www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Vissa torrschampon innehåller oljebekämpande kemikalier, medan andra är mer återfuktande och lämpar sig för torrt hår och hårbotten. Men att hitta ett torrschampo som verkligen fungerar kräver flera försök. Som tur är har vi analyserat de fem bästa torrschampona och listat deras fördelar och nackdelar för att hjälpa dig fatta ett informerat beslut. Fortsätt läsa för att ta reda på mer!

BÄST I TEST
4.6 / 5
Maria Nila är bäst-i-test torrschampot i sprayform som uppfriskar smutsigt hår och hårbotten mellan hårtvättar. Dess färgskyddande medel skyddar ditt hår från UV-strålning. Det ger också fin textur när du stylar med hårnålar.

Fördelar

 • Torrschampot ger bra fäste, så ditt hår kommer att se fantastiskt ut även om du sover i frisyren
 • Det är inte alls klibbigt
 • Det luktar gott

Nackdelar

 • Det kan göra hårstråna styva, vilket gör det svårt att borsta håret
ANDRA PLATS
4.6 / 5
Björn Axén är ett citrusdoftande torrschampo som fräschar upp ditt hår utan att göra det styvt. Denna högkvalitativa produkt kan ge bra volym till alla hårtyper.

Fördelar

 • Det passar för alla hårtyper
 • Det luktar gott
 • Det återupplivar ditt hår och gör det lättare

Nackdelar

 • Det är lite klibbigt
MEST PRISVÄRD
4.5 / 5
Batiste torrschampo doftar citrus och blommor, och gör så att ditt hår känns rent och uppfräschat. Den perfekta produkten för att använda på resande fot, efter ett pass på gymmet eller precis före en festkväll.

Fördelar

 • Produkten varar länge och har inget ”bäst före”-datum
 • Behändigt när du inte har tid att tvätta håret
 • Doftar rent och gott

Nackdelar

 • Kan lämna vita flagor i håret om det inte borstas ut ordentligt
BÄSTA PREMIUM
4.5 / 5
Living Proof Perfect passar till alla hårtyper eftersom det inte lämnar något puder eller andra synliga rester i håret. Doften är mjuk och fräsch och varar hela dagen.

Fördelar

 • Produkten funkar bra på alla hårtyper
 • Det känns och luktar fräscht
 • Det lämnar inget puder eller synliga rester i håret

Nackdelar

 • I vissa fall kan det göra att håret blir styvt, tungt och statiskt
PERFEKT FÖR MÖRKT HÅR
4.5 / 5
Moroccanoil torrschampo är en produkt som snabbt fräschar upp både hår och hårbotten, och ger volym till din frisyr. Arganoljan och risstärkelsen i schampot suger åt sig talg, smuts och lukter.

Fördelar

 • Det luktar gott
 • Det lämnar inga klumpar i håret
 • Det får håret att lukta fantastiskt

Nackdelar

 • Det är dyrt

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi uppdaterar ständigt våra produktlistor för att ge dig de senaste modellerna till de bästa priserna, så du kan vara säker på att du får produkter av högsta kvalitet att välja mellan.

Köpguide

Köpguide

Fel torrschampo kan göra ditt hår oljigare än tidigare, eller vad som är ännu värre, förvärra produktbeläggningar och irritera din hårbotten. Vissa torrschampon är designade för att smälta in i svart hår utan att lämna några spår, medan andra är avsedda för blont och ljust hår.

Den här köpguiden kommer att lära dig allt det viktigaste om torrschampon och guida dig till torrschampot som är bäst-i-test. Så låt oss ta en titt på resultaten av vårt torrschampo-test!

Vad är torrschampo?

Torrschampo är en hårprodukt som är avsedd att ta bort överflödig olja, fett och smuts från håret. Till skillnad från våtschampon och balsam är torrschampon gjorda för att appliceras i torrt hår. Det betyder att det inte behöver sköljas ur håret. Torrschampo skapar en illusion av renare hår när det gnids in i rötterna.

Torrschampo är idealiskt för dig som är för upptagen med att tvätta håret varje dag eller som vill undvika att tvätta med flytande schampo av hårvårdsskäl.

Denna mirakelbehandling inkluderar vanligtvis majs- eller aluminiumstärkelse för att absorbera synlig olja vid rötterna, tydliga tecken på att håret inte har tvättats på länge.

Det appliceras vanligtvis på hjässan och på andra platser där olja och glans är synligt.

Hur väljer man rätt torrschampo?

Torrschampo är en utmärkt produkt för att fräscha upp doften och känslan av ditt hår, samt ge det volym och struktur. Så här väljer du det bästa torrschampot:

Tänk på din hårtyp

Välj ett torrschampo som är speciellt utvecklat för naturliga lockar om du har naturligt lockigt hår. Om ditt hår alltid är oljigt, bör du leta efter ett torrschampo som är torrare än de andra, eller som har utformats för att bekämpa överdriven oljeproduktion i hårbotten. Välj ett torrschampo som förstärker din hårfärg istället för att matta din naturliga färg, eller ta bort styrkan från färgat hår.

