Topp 5 bÀsta bildammsugar

13774

www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjÀna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahÄlla lÀnkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar ocksÄ med olika annonsprogram som Àr framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjÀna pengar pÄ annonsintÀkter och annons-lÀnkar.

Rengöring av bilens interiör Àr lika viktigt som allt annat bilunderhÄll, dÀrför bör bildammsugaren vara ett givet nödvÀndigt verktyg för alla bilÀgare. Dessa apparater Àr speciellt konstruerade för att anvÀndas i fordon, vilket innebÀr att de mÄste vara smÄ, enkla att bÀra omkring och levereras med lÀmpliga tillbehör. Vi har granskat 32 test av specialiserade bildammsugare för att hitta de allra bÀsta modellerna som Àr tillgÀngliga pÄ marknaden.

1. Electrolux ZB6114BO Recension

Det integrerade Easy Reachℱ-munstycket för rengöring av stĂ€llen som Ă€r svĂ„ra att komma Ă„t

Fördelar

 • Fantastisk sugförmĂ„ga
 • LĂ€tt att tömma och rengöra

Nackdelar

 • LĂ„ter lite mycket

Översikt

Detta Ă€r en praktisk liten handdammsugare. Den underlĂ€tta din vardag om det sĂ„ Ă€r i husvagnen, hemmet eller som en bildammsugare. Den gör det dessutom lĂ€ttare Ă€n nĂ„gonsin att komma Ă„t i skrymslen och vrĂ„r dĂ„ du inte stanna upp och göra besvĂ€rliga byten av olika munstycken. Tack vare det integrerade Easy Reachℱ-fogmunstycket behöver du bara dra ut munstycket nĂ€r du dammsuger. Detta gör din dammsugning Ă€nnu snabbare och effektivare. NĂ€r man har en handdammsugare hemma sĂ„ vill man dessutom att den alltid ska vara redo att anvĂ€ndas. Om det sĂ„ Ă€r för bilen eller under köksbordet. Denna modellen Ă€r utrustad med ett TurboPower Ă„teruppladdningsbart litiumbatteri. Det vara 14 minuter pĂ„ en full laddning och blir inte sĂ€mre med tiden. NĂ€r det Ă€r slut sĂ„ laddas det upp pĂ„ bara fyra timmar.

Rapido ZB6114BO har dessutom en till speciell design. Detta Ă€r dess Soft Steerℱ-hjul som skyddar bĂ„de dig och ditt hem. De gör att du inte behöver se till att du hĂ„ller dammsugaren tillrĂ€ckligt högt över bord eller liknande utan gör dammsugaren lĂ€tt att flytta runt samtidigt som de ser till att textilier inte sugs in. I och med att hjulen Ă€r extra mjuka sĂ„ förhindrar Ă€ven hjulen att de kĂ€nsliga ytorna fĂ„r repor. Det som modellen fĂ„r mest beröm för Ă€r dĂ€remot inte just det. Utan de flesta köparna berömmer snarare dess fantastiska sugkraft och hur lĂ€tt den Ă€r att tömma och rengöra. NĂ€r du tömt behĂ„llaren kan du nĂ€mligen rengöra den med vatten sĂ„ att den blir skinande ren. Sannerligen en bra pluspoĂ€ng.


2. Black & Decker PV1820L Recension

Patenterad ”motor i filtret” teknik gör det möjligt för handdammsugaren att vara extremt kompakt

Fördelar

 • Smidig design

Nackdelar

 • Lever om
 • FĂ„r klagomĂ„l pĂ„ batteriet

Översikt

HÀr har du en kompakt och praktisk, sladdlös handdammsugare som ger dig den prestanda och flexibilitet som du behöver. Med denna kommer du lÀtt Ät alla skrymslen och vrÄr i husvagnen, hemmet eller bilen. Munstycket kan nÀmligen vridas hela 200 grader. Denna fiffiga design gör det enklare att komma Ät alla besvÀrliga utrymmen. Den utfÀllbara mjuka borsten Àr idealisk för de kÀnsligare ytorna, medan listmunstycket gör det enkelt suga upp smutsen som man mÄnga gÄnger hittar mellan soffkuddarna och bilsÀtena. Modellen Àr utrustad med ett modernt 18V Litium-Ion batteri som sÀgs att det inte ska tappa laddningen mellan anvÀndningarna. Du fÄr med en Eco Smart laddare som bara behöver 4 timmar för helt ladda upp det tomma batteriet.

