www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

VÄrt mÄl Àr att ge dig marknadens allra bÀsta produkt! DÀrför jobbar vÄrt team hÄrt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bÀsta produkterna. LÀs mer

För att upprÀtthÄlla vÄr 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller nÄgon annan form av ersÀttning för vÄr analys!

En grovdammsugare kan verkligen hjÀlpa dig om det Àr lite mer tuffare omrÄden som du behöver dammsuga av eller saker som en vanlig dammsugare helt enkelr inte klarar av att suga upp. De flesta grovdammsugare som anvÀnds idag brukar man ofta se pÄ kontor eller pÄ industrier, eftersom de vanligtvis inte anvÀnds i mÀnniskors vanliga hem. Idag finns det en rad olika grovdammsugare test som man kan lÀsa om innan man bestÀmmer sig för att införskaffa sig en grovdammsugare, vilket Àr toppen sÄ att man kan fÄ en generell överblick över hur respektive grovdammsugare fungerar. DÄ kan man sedan kÀnna över vad för slags grovdammsugare som man faktiskt behöver och sÄ man vet vad det Àr som faktiskt behöver rengöras. En grovdammsugare rengör golv och liknande ytor som drar till sig damm och andra partiklar. Dammsugaren drar dÄ Ät sig dammet och partiklarna i en behÄllare, genom att suga in luft som skapas av en elektrisk motor som drivs av en flÀkt. Det fungerar alltsÄ i princip som en vanlig dammsugare, förutom att en grovdammsugare har en större kraft och har möjlighet att ta bort svÄrare smuts.

Speciella funktioner som skiljer grovdammsugare frÄn vanliga dammsugare

NÀr man pratar om dammsugare sÄ finns det dÄ lite olika versioner av dem dÀr alla har sina egna funktioner. En grovdammsugare Àr precis som namnet lÄter, den dammsuger helt enkelt grövre. Det finns mÄnga olika grovdammsugare test dÀr ute, sÄ man enkelt och i lugn och ro kan lÀsa om hur de olika dammsugarna fungerar och vilken grovdammsugare som passar just dig och din situation. Det finns en rad olika designer nÀr man pratar om grovdammsugare. De flesta grovdammsugare som stÄr upp tillverkas som enskilda delar eller grupper av delar som passar ihop. Dessa underdelar brukar tillverkas av underleverantörer med speciella specifikationer som dÄ faststÀlls av tillverkaren. NÀr delarna Àr fÀrdiga sÄ kommer de dÄ skickas vidare till fabriken dÀr de lagras och inspekteras.

bÀsta grovdammsugarenNÄgra modeller hos grovdammsugare har borttagna behÄllare som samlar dammet och dessa kan vara i lite blandade material beroende pÄ vilken grovdammsugare man Àger. DammpÄsen Àr oftast fodrad och Àr gjord utav tyg, sÄ att det hjÀlper till att hÄlla kvar de finare partiklarna, som annars kan försöka fly frÄn en utbar papperspÄse. Det Àr ofta företagen som gör en egen form av stora plastdelar, som till exempel det yttre huset, handtag, hjul samt de tillbehör som medföljer till grovdammsugaren. Det finns dock en del behÄllare som Àr gjorda av metall ocksÄ, sÄ man inte behöver anvÀnda nÄgra dammsugarpÄsar. Det finns grovdammsugare utan pÄse ocksÄ, om man dÄ vill slippa att byta ut denna nÀr den fylls med damm och smuts. I dessa fall har dammsugaren istÀllet en behÄllare som man fÄr se till att byta till och frÄn.

