www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Vi har sammanställt en lista över toppalternativen för dig som letar efter den bästa smartklockan för fitness, hälsa och till och med nätverkande.

Här är de fem bästa smartwatcherna på marknaden.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi uppdaterar ständigt våra produktlistor för att ge dig de senaste modellerna till de bästa priserna, så du kan vara säker på att du får produkter av högsta kvalitet att välja mellan.

Samsung Galaxy Watch 3

BÄST I TEST
Fördelar
 • Framstående meddelandeinteraktivitet
 • Vacker design
 • Snurrande boettring för enkel navigering
 • Anpassningsbara urtavlor
 • Ljus OLED-skärm
Nackdelar
 • Saknar några populära tredjepartsappar
 • Batterilivslängd på endast en dag
Översikt

Galaxy Watch 3 är smartklockan som är bäst i test. Det visar att Samsung gör bättre smartwatcher än Google. Watch 3 är större än Active-serien, men sömn- & hälsospårningsfunktionerna är bättre och boettringen är mindre.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6
BÄSTA PREMIUM
Fördelar
 • Integrationen med appen Auto-Sleep gör den till ett utmärkt sömnhjälpmedel
 • Laddas snabbt och har lång batteritid
 • Stöder olika applikationer och programvara
 • Finns i en mängd olika färger
Nackdelar
 • Det enkla bandet kan orsaka mycket svett, vilket kan resultera i utslag
 • Det går inte att köpa den i ett titanhölje
Översikt

Apple Watch Series 6 är en av de bästa smartklockorna på marknaden. Denna pryl har en pulsmätningsfunktion som kontrollerar din hjärtrytm och ger rekommendationer för att besöka en läkare.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

Amazfit Band 5

Amazfit Amazfit Band 5
MEST PRISVÄRD
Fördelar
 • Billig
 • Hälsospårningsfunktioner
 • Amazon Alexa
 • 2 veckors batteritid
 • Bekväm och funktionell design
Nackdelar
 • Ingen GPS
 • Skärmen är svår att se i solljus
 • Liten text
Översikt

Om du letar efter en enkel fitness-spårare med aviseringar, är Amazfit värd att tänka på. Varumärket är en del av Huami, företaget som tidigare var ansvarigt för att göra Xiaomis produkter mycket prisvärda och färgglada.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

Garmin Forerunner 245

Garmin Forerunner 245
BÄSTA FITNESS
Fördelar
 • Har ansluten GPS
 • Lång batteritid på 7 dagar
 • Utmärkt vattentålighet
 • Lätt att ansluta till tredjepartsappar
 • Lyssna på musik utan telefon
Nackdelar
 • Kräver egen medföljande laddningskabel
 • Mycket skiktat menysystem som kräver många klick
Översikt

Garmin Forerunner 245 Music är en av Garmins serie av GPS-klockor som erbjuder alla de viktigaste funktionerna för löpning. Flera recensioner på Amazon menar att det är den mest prisvärda av hela Garmin-klocklinjen.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

Huawei Watch GT

Huawei Watch GT
BÄSTA I MELLANKLASS
Fördelar
 • Utmärkt batteritid
 • Värde för pengar
 • Displayen är skarp och klar
 • Pålitlig avståndsmätare och stegräknare
 • Produkten är lämplig för sport och tillfällig användning
Nackdelar
 • Inga appar från tredje parter stöds
 • Inga betaltjänster
Översikt

Funktionsmässigt väldigt lik Watch 2 Sport, men med en uppdaterad pulsmätare, Huaweis egna operativsystem och bättre fitness-spårning. Kompatibel med Android 4.4 eller senare och iOS 9.0 eller senare.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0

Köpguide

Det finns många smartklockor på marknaden, och det kan vara svårt att bestämma vilken som är bäst för dig om du inte vet var du ska börja. De bästa smartklockorna vi har utvärderat är alla bra på sitt sätt, men de passar inte alla.
I den här guiden kommer du att lära dig allt du behöver veta om att köpa bästa smartklockan. Fortsätt läsa för att få veta mer!

