www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Läppbalsam är viktigt för alla som vill ha mjuka och smidiga läppar hela dagen. Med de läppbalsam som är inkluderade i detta läppbalsam bäst i test behöver du inte längre oroa dig för torra och spruckna läppar. Vi valde ut de 5 bästa läppbalsam som finns på marknaden för att hjälpa dig att uppnå de bästa resultaten med det bästa läppbalsamet för dig.

BÄST I TEST
4.5 / 5
Eucerin Acute läppbalsam kombinerar flera aktiva ingredienser, vilket effektivt uppnår en mjuk och smidig look. Läppbalsamet lugnar, läker, återfuktar och tätar in fukten för bästa resultat. Bästa läppbalsamet.

Fördelar

 • Innehåller inga konserveringsmedel
 • Luktfri
 • Fri från färger
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Har inte SPF
ANDRA PLATS
4.5 / 5
ACO Lip Cerat håller inte bara dina läppar mjuka hela natten och dagen, men skyddar också den ömtåliga huden från hårda solstrålar. Balsamet innehåller rapsolja som tätar in fukt, samtidigt som det läker spruckna läppar.

Fördelar

 • Innehåller SPF 30
 • Vårdar dina läppar
 • Bra förpackning
 • Inga konserveringsmedel

Nackdelar

 • Dess vaniljlukt passar inte för alla
MEST PRISVÄRD
4.5 / 5
Eucerin Lip Active SPF 15 återfuktar dina läppar, samtidigt som det skyddar dem från solens strålar och ser till att de inte blir torra. Dess ingredienser är noggrant utvalda för att hjälpa de med torra, spruckna läppar.

Fördelar

 • Innehåller SPF 15
 • Prisvärd
 • Innehåller Vit E
 • Återfuktar och skyddar

Nackdelar

 • Innehåller alkohol som ibland torkar ut läpparna
BÄSTA PREMIUM
4.5 / 5
Cicaplast Levres Lip Balm är skapad med naturliga ingredienser som återfuktar och förhindrar torra läppar. Den är utrustad med sheasmör som bildar en skyddande barriär som säkerställer återfuktning till känsliga läppar.

Fördelar

 • Innehåller naturliga ingredienser
 • Passar för både barn och vuxna
 • Dermatologiskt testad
 • Vårdar huden genom att tillhandahålla de nödvändiga näringsämnena
 • Inga konserveringsmedel

Nackdelar

 • Ganska dyr
VITAMINBOOST
4.5 / 5
Om du letar efter ett läppbalsam som läker och återupplivar torra läppar är ACO Stay soft lips vad du behöver. Läppbalsamet är utrustat med vitamin E för att motverka torrhet och skydda dig från tuffa väderförhållanden.

Fördelar

 • Bekväm förpackning
 • Innehåller viktiga vitaminer
 • Inga konserveringsmedel
 • Inga torkmedel
 • Läker och ger näring

Nackdelar

 • Dess vaniljdoft kommer inte att passa alla

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Det är viktigt för oss att de produkter vi representerar är av högsta kvalitet och till de bästa priserna, så vi kontrollerar alltid våra listor och uppdaterar dem vid behov för att ge dig de mest kvalitativa alternativen.

Köpguide för bästa läppbalsamet

Köpguide för bästa läppbalsamet

Att handla läppbalsam kan vara en svår uppgifter, speciellt när du inte vet vad du ska leta efter. Det omfattande utbudet av produkter på marknaden gör det inte enklare heller för den delen. Vår expertguide hjälper dig att välja det bästa läppbalsamet för att uppfylla dina behov och önskemål.

Varför behövs ett läppbalsam?

Dina läppar behöver skydd mot hårda väderförhållanden lika mycket som din hud. De flesta köper de bästa hudlotionerna för att skydda dem under vintrar och i extremt varmt väder. För att bibehålla smidighet och mjukhet under sådana tider måste du använda ett läppbalsam som är speciellt framtaget för sådana uppgifter. Ibland köper vi läppbalsam för att skydda våra ömtåliga läppar, men gör det istället värre eftersom de innehåller fel ingredienser.

Huden runt läpparna saknar talgkörtlar som är ansvariga för att producera fuktgivande oljor. Detta innebär att de är mer benägna att torka och spricka, vilket gör dem mottagliga för skador. Ett bra läppbalsam bör skapa ett skyddande lager fullt av fukt och eteriska oljor för att hjälpa till att reparera och bibehålla sin mjukhet. Dessutom innehåller flera märken solkräm, en viktig komponent under sommar och vinter.

Läppbalsam är viktigt eftersom det främjar friska läppar och påskyndar läkning när de skadas. Naturliga ekologiska läppbalsam tätar sprickor för att förhindra repor, förhindra inflammation och irritation. Väljer du ett bra läppbalsam kommer du att uppnå det bästa resultatet inom några dagar efter applicering.

Hur väljer man det läppbalsam som passar bäst?

