Oral-B 2000 är som Volkswagen Beetle när det gäller tandborstar. Den är universallösningen för ditt behov av en elektrisk tandborste. Borsten har också rekommenderats i många recensioner online, så vi har testat den för att se hur den klarar sig mot resten av de bästa. Med ett enda ord: bra.

Ett enda jobb: att rengöra dina tänder

Oral-B Pro 2 2000 – Specifikationer

 • Timer: Ja
 • Trycksensor: Ja
 • Antal rengörings lägen: 2
 • Rotering/vibration hastighet: 3D rengöring: oscillerande och vibrationer
 • Drifttid för batteri: 14 dagar
 • Smart app: Nej
 • Bluetooth: Nej

Eltandborste Oral-B Pro 2 2000 låda


Fördelar

 • Kraftfull rengöring
 • Solid konstruktion
 • Många alternativ till borsthuvud
 • Billig

Nackdelar

 • Obekväm för nya användare
 • Omodern design
 • Mycket högljudd
 • Medelmåttig batteritid (14 dagar efter upprepade tester)

kolla priset

När vi på ProduktExperter testar nya produkter så vill vi se till att de klarar av den uppgift som de är designade för. Oral-B ser verkligen till att på alla sätt göra reklam för att borstarna är godkända av ADA och rekommenderas av tandläkare, men rengör verkligen Pro 2000 dina tänder bättre än andra borstar?

Det enkla svaret enligt våra tester är nej. Oral-B utrustad med det medföljande SensiThin-borsthuvudet gör ett bra jobb med att rengöra dina tänder, men vi upplevde att en del av ultraljudsborstarna generellt gjorde ett bättre jobb och var mycket bekvämare att använda. Vi konstaterade också att du får en bättre totalrengöring genom att byta till Cross Action-borsthuvudet. Men för användare med känsliga tänder är det verkligen att kompromissa med komforten.

I laboratorietester presterar 2000 bra tillsammans med sina bröder Pro 3000 och Genius X. Den här borsten kombinerar kraften i 9 900 oscillationer med 45 000 vibrationer per minut för att ge dig en 3D-rengöringsupplevelse. Det känns som att den verkligen jobbar hårt, men efteråt hittade vi ändå plack – speciellt mellan tänderna och på ytor som är svåra att nå.

För att få tillgång till alla tester och poäng på borstarna som vi har testat, läs hela vår artikel om de bästa elektriska tandborstarna.

Förpackning

Eftersom det är en av Oral-B:s enklare borstar så kommer Pro 2000 inte med så mycket extra. Lådan är större än den behöver vara och borsten är tryggt omsluten av frigolit. Tillsammans med borsthandtaget får du även ett borsthuvud och en laddare.

Oral-B Pro 2 2000 unboxed

Borsten fås i en av tre olika färger; svart, rosa eller vit. Vi har den svarta varianten. Du kan också välja mellan många varianter baserade på det medföljande borsthuvudet. Det här är Sensi UltraThin-modellen som levereras med den mjukare varianten av borsthuvud.

Det finns också en 2500-version som inkluderar ett resefodral.

Utseende och känsla

Lite på samma sätt som de andra Oral-B borstarna vi har testat så känns den här borsten ganska föråldrad. Det multifärgade handtaget är okej, men med alla ord och små plastbitar så har den helt enkelt inte samma moderna estetik som andra borstar på marknaden.

Den här borsten känns som om den skulle passa bättre på kontoret hos en tandläkare från 1990-talet och inte i ett modernt badrum.

Borsten passar fint i handen och delarna med gummi och plast ger dig ett bra grepp. Knappen är av gummi och lite trög, men gör ett fint och ljudligt klick som låter dig veta att du faktiskt tryckt på borsten.

Tandborstningsupplevelse

Om du aldrig tidigare använt en Oral-B så måste du förbereda dig på oljudet och rörelsen som uppstår när du först trycker på knappen och låter borsthuvudet komma i kontakt med dina tänder och tandkött.

Eltandborste Oral-B Pro 2 2000 i hand

Borsten ser kanske inte så mycket ut för världen, men den väcks till liv med ett rytande genom ett knapptryck. Den automatiska Quadpacer-intervalltimern gör att borsten vibrerar med 30 sekunders mellanrum så att du vet när det är dags att flytta dig från en kvadrant av munnen till nästa. När två minuter har gått kommer borsten att vibrera flera gånger, men den stängs inte av automatiskt.

För att stänga av borsten kan du trycka på knappen två gånger, gå igenom de två olika lägena eller hålla ner knappen i någon sekund för att få borsten att stänga av sig. En del personer föredrar borstar som stänger av sig automatiskt, men det här ger dig en chans att fortsätta borsta om du känner att du behöver fixa till några ställen som du kanske har missat.