Kasta ett öga på etiketten

Många torrschampon innehåller starka kemikalier, t.ex. butan, isobutan och propan. Om du försöker undvika kemikalier som dessa, läs etiketterna noggrant; att ha tillgång till en mängd olika alternativ kan hjälpa dig att andas bättre!

Tänk på att priset inte alltid avslöjar kvaliteten

Låt dig inte luras av det exklusiva, dyra märket; vårt torrschampo-test har avslöjat att det finns några fantastiska prisvärda märken tillgängliga för den budgetmedvetna kunden.

Bestäm vilken typ av schampo som är bäst för dig

Det finns många typer av torrschampo tillgängliga, men ditt val bör alltid baseras på de resultat du vill uppnå! Även om torrschampon finns i en mängd olika former, är aerosoler och lösa pulver de vanligaste av dessa.

Sprayer

vilken typ av schampo som är bäst för dig

 

De föremål du med största sannolikhet känner till är torrschamposprayer. Dessa produkter är vattenfria sprayer som absorberar olja och fräschar upp oljigt hår.

Så här använder du torrschamposprayen:

 • Skaka torrschampobehållaren väl före användning för att säkerställa en jämn applicering. Om du är osäker kan du använda längden på torrschampoflaskan som guide.
 • Spraya torrschampot jämnt på hjässan och kamma igenom dina hårstrån med fingertopparna.
 • Lyft några hårstrån nära hårfästet och spritsa torrschampo underifrån, sikta på hårrötterna.
 • Spraya genom håret tills du uppnår önskad frisyr.
 • Borsta till sist håret med en bred borste för att säkerställa att allt torrschampo absorberas och inga vita rester finns kvar.

Pulver

Den mest populära torrschampotypen är aerosolspray, men det är inte den enda. Om du bara har tillgång till pulverschampo: oroa dig inte, det är lika enkelt att använda. Pulver är idealiskt när du vill slippa partiklar i luften. Om du har fint hår är puder dessutom det bättre alternativet.

Så här använder du torrschampopulvret:

 • Appliceringsborstar är idealiska för att applicera torrt pulverschampo. Det rekommenderas att du använder en borste med kort, tätt borst så att produkten inte sprider sig hur som helst.
 • Applicera vid rötterna: Sätt lite puder på dina hårstrån med din puderborste (ta bara inte för mycket). Applicera det sedan på din hårbotten med flera lätta tryck.
 • Fördela pulvret: Kamma igenom håret med fingrarna och gnugga din hårbotten. Gör detta över hela din hjässa. Upprepa tills inga fler pulvriga områden finns kvar. Borsta håret: Borsta håret tills det blir silkeslent, voluminöst och fräscht.

Vilka är nackdelarna?

Följande är några av nackdelarna med torrschampon.

Det kan orsaka hårbrott

Alkoholer ingår ofta i hårvårdsprodukter i sprayform, och när de används för ofta kan det vara skadligt för ditt hår. Dessutom, som ett resultat av att det är torrt, kan de enskilda fibrerna i ditt hår splittras och haka på varandra när du kammar eller stylar håret, vilket resulterar i att det går sönder.

Hårsäckarna kan täppas till vid överdriven användning

Torrschampo ska inte användas för ofta, och det ska inte sitta kvar i håret under långa perioder utan att tvättas ur. Annars kan en beläggning av ämnet formas i din hårbotten.

Beläggningar av stylingprodukter i hårbotten kan orsaka klåda, och ibland även resultera i hårsäcksinflammation. En bakteriell eller svampinfektion orsakar detta tillstånd i själva hårsäcken.

Det kan producera mjäll och fjällande hud

Även om det inte har gjorts några studier som bevisar att torrschampo är en direkt orsak till mjäll, tror specialister vid Mayo Clinic att en alltför fet hårbotten kan leda till mjäll. Om du lämnar torrschampo i din hårbotten lämnar du som ett resultat också de oljor som torrschampot har absorberat.

Hur ofta ska du tvätta håret?

Hur ofta ska du tvätta håret

Beslutet om hur ofta du ska schamponera och skölja håret med vatten efter att ha använt våtschampo är fortfarande oavgjort. Din hårtyp och levnadssätt kommer med största sannolikhet att påverka hur ofta du bör tvätta håret.

Personer med oljigt hår tvättar enligt American Academy of Dermatology sitt hår så ofta som en gång om dagen. Det går att komma undan med att tvätta håret tre gånger i veckan om du har en torrare hårtextur, men det rekommenderas inte.

Om du måste tvätta håret med ett vanligt schampo, applicera det på hårrötterna istället för att löddra upp hela din hårlängd. Genom att använda denna metod förhindrar du att ditt hår torkar ut.

Slutsats

Torrschampo är lämpligt för de flesta individer eftersom det absorberar oljor och döljer smuts och fett mellan tvättarna. Men trots sina fördelar ersätter även det bästa torrschampot inte regelbunden hårtvätt. Så se till att tvätta håret så ofta som du behöver och undvik att använda torrschampo i hårbotten i mer än två dagar i följd.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 1 / Genomsnitt: 5
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 1 / Genomsnitt: 5
Back to top button