www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Webbkameror har blivit väldigt eftertraktade under pandemin. Fler människor arbetar hemifrån och interagerar med sina nära och kära online.

Men vilken webbkamera ska jag välja eftersom det finns så många tillgängliga? Vi har skapat detta webbkamera bäst i test för de fem bästa webbkamerorna för att underlätta din sökning, så fortsätt läsa om du vill hitta de alternativ som är bäst för dig.

BÄST I TEST
4.6 / 5
Detta är en webbkamera av högsta kvalitet med autofokus som är utformad för seriösa streamers. Du kan antingen välja FHD @ 30fps eller HD 60fps broadcast. Den har även en ganska robust konstruktion.

Fördelar

 • Kompatibel med Windows 7 eller senare och mac OS 10 eller senare
 • Den levereras med 1 års garanti
 • 5-fots USB-kabel
 • 3MP-kameran levereras med autofokus
 • Inbyggd mikrofon

Nackdelar

 • Dess automatiska ljuskorrigering är lite långsam
ANDRA PLATS
4.5 / 5
Denna webbkamera har ett ringljus som gör att du kan få bättre ljus i ansiktet. Inställningen är ganska enkel, och du får full kontroll över din kamera för att ändra visningsresultaten.

Fördelar

 • Du kan anpassa dina kamerakontroller.
 • Kameran är extremt enkel att ansluta och ställa in
 • Ringljus för bättre belysning
 • Den neutrala färgen och den automatiska vitbalansen
 • Bättre autofokus och låg ljuskompensation

Nackdelar

 • Inte för avancerad användning.
MEST PRISVÄRD
4.4 / 5
Webbkameran från Xiaomi är en enhet i full HD som är väldigt enkel att installera och använda. Den levereras med snabbt svarande autofokus och ett utmärkt ljushanteringssystem. Denna webbkamera handlar om precision.

Fördelar

 • Snabb att installera
 • Utmärkt färghantering
 • Ljushanteringen är suverän
 • Bra autofokus
 • Kompatibel med de senaste operativsystemen

Nackdelar

 • Bättre lämpad för ljusare bakgrunder
BÄSTA PREMIUM
4.6 / 5
Denna webbkamera av högsta kvalitet är ett utmärkt val för avancerade användare. Den kan hantera UHD 4K för att leverera mer levande, verklighetstrogna färger. Dessutom är den redo för streaming.

Fördelar

 • Ger ett professionellt men elegant intryck
 • Hanterar svagt ljus mycket bra
 • UHD 4K-kompatibilitet för streaming av hög kvalitet
 • Vidvinkel för att täcka mer i din vy
 • Stöder hypersnabb video med FHD @ 60fps

Nackdelar

 • Den är dyr
BÄST FÖR GAMING
4.4 / 5
Om du gillar spel är det här den bästa kameran. Den kan hantera avancerad FHD-streaming. Den levereras med en automatisk inloggning tack vare ansiktsdetekteringsfunktionerna. Enkel installation med USB-port.

Fördelar

 • Stöder videor och streaming i full HD
 • Snabb att installera med plug and play USBanslutning
 • Har teknik för ansiktsigenkänning
 • Hanterar snabba rörelser väldigt bra
 • Den breda vinkeln fångar allt

Nackdelar

 • Har inte bildstabilisering

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Det är viktigt för oss att de produkter vi representerar är av högsta kvalitet och till de bästa priserna, så vi kontrollerar alltid våra listor och uppdaterar dem vid behov för att ge dig de mest kvalitativa alternativen.

Köpguide

letar efter de bästa webbkamerorna

Vi kommer att diskutera olika funktioner du måste tänka på när du letar efter de bästa webbkamerorna i denna webbkamera bäst i test. Du bör överväga att köpa en webbkamera med bra video- och ljudkvalitet, mångsidighet, säkerhet, integritet och användarvänlighet.

När du fattar ett beslut måste du fokusera på dina behov och vad du vill uppnå med din webbkamera. På så sätt kan du hitta den bästa webbkameran för dig.

Varför behöver man en webbkamera?

