www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Mascaror är några av de mest efterfrågade och kraftigt producerade skönhetsprodukterna på marknaden, vilket gör det svårare att hitta en som är perfekt. För att underlätta ditt val avrundade vi 5 bästa mascaror 2021, där vårt urval baserades på kundrecensioner.

BÄST I TEST
5.0 / 5
Maybelline Sky high mascara har en mycket flexibel gummistav som får med sig mycket av produkten. Maybelline mascara ger en förlängd och separerad look som ger ett mycket svart resultat som inte flagnar.

Fördelar

 • Stannar hela dagen
 • Separerar och förlänger
 • Böjer fransarna perfekt
 • Framhäver en svart look
 • Priset är överkomligt

Nackdelar

 • Den flexibla staven tillsammans med den våta formulanen kan bli kladdigt
 • Ger ingen volym
Näst bäst
5.0 / 5
Lancome mascara kan öka din ögonfransvolym 8 x mer genom att bygga upp ett lager för varje applicering. Den har en borste med tätt passande hår, vilket möjliggör form och separation på dina fransar.

Fördelar

 • Mascaran gör att ögonfransarna känns mjuka
 • Är berikad med provitamin B5
 • Ökar volymen
 • Prisvärd
 • Den flagnar inte

Nackdelar

 • Borsten och flaskan kan bli kladdig
 • Ger ingen längd
Mest prisvärd
4.9 / 5
Tack vare sin exklusiva borste som innehåller tio borstlager, kommer denna mascara åt lager av fransar för ett anmärkningsvärt roligt utseende. Den ger en smidig och separerad franseffekt utan att tynga ned.

Fördelar

 • Ger ett voluminöst, fylligt utseende
 • Fångar fransarna från rötterna
 • Produkten finns i två olika varianter

Nackdelar

 • Den är tvättbar
BÄSTA PREMIUM
4.9 / 5
Denna mascara ger en omfattande och diskret look för ett lyxigt och sexigt slutresultat. Dess organiska formel är idealisk för känsliga ögon och är berikad med botanisk olja för att ge näring åt dina fransar.

Fördelar

 • Förlänger och förtjockar fransarna
 • Håller hela dagen
 • Flagnar inte
 • Har inga klumpar
 • Lämplig för känsliga människor

Nackdelar

 • Den är dyr
Bästa förlängande mascara
4.8 / 5
Loreal mascara telescopic har en förlängande effekt utan att kännas tung, oavsett antal lager. Den efterlämnar ett långvarigt resultat och passar perfekt för känsliga ögon.

Fördelar

 • Innehåller giftfria ingredienser
 • Effekten varar hela dagen
 • Förlänger och förbättrar ögonfransarna
 • Klumpar sig inte
 • Den är vattentät

Nackdelar

 • Ger ingen volym
 • Den har för lång tid att torka

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi har nyligen granskat våra produkter och vi står fast vid de produkter som vi har valt på vår lista. Vi kontrollerar och uppdaterar ständigt våra listor så att du garanterat får de bästa resultaten att välja mellan.

Bästa Mascara köpguide

Vi kan alla vara överens om att en bra mascara helt klart är ett måste för alla som vill lyfta och mörka sina fransar för en modigare look. Mascara lägger till den rätta touchen till din makeup genom att förlänga och volymisera dina fransar. Med ett stort utbud av alternativ av varierande formulas och färger, kan det vara utmanande att välja den som är rätt för dig. Vi hoppas att våra tips kommer att göra det enklare för dig när du väljer den ultimata mascaran.

bästa mascara

Hur väljer man Mascara baserat på sin franstyp?

När du handlar mascara är det klokt att överväga vilken typ av fransar du har. Att handla blint när du shoppar mascara kan leda till besvikelse. Ibland händer det att folk köper mascaror och rapporterar att de inte var effektiva. Det kan bero på att de inte hade följande faktorer i beaktning:

Korta fransar

Om du har korta fransar vill du förmodligen ha en mascara som ger en förlängande effekt. Många mascaror erbjuder denna effekt, vilken är perfekt för personer med korta stubbiga fransar. Om du redan har långa fransar kan förlängningsfunktionen bli en olägenhet och du bör därför undvika sådana mascaror. Välj en mascara som har en böjd borste för bättre längd. Det är bra att leta efter mascaras med tunn formula eftersom de inte tynger ner eller känns obekväm.