Borsten är utrustad med en synlig trycksensor. En ljus, röd lampa på baksidan av handtaget slår på om du trycker för hårt, med ca 300 grams kraft, för att du ska ta det försiktigare för ditt tandkötts skull. Rekommenderat borsttryck är över 150 gr men inte mer än 300 gr. Sensorn fungerar bra och är tillräckligt ljus för att se även om du inte tittar i spegeln medan du borstar.

Som med andra Oral-B borstar är den största nackdelen med borsten den höga volymen och vibrationen. Den här borsten skapar över 70 dB, vilket motsvarar en högljudd dammsugare i din mun. Även fast jag har använt en ultraljudstandborste i åratal, kände jag ändå att jag behövde börja med det känsliga läget eller använda ett mjukare borsthuvud för att göra upplevelsen mindre otrevlig.

Eltandborste Högljuddhet

Du får alltså två lägen, daglig rengöring och känsligt läge, där det senare erbjuder en chans att sakta ner borsten och minska vibrationerna om den fulla kraften är för mycket för dig. Men borsten rengör inte dina tänder lika effektivt i det känsliga läget, så vi kan inte rekommendera det.

Batteritid

I våra tester så gav Pro 2000 oss ungefär 20 dagar av borstning med full kraft på en enda laddning av litiumjonbatteriet.

Botten Oral-B Pro 2 2000

En sak som vi inte gillar med Oral-B borstar är att när de har lite ström så tänds visserligen en batterilampa för att varna dig, men samtidigt minskar också kraften. Så i stället för att kunna ladda borsten när man är klar så får man försöka klara av en tvåminuterssession på halv kraft.

Batteri-liv efter 3 månaders test

Laddar gör man via en enkel induktionsladdningsbas som man stoppar i ett vanligt uttag. Sladden är lite kort, men fungerar i de flesta fall. Laddningen tar ca 13 timmar från tom till full, så du får räkna med att lämna borsten i laddaren över natten eller hela dagen för att komma upp till full laddning.

Borsthuvuden

En bra sak med Oral-B borstar är att de erbjuder ett brett urval av borsthuvuden som fungerar med alla deras oscillerande modeller (utom den nyligen introducerade iO-serien). Det betyder att även om du köper ett billigt borsthandtag som 2000, kan du ändå njuta av de högkvalitativa borsthuvudena som är avsedda för dyrare modeller.

Eltandborste Oral-B Borsthuvuden

Med den här borsten medföljde Sensi UltraThin-borsthuvudet som också kallas Pro GumCare. Det ger en bra rengöring med trevligt mjuka borstar som förhindrar att kraften i borsten får ditt tandkött att börja blöda.

Man erbjuder också Sensitive Gum Care – ett borsthuvud som ger en liknande upplevelse.

I våra tester provade vi hela utbudet av Oral-B:s borsthuvuden och fann att Cross Action är det mest kraftfulla borsthuvudet som ger den bästa rengöringsupplevelsen för de flesta människor. Men om du har känsligt tandkött rekommenderar vi att du håller dig till alternativen med mjukare borsthuvuden.

Långtidsanvändning

Det känns som att den här borsten kommer att hålla länge. Den verkar ha en solid konstruktion och backas upp av två års garanti. Den har inga känsliga funktioner som kan gå sönder, så du kan räkna med att få behålla den länge.

 Eltandborste tänder

Borsten är i stort sett vattentät och därför är det enkelt att rengöra den genom att skölja den under kranen och kanske torka av den med en handduk ibland. Det samlas ändå en del smuts under borsthuvudet, så ta av det med jämna mellanrum för att rengöra toppen av borsthandtaget.

Du bör köpa ett nytt borsthuvud ungefär var tredje månad. Sensi UltraThin-borsthuvudet har indikatorstrån som hjälper till att påminna dig när de är utslitna, men du bör ändå själv hålla koll på intervallet.

Borsthuvuden är relativt billiga. Du kan få dem för mindre än 30 kr styck om du köper en större mängd eller lite mer än så i din lokala butik. Vi uppskattar att kostnaderna för att äga den här borsten blir ungefär 120 kr per år.

Sammanfattning

Om du letar efter en elektrisk tandborste som klarar av grunduppgiften att rengöra dina tänder till ett billigt pris så passar kanske 2000 dig. Men enligt tester gillar vi 3000 bättre eftersom man för ungefär samma pris (beroende på var du handlar) får samma prestanda men med ett extra borsthuvud och ett resefodral.

Om du inte har något problem med att Oral-B:s 3D-rengöring är mycket högljudd och vibrerande så är 2000 ett bra val. Det är en enkel borste som kommer att rengöra dina tänder riktigt bra.

kolla priset
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 5 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 5 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button