Smartwatchen – är den nödvändig?

Smartklockor är viktiga prylar som kan hjälpa dig på olika sätt, inklusive att spara tid och få bättre koll på din hälsa. De allra flesta fitnessklockor innehåller funktioner som pulsmätning och GPS. Det finns de som fungerar som utökade telefontillbehör och det finns de som är utformade som hälsofokuserade enheter, som Fitbit Versa 2 och Samsung Galaxy Watch Active 2.

Här är faktorerna att tänka på när du köper en smartklocka.

Mobilkompatibilitet

Smartklockor är oftast designade som tillbehör till din smartphone, så enhetskompatibiliteten är avgörande. Till exempel fungerar Apple Watches bara med iPhones. Apples iPhone och Android-telefoner fungerar också med Googles Wear OS-plattform, liksom Samsungs Tizen-klockor, men med begränsad funktionalitet jämfört med användning med Android-telefoner.

OLED eller LCD-skärm?

Färg-LCD och AMOLED skärmar finns på de flesta smartklockor, så att du kan se fotografier, appar och annan information i en mycket djupare färg. Även om tillverkare av smartklockor medger att de har kortare batteritid, strävar de efter att förbättra effektiviteten på deras prylar. Skärmarna på dyrare smartklockor är OLED-skärmar snarare än LCD-skärmar, så de kan stödja mindre design.
Alla de nyaste flaggskeppsmobiler använder OLED, som står för ”organisk ljusemitterande diod”. De har utmärkt färgkontrast, är ljusare och mer flexibla än LCD-skärmar och är i allmänhet mer effektiva.
Under det senaste decenniet har LCD eller Liquid Crystal Display varit branschstandarden för armbandsur. Dessa skärmar har utmärkt ljusstyrka, bra upplösning och de har börjat bli billigare. LCD-skärmar erbjuder idealisk HD-upplösning och fungerar bra i direkt solljus, men de är ineffektiva när det gäller strömförbrukning jämfört med OLED -skärmar.

Skärm

Det finns numera smartwatches både med och utan pekskärm. Pekskärmar använder ett ledande lager på utsidan för att reagera på beröringar, de är känsligare och behöver inte tryck.
Att välja saker på en liten pekskärm kan dock vara svårt med en pekfri skärm, och specifika gestbaserade gränssnitt är inte intuitiva.

Viktiga funktioner

Det finns dessutom några viktiga egenskaper att tänka på när du letar efter en smartwatch, som beskrivs nedan.

Spännet

Ett smartwatch-spänne ska vara enkelt att stänga och fästa. Spännet ska inte vara svårt att öppna, och det ska inte kännas obehagligt på handleden.

Appar

Innan du köper en smartwatch bör du ta reda på hur många applikationer den innehåller och hur många av dessa du sannolikt kommer att använda. Apple Watch, till exempel, erbjuder en uppsjö av applikationer, till och med Uber och Rosetta Stone. Du kan göra vad som helst med detta armbandsur, inklusive justera belysningen och beställa mat.

Pulsmätare

Pulsmätaren på många smartklockor är en användbar funktion. Det finns många anledningar till varför du kan vilja ha en regelbunden översikt av din puls, bland annat för att förbättra sportprestanda, hantera stress och övervaka din hjärthälsa. Det är viktigt att du väljer en smartklocka som kan spåra din puls och har användbara funktioner.

GPS

Genom en teknik som kallas triangulering använder din träningsklocka GPS för att identifiera din exakta position. Många av de bästa Android-klockorna och -spårarna saknar GPS, medan andra gör att du kan koppla din klocka till din telefon och spåra var du befinner dig. Om du vill att din bärbara enhet ska inkludera inbyggd GPS måste du förmodligen spendera på smartklockor som Garmin Coach och Running Dynamics.

