www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Att ha både kylskåp och frys kombinerade i en enhet sparar inte bara plats i köket utan också lite pengar. Vi har sammanställt en lista över de 5 bästa kyl-och-frysarna för att hjälpa dig välja.

LG GSX961NSAZ
Vårt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi uppdaterar ständigt våra produktlistor för att ge dig de senaste modellerna till de bästa priserna, så du kan vara säker på att du får produkter av högsta kvalitet att välja mellan.

Bosch KGN33NLEB

Bosch-KGN33NLEB
BÄST I TEST
Fördelar
 • VitaFresh system för att din mat ska hålla sig färsk i fler dagar
 • Frostfritt system som förhindrar isbildning
 • Lättåtkomliga hyllor
 • LED -belysning ingår
Nackdelar
 • Ganska dyr
 • Använder mycket kraft
Översikt

Bosch KGN33NLEB är kyl-frys kombiskåpet som är bäst i test. Effektiviteten säkerställs av den senaste inbyggda tekniken. Ingen frost bildas i detta kyl-och-frysskåp, så du slipper både frosta av och städa upp efteråt.

 

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

LG GSX961NSAZ

LG-GSX961NSAZ7
BÄSTA PREMIUMVAL
Fördelar
 • Enormt kylskåpsutrymme
 • Fantastisk InstaView-dörr
 • Klassledande låga driftskostnader
 • Extremt tyst
Nackdelar
 • Dyr
 • Tar upp mycket plats
Översikt

Om du letar efter en amerikansk kyl/frys som är enorm och full av funktioner, kommer du inte att bli besviken på LG GSX961NSAZ. Dessutom har detta kylskåp en extremt hög energieffektivitet trots att det är så stort.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

Electrolux LNT3LE31X1

MEST PRISVÄRD
Fördelar
 • Imponerande funktioner till ett lågt pris
 • Låg energiförbrukning
 • Hög fryskapacitet
 • Säkerhet vid elbrist
Nackdelar
 • Frysen fryser inte av sig själv
Översikt

Detta är ett snyggt energibesparande kylskåp som passar in fint i ett modernt kök. Trots att priset är överkomligt, är det tyst och ett bra val för ett energieffektivt kylskåp.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

Siemens KG49EAICA

Siemens KG49EAICA
STÖRSTA KYL OCH FRYSEN
Fördelar
 • Stort utrymme
 • Anti-fingeravtrycksteknik
 • Säker förvaring för alla typer av flaskor
 • Multilarmsystem som meddelar dig när temperaturen stiger
Nackdelar
 • Behöver avfrostas manuellt
 • Endast för dem med ett stort kök
Översikt

Siemens KG49EAICA är kyl och frysen som är bäst i test för människor som älskar att handla för hela veckan. Det finns mer än tillräckligt med utrymme i både frysen och kylen för att förvara all din mat.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

Miele KFN 29162 D

KLASSISK DESIGN
Fördelar
 • Mycket tyst
 • Skapar ingen frost, varken i frysen och kylskåpet
 • Lätt att använda och förstå alla funktioner
 • Produkt av hög kvalitet
Nackdelar
 • Relativt högt pris
Översikt

Miele erbjuder tysk kvalitet för alla sina produkter, inklusive denna Miele KFN 29162 D kyl/frys. Om du letar efter en klassisk design och tillförlitlighet är detta ett bra alternativ.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

Köpguide för kyl-och-frysar

Fridge freezer Best article LVL1-1

Med det stora utbudet på marknaden kan det vara svårt att välja bästa kyl-och-frysen. Vi hoppas att den här köpguiden hjälper dig att komma in på rätt spår.

Vad är en kyl-frys och varför behöver du en?

Det är en kombination av en fristående kyl och en frys. Denna vanliga kombination erbjuder många fördelar för bostäder, och innebär med tiden långsiktiga besparingar och bekvämligheter. Till skillnad från separata kyl- och frysenheter sparar kombinationen mer plats i köket, eftersom den använder det vertikala utrymmet. De flesta separata frysar upptar mycket horisontellt utrymme, vilket kan bli en utmaning för dem med små köksutrymmen.

Kombinationen är också energieffektiv eftersom de flesta moderna modeller är installerade med ett stjärnbetyg som beskriver energikonsumtionen. Energieffektiviteten varierar ofta mellan olika modeller, så du måste välja en med de minsta årliga driftskostnaderna. En annan sak som gör dem energieffektiva är möjligheten att ändra temperaturinställningarna. Frysen har sina egna inställningar, liksom kylen.

En kombinerad modell är det bästa valet om du gillar att handla för hela veckan och förvara dina matvaror i kylskåpet. De flesta modeller har stora inre utrymmen både i frysen och kylen för att hjälpa dig att få plats med så mycket som möjligt. I ren allmänhet skulle du behöva en kombinerad kyl och frys eftersom de är effektiva på alla sätt.