Dock fÄr modellen klagomÄl pÄ batteriet dÄ det till slut tappar sin effekt eller slutar att fungera helt. Vissa önskar dÀrför att batteriet gick att byta ut sjÀlv men det gÄr tyvÀrr inte. Efter att batteriet Àr bytt sÀgs de inte haft nÄgra fler problem och slutsatsen Àr dÀrför dragen att det var ett fabriksfel som nu Àr ÄtgÀrdat. Vi fÄr hoppas att detta stÀmmer. Det andra Äterkommande klagomÄlet Àr ljudvolymen. Detta Àr inte konstigt dÄ modellen ovan fÄr klagomÄl pÄ att den lever om och dÄ Àr dB pÄ denna modell Ànnu högre. Men detta lÄter dig i alla fall dammsuga ifred utan att katterna förföljer dig, Àr det positivt? Annars sÄ Àr den kompakta och smidiga designen nÄgot som den fÄr mycket beröm för.

SPECIFIKATIONER

 • LjudnivĂ„: 85 dB(A)
 • Kapacitet behĂ„llare: 0,fgr9t844 liter
 • Max. gĂ„ngtid: 10 min
 • Laddningstid: 240 min
 • Nettovikt: 1,38 kg

3. Bosch BHN20110 Recension

Liten och smidig dammsugare som Àr lÀttillgÀnglig nÀr du behöver den

Fördelar

 • LĂ€ttanvĂ€nd
 • Bra sugförmĂ„ga
 • HĂ„ller laddningen bra
 • LĂ€tt att rengöra

Nackdelar

 • Ej upphĂ€ngningsbar
 • Tar 800 min att ladda upp

Översikt

Denna stiliga, silverfĂ€rgade handdammsugaren har en ovanligt bra batteritid – upp till 16 minuter! Men dĂ„ tar den ocksĂ„ 12 till 16 timmar att ladda upp igen. BHN 20110 Ă€r pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt som en modern version av den klassiska handdammsugaren. En pĂ„litlig sĂ„dan som verkligen gör sitt jobb. De flesta handdammsugare har dĂ€remot en dockningsstation som du sĂ€tter upp pĂ„ vĂ€ggen. Denna Ă€r ovanlig pĂ„ det sĂ€ttet att du inte fĂ„r den möjligheten, utan den fĂ„r ligga nĂ„gon annanstans istĂ€llet. En fördel för dig som inte vill ha dammsugaren synligt upphĂ€ngd pĂ„ vĂ€ggen. Men en nackdel för dig som sĂ„g fram emot att ha en dammsugare nĂ€ra till hands. Överlag sĂ„ Ă€r detta en bra dammsugare som Ă€r lĂ€tt att anvĂ€nda och har en bra sugförmĂ„ga. Den Ă€r Ă€ven lĂ€tt att rengöra dĂ„ filtret Ă€r tvĂ€ttbart. Med andra ord, söker du en bra och praktisk dammsugare som inte nödvĂ€ndigtvis kan hĂ€ngas pĂ„ vĂ€ggen och inte behöver anvĂ€ndas i mer Ă€n 16 minuter per dag sĂ„ kan du ha hittat det bĂ€sta alternativet för dig. Denna modellen fĂ„r nĂ€mligen mest bara beröm och det nĂ€mns inga allvarliga problem bland köparna. Vare sig du önskar en bildammsugare, ett komplement till din robotdammsugare, en praktisk lösning till husbilen eller varför inte allt detta pĂ„ samma gĂ„ng? SĂ„ kan detta vara den praktiska lösningen för dig.