Webbkameror har blivit mer kritiska än någonsin i dagens pandemidrabbade värld där alla är begränsade till sina hem. Med tanke på att vi inte får röra oss fritt i samhället är det viktigt att hålla kontakten med dina vänner och arbete.

Den nya eran för distansarbete har börjat. Du måste ha den bästa webbkameran för att hålla kontakten med dina kollegor och arbetsplats. Detsamma gäller för att chatta med vänner och familj.

Slutligen behöver du en webbkamera av god kvalitet att arbeta med. Oavsett vad behöver din webbkamera av god kvalitet, och som kan hantera ljud och video enligt dina önskemål.

Vad ska man leta efter i en webbkamera?

leta efter i en webbkamera

Webbkameror finns i alla former och storlekar. Och som vi har nämnt ovan finns det många funktioner som du måste titta på när du letar efter den bästa webbkameran.

Detta är viktigt om du vill få ut det mesta av dina surt förvärvade pengar. Här är några funktioner att tänka på innan du genomför affären.

 • Upplösning

Oavsett vad ditt syfte är med att använda en webbkamera, bör du satsa på hög upplösning. Detta kommer att avgöra hur korniga dina bilder kommer att se ut på skärmen.

Satsa på minst 720p, men 1080p är det bästa och blir mer prisvärt. En kamera med 1080p är därmed det bättre alterantivet.

 • Bildhastighet

Med en högre bildhastighet kommer dina videor att bli smidigare vad gäller rörelse. Detta tar även bort många brister. Denna hastighet mäts i bildrutor per sekund eller “fps”.

Du bör satsa på minst 15 bildrutor per sekund när det gäller att streama videor. 30 bilder per sekund är ett bättre val som erbjuds till överkomliga priser och har en riktigt bra kvalitet, medan 60 fps är det lyxiga alternativet.

 • Lins och exponering

Det finns olika typer av linser, och de påverkar kamerans övergripande prestanda. Billigare linser är gjorda av plast, därmed bör du välja glas.

Glas är helt enkelt det bättre alternativet. Dessa linser bestämmer även hur mycket ljus som ska nå kamerasensorn. Detta kommer direkt att påverka hur du ser ut, även om det inte är mycket ljus runt omkring dig.

Exponeringen mäts i f/(antal). Du bör välja ett lägre tal eftersom det betyder att bländaren blir bredare. Det betyder även att mer ljus kommer att gå igenom sensorn.

Tänk på att du inte behöver en bredare vinkel om du endast vill ha kvalitativa närbilder.

Synfältet för dessa webbkameror sträcker sig vanligtvis från 65 grader till 90 grader.

Därmed bör du satsa på ett mellanting som kan sträcka sig från 75 till 80 grader.

 • Autofokus

Webbkameror som inte har autofokus är billigare. De kommer att fungera ganska bra om du sitter stilla framför kameran. Men så fort du rör på dig kommer bilden att bli suddigare.

Webbkamerorna med autofokus är dyra eftersom linsen automatiskt anpassar sig till dig när du sitter nära eller på avstånd.

Men om du tenderar att flytta runt ganska mycket under användningen, är det här en praktisk funktion som du bör överväga.

 • Mikrofon

Här är ett tips; lita inte på mikrofonen som följer med din webbkamera. I de flesta fall kommer det att vara ett ganska lågkvalitativt alternativ som inte bidrar med särskilt bra ljud.

Du kan dock välja ett gamingheadset eller en USB-mikrofon om du letar efter riktigt kvalitativ röstinspelning. 

 • Inspelning

Om du köper en webbkamera för att spela in saker, bör du välja en kvalitetsenhet som kan hantera 720p eller till och med 1080p. Å andra sidan bör du inte satsa på en webbkamera med dålig upplösning, annars kommer dina bilder att bli väldigt underväldigande.

Det som är bra är att 1080p-upplösningen blir mer prisvärd, men kommer fortfarande med en högre prislapp än en 720p-enhet.

 • Stillbild

Om du vill kunna ta stillbilder och vill att de ska vara respektabla, bör du åtminstone satsa på en kamera med 2 megapixlar.

Men de flesta av de avancerade och moderna modellerna har 15 megapixlar och kan därmed bidra med extraordinära resultat.