Olika typer av kylskåp

Här är de olika typerna du bör överväga:

Fristående kylskåp

Fristående kylskåp är de vanligaste designerna i hemmakök. De tenderar att vara billigare än andra typer och är utformade för att göra det lättare att flytta på dem. Dessa kylskåp finns i olika storlekar, men de flesta av dem har tillräckligt med utrymme för att förvara din mat.
Det som är bra med fristående kylskåp är att de inte behöver installeras professionellt. Allt du behöver göra är att försiktigt bära in det i köket och ansluta det till ett uttag i närheten. Dessa typer av kylskåp fungerar bra i många år så länge de är väl underhållna och rengörs regelbundet.

Integrerad kyl och frys

Dessa är kylskåp som är inbyggda i själva köket för att passa in med skåpen och resten av inredningen. De är gömda inuti skåpet och ser knappt ut som kylskåp från utsidan. Det är först när du öppnar skåpdörren som du kommer att inse att det faktiskt finns en kyl där. Vissa människor känner nämligen att kylskåpens design gör köket fult.
Integrerade kylskåp gör att köket verkar mer modernt på grund av enhetligheten. De sparar också mycket plats eftersom de inte upptar horisontellt utrymme. Detta är en mycket viktig faktor för personer med trånga kök och/eller öppen planlösning.

Kylskåp i amerikansk stil

En kyl och frys i amerikansk stil är en unik typ med dubbla dörrar som öppnas från mitten. På grund av denna faktor är de ibland kända som side-by-side amerikanska kylskåp. Olika modeller finns tillgängliga för denna typ av kyl och frys, som fallet är med alla typer av köksapparater. Ovan kan du läsa om vilken som vi har utsett som side-by-side kyl och frysen som är bäst i test.
Vissa är utformade med fryslådor precis under dubbeldörren medan andra har två långa dörrar som går uppifrån och ner. En unik egenskap hos kylskåp i amerikansk stil är att de brukar ha en integrerad vatten- och isdispenser.

Hur man väljer rätt kyl och frys

Fridge freezer Best article LVL1-3

 

Här är de viktigaste sakerna att tänka på:

Storlek

När det gäller storlek är det ett par saker du måste kontrollera. Det finns ingen standardstorlek och oftast beror storleken på modell och tillverkare. Till exempel har kylskåp i amerikansk stil en annan storlek än fristående och integrerade kylskåp.

Valet av storlek bör avgöras av hur mycket plats du har i köket och ditt behov av en stor kyl och frys. Här är några mått för att vägleda dig.

 1. Smal (55 cm).
 2. Standard (60 cm).
 3. Retro (60 – 80 cm).
 4. Höjd (130 – 200 cm).

Intern volym

Den inre volymen i en kyl och frys är mycket viktig eftersom den avgör hur mycket mat du kan få plats med. Kylskåp i amerikansk stil har en kapacitet på 300 – 600 liter, fristående kylskåp har 200 – 300 liter och integrerade kylskåp får plats med 200 – 400 liter. Frysens kapacitet är 200 liter för amerikansk stil, 100 liter för fristående och 200 liter för integrerad frys.

Klimatklass

Kommersiella kyl-och-frysar är byggda för att fungera under vissa klimatförhållanden som vanligtvis delas upp enligt klimatklass. Det visar vid vilken temperatur ett kylskåp kan fungera korrekt. Vissa modeller tillämpar denna funktion endast på frysen, medan andra gör det på hela apparaten. Funktionen gäller själva apparaten och inte temperaturen på insidan.

Vissa moderna kylskåp är utformade med kombinerade klimatklasser för att fungera inom ett bredare temperaturintervall, till exempel utomhus. Här är de fyra huvudsakliga klimatklasserna:

 1. N: Normal klass (16 – 32 grader C.)
 2. SN: Subnormal klass (upp till 10 grader C.)
 3. ST: Subtropisk klass (18 – 38 grader C.)
 4. T: Tropisk klass (18 – 43 grader C.)

Uppdelning

Uppdelningen syftar helt enkelt på hur frysen och kylen har proportionerats. Vissa modeller har sina kylskåp och frysar i samma storlek, medan andra har olika storlekar för båda. Standarduppdelningen på storlekarna är följande:

 1. 50 / 50.
 2. 60 / 40.
 3. 70 / 30.

Energieffektivitet

Du behöver inte ett kylskåp som producerar skyhöga elräkningar. Lyckligtvis har de flesta moderna kylskåp en energisnål funktion för att spara så mycket ström som möjligt. Betyget varierar från A +++ till G men det vanligaste är A ++.