4. Bosch GAS 12V Recension

Den mest kraftfulla och kompakta sladdlösa dammsugaren

Fördelar

 • Kraftfull pĂ„ professionell nivĂ„

Nackdelar

 • IngĂ„r ej batteri eller laddare
 • Inte sĂ€rskilt hög kapacitet pĂ„ behĂ„llaren

Översikt

Vill du rengöra din bil pÄ professionell nivÄ? DÄ Àr det denna modell som du bör köpa. Att det Àr en modell som Àr gjord för professionellt bruk syns, dÄ den Àr robust och egentligen inte sÀrskilt vacker. Detta Àr nÀmligen en professionell, sladdlös bildammsugare som kan suga upp all typ av smuts. Med andra ord, nÀr du Àr klar med bilen kan du fortsÀtta i garaget och stÀda andra arbetsytor. SÄgspÄn och annan smuts som du förhoppningsvis inte har i ditt hem Àr inga problem för denna modell. För att vara en professionell modell sÄ Àr den heller inte sÀrskilt dyr. Dock bör man komma ihÄg att batteri och laddar Àr nÄgot som mÄste köpas för sig. Detta kan kÀnnas besvÀrligt och nÄgot problematiskt dÄ det allt som oftast ingÄr i handdammsugare. NÄgot positivt Àr att den inte ens vÀger ett kilo nÀr batteriet Àr pÄ plats vilket gör den mycket lÀtthanterlig, men dÄ Àr kapaciteten pÄ behÄllaren inte heller sÀrskilt stor. Detta innebÀr att den kommer behöva tömmas vÀldigt regelbundet, efter varje anvÀndning. Beroende pÄ hur mycket smuts vi pratar om kanske till och med nÄgon gÄng under anvÀndning.

Med andra ord sĂ„ har modellen sina för– och nackdelar. Men den fungerar definitivt bra för att ge bilen en ordentlig omgĂ„ng. Huruvida det Ă€r vĂ€rt att investera i en speciell dammsugare för bilen Ă€r upp till dig. Planera du att anvĂ€nda den Ă€ven i garaget, pĂ„ olika arbetsytor och sĂ„ vidare sĂ„ kanske det Ă€r det?

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet behĂ„llare: 0,35 liter
 • Nettovikt: 0,87 kg

5. Bissell SpotClean Recension

Lyft snabbt och enkelt bort flÀckar

Fördelar

 • Bra rengöring av mattor och soffor
 • Tar bort dĂ„lig lukt

Nackdelar

 • Hade varit bĂ€ttre med lite större behĂ„llare
 • Lite komplicerad

Översikt

Med Bissell SpotClean kan du ta rengöringen av bilen till nĂ€sta nivĂ„. Har du flĂ€ckiga sĂ€ten och mattor? DĂ„ Ă€r detta maskinen du Ă€r ute efter. Denna Ă€r nĂ€mligen gjord sĂ„ att med hjĂ€lp av het vattenĂ„nga sĂ„ löser den upp smutsen samtidig som den suger upp den med hjĂ€lp av sin kraftfulla motor. Denna Ă€r inte trĂ„dlös, men kabellĂ€ngden Ă€r pĂ„ hela 5 meter sĂ„ det Ă€r inga större problem. Vattentankarna Ă€r avtagbara sĂ„ att du pĂ„ ett enkelt sĂ€tt kan fylla pĂ„ den rena och tömma den smutsiga. Även om behĂ„llaren lĂ„ter stor, i och med att det Ă€r vatten vi pratar om sĂ„ Ă€r den inte sĂ€rskilt stor. Speciellt om man vill rengöra hela sĂ€tena pĂ„ bilden eller större möbler. Men vill du bara ta bort nĂ„gon enskild flĂ€ck sĂ„ rĂ€cker den gĂ„tt och vĂ€l.