Läppbalsam görs med olika ingredienser beroende på märke. På samma sätt skiljer sig läppbalsam från läppstift och läppglans eftersom de alla ger olika resultat. Deras vaxbaserade ingredienser förser dina läppar med viktiga ingredienser; därför är det viktigt att välja rätt typ.

Ibland väljer vi läppbalsam med fel ingredienser, och det slutar med att våra läppar istället blir torra. För att undvika att göra sådana misstag måste du känna till vissa faktorer som påverkar resultatet av ett visst läppbalsam. Nedan är några av dessa faktorer;

Ingredienser

Ingredienser

De olika ingredienserna tjänar olika syften och bör därför tas med i beaktning. Till exempel är fenol utmärkt vid behandling av sprickbildning orsakad av bakteriella infektioner. Läppbalsam med denna ingrediens bör endast användas under en kort period, helst endast tills läpparna är läkta. Kamfer, mentol, salicylsyra och alun är också bra för läkning, men kan leda till torrhet om de används under långa perioder. Även om salicylsyra orsakar torrhet på läpparna, anses den vara en av de bästa exfolierarna.

De bästa läppbalsamen är de som skapats med naturliga beståndsdelar som bivax, sheasmör, kakaosmör och mer. Naturliga ingredienser orsakar knappast någon torrhet överhuvudtaget på läpparna, och vissa är utmärkta exfoliatorer. De läker spruckna läppar och gör dem återfuktade och ömma. Dessutom förser ingredienser som sötmandelolja läpparna med silkesproteiner som senare bildar ett rikt skydd för att få fram de bästa resultaten.

Eftersom du sannolikt kommer att konsumera läppbalsam oavsiktligt är det viktigt att kontrollera ingredienserna. Vissa ingredienser, särskilt konstgjorda, kan vara skadliga när de konsumeras. Att applicera dem på dina läppar kan även vara lika farligt som när det konsumeras. Det är därför du alltid ska köpa läppbalsam gjorda av rena naturliga ingredienser.

Ingredienser att hålla sig borta från 

 • Salicylsyra – orsakar hudinflammation
 • Parabener – förhindrar bakterieinfektion, men experter hävdar att de är skadliga.
 • Kamfer, fenol och mentol – skapar en svalkande känsla men orsakar avskalning av det översta lagret, vilket gör läpparna sårbara för miljöförhållanden.

De bästa ingredienserna

 • Sheasmör – ger näring
 • Kakaosmör – förhindrar torrhet
 • Lanolin – skyddar och fuktar läpparna
 • Bivax – innehåller antibakteriella egenskaper och återfuktar
 • Sötmandelolja – ger näring och skyddar läpparna.

Förpackning

Förpackning är en mycket avgörande faktor eftersom det avgör hur du kommer att applicera ditt läppbalsam. Om produkten exempelvis är förpackad i en liten burkliknande behållare med lock, betyder det att du kommer att använda fingrarna för att applicera produkten. Detta är ett utmärkt val om du planerar att använda ditt läppbalsam när du är hemma. Kom ihåg att detta kräver att dina fingrar alltid är rena på grund av konsumtionsrisken.

Men du kan även välja ett balsam förpackad i en tub, vilket gör att du behöver bara pressa och applicera den direkt från tuben. Vissa märken har en sticka i förpackningen, vilket gör det bekvämare. På så sätt kommer inga bakterier i kontakt med dina läppar under appliceringen.

Smak och doft

Vissa människor gillar fruktiga dofter, andra inte. De flesta märken har en mängd olika dofter och smaker för att tillgodose behoven hos olika användare. Du kan hitta smaker som jordgubbar, vindruvor, mynta, sötmandel och mer. Likaså finns det olika dofter, men det går mest hand i hand med smakerna.

Om du föredrar läppbalsam utan doft eller smak bör du välja de utan detta. Även utan dofter och smaker kommer du fortfarande att få samma fördelar. Prova olika läppbalsam i butiken tills du hittar den doft som du föredrar mest.

Fördelar

Det är bäst att skaffa ett balsam som erbjuder flera fördelar. Till exempel kan du få ett som innehåller SPF för att skugga dina läppar från solljus. Läppar är mer sårbara än hud eftersom de saknar naturligt melanin. Därför är det viktigt att köpa ett läppbalsam med solskydd även på vintern. Förutom att ge skugga, ger SPF näring och håller dina läppar återfuktade och ömma hela dagen. 

Läppbalsam med mintsmak ger även flera fördelar eftersom de också fräschar upp andedräkten. Naturliga oljor som salviaolja och sötmandelolja förseglar även fukten och mjukar upp läpparna. Vitamin E skyddar även dina läppar från solen, vilket resulterar i rosa läppar.

Behandling

Vissa läppbalsam innehåller näringsämnen som påskyndar läkningsprocessen. Det är vanligt att se individer med torra, spruckna läppar. Denna situation kan bli värre, vilket gör att läpparna blöder. Dessa balsam innehåller speciella ingredienser som ger näring och skyddar läpparna och eliminerar problemet.