Digital display och ljudsignaler

Digitala displayer och ljudsignaler gör det enkelt att använda och kontrollera kylskåp. Till exempel ger kylskåpet ifrån sig ett pipande ljud när dörren lämnas öppen. Några är så pass avancerade att de kan meddela dig när du har slut på vissa livsmedel.

Dessa funktioner gör det lätt att använda apparaten och gör ditt liv enklare och bekvämare.
Displayen låter dig ändra inställningarna för frysen och kylen separat.

Automatisk avfrostning

Automatisk avfrostning förhindrar bildandet av is runt maten. Manuell avfrostning är hektiskt och tidsödande, vilket är varför tillverkare tog fram denna funktion. Automatisk avfrostning kallas för det mesta NoFrost.

Snabb frysning

Snabbfrysfunktionen sänker temperaturen i frysen snabbt. Den fungerar på samma sätt som en quick-chill för att snabbt frysa in färska livsmedel och därmed förlänga deras hållbarhet. Konsistensen på vissa livsmedel som bröd kommer inte att förändras för mycket, allt tack vare snabb frysning.

Antibakteriellt foder

Denna funktion förhindrar att bakterier och dålig lukt bildas inuti frysen. Den fungerar genom att luft blåses genom ett steriliseringsfilter för att hålla maten ren och fräsch. Fodret är vanligtvis belagt med silver och frigör därigenom silverjoner som dödar alla mikrober.

Vatten- och isdispenser

Kyl-och-frysens inre rörsystem transporterar vatten till ett minivattenfilter där det renas. Alla främmande partiklar som upptäcks avlägsnas och rent vatten samlas. Isen som bildas släpps vanligtvis ut i små bitar eller krossas.

Smarta funktioner

Några av de vanligaste smarta funktionerna som finns på de kyl & frysar som är bäst i test är WIFI -anslutning och kontrollappar. Dessa låter dig styra ditt kylskåp från din telefon. Det finns också en inställning som heter ”semesterläge”, som låter dig stänga av kylskåpet men lämnar frysen på.

Läget programmerar också frysen med ett energieffektivt läge för att minska strömförbrukningen. Slutligen finns det ett barnskyddsläge som förhindrar att inställningar ändras av misstag av dina barn. Alla dessa smarta funktioner säkerställer enkel förståelse och är bra för kundupplevelsen.

Bästa frysmärkena för kylskåp

Fridge freezer Best article LVL1-4

 

Varumärkena i det här avsnittet har valts eftersom de har alla bra funktioner och har rekommenderats av kunder. De bästa märkena för kyl och frys är följande:

Bosch

Bosch är ett av de bästa företagen som tillverkar högkvalitativa elektriska apparater, från spisar till tvättmaskiner och kylskåp. Boschs hushållsapparater har gjort livet enklare genom att konsekvent möta höga konsumentkrav i nästan ett och ett halvt sekel. Deras kylskåp är uppdaterade eftersom de har de senaste funktionerna.

Siemens

Siemens är en av de mest framstående tillverkarna av hushållsapparater. Företaget arbetar med alla typer av apparater, från spisar till kylskåp till dammsugare. Siemens började först som ett telekommunikationsföretag och har vuxit på marknaden sedan 1847.

Samsung

Samsung är ett varumärke i världsklass som är känt för att producera några av de bästa elektroniska enheterna. De har specialiserat sig på att producera ett brett utbud av hem- och industrielektronik som mobiltelefoner, datorer, tvättmaskiner, minneschips, integrerade system och kylskåp.

Smeg

Smeg är ett italienskt hushållsapparatsföretag och ett av världens största i branschen. Varumärket är inte bara känt för att producera de bästa hushållsapparaterna, utan också utmärkt inom professionella affärssektorer. Det återfinns också i sektorer för livsmedelsservice och medicinska instrument.

Electrolux

Electrolux är ett ledande svenskt hushållsföretag som har gjort livet enklare i mer än hundra år.

Varumärket tillverkar främst ugnar, kylskåp, spisar, frysar, mikrovågsugnar, diskmaskiner, tvättmaskiner och många andra hushållsapparater. De är kända för sina högkvalitativa produkter och effektivitet.

Slutsats

Att välja ett kylskåp är en av de svåraste sakerna som finns, även om de flesta inte håller med. Om du inte är försiktig kan du gå hem med en som inte passar dina behov. Det finns en mängd olika alternativ tillgängliga, och detta kan göra att valet känns svårt. Vissa har extremt låga priser men hemska funktioner.

När du väljer en kyl och frys, se till att du följer de riktlinjer vi har angett för att undvika misstag. De hjälper till att begränsa alternativen och i slutändan vet du vilka funktioner du ska leta efter och de som inte är viktiga. På så sätt kan du hitta kyl och frysen som är bäst i test för just dig!

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button