Stegräknare

Stegräknare fungerar genom att omvandla dina rörelser till data. Dessa prylar innehåller mätbara komponenter som reagerar på rörelser, vilket gör att din klocka kan räkna dina steg, mäta avstånd och till och med hjälpa dig att räkna ut hur många kalorier du förbränt.
Om du vill öka antalet steg du går varje dag kommer en grundläggande stegräknarklocka att ge dig en händig överblick av dina framsteg.

Samtalsalternativ

Smartklockor kan nu övervaka din aktivitet och till och med ringa telefonsamtal. Investera i en smartklocka med en samtalsfunktion om du också vill njuta av denna bekvämlighet. Apple Watch Series 6 är ett exempel på ett armbandsur med samtalskapacitet.

Mobila betalningar

Den första och viktigaste funktionen att leta efter i en smartwatch är om den accepterar kreditkort eller inte. Om du till exempel letar efter ett avancerat armbandsur som kan låta dig resa utan kreditkort, bör smartklockor med betalningsalternativ, till exempel Apple Watch Series 6, övervägas.

Laddning

Trådlös laddning används av vissa smartklockor, som Apple Watch och Samsung Gear Sport, vilket är praktiskt eftersom du inte behöver ansluta din pryl till en laddare; istället lägger du den platt på en laddningspuck.

Batteritid

Beroende på komplexiteten i klockans teknik bör batteriet på en bra klocka vara minst en dag vid frekvent användning. Några av dem har batterier som räcker i flera veckor, även om tekniken i dessa smartklockor i sig är enklare.

Bästa smartwatch-märkena

Dagens bästa smartwatcher är mer än bara mobiltillbehör; de är oberoende bärbar teknik. De världsledande teknikföretagen som Apple, Google och Samsung strävar efter att tillgodose kraven från specialiserade industrier som fitnessövervakning, vilket är händigt för användarna.

Apple

Apple är utan tvekan den nyaste smartklockan för iPhone-ägare. Den enda stora skillnaden mellan den här klockan och dess föregångare är en Always-On-display. Naturligtvis finns det även andra förbättringar av både programvara och hårdvara, men det är denna som användare kommer att märka av mest. Detta får klockan att se mer ut som en traditionell klocka snarare än en nymodig sportspårare.

Huawei

Huawei producerar de bästa smartklockorna för Android-användare. Huawei-klockorna är fantastiska, de har en robust uppsättning funktioner och räknas bland de bästa smartklockorna på marknaden. En Huwaei-klocka har utmärkt byggkvalitet, rostfritt stål, keramiskt hölje och safirglas.

Xiaomi

Denna Xiaomi Watch är en cirkulär klocka designad med tanke på fitness. Xiaomi har också följt Huaweis exempel med att tillhandahålla extra träningsinformation från Firstbeat, ett hjärtslagsanalysföretag som Garmin nu förvärvat. Detta ger dig information om effekten av din träning, din VO2 Max och hur lång tid det kommer att ta dig att återhämta dig efter en utmanande session.

Samsung

Med så många val är Samsung utan tvekan tillverkaren av smartklockan som är bäst i test. Den har en mer strömlinjeformad design och ytterligare funktioner, inklusive falldetektering. Företaget har producerat många versioner av sina armbandsur genom åren, och med sin senaste serie av Galaxy bärbara apparater har de kommit till sin rätt.

Garmin

Garmins löparklockor är utformade för mer än bara löpning. De flesta kommer också att spåra andra sporter, som cykling och simning i poolen, och de har ett allmänt konditionsläge för att spåra olika aktiviteter. Alla företagets fitnessklockor är nu även vattentåliga. Dessutom har Garmin lagt till stöd för Garmin Coach, som möjliggör löpningspass för så korta distanser som 5k och så långa som ett halvmaraton, guidade direkt från din handled.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button