivÄer, dÄ kommer den att vara mindre benÀgen att rengöra ditt hem pÄ ett effektivt sÀtt.

Följer du tipsen i denna guide kommer du utan tvekan att hitta den bÀsta Ängmoppen som du behöver och en som troligtvis kommer tÀcka dina behov, utan att ska behöva betala en förmögenhet.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 10 / Genomsnitt: 4.2