www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Det finns olika batteriladdare bil på marknaden idag. Här är 5 av de bästa batteriladdare bil i 2021.

BÄST I TEST
4.8 / 5
CTEK MXS 5.0-batteriladdaren erbjuder snabb och effektiv laddning. Den har en fin blandning av avancerade laddningslägen och en inbyggd automatisk temperatursensor.

Fördelar

 • Den är idealisk för fordon av alla typer
 • Reglerar laddningsspänningen
 • Den kan ladda batterier upp till 110A
 • Lätt att använda och kommer med ett uppbåd tillbehör
 • Den har en enkel att läsa LED-display
 • Den har en inbyggd, automatisk temperatursensor

Nackdelar

 • Den kan överhettas ibland
 • Den har en europeisk stickkontakt men kommer inte med en USA-adapter
ANDRA PLATS
4.7 / 5
Den här laddaren utför sin grundläggande funktion att fylla på bilens ström med en extra fördel över konkurrenterna; den indikerar också när batteriet är fullt och redo att köras.

Fördelar

 • En unik tid att gå visning
 • Den kan stanna ansluten för vilken som helst lång tid
 • Det hjälper dig att förstå när du ska ladda och när du ska sluta ladda
 • Den återställer urladdade batterier
 • Resistent mot stänk och damm

Nackdelar

 • Laddningsnivåindikatorn är inte alltid korrekt
MEST PRISVÄRD
4.5 / 5
Du kan alltid lita på att den här mångsidiga laddaren passar alla dina fordon, och den är ganska enkel att använda. Den ger bekvämt en hållbar, idealisk laddning, säker att använda och ett måste för ditt garage.

Fördelar

 • Den erbjuder batteriskydd
 • Har en underhållsladdningsfunktion
 • Passar för säsongsfordon
 • Har en mikroprocessorkontroll och en flernivåladdningscykel
 • Den är mycket mångsidig och mycket användbar under vinterperioden

Nackdelar

 • Laddning kan vara långsam
BÄSTA PREMIUM
4.7 / 5
CTEK MXS 10 är det ultimata premiumalternativet för dina större fordon. Denna laddare tar laddning till nästa nivå med sin mängd funktioner, och du kan fritt improvisera den som en strömförsörjningskälla.

Fördelar

 • Smart, effektiv och byggd för optimal laddning
 • Fungerar bra med stora batterier
 • Den kommer med en 2-årig garanti
 • Den kan fungera som strömförsörjning för 12V-utrustning
 • Den har en temperatursensor

Nackdelar

 • Den kan vara bäst lämpad för större fordonsbatterier
BÄST FÖR MINDRE FORDON
4.8 / 5
Fart, användbarhet och enkelhet är de ord som bäst beskriver den här laddaren. CTEK MXS 3.8-laddaren är dammsäker och stötsäker, den är lämplig för utomhusbruk och du kan enkelt använda den för alla dina batterier.

Fördelar

 • Den reparerar död batterier
 • Lämplig för utomhusbruk
 • Den laddas mycket snabbt
 • Användarvänlighet
 • Den passar för flera olika typer av fordonsbatterier

Nackdelar

 • Den är inte lämplig att lämna på i många timmar
 • Den har ingen garanti

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Det är viktigt för oss att de produkter vi representerar är av högsta kvalitet och till de bästa priserna, så vi kontrollerar alltid våra listor och uppdaterar dem vid behov för att ge dig de mest kvalitativa alternativen.

Köpguide 

Köpguide

Denna köpguide ger dig information om vad du bör veta om att köpa en batteriladdare bil. Den undersöker också vilka funktioner du bör titta på när du gör ditt köp. 

Varför ska du köpa en batteriladdare bil? 

För att undvika död batterier och alltid se till att bilen är redo att köra

Vinterperioden är vanligtvis ett problem för bilägare eftersom minusgrader försvagar batterierna. Även nya batterier påverkas eftersom en temperatur på -18˚C kan leda till att nya batterier bara har 40 % av sin ursprungliga kapacitet.

Det kalla vädret ökar också resistansen i batteriet eftersom det minskar växelströmsgeneratorn förmåga att ladda batteriet till endast 60-80 % av den ursprungliga kapaciteten.

Men genom att använda en bilbatteriladdare kan du se till att batteriet alltid är fulladdat och redo att användas när du behöver bilen.

Det hjälper till att ge extra energi till äldre bilbatterier

Ju äldre bilbatterier blir, desto mer tenderar de att avta på grund av naturliga processer inom ett bilbatteri – urladdning av elektrolyter. Detta innebär att de börjar fungera mindre effektivt och faller under en kritisk nivå.