En del grovdammsugare har möjlighet att suga Ät vatten ocksÄ, vilket Àr positivt om man behöver dammsuga upp smuts som Àr blöt. En del grovdammsugare kan man ocksÄ Àndra pÄ suget sÄ att maskinen blÄser ut luft istÀllet. Detta kan vara toppen om man inte skulle nÄ smutsen. De flesta grovdammsugare har en strömkabel pÄ runt 5 meter och Àven en slang för röret pÄ ungefÀr tvÄ meter. Ofta kan man ocksÄ dela röret i tvÄ olika delar, för att enklare fÄ plats med grovdammsugaren. De flesta grovdammsugare har ocksÄ hjul sÄ att man smidigt kan flytta pÄ den nÀr man stÀdar. Grovdammsugare Àr dock oftast tyngre Àn vanliga dammsugare och kan ha en vikt pÄ ungefÀr 10 kilo, men vissa kan ha en Ànnu tyngre vikt pÄ upp till nÀstan 30 KG. Allt beror helt enkelt vilken slags grovdammsugare som det Àr man köper och vad det Àr som dammsugaren kommer behövas anvÀndas till.

Fördelar och nackdelar med en grovdammsugare

Ska man införskaffa sig en grovdammsugare sÄ kan det först vara bra att veta vad för positiva saker en sÄdan faktiskt har, men ocksÄ de negativa. Detta gör sÄ att du enkelt kan se över om du verkligen behöver en grovdammsugare eller om det gÄr bra med en vanlig. Letar du efter den bÀsta grovdammsugaren sÄ Àr det bra att först veta vad som faktiskt Àr bra med dessa och vad som dÄ Àr mindre bra ocksÄ.

Fördelar

Det finns en del fördelar med grovdammsugare. För det första sÄ drar sig maskinen Ät sig mer damm och smuts jÀmfört med vanliga dammsugare. Detta eftersom den helt enkelt Àr byggd för att dammsuga pÄ mer smutsigare stÀllen, sÄsom pÄ en fabrik eller pÄ ett företag. Grovdammsugare Àr bra pÄ att suga Ät sig damm i just mattor, vilket dÄ gör att maskinen Àr ett ypperligt stÀdning redskap att ha om man Àger ett kontor eller ett företag, som dÄ oftast har heltÀck mattor. Oavsett hur golvet ser ut sÄ Àr en grovdammsugare ett bra val nÀr det gÀller just stÀdning pÄ större utrymmen som jobb kontor, skolor och liknande. Det Àr alltsÄ vanligt att man ser grovdammsugare industri och i större lokaler. Det Àr dyrare att köpa en grovdammsugare, men de hÄller dock en mycket lÀngre tid jÀmfört med vanliga dammsugare. Detta gör att man pÄ lÄng sikt gÄr plus om man köper en grovdammsugare och betalar lite mer pengar, Àn om man köper en billigare dammsugare som dessvÀrre har möjlighet att gÄ sönder efter nÄgot Är.

Är det sĂ„ att man letar efter en bra grovdammsugare sĂ„ Ă€r det alltid bra att kolla igenom olika grovdammsugare bĂ€st i test, sĂ„ att du ser vad de olika dammsugarna har för slags funktioner. Detta Ă€r bĂ€st att göra innan du vĂ€ljer att skaffa en grovdammsugare, sĂ„ du vet vad du faktiskt fĂ„r för slags anvĂ€ndning av maskinen.