Dessutom kommer du märka att sådana robusta sensorer även kan hantera videoinspelning av hög kvalitet. 

Fler spännande funktioner att överväga

Fler spännande funktioner

Det finns några andra unika funktioner som du kan tänka på om du vill få ut mer av din webbkamera. De kanske inte är helt nödvändiga, men de kommer att bidra med mer värde. Därmed bör du ta del av detta webbkamera test för att hitta det alternativ som passar för dina syften.

 • Rörelsesensor

Några av de senaste modellerna har rörelsessensorer. Därmed kan du förvandla din webbkamera till en säkerhetskamera. Detta kommer att vara en användbar funktion för din arbetsyta.

 • Specialeffekter

Om du vill släppa loss din kreativa sida och bör du satsa på specialeffekter. De flesta webbkameror som finns på marknaden idag har inbyggda specialeffekter.

Några av dessa specialeffekter är även nedladdningsbara. Du bör därmed välja den modell som är kompatibel med detta. 

 • Design

Utformningen av din webbkamera kommer att påverka dess mångsidighet. Det finns olika typer av designer tillgängliga, och du kan välja dem utifrån dina preferenser.

Det finns fristående webbkameror. Du kan ävenvälja clip-on-design med antingen ett gångjärn, flexibelt fäste, klädnypa och 2 eller 3 gångjärn.

Vissa modeller har även ett stativfäste som du kan hålla åtskilt från din dator.

Dessutom finns det även konstruktioner med vertikal lutning och horisontell rotation. De tillåter olika kameravinklar, och du behöver inte ta bort kameran från skärmen.

Välj dessutom en mer bärbar design om du letar efter en enhet som du kan använda när du är på språng. Den bör även ha en hållbar konstruktion för att hantera stötar.

Systemkrav

Du måste känna till att inte alla webbkameror fungerar med alla operativsystem. Därför måste du endast överväga kompatibla alternativ enligt ditt system.

Om du är en Linux- eller Mac-användare måste du vara mer försiktig eftersom inte alla modeller kommer att vara kompatibla med dina OS-enheter. De flesta tillverkare gör dock webbkameror som är kompatibla med WinOS. Håll koll på detta.

Tänk på att äldre operativsystem inte kommer att vara så bra med högupplösta videor och streaming. Titta på din dators specifikationer och välj sedan rätt webbkamera baserat på det.

Bästa varumärkena

Letar du efter det bästa varumärket på marknaden? Här är några av de bästa namnen i branschen. 

Logitech

Logitech är ett av de äldsta märkena när det gäller datortillbehör och kringutrustning. De har en rad olika modeller tillgängliga, och är utrustade med de senaste funktionerna på marknaden. Så om du letar efter variation bör du överväga detta märke.  

Razer

Om du är intresserad av att köpa banbrytande designer för ditt moderna system, bör du välja Razer.

När det gäller design finns det inget annat märke som kommer i närheten av dem. Deras design har varit trendsättare för branschen och har inte existerat särskilt länge.

Xiaomi

När vi pratar om prisvärdhet finns det inget annat märke som matchar Xiaomi:s styrkor. Kvalitetsteknik med överkomliga priser är vad Xiaomi handlar om.

Xiaomi har funnits sedan 2010, och på bara ett decennium har de markerat sig med sina kvalitetsprodukter. De har även ökat sitt produktutbud sedan de kom in på marknaden. 

Lenovo

Detta är ett av de mest respektabla märkena när det gäller prestanda och tillförlitlighet. Detta märke är ett idealiskt val för dem som gillar enkla med praktiska saker.

Du hittar inga eleganta funktioner med detta varumärke. De ser dock till att deras enheter fungerar riktigt bra över lång tid. 

Slutsats

När du letar efter de bästa webbkamerorna bör du se till att du verkligen vet vad du vill använda den till. Välj bättre kamerasensorer för bättre bildkvalitet.

Robust design är nödvändigt om du ska använda den när du är på språng. Men du måste även ta hänsyn till din miljö och dess ljus innan du fattar ett slutgiltigt beslut. Se till att läsa igenom detta webbkamera test noggrannt, annars riskerar du att köpa fel webbkamera för just dig!

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button