Genom att använda en batteriladdare bil på sådana gamla bilbatterier kan man ge den extra energi som batteriet behöver för att fungera optimalt.

Vad gör bilbatteriladdare? 

Alla batteriladdare bil skickar elektricitet till bilens batteri, men de kan utföra tre huvudfunktioner.

Underhållsladdning 

Batteriladdare bil är ett utmärkt verktyg för att se till att bilbatterierna underhålls även när de förvaras och inte används under långa perioder.

De hjälper till att upprätthålla och förlänga batteriets livslängd genom att se till att batteriet inte blir tomt och att batteriets laddningsnivå inte sjunker under en kritisk nivå.

De flesta bilbatteriladdare har en elektroniskt kontrollerad och temperaturkompenserad laddningscykel, vilket eliminerar problem med överladdning som kan skada bilbatteriet.

Detta minskar behovet av att köpa nya bilbatterier mycket ofta och behovet av att besöka bilverkstaden och betala stora summor för underhållet av bilbatteriet.

Konventionell laddning

Konventionell laddning

Död batterier eller otillräckligt laddade batterier representerar en enorm huvudvärk för bilägare. Om batteriet inte är tillräckligt laddat kommer växelströmsgeneratorn att öka belastningen på motorn, vilket leder till högre bränsleförbrukning.

Död batterier betyder att batteriet inte kan leverera ström till det elektriska systemet, vilket kan leda till att du återställer och raderar alla inställningar som du har förinställt i bilen.

Batteriladdare bil håller bilbatterierna fullt laddade hela tiden, vilket förhindrar problem med platta batterier eller otillräckligt laddade batterier.

Motorstartfunktion 

batteriladdare bil innehåller tillräckligt ström i strömlagret att starta bilens motor. De ger en balans av rätt energi till ditt batteri utan att skada batteriet.

Laddarna innehåller syra- och plattmaterialkomponenter som interagerar och skapar en kemisk reaktion som genererar elektroner (elektricitet) som flyttas ut ur batteriet för att ge bilbatteriet energi för att starta.

Bilens spole genererar sedan den nödvändiga spänningen för att veva igång startmotorn, nå tändstiften och antända bränslet inne i bilens förbränningskammare.

Vad är smarta batteriladdare bil? 

Smarta laddare är en typ av batteriladdare bil som kan analysera, ladda och skydda batterier. De reagerar på batteriets kondition och tillämpar det laddningsläge som är lämpligt för batteriet.

De kan användas för både laddning av batteriet och långtidskoppling för underhållsladdning. De upptäcker automatiskt det snabbaste laddningsläget och växlar till en droppladdning när batteriet är fullt.

De kan också upptäcka spänning och resistans från batteriet innan laddning och efter avläsning av batteriet, och sedan avgöra vilket steg som ska laddas på riktigt.

Vilken laddare behöver du? 

Om du vet vilken typ av laddning du vill göra, är det bara några saker att tänka på när du väljer batteriladdare.

Dessa inkluderar:

Spänning

För att veta om en specifik laddare kan säkert ladda bilens batteri måste du kontrollera laddarens spänning. Spänningen är mycket viktig, från att mäta laddarens elektriska styrka till att avgöra kompatibiliteten. Det är en viktig funktion som du inte kan ignorera. Du behöver till exempel en 12-voltsladdare om din bil har ett 12-volts elektriskt system. Detta är vanligtvis standard för nästan alla fordon. 

Motorstorlek

Motorns kapacitet att producera en mängd av ström beror på motorns storlek. Motorns faktiska storlek är dock i sin tur beroende på mängden av volym i bilens motorcylinder. 

Moderna bilmotorer är mindre i fysisk storlek men effektivare än fysiska stora motorer av äldre tiders. 

Innan du bestämmer dig för att köpa en bilbatteriladdare, måste du ta hänsyn till motorns kapacitet för att köpa en batteriladdare som kan ladda ett bilbatteri med motorstorlek.

Batterityp och storlek

Det finns olika standardstorlekar för batterigrupper och olika batterityper, inklusive gelcellsbatterier, litiumjonbatterier (Li-Ion), djupcykelbatterier, silverkalciumbatterier, översvämmade blysyrabatterier (Wet Cell), silverkalciumbatterier.

Därför måste du veta din batteristorlek och batterityp innan du köper en billaddare för att undvika att köpa fel billaddare för ditt bilbatteri.