Nackdelar

grovdammsugare utan pÄse

Letar man efter en smidig dammsugare sĂ„ ska man nog inte titta pĂ„ grovdammsugare. Det Ă€r inte svĂ„rt att idag hitta den bĂ€sta grovdammsugaren för dig och ditt behov, men Ă€r det sĂ„ att du bara behöver dammsuga ditt hem till exempel, dĂ„ rĂ€cker det gott och vĂ€l med en vanlig och mindre dammsugare. Är det ocksĂ„ sĂ„ att man bara letar efter en billig grovdammsugare, sĂ„ fĂ„r man ocksĂ„ vara beredd pĂ„ att kvaliteten inte Ă€r lika bra som de lite dyrare. Ska man införskaffa sig en grovdammsugare sĂ„ Ă€r det alltsĂ„ vĂ€rt att lĂ€gga nĂ„gon hundralapp extra, sĂ„ att man faktiskt fĂ„r det resultat som man söker efter. En negativ aspekt med just grovdammsugare Ă€r att de Ă€r mycket, mycket dyrare Ă€n en vanlig kommersiell dammsugare. Det man dock ska tĂ€nka pĂ„ Ă€r att en grovdammsugare hĂ„ller i mĂ„nga fler Ă„r Ă€n en vanlig dammsugare, sĂ„ dĂ€rför kan det Ă€ndĂ„ bli dyrare att köpa vanliga eftersom de tyvĂ€rr kan gĂ„ sönder lĂ€ttare. Grovdammsugare Ă€r inte alls lika smidiga som vanliga dammsugare, dĂ„ idag finns sĂ„ mĂ„nga olika. En del kommersiella dammsugare idag har smarta designen sĂ„ att man enkelt kan dammsuga upp det som behövs. Grovdammsugare dock, Ă€r mycket tyngre och det Ă€r helt enkelt inte alls lika smidigt nĂ€r man anvĂ€nder dem. Det finns dock en del olika storlekar man kan vĂ€lja mellan nĂ€r man införskaffar sig en grovdammsugare. SĂ„ Ă€r det sĂ„ att man inte vill ha en jĂ€ttestor grovdammsugare sĂ„ finns dĂ€r sĂ„ledes mindre alternativ man kan vĂ€lja mellan. Dock har dessa inte lika stor kapacitet som större grovdammsugare har.

Under vilka situationer Àr grovdammsugare mest anvÀndbara?

Är det sĂ„ att du Ă€ger en industri, ett företag, ett lager eller liknande slags verksamheter sĂ„ Ă€r en grovdammsugare nĂ€stan ett mĂ„ste. Det finns ofta vĂ€ldigt mĂ„nga smutsiga ytor pĂ„ dessa platser och dĂ€rför Ă€r det ocksĂ„ viktigt att se till sĂ„ att stĂ€llet hĂ„lls rent, sĂ„ att det inte skapas nĂ„gon hĂ€lsorisk eller liknande. Eftersom det finns grovdammsugare som dammsuger upp bĂ„de vĂ„ta och torra material och partiklar, sĂ„ Ă€r det viktigt att ha en grovdammsugare pĂ„ stĂ€llen som ofta samlar ihop sig mer av dessa saker. Arbetar man till exempel i en fabrik, sĂ„ Ă€r en grovdammsugare nĂ€stan ett mĂ„ste. Det kan ocksĂ„ gĂ€lla om man befinner sig pĂ„ ett stort kontor som oftast dĂ„ har heltĂ€ckande mattor. Det Ă€r svĂ„rare att rengöra dessa mattor med vanliga dammsugare eftersom smut och damm ofta samlar sig i sjĂ€lva mattan och man behöver sĂ„ledes ha ett bra tryck för att fĂ„ bort dammet och smutsen frĂ„n den. MĂ„nga kontor idag anvĂ€nder sig av grovdammsugare.

Idag fÄr inte vissa vanliga dammsugare ha mer Àn 900 watt i dem och de behöver dessutom vara tystare Àn 80 dB. Detta gÀller dock endast simpla dammsugare och dÄ inte grovdammsugare. Det Àr dock inte den watt i maskinen som bestÀmmer hur bra sugningen Àr, dÄ det finns flertal olika funktioner som dÀrefter slÄs ihop. Idag behöver vissa dammsugare ha en energimÀrkning, man behöver ocksÄ betygsÀtta modellen A till G angÄende hur stor energianvÀndning som tas och det behöver Àven stÄ vad för slags rengörings egenskaper som grovdammsugaren har. Sist men inte minst behöver det ocksÄ stÄ dammutslÀpp pÄ dammsugaren. Detta Àr sÄledes regler inom EU och de dammsugare som sÀljs inom Europa.