Medan vissa ingredienser läker dina läppar, orsakar andra skada och bör därför undvikas. Tyvärr innehåller vissa märken dessa ingredienser trots att de känner till farorna. Du måste därför analysera alla ingredienser i ditt läppbalsam innan du använder det. Syftet är att läka och inte orsaka mer skada.

Hur förhindrar man sprucka läppar?

sprucka läppar

Medan de flesta av oss ägnar mer uppmärksamhet åt vår hud, tenderar vi att glömma att läpparna också ska vårdas. För att förhindra torra, flagnande och spruckna läppar bör du ha en läppvårdsrutin. Undvik att utsätta dina läppar för överdriven konstgjord värme under kalla årstider, och använd om möjligt en luftfuktare. Luftfuktare skyddar din hud från sprickor, vilket gör dina läppar återfuktade. Dessutom förhindrar de att din hals torkar på natten.

Hur man vet om ett balsam faktiskt bidrar till torrhet?

Att ta reda på orsaken till torra läppar kan vara en komplicerad process. Om dina läppars hälsa plötsligt börjar försämras kan det bero på flera saker. Det kan bero på att du har bytt märke eller typ av balsam. Vissa ingredienser kan orsaka torrhet och utslag på läpparna, så du bör noggrant analysera beståndsdelarna.

Dessutom kan torrheten orsakas av allergiska reaktioner på vissa livsmedel, tandkräm, tandtråd eller kallt väder. Om situationen kvarstår bör du söka råd från din läkare eller specialist för att fastställa den primära orsaken.

Kan man bli beroende av läppbalsam?

Läppbalsamberoende är sällsynt men inte ovanligt. Om dina läppar vänjer sig vid frekvent återfuktning kan de förlora sin naturliga återfuktning. Detta kan leda till extrem torrhet om balsamet inte appliceras som vanligt. 

Det bästa sättet att undvika en sådan situation är att skaffa läppbalsam som håller längre och som inte kräver en regelbunden applicering. Gör det inte till en norm att applicera läppbalsam var 30:e minut eftersom detta kommer att orsaka missbruk. Att applicera läppbalsam en gång varje dag på morgonen eller kvällen är önskvärt.

Läppvårdsrutin för mjuka läppar

För att få mjuka läppar behöver du följa en rutin precis som när du tar hand om din hud. Här är några av de bästa metoderna att införliva i din rutin.

Skrubbning

Läppskrubb tar bort torr och död hud som normalt orsakar torrhet och sprickbildning. Peelingen säkerställer ett korrekt inflöde av produkter i huden. Men att skrubba mer än två gånger i veckan kan vara farligt och utsätta den ömtåliga huden för faror. Använd inte för mycket kraft när du skrubbar.

Mask

Liksom ditt ansikte måste läpparna maskeras minst en gång i veckan. Du kan antingen använda avtagbara gelmasker som återfuktar läpparna omedelbart eller leave-in-masker. Det senare kan lämnas över natten för bästa resultat.

Återfuktning

Återfuktning av läpparna börjar med att dricka tillräckligt med vatten under hela dagen. Dessutom kan du använda ett läppbalsam för att täta in fukten och för att främja extra ömhet.

De bästa varumärkena

Vi vet hur svårt det kan vara att välja ett läppbalsam bland de många märkena på marknaden. De flesta av dessa märken har samma egenskaper, och detta kan ge upphov till ytterligare förvirring. Med vår köpguide kan du utvärdera varumärkena och begränsa dem till vad du gillar. De varumärken som nämns i den här sektionen valdes ut för att de har de bästa produkterna och är älskade av konsumenterna.

Eucerin

Eucerin är ett hudvårdsmärke som specialiserat sig på produktion av dermatologiskt testade produkter. Företaget använder vetenskap för att skapa de bästa hud- och läppvårdsprodukterna som hjälper till att bibehålla friska och strålande texturer. I mer än 100 år har Eucerin varit dedikerade till att skapa aktiva ingredienser och lugnande formler.

ACO

Tusentals människor litar på att ACO förser dem med de bästa produkterna för att återfukta och skydda läpparna. Företaget har använt hudvetenskap och innovativa åtgärder för att producera effektiva läppvårdsprodukter i många år. De innehåller naturliga ingredienser i sina formler för att minska irritationen.

La Roche-Posay

La Roche-Posay är ett varumärke i världsklass som är känt för sina ansiktsfuktare, anti-aging-serum, aknebehandlingar, SPF-solkrämer, läppbalsam och body lotions. Deras produkter är främst designade för att tillgodose personer med känslig hud och som vill uppnå bättre resultat.

Slutsats

Nu när du är utrustad med all nödvändig information angående läppbalsam kan du välja ett lämpligt alternativ som passar dina behov. Tänk på alla faktorer som nämns i vår guide, du kommer inte att ångra det. Se även till att du håller dig borta från de skadliga ingredienserna, och försök att hålla dig till naturligt innehåll.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button