Strömstyrka

När du har bekräftat batteritypen och kapaciteten, är strömstyrka en annan funktion som du bör ha ögonen på. Lägre strömstyrka indikerar långsammare laddning, medan högre strömstyrka är lika med snabbare laddning. Att ladda batteriet på 10 ampere eller mindre anses vara en långsam laddning, medan 20 ampere eller mer i allmänhet anses vara en snabb laddning. Det är bäst att ladda långsamt eftersom upprepad snabbladdning kan överladda ett batteri och minska livslängden.

Automatisk eller manuell

Den automatiska laddaren övervakar bilbatteriets hälsa och spårar laddningsprocessen. Automatiska laddare är bättre för underhållsladdning. Eftersom en manuell laddare inte stängs av, kräver den ständig uppmärksamhet för att se till att du inte överladdar batteriet, men de är mer prisvärda än automatiska laddare.

Önskat resultat

Det finns vissa funktioner som du bör titta på när du väljer en batteriladdare som ger dig önskat resultat, som till exempel:

 • Vattentäta laddare – Det är nödvändigt att välja en vattentät laddare eftersom det betyder att laddaren är säker att använda även när det regnar.
 • Laddare som även fungerar som strömförsörjning för RV-användning – Denna funktion betyder att du kan bära med dig laddaren som en nödströmkälla för ditt fritidsfordon-användning.
 • Multi-bankladdare för att ladda flera batterier samtidigt – Att välja en batteriladdare som kan ladda flera batterier är en stor fördel som hjälper dig att spara tid i nödsituationer.
 • Multispänningsladdare med ingång för användning när du besöker ett annat land – Vissa länder använder olika spänningsvärden, och det är en stor fördel att ha med sig en bilbatteriladdare som kan användas för multispänningar.

Vilka extra alternativ bör du leta efter? 

Vilken laddare behöver du

Du bör inte nöja dig med mindre när du skaffar en laddare. Istället uppmuntrar vi dig att granska de tillgängliga alternativen och välja en laddare som erbjuder mer. Bortsett från att du får mer värde för din dollar, kan du också njuta att använda laddaren mer när du uppmärksammar tillbehör och extrafunktioner. 

Gnisttät eller vattentät utsida, ficklampa, USB-portar, snabb laddningsfunktionalitet och inbyggda radioapparater är bra exempel på extra alternativ. Här är fler alternativ som du också kan titta på; 

Säkerhetsfunktioner

Den bästa bilbatteriladdaren har säkerhetsfunktioner. Dessa säkerhetsfunktioner inkluderar skydd mot överspänning, överladdning och överström. Om du inte kan ladda utan att oroa, sedan är det något som är fel. Så se till att du bekräftar att din laddare har vissa säkerhetsfunktioner innan du slutför betalningen. 

Väderskydd

Vissa laddare är speciellt utformade för att klara av olika väderförhållanden. Medan vissa av dessa laddare har ett viktigt värmeskydd, har vissa ett vatten- och dammskydd. Dessutom är väderskydd en utmärkt funktion som hjälper till att garantera din laddares livslängd.

Laddningstid

Om du önskar de snabbaste laddningstiderna, bör du vara försiktig med vilken typ av laddare du köper. Notera dock att det tar mellan två och tio timmar att ladda ett batteri helt och hållet. Men bilbatteriet och laddaren är de betydande faktorer som bestämmer den genomsnittliga laddningstiden. Och, din laddares strömstyrka är det som primärt påverkar laddningstiden för din laddare.

Användarvänlighet

Det är en röd flagga om inställningarna för en laddare verkar vara komplicerade. Du ska inte behöva slösa din tid och ansträngning på att försöka koppla in laddaren till ditt batteri. Istället ska du kunna ställa volten och ampere på laddaren på ett bekvämt sätt. Men om du inte kan det, behöver du en bättre laddare.

Kan man lämna en bilbatteriladdare på för länge? 

Beroende på vilken typ av batteriladdare bil du använder kan du antingen låta bilbatteriet vara på länge eller inte.

Om du använder en smart laddare, JA! Det kan du, eftersom smarta laddare automatiskt går in i underhållsläge när batteriet är färdigt för att förhindra att batteriet överladdas.

Om du använder en traditionell batteriladdare bil bör du dock inte låta batteriladdare bil vara påslagen för länge eftersom laddaren inte har den smarta funktionen att gå in i underhållsläge.

Avslutning

Vi förstår hur förvirrande det kan vara att välja den bilbatteriladdare som passar dig mest. Därför har vi hjälpt till att granska några av de 2021 bästa billaddare som finns på marknaden för att hjälpa dig att fatta ett bättre köpbeslut. 

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 2 / Genomsnitt: 4.5
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 2 / Genomsnitt: 4.5
Back to top button