Tunna fransar

Personer som har tunna fransar bör använda mascaror med tjocka formler för en förtjockningseffekt. Att applicera flera lager tjocka mascaror kan dock orsaka tyngd på dina ögonlock och kan kännas obekvämt. Om du redan har tjocka fransar bör du använda mascaror med tunna formler. Välj dessutom gärna en mascara med tät borste för en bättre förtjockningseffekt. Den kan vara antingen böjd eller rak.

Glesa fransar

Du bör, liksom människor med tunna fransar, köpa mascaror med tjock formula om dina fransar är glesa. Du kan också använda flera lager för att få dem att se tätare ut. Dessutom kan du behöva en specialiserad produkt formulerad för att öka dimensionen och volymen för varje frans. Borsttypen för sådana mascaror kan antingen vara böjda eller raka, men med tät borste.

bäst i test mascara

Svårböjda fransar

Om du har svårt att böja dina fransar, kan en ögonfransböjare vara precis vad du behöver. Välj hellre en mascara med en borste snarare än plast. Oftast är det bäst att välja en tjock mascara, men en tunn formula fungerar också för vissa människor. När du har applicerat mascaran, använd fingrarna för att trycka tillbaka fransarna för en mer långvarig effekt. Svårböjda fransar behöver mer ansträngning än andra.

Långa fransar

Långa fransar är lättast att hantera. I de flesta fall har också personer med långa fransar även tjocklek, så de kanske behöver böjas något samt läggas till färg. Det skulle dock vara bäst att använda en mascara med en tunn formula med en rak eller böjd borste för mer längd. För att få tjockare fransar, är det bäst att använda en borste som har tät borst.

Ojämna fransar

Ojämna fransar beror vanligtvis på effekten av att använda fransförlängningar eller avbryta användning av fransserum. Här är det bäst att välja en mascara med massor av naturliga botaniska ingredienser för att förhindra ytterligare skador på dina fransar. Det kan också vara bra med en mascara som har Phyto-keratin och panthenol som hjälper till att främja fransarnas tillväxt. Använd gärna en större borste med avsmalnad ände för att styla dina inre fransar och dölja ojämn tillväxt.

maybelline mascara

Hur Väljer man Mascara Färg?

Vilken färg du bör välja på mascara du ska bära beror på flera faktorer, inklusive det utseende du försöker uppnå, samt vilken ögonfärg, ögonbrynsfärg och hudton du har. Om dina fransar och ögonbryn är naturligt svarta, skulle svart mascara vara lämpligast. I allmänhet är svarta mascaror lämpliga för alla, trots hudton,ögonfärg eller fransfärg. Om du har mörk hud, skulle inte en brun mascara framhäva dina ögon.

Brun mascara passar bättre på personer som har ljust hår och hud, och eftersom färgerna är motsatser i färghjulet för blått och grönt, kommer det att framhäva gröna och blå ögon. En brun mascara skulle också fungera med valfri färg på eyeliner eller ögonskugga. Färgade mascaror är lämpliga för alla. De fungerar bäst för ett dramatiskt utseende, särskilt om du matchar dem med din ögonskugga, ögonfärg och hårfärg.

Hur Applicerar man Mascara Korrekt?

Att applicera mascara kan vara lite svårt, särskilt om du har en konstigt formad applikator. Om du applicerar mascaran på rätt sätt kommer du att nå varje ögonfrans och uppnå det utseende du vill ha. Att använda fel appliceringsmetod kan dock leda till kladd och klumpiga fransar. Här är några tips som hjälper dig att applicera mascara korrekt:

1. Se till att dina ögon och fransar är rena

Bekräfta att det inte finns några spår av smink från tidigare applikationer eftersom de kan förstöra resultatet. En ren bas är viktig om du vill undvika klumpar. Ha inte bråttom att applicera mascaran utan att kontrollera att dina ögon och fransar är fria från partiklar.

