Här följer en recension av nya högtalaren från JBL. Bland annat pris, funktionalitet, ljud och design gås igenom i detta JBL Charge 3 test

Specifikationer

 • Trådlös Bluetooth-högtalare
 • Frekvensområde: 65–20 000 Hz
 • Bluetooth-version 4.1
 • Laddningstid på max 4,5 timmar
 • Batteritid på upp till 20 timmar
 • Laddas via Micro USB-port
 • Kan användas som powerbank via USB-port
 • 1 x analog ingång
 • Vattentät (IPX7-certifierad)
 • Laddare och laddningskabel medföljer
 • Mått: 21,3 x 8,9 x 8,7 cm (BxHxD)
 • Vikt: 800 gram

 

Det finns en zillion trådlösa Bluetooth-högtalare du kan köpa idag, men tre märken utskiljer sig från mängden: Bose, Ultimate Ears och JBL. Och av de tre, gör bara JBL modeller som också dubblar som backupbatterier för telefoner och andra USB-drivenheter med hjälp av laddningslinjen.

För den som vill ha en liten och smidig högtalare att ta med sig ut i sommaren, kanske till altanen, poolen eller stranden, är JBL ett allt mer populärt alternativ. Ljudkvaliten har kommit långt, och man kan bekvämt lyssna på all sorts musik i denna lilla och smidiga högtalare.

JBL Charge 3 liknar den högt rankade JBL Charge 2+ och har ungefär samma pris. Medan Charge 2+ är vattentålig, är dess efterföljarmodell helt vattentät, med IPX7-certifiering, vilket innebär att den helt kan nedsänkas i vatten under en kort period. Liksom sina föregångare kan du lägga den platt eller stå upp vertikalt. Och den nya modellen ungefär 20 procent större och tyngre.

Den ger en imponerande 20 timmars batterilivslängd och har även högtalartelefon-funktioner. Med hjälp av JBL Connect-appen kan du länka trådlöst till andra JBL Connect-aktiverade högtalare för att förstärka och bredda ljudet.

JBL charge 3 recension

Om det inte redan är det, så är JBL på väg att bli ett av de bästa ljudbolagen för den genomsnittliga personen. Deras produkter är relativt överkomliga i pris och du får ett ganska bra ljud ur dem. För att inte tala om att av hela kollektionen Bluetooth-högtalare nu är vattentäta, från den lilla JBL Clip till stora och avancerade Xtreme. Den nyaste högtalaren i familjen är Charge 3. Den delar samma tygbeläggning som sina bröder, men vad har förändrats?

JBL connect 3 speakers — Vad är inuti?

I lådan får du Charge 3, laddningsblock, mikro USB-kabel och garantiinformation samt bruksanvisning.

Konstruktion och design

Test JBL Charge 3 — Den tidigare modellen Charge 2 var stänkskyddad, men JBL tog det ett steg längre med Charge 3. Den nya modellen är IPX7 vattentät, vilket innebär att du kan sänka den helt i vatten. Formen på högtalaren liknar många av de andra högtalarna i JBL-serien. Det är cylindriskt och har också utsatta basradiatorer i båda ändar vilket definitivt hjälper till att vinkla ut lite ljud. Uppifrån hittar du den välbekanta uppsättningen knappar som JBL sätter på alla sina högtalare. De är gjorda av en mjuk plast och är något höjda ovanför högtalaren. De enda knapparna som inte är upphöjda är strömbrytaren och JBL Connect-knapparna som är jämna med högtalaren.

Mått 3,5 med 8,4 med 3,4 tum (HWD) och en vikt på ca 1 kg, den cylindriska Charge 3 är lite större och bulkigare än många konkurrerande bärbara Bluetooth-modeller. Nackdelen är uppenbarligen att den väger ner påsar och är lite mer av en börda att släpa runt på. Uppsidan är ljudprestandan. Charge 3 erbjuds i svart, blått, grått, rött och grönt, med ett IPX7-märkt vattenbeständigt skal.

JBL Charge 3 – Tyget skyddar inte bara högtalaren, det ger också ett bra grepp. Detta kan vara användbart när högtalaren är våt och hal eftersom – du vet, vattentät. På framsidan av högtalaren är enda platsen du hittar JBL-logotypen.

På botten av högtalaren finns ett litet stativ inbyggt i högtalarens design med fem små indikatorlampor som låter dig veta hur mycket batteri som finns kvar. På baksidan av högtalaren hittar du USB-utgången, vilket är den funktion som ger laddningsledningen till högtalare deras namn. Den är dold under en säker gummiklaff tillsammans med 3,5 mm ingång och mikro USB-ingång.

Anslutning

Om byggkvaliteten är bra så är anslutningen fantastisk på denna högtalare. Utan väggar i vägen kan man få en stark anslutning på upp till ca 50 eller 60 fot. När du slänger några väggar i mellan i intervaller hoppar det tillbaka ner till 30 meter, men det är fortfarande mycket starkt anslutning utan störningar. När det gäller uppspelningskontroller går det få flera alternativ här. Du kan pausa / spela upp musik, styra volymen och även hoppa över till nästa låt om du dubbelklickar på spelningsknappen. Däremot finns det ingen återgång till föregående spår om du behöver.

Batteri-liv

Batterilivslängden är specificerat till 20 timmar.

Ljudkvalitet

Låga: Charge 3 utnyttjar väl de låga frekvenserna med sin starka låga ände. Det är definitivt lite kraftfullare än vissa ljudfiler kommer att tycka om, men jag tyckte att det var perfekt för att spela upp. Charge 3 var i grund och botten gjord för att vara vid poolen med tanke på hur högt det blir.

Mellan: Mellan sägs vara något sämre, men de var inte dåliga. De låter lite dämpade som kan vara på grund av det vattentäta tyget, men sång och ledinstrument har fortfarande hörs fortfarande med klara detaljer. Det är bara i bakgrundselementen där saker blir lite konstiga.

Höga: Även om högtalaren har kapacitet att bli mycket hög, blir det höga aldrig hårt även inomhus. Både kraschar och hi-hats låter bra och blir aldrig skrikiga.

Slutsats

JBL charge 3 pris är inte skyhögt och verkligen rimligt. Med Charge 3 finner JBL verkligen den perfekta kompromissen mellan ljud och storlek. Om du vill ha det största ljudet så är det bättre med en större högtalare, men Charge 3 erbjuder en bra mix av smidighet, storlek och ljud. Den perfekta högtalaren att ha med sig en dag på vid poolen!

Fördelar

 • Helt vattentät
 • Laddar din telefon/enhet
 • Ansluter till andra JBL Bluetooth-högtalare
 • Spelar högt med stark bas för sin storlek

Nackdelar

 • Kan snedvrida vid höga volymer
 • Exposerade woofers
 • Inget stöd för True Wireless (TWS)

 

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button