www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Ibland vill du dölja en irriterande finne eller ge ditt ansikte ett extra smidigt utseende. Du bör dock vara uppmärksam på vilken typ av primer du tillämpar till ditt ansikte för att inte skada din hud. Nedan har vi samlat en lista över effektiva och hudvänliga primers på marknaden. Vi valde dessa primers på listan eftersom vi satte dem genom en rad tester som de klarade. Till att börja med kontrollerade vi om de var dermatologiskt bevisade för att vara säkra. Håll dig till att läsa vidare för att upplysa dig själv om produkten.

BÄST I TEST
5.0 / 5
Denna primer ger dig en glödande hud, tack vare förekomsten av hyaluronsyra för hudens återfuktning. Den behandlar hudrodnad etc. med innovativa ljusreflekterande guldfläckar för en perfekt hud.

Fördelar

 • Innovativa ljusreflekterande guldfläckar för glödande hud
 • Innehåller kollagen för hudens stramhet
 • Det är lättviktigt
 • Återfuktar huden nådigt

Nackdelar

 • Har en mild antiseptisk lukt
ANDRA PLATS
5.0 / 5
Denna färgkorrigerande primer är perfekt för personer med rosacea, hudrödhet för att tunna ut dessa brister på huden. Det är en oljefri, lättviktig primer som hjälper dig att förbereda din hud för smink.

Fördelar

 • Växtbaserade ingredienser.
 • Använder universellt ljus för att ge huden strålglans
 • Suddar ut dina brister
 • Använder grön färg för att ta hand om rodnad

Nackdelar

 • Det kan vara mycket torrt för din hud
MEST PRISVÄRT
4.9 / 5
Face infinity introducerar sin 3-i-1 primer som är en kombination av concealer, primer och foundation. Den är lättviktig, oljefri, har en matt textur och kan skydda huden från solen med sitt SPF.

Fördelar

 • SPF 20
 • Använder veganska oljefria ingredienser
 • Den har en matt textur som är perfekt för personer med fet hud.
 • Vatten-i-silikon emulsion främjar full täckning

Nackdelar

 • Du kan behöva applicera lite foundation fortfarande
BÄSTA PREMIE
4.9 / 5
Som en anti-aging primer är dess superkraft att tunna ut fina linjer och ge en strålande hud som är redo för smink. Den neutrala färgen ger en jämn hudton och en strålande glöd som är skyddad mot solen.

Fördelar

 • Neutral färg för jämn hudton och glöd
 • Skyddar din hud från UV-skador
 • Sojaprotein och den sammetslena formulan ger en perfekt texturerad hud.Kan uppnå mjukfokuseffekt.

Nackdelar

 • Det är lite dyrt
BÄST MED GLITTER
4.8 / 5
Även om den kommer i sprayform, sitter den fast på huden mycket längre än en vanlig gnugga i primerform. Texturen på denna primer är lätt och krämig, och du kan också använda den som en glitterfinish för ögonskugga.

Fördelar

 • Det är långvarigt
 • Mångsidig eftersom den fungerar som glitter för ögonskugga
 • Liten mängd räcker för full täckning

Nackdelar

 • Det kan orsaka en allergisk reaktion

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi värdesätter dig som kund och därför uppdaterar vi ständigt våra produktlistor för att ge dig de bästa produkterna till de bästa priserna. Du kan lita på att vi nyligen har verifierat våra bästa produkter.

Köpguide

kopguide

Med marknaden väl mättad, skulle du ha nästan noll chans att hitta högkvalitativa produkter. Det blir svårare att skilja mellan skadliga primers och den bästa primern. Du behöver inte bli överväldigad av de produkter som kommer att konfrontera dig på marknaden. Använd den här köpguiden för att navigera i din primer-shoppingupplevelse. 

Vad är en primer och vad gör den?

Primers är gel- eller flytande formler som utgör en viktig del av din sminkrutin. Om ditt ansikte är drabbat av finnar och mörka fläckar kommer du att uppskatta profilen hos en bra primer. Den arbetar för att se till att din ansiktssmink framstår jämnare samtidigt som den döljer dina porer, mörka fläckar osv. I praktiken fyller primers ut dina porer, veck osv Det gör också att sminket sitter kvar längre på ansiktet utan att blöda, smälta, skrynkla eller blekna. Det bästa med primers är att de har en solskyddsfaktor (SPF) nivå som skyddar din hud från skadliga UV-strålar. 