Om man vill spreja flÀcken i förvÀg innan rengöringen börjar, bör man dock veta att den sprejar ordentligt. DÀrför Àr det rekommenderat att spreja med munstycket över flÀcken. Det finns fler specifika instruktioner och det Àr dÀrför bra att lÀsa bruksanvisningen innan man sÀtter igÄng. NÀr du Àr klar med rengöringen av bilen sÄ kan du passa pÄ att rengöra de dÀr flÀckarna pÄ mattorna och soffan som aldrig gÄtt bort. Detta Àr helt enkelt en riktigt praktisk maskin som man kan ha mycket nytta av nÀr man vill rengöra bÄde i hemmet och bilen.


Planerar du att köpa en bildammsugare? Om ja, Àr det ett bra val! Dock kan processen att vÀlja den bÀsta bildammsugaren vara ganska knepig. SÄ, vad Àr dÄ det knepiga hÀr?

Ja, det kan vara svÄrt att peka ut nÄgot avgörande. De flesta gÄnger Àr det flera faktorer som man mÄste titta pÄ. Du kanske Àr ute efter bildammsugare 12v och letar efter mer info.

MÄnga gÄnger sÄ letar vi i blindo nÀr vi inte har nÄgon guide eller bildammsugare bÀst i test att förlita oss pÄ. Pengar kanske inte Àr nÄgra problem, men det viktiga Àr att du hittar nÄgot med av bra kvalité.

Du vill sÄ klart hitta en produkt som kommer tjÀna dig bÀst och det kan vara svÄrt nÀr man tar en nÀrmre titt pÄ den uppsjö av bildammsugare som finns tillgÀngliga pÄ marknaden idag.

Saker vi kommer att titta pÄ i denna guiden och som kommer hjÀlpa dig nÀr du ska vÀlja den bÀsta bildammsugaren. Först och frÀmst, vad Àr en bildammsugare? SÄ, Behöver jag en bildammsugare? Vad Àr fördelarna med en bildammsugare?

LÄt oss bara dra igenom en liten lista som du kan ha som referens nÀr du ska vÀlja den bÀsta bildammsugaren och vill göra ditt egna bildammsugare test.

 • Effekt
 • Storlek och vikt
 • Tankkapacitet
 • Tillbehör
 • Kostnad

Först och frÀmst, vad Àr en bildammsugare?

En dammsugare Àr ett eldrivet verktyg eller enhet designad för att suga upp smuts och damm frÄn mattor, möbeltyger, vÀggar, och golv, men i detta fall Àr maskinen unikt designad för bilstÀdning.

SÄ, behöver jag en bildammsugare?

Din bil Ă€r som ett “hus” dĂ€r du tillbringar ett par timmar varje dag. Vi bĂ€r med oss damm, smuts, matrester och Ă€ven sĂ€llskapsdjurs bajs in i vĂ„ra fordon, som ju krĂ€ver sanering.

SjÀlvklart kan du anvÀnda högtryckstvÀtt nÀr du rengör utsidan av bilen, men nÀr det kommer till den inre delen, gÀller nÄgot annat. Vattnet frÄn en högtryckstvÀtt kan skada bilens inredning och till och med lösa upp de lim som anvÀnds pÄ platser och vÀggbeklÀdnad. Det Àr dÀrför marknadens bÀsta bildammsugare Àr det enda alternativet för en invÀndig bilstÀdning.

Å andra sidan, om du vĂ€ljer en hink med vatten och en trasa för att tvĂ€tta din bil, kan bli lite av en uppgift. Ja, du kan torka bilens inredning med vĂ„t trasa, men du vet ocksĂ„ att det finns vissa ytor och dolda utrymmen som du inte kan nĂ„ med denna metod. Vilket betyder att din bil inte blir tillrĂ€ckligt ren.