2. Använd ögonfransböjare

Använd din ögonfransböjare för att utföra den här uppgiften. Detta hjälper fransarna att uppnå ett tjockare och längre utseende. Var dock försiktig så att du inte placerar fransböjaren för nära ögonen, för att förhindra olyckor.

3. Applicera primer 

Primers hjälper dig att få mascaran att sitta på plats, särskilt om du har mycket mjuka fransar. För att undvika klumpar, applicera primern från mitten ut till ändarna. Använd inte primern ända ner till rötterna eftersom det kommer att orsaka klumpar.

4. Applicera Mascara

För att få ett professionellt resultat, börja med att dra borsten vid roten och rulla den sedan framåt för att applicera på varje frans. Gnugga borsten fram och tillbaka, dra sedan borsten utåt och se till att du applicerar mascaran ända från rötterna ut till spetsen.

5. Applicera fler lager 

Du kan använda flera lager beroende på vilket resultat du vill uppnå. Ju fler lager du applicerar desto tjockare fransar, men det kan också resultera i tyngd. 

bra mascara

Finns Det Några Användbara Tips För Att Få Bästa Resultat?

Applicera först puder på dina fransar och använd sedan en andra lager för att tillföra mer volym till resultatet. Vissa personer applicerar även ett tredje lager, men det är bara tillrådligt om du inte har något emot tyngden. Denna metod kan dock leda till klumpar om för mycket puder används. Du kan också applicera eyeliner på det inre övre ögonlocket genom att använda en mjuk, sned borste. Metoden kan förtjocka dina fransar men också få dem att se kortare ut.

För att förhindra att mascaran torkar ut bör du inte pumpa borsten upp och ner i flaskan, eftersom det kan skada borsten. Använd inte heller din mascara om den har varit öppnad längre än sex månader. Vissa har kortare hållbarhet, så se till att kontrollera utgångsdatum på paketet för instruktioner. Slutligen, lämna inte din mascara öppen eftersom det kommer att göra att produkten blir torr, klumpig och flagnande.

De bästa Mascara-märkena

De bästa mascaramärkena ger användarna en mängd olika borstmodeller, färger och formeltyper. Det är många som älskar de märken som vi har valt att dela i den här guiden, och används ofta. Vi har samlat in vår information från flera olika källor för att säkerställa att du hittar de bästa mascaramärkena.

Maybelline

Maybelline är det ledande kosmetiska varumärket i världen, med mer än 120 länder som använder deras produkter. Med hjälp av den trendigaste och mest avancerade tekniken har varumärket uppnått de bästa formlerna för alla sina skönhetsprodukter, allt från foundation till mascaror. Varumärket grundades 1917, och mer än 100 år senare tillhandahåller det fortfarande kvalitetsprodukter.

L’Oréal

Loreal grundades redan 1909 av en ung kemist med entreprenörsanda. Företaget började med produktion av hårfärgningsmedel som sedan även diversifierades till andra produkter. För närvarande distribuerar Loreal hudvård, smink och hårvårdsprodukter. De är en av de största leverantörerna i världen.

Lancôme

Lancome grundades med målet att få alla kvinnor att känna sig yngre och vackrare. Företaget arbetar med produktion av kosmetika genom innovativ vetenskap och effektivitet för att leverera högkvalitativa produkter. Under många år har Lancome lyckats sprida sin franska anda och elegans till hela världen.

Max Factor

Max Factor är ett kosmetiskt varumärke som grundades 1909 av en invandrare som heter Max Factor. Många år senare är varumärket en av de ledande leverantörerna av sminkprodukter och är betrodda för sin kvalitet. Max Factor har kommit med många kosmetiska innovationer som används av många.

Clinique

Clinique grundades 1968 och är nu ett av de mest kända hudvårds- och kosmetikaföretagen och levererar sina produkter till mer än 135 länder. Varumärket syftade till att förbättra alla hudtyper genom att tillhandahålla dermatologiskt godkända produkter.

Slutsats

Med ett stort utbud av mascaraalternativ på marknaden kan det vara svårt att välja ett. Det är därför vi har gjort en omfattande efterforskning gällande Mascara bäst i test och hur man väljer den perfekta mascaran. Vi hoppas att den här guiden hjälper dig att avrunda alternativen och ge dig den hjälp du behöver.

mascara bäst i test

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button