Vilka är de typer av ansikte primers?

Som alla produkter finns det olika typer av primers. Nedan har vi gett dig en översikt över de olika typerna av primers. 

Suddiga Primers

Suddiga primers har som mål att sudda ut de fina linjerna och porerna i ansiktet. De förbereder ditt ansikte för att uppnå ett slätt och silkeslent utseende efter att du har applicerat din smink. Beroende på vilket märke av suddiga primer du använder, kan du upptäcka att den här typen av primer känns silkeslen, främst i texturen. Den är perfekt för äldre personer med mogen hud eftersom den tunnar ut utseendet på fina linjer.

Färgkorrigerande primers

Det första du bör veta om färgkorrigerande primer är att den korrigerar missfärgningar i huden etc. med färg. Om din hud lider av rodnad behöver du en grönfärgad primer för att få bort rodnaden. Den är också perfekt om du försöker tunna ut utseendet av rosacea på din hud. Att köpa färgkorrigerande primers innebär dock att du inte kan berätta vilken färg som passar din hud eftersom det finns olika primers som rosa, grön, persika, etc., och de tillgodoser andra funktioner. Om du inte har problem med missfärgning av huden, rosacea, rodnad, bör du inte investera i färgkorrigerande primers. 

Anti-Aging Primers

Denna primer verkar för att bromsa hudens åldrande. Med så många kemikalier som används på huden kan dessa kemikalier bryta ner din hud. Men anti-aging primers ger huden det skydd den behöver. Deras ingredienser är hudvänliga och de kommer vanligtvis med SPF 30 eller mer för att skydda huden från solens negativa effekter. Den här typen av primer är perfekt för alla hudtyper.

Illuminering Primers

Efter att ha gett dig en slät och jämn hudton använder illuminerande primers hjälp av subtila självlysande partiklar för att ge din hud ett glödande utseende. Den är idealisk för torra och mogna hudtyper. Också efter att ha applicerat denna primer kan du välja att gå ut ur huset på samma sätt, utan smink. Men när du väljer att bära smink på ditt ansikte med den illuminerande primern kommer den att behålla sminket i ansiktet. 

Pore-minimerande primers

Denna typ av primer är perfekt för att minska porerna i ansiktet. Om du använder en formula som minskar utseendet på porerna i ansiktet ger det dig en smidig look utan porer. Om du har fet hud och gärna vill bli av med den för mycket glans som ditt ansikte producerar för perfekt smink är denna primer idealisk för dig. Den lägger till en matt effekt till din utseendet.  

Mattifierande primers

Denna primer är perfekt för personer med fet hud eftersom den reducerar flottheten och oljigheten på huden. Den mattar huden och lägger till en filtrerad effekt till den. Om du har fina linjer och porer på din oljiga hud är det bättre med en utmärkt mattifierande rensning eftersom den tar hand om alla dina behov av oljig hud. När du shoppar mattifierande primers, se till att du köper ultra-lättviktiga produkter. De eliminerar eventuellt obehag som du kan känna av att bära dem.

Återfuktande Primers

Om du har torr hud och vill lära dig att använda primers, sök efter återfuktande primers.Dessa primers är perfekta för torr hud. Majoriteten av återfuktande primers använder sig av naturliga ingredienser för att hålla din hud återfuktad. Några av dessa ingredienser är sheasmör, glycerin etc. Effekten av återfuktande primers på torr hud är att de förhindrar att sminket ser fjälligt ut på huden efter att du har applicerat ditt smink.

Hur man väljer rätt ansiktsprimer?

Hur man väljer rätt ansiktsprimer

Torr hud

Om din hud faller under den torra hudkategorin, är en av de nödvändigheter din hud behöver för att frodas är många fuktgivor. Att ha torr hud innebär att din hud saknar fukt. Därför bör du, när du handlar en primer, vara uppmärksam på ingredienserna och nyckelorden som beskriver det. 

Till exempel, primers med glycerin är idealiska för torr hud eftersom glycerin är en fuktgivande ingrediens. Lägg också särskild uppmärksamhet på adjektiv som “fuktgivande”, “återfuktande” etc. på primers innan du investerar i någon primer. 

Primers med ovanstående beskrivande ord är fuktgivande primers. Det skulle vara bäst att få prover av några primers så att du kan använda dem i ett par dagar för att observera deras effekt på din hud.