Om du Àr smart och har hyrt bildammsugningstjÀnster, hajar du fortfarande inte grejer eftersom det Àr mycket dyrare jÀmfört med att Àga en egen bildammsugare 12v och göra det sjÀlv.

Vad Àr fördelarna med en bildammsugare?

 • Det ger en snabbare stĂ€dning
 • Det gör det möjligt för dig att rengöra dolda omrĂ„den med lĂ€tthet inklusive dolda hörn och sprickor i din bil
 • Den Ă€r lĂ€tt att anvĂ€nda
 • De flesta av dem Ă€r lĂ€tt bĂ€rbara och kan förvaras i bilens bagageutrymme
 • Det kommer inte att orsaka rost eftersom det torkar den rengjorda ytan
 • Kommer inte att lösa upp lim i bilen
 • Vem som helst kan anvĂ€nda den utan professionell kunskap
 • En dammsugare Ă€r estetiskt tilltalande jĂ€mfört med en hink och en trasa

Nu nÀr du vet hur viktig en bildammsugare bör vara, GÄ inte ut och köp en maskin utan nÄgra fakta till hands. Gör ditt bildammsugare test med fakta. Vilka fakta?

De vanligaste typerna av bildammsugare; inkluderar:

 • Typ
 • Funktion

Dammsugare med sladd

Detta krÀver en sladd för att ansluta till en strömkÀlla

Sladdlösa dammsugare

Denna anvÀnder ett internt batteri som strömkÀlla istÀllet för sladdar

Saker att titta efter nÀr du ska vÀlja den bÀsta bildammsugaren

I detta avsnitt kommer vi att presentera de viktiga faktorerna som du bör tÀnka pÄ nÀr du gör ditt eget bildammsugare test, och vilken som Àr mest lÀmplig för dig. I huvudsak Àr en idealisk maskin den som uppfyller dina dagliga personliga behov. Kolla hÀr för tips:

Effekt

Om du kör ditt bildammsugare test, vare sig den Àr med sladd eller sladdlös Àr bildammsugare med högre effekt mer effektiv och kommer att prestera bÀttre. NÀr man jÀmför olika produkter baserade pÄ denna aspekt, bör du fokusera pÄ Àr dess effekt. Kontrollera marginaler och skillnader för att sÀkerstÀlla rimligheten i att fÄ dig att vÀlja det ena över det andra. Annars, om skillnaden Àr för liten, kommer modellernas prestanda i frÄga att vara ganska samma.

Storlek och vikt

I dag Ă€r en liten och lĂ€tt bildammsugare att prioritera, sĂ„ lĂ€nge den ger den service som krĂ€vs. Även designen av maskinen bör göra det lĂ€tt att med en bĂ€rbar enhet kunna nĂ„ skrymslen och hörn inne i bilen. Helst bör en lĂ€mplig bildammsugare vĂ€ga runt 2 kilo eller mindre. Men det Ă€r skönt att veta att vissa hörn kan vara omöjliga att nĂ„, och som kan krĂ€va extra bilagor som en lĂ„ng slang för att kunna rengöras

Tankkapacitet

NÀr en dammsugare samlar smuts, var försvinner de? Som ni kanske vet samlar den smutsen i en dammkapsel. Vanligtvis varierar behÄllarens kapacitet hos olika maskiner, det kan vara mellan 350 och 650 ml. Vad gÀller detta Àr det bra att inse att storleken pÄ tanken styr hur mycket damm apparaten kan samla, och hur lÄng tid den fungerar innan den behöver tömmas.

Tillbehör

Din bil har olika ytor inklusive mattor, sÀten och andra ojÀmnheter. Vissa platser har hÄl, sprickor och ytor som Àr svÄra att komma Ät, och i den bemÀrkelsen borde den bÀsta bildammsugaren ha tillbehör sÄsom slang och stöd för dammsugning av sÄdana omrÄden.