Hur tar man hand om en grovdammsugare pÄ bÀsta sÀtt?

För att behÄlla prestandan i en grovdammsugare sÄ behöver man ocksÄ att underhÄlla den och sÄ att den genomför en konstant rengöring. Tiden för underhÄllningen beror pÄ hur ofta du anvÀnder din grovdammsugare. Om det Àr sÄ att den anvÀnds varje dag, sÄ rekommenderas det att man underhÄller enskild del. NÀr man har följt upp en rengörings-period sÄ behöver man följa en del procedurer. Skulle du vilja veta mer om exakt hur din grovdammsugare fungerar sÄ Àr det toppen att lÀsa om den respektive maskinen i grovdammsugare test, sÄ att du fÄr en överblick över hur den fungerar.

Eftersom det Àr filtret som Àr en av dammsugarens huvuddelar sÄ mÄste den alltid vara ren. Den ideala lösningen Àr att anvÀnda en annan dammsugare och sedan flytta borsten frÄn toppen till botten, man rekommenderas sÄledes inte att rengöra filtret med kompressorn, eftersom det dÄ kan förstora polyester maskorna och dÄ kan maskinen bli sÀmre. Det finns en del modeller som har automatiska filter skakare, och dÄ arbetar maskinen med en sjÀlvrengöring av filtret. Detta kommer sÄledes förbÀttra maskinens effektivitet nÀr den skall suga, det minskar dessutom kostnaderna och Àven den tid du behöver underhÄlla maskinen. Har du en grovdammsugare som inte har en automatiskt filter skakare, sÄ Àr det nödvÀndigt att stÀda undan filtret vid slutet av varje anvÀndning. DÀrefter behöver Àven integriteten hos ett filter kontrolleras periodiskt.

grovdammsugare bÀst i testSka man hÄlla en grovdammsugare ren sÄ att den alltid Àr helt fungerade, sÄ finns det nÄgra regler som man behöver följa för att undvika problem eller misstag. Följer man dess ÄtgÀrder sÄ kan alltsÄ maskinens livslÀngd förlÀngas, vilket dÄ gör sÄ att grovdammsugaren Àr effektiv i mÄnga Är. Det första man bör se över Àr om maskinen har en automatiskt filter skakare. Har den detta, se till att aktivera den efter varje anvÀndning. Skulle filtret bli blockat sÄ förlorar nÀmligen grovdammsugaren sitt tryck och dammet i dammsugaren kan i sÄ fall ocksÄ skada motorn. Det Àr ocksÄ viktigt att kontrollera hur filtret ser ut, sÄ om nÄgot hÄl har skapats sÄ Àr det bra om det ÄtgÀrdas. Tygfilter som finns i mÄnga grovdammsugare kan man tvÀtta med vatten och tvÄl. Dock behöver du tÀnka pÄ att filtret mÄste vara helt torrt nÀr dammsugaren arbetar. Det Àr sÄledes inte heller bra att höja slangen för mycket, dÄ man kan förlora tryck i maskinen. Det Àr ocksÄ bra att kolla hur hjulen ser ut och sÄ man verifierar hjul förhÄllanden pÄ den, detta Àr speciellt viktigt om grovdammsugaren anvÀnds i omrÄden som har mycket damm eller tunga avfall.

Att kontrollera förseglings tillstÄndet Àr ocksÄ viktigt att göra regelbundet. Det Àr speciellt viktigt eftersom dammsugaren kan skapa eventuella lÀckor om tÀtningen skulle vara sliten. En annan viktigt sak Àr ocksÄ att se till sÄ att man vÀljer lÀmpliga funktioner pÄ grovdammsugaren för varje specifik rengöringsprocess, eftersom man ofta kan byta mellan dessa beroende pÄ vad man faktiskt ska stÀda. NÀr du sedan Àr klar med din grovdammsugare, se till att alltid placera den i ett rent omrÄde.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 2 / Genomsnitt: 5
Back to top button