Normal hud

Personer med normal hud har mindre att oroa sig för om deras hud är oljig eller torr. Normala hudmänniskor har det lätt med sin hud. Det finns dock inte tillräckligt många primers på marknaden som tillgodoser din huds behov. Majoriteten av primers är antingen för personer med porer och fet hud eller för personer med torr hud.

Dock skulle din hud göra sig bra med illuminating primer eller pore minimizing primer. De ger din hud en glöd i motsats till matterande primers. Det skulle vara bäst om du undviker mattifierande primers som pesten eftersom de ger din hud ett matt utseende. 

Oljig hud

Personer med oljig hud behöver primers som reducerar den överskott olja och fett som deras ansikte naturligt genererar. Därför, när du handlar primers, skulle det vara bäst om du handlade för mattifierande primers. De skapar en matt effekt på ditt ansikte som drastiskt reducerar överskottsoljan på ditt ansikte. 

Personer med oljig hud är också benägna att få porer mest, vilket beror på överskottet av olja. Därför, om du har porer, bör du välja porminimerande primers. Det skulle minska utseendet av porerna på ditt ansikte.  

Kombination hud

Att hantera kombinationshud är mycket arbete. Du måste vara uppmärksam på din huds behov. Ibland skulle det krävas produkter som bromsar överskottet olja. Andra gånger skulle du behöva produkter som håller din hud återfuktad. 

Denna faktor gör det utmanande för dig att välja en typ av primer för din hud. Börja med att handla primers med neutrala formler. Om du inte hittar någon, köp en mattifierande primer och en fuktgivande primer. 

När din hud behöver fukt, applicera den återfuktande primern. När det ser för oljigt ut, använd en mattifierande primer för att dämpa oljan. 

Hur man applicerar ansiktsprimer korrekt? 

Så här gör du för att applicera primer korrekt i enkla steg:

STEG 1: Börja med att rengöra huden för att få bort smuts. Sedan, återfuktar och applicerar du din solkräm. Medan vissa primers har SPF, är det ingen dålig idé att fortfarande applicera solkräm. 

STEG 2: Pressa ut en liten mängd primer på din handrygg. Blanda det ordentligt tills det blir varmt. Applicera det på ditt ansikte och graciöst sprida det över hela ansiktet för bredare täckning. Det skulle hjälpa om du använde dina fingrar för det eftersom du sprider den över ansiktet grundligt och snabbare på det sättet.

STEG 3: När du har spridit ut den över ansiktet gnuggar du in den tills den vita substansen inte längre synlig.  Se till att du täcker alla delar och hörn av ansiktet. 

STEG 4: Vänta tills primern absorberas i huden innan du börjar din smink applikationsprocess när din canvas  är klar. 

Vilka är de vanligaste misstagen när du använder en primer?

ansikt_primer

Då och då, gör vi misstag när vi applicerar primer på våra ansikten. Nedan har vi markerat några av dessa misstag så att du äntligen kan undvika dem. 

 • Du applicerar smink så snart du använde din primer. Du skulle utsätta ditt ansikte för fläckighet eller pilling om du applicerar smink för snabbt. Den allmänna tumregeln är att vänta i en hel minut efter primer för att applicera smink.
 • Du använder en primer som är fel för din hudtyp. Innan du börjar använda primer, se till att du använder rätt primertyp för din hudtyp för att undvika eventuella komplikationer och kanske en dålig hudreaktion. 
 • Du skulle förstöra den effekt som en primer borde ge ditt ansikte om primern inte matchar den foundation du använder. Snarare än ett glödande och jämnt utseende, skulle du få en fläckig fläck, för tjock eller kakig smink. 
 • Applicera inte för mycket primer och produkt till ditt ansikte. Efter att ha använt den primer, applicera din foundation och börja din sminkprocess. 

Behöver du verkligen en primer?

Om du naturligt har en drömmande “hud som glas”, och sminket stannar kvar på huden hela dagen, behöver du ingen primer. Du får dock gärna använda en primer, särskilt om du vill ha det extra glow på din hud. Å andra sidan, om ditt smink inte stannar länge på ditt ansikte och du har porer, fina linjer etc. som du vill sudda ut, gå för den lämpliga Primer för ditt ansikte. 

Slutsats

Att köpa primers är en utmaning eftersom det finns en hel del olika typer för olika hudtyper på marknaden. Men, vår köpguide skulle utsätta dig för de nödvändiga faktorerna och den information du bör veta om köpguider innan du investerar pengar i en primer. Njuta.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button