Du kommer att anvÀnda ett munstycket för att dammsuga oÄtkomliga utrymmen, och andra tillbehör för att skrubba bort smutsen pÄ vissa omrÄden. DÀrför bör du vÀlja en bildammsugare som gör din stÀdning omfattande och mer effektiv.

Kostnad

Om du Àr ute efter en bildammsugare Àr chanserna ganska stora att du redan har en budget, eller hur? Det Àr bra ekonomiskt. Men det vore smart av dig att först lista de funktioner du önskar hos maskinen och kontrollera det mot din budget.

Du kan vÀlja maskiner och analysera dem. PÄ det sÀttet kan du justera din budget i förhÄllande till den maskin som fungerar bÀst. IstÀllet för att köpa nÄgot billigt som Àr slöseri med pengar i det lÄnga loppet.

Varför sladdlösa dammsugare?

bildammsugare testDetta har varit den mest gynnade kategori nÀr det kommer till bildammsugare. Idealiskt finns det tvÄ breda kategorier av dammsugare speciellt konstruerade för att rengöra bilar. Dessa inkluderar trÄdlösa handenheter och den professionella med sladdanslutning. Sladd dammsugare kan ge den högsta sugkraften pÄ marknaden, men deras anvÀndning Àr begrÀnsad till de omrÄden dÀr det finns ett vÀgguttag. Bilar saknar oftast detta tillÀgg, och Àr en anledning till varför sÄdana dammsugare lÀmnas tillbaka. Sladdlösa dammsugare Ä andra sidan, Àr betydligt mindre. De gÄr pÄ uppladdningsbara batterier och med deras portabilitet kan anvÀndarna lÀtt bÀra runt pÄ dem. NÀr du vÀljer bildammsugare bÀst i test, ta dÀrför hÀnsyn till följande övervÀganden.

Sugeffekt

Dammsugarens motor och allmÀnna utformning kommer att avgöra sugkraften som den har. Detta innebÀr att vissa dammsugare har större sugförmÄga jÀmfört med andra. Om din avsikt Àr att anvÀnda dammsugaren pÄ andra sektioner utanför bilen sÄsom garagegolvet, dÄ skulle en sladdammsugare vara det mest idealiska, eftersom det har en mer kraftfull motor och sjÀlvklart har större sugförmÄga. Ha i Ätanke att sladdlösa dammsugares sugkraft beror oftast pÄ batteriets livslÀngd, nÄgot som du bör tÀnka pÄ nÀr du vÀljer bland de tillgÀngliga apparater dÀr ute.

Laddningstid och batteritid

Eftersom alla sladdlösa dammsugare gÄr pÄ batterier, bör den klokaste konsumenten köpa en dammsugare med en lÀngre livslÀngd pÄ batteriet för att göra det möjligt för honom eller henne att slutföra rengöringsjobben utan avbrott. Dammsugaren bör ocksÄ vara utrustad med utmÀrkta laddningsindikatorer som berÀttar nÀr batteriet Àr pÄ vÀg att dö. Om du tittar pÄ Hoover Linx HandhÄllna dammsugare till exempel, har den en makalös laddningstid. Den har en vÀl utformad led-display med en blÄ fÀrg, vilket indikerar dammsugarens batteritid. De Àr funktioner som du bör tÀnka pÄ innan du gör nÄgra inköp.

Portabilitet

Om du ska rengöra din bil nÀr du Àr pÄ sprÄng, Àr en sladdlös dammsugare det bÀsta alternativet. Dammsugaren kan lÀtt förvaras i bagageutrymmet eller i baksÀtet pÄ bilen. Om bilen Àr nÄgot kommersiell Àr portabilitet den största och viktigaste funktionen leta efter. Om bilen ska dammsugas en gÄng i veckan Àr, Ä andra sidan en större dammsugare mer idealiskt.

Storleken pÄ din bil

Bilar har inte en liknande design i termer av storlek och inredning. Detta Àr en viktig faktor som bör beaktas innan man köper en bildammsugare bÀst i test. Om du Àger en stor bil som drar runt pÄ hela familjen kommer du att behöva en mer stilstark dammsugare och inte de enklare modellerna. Om du har smÄbarn i bilen, packade med sina snacks och godis, kommer de naturligtvis att skrÀpa ner i din bil. Detta kan en handhÄllen dammsugare enklet samla upp.

Bilens inredning och design

Vad Àr inredningen gjord av? NÀr denna frÄga Àr besvarad, kommer du definitivt att tÀnka pÄ den bÀsta apparaten för att hantera bilens inredning. GÄ alltid för topp-rankade bildammsugare eftersom de har alla typer av tillbehör som kan hantera all inredning. NÄgra av dessa dammsugare har ett brett sortiment av tillbehör, som Àr idealisk vid rengöring av heltÀckningsmattor och golvmattor. Dessa Àr omrÄden som ofta blir igensatta med smuts och krÀver dÀrför annan utrustning som Ängtvatt. Om bilens inredning Àr gjord av lÀder pÄ den andra sidan, behöver du kanske en dammsugare med mjuk borste. Detta Àr det enda tillbehör som kommer att skydda lÀdret frÄn att slitas vid rengöring.

Effekt och tankens kapacitet

NÀr man talar om en dammsugares effekt, Àr den viktigaste faktorn strömstyrka. En dammsugare med hög strömstyrka kommer naturligtvis att leverera en högre sugkraft. Effekt börjar frÄn runt 12V, sÄ du bör göra ett val baserat pÄ den typ av stÀdning som du tÀnker utföra. Kom alltid ihÄg att mer effekt kan översÀttas till bÀttre rengöringsförmÄga. 12-volts bildammsugare bÀr sÄ mycket kraft som en vanlig dammsugare, och förutsatt att batteriet Àr fulladdat sÄ kan de köra i sÄ mycket som trettio minuter utan att tömma bilens batteri.

RĂ€ckvidd och design

Naturligtvis, kommer den bÀsta bildammsugare endast att vara till nytta om den klarar av att rensa all smuts och skrÀp frÄn bilen. Ta dess sugförmÄga Ät sidan och tÀnk pÄ viktiga aspekter av dess design, sÄsom tillbehör. Se till att du tar en dammsugare som har en bra rÀckvidd och extra tillbehör sÄsom lÀngre slangar. Ge företrÀde Ät ergonomisk design eftersom de ökar komfort, vilket innebÀr att dammsugaren kan anvÀndas under en lÄng tid.

Andra funktioner som du bör övervÀga att inkludera:

 • verktyg för att rensa skrĂ€p som samlats under sĂ€tena
 • borstar för klĂ€dsel/matta, som Ă€r gjorda för att hantera ett mjukare tyg
 • utbytbart filter, en viktig funktion för nĂ„gon som har husdjur eller allergiska passagerare
 • lĂ„ng sladd. Om du köper en sladdammsugare, bör den ha minst 25 meter sladd för att nĂ„ din bil frĂ„n eluttaget
 • enkel rengöring. Dammsugaren ska vara lĂ€tt att ta loss och rengöra

Slutsats!

Det Àr inget att diskutera ifall en dammsugare Àr det bÀsta alternativet för att rengöra bilens inredning. Men du vill sÄklart köpa en som uppfyller dina personliga behov. Kanske Àr portabilitet inte lika viktigt som dammbehÄllarens storlek, eller kanske vill du ha nÄgonting mer estetiskt tilltalande.

Allt som allt, nÀr du vÀl gör ditt eget bildammsugartest, se till att du vÀljer en som Àr hÄllbar, prisvÀrd och fungerar pÄ ett tillrÀckligt effektivt sÀtt. AlltsÄ, vÀlj ett vÀlkÀnt varumÀrke för att undvika kryphÄl för frustration.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 3 / Genomsnitt: 4.3