Vi valde att testa Severin eftersom det är en liten, prisvärd airfryer. Det är en populär modell med många positiva recensioner på nätet, men vi tyckte att den var lite varm att hantera.

Fördelar

 • Liten och bärbar
 • Lätt att rengöra
 • Billig
 • Värmer snabbt
 • Tyst drift

Nackdelar

 • Blir obehagligt varm
 • Medelmåttiga matlagningsresultat
 • Håller inte mycket mat
3.2 / 5
 • Typ av airfryer: Korg
 • Kapacitet (till Max line): 2.6 L
 • Ytkapacitet: 314 cm²
 • Mått (HxWxD): 32.4x27x33 cm
 • Vikt: 4.5 kg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

Severin FR 2430 Airfryer Testresultat

Severin FR 2430 Slutsats

Kategorivikt % Kategoripoäng
Matlagningsprestanda 40 2.9
Storlek på korg 20 2.0
Rengöring 20 4.5
Användarvänlighet 10 3.7
kvalitet och design 10 3.3
Slutresultat 100 3.2

Matlagningsprestanda

Severins matlagningsprestanda var inte i nivå med de högre modeller som vi testade. Maten blev underkokt och ojämn under hela vår testperiod. Den tillagade dock bacon relativt snabbt med en trevlig krispighet. Vi tror att den kommer att ge hyfsade resultat när du lär dig att justera tid och temperatur för det du tillagar.

Severin FR 2430 Matlagningsprestanda

Kapacitet

Det här är en av de minsta airfryers vi har testat med en kapacitet på 2,6 liter. Den skulle knappt ens få plats med en enda majskolv i normal storlek. Vi tror att den borde vara bra för 1-2 personer i bästa fall.

Severin FR 2430 Kapacitet

Rengöring

Tack vare den slitstarka, keramiskt belagda nonstick-ytan är korgen och stekpannan mycket lätta att rengöra, även efter tillagning av de mest stökiga rätterna.

Severin FR 2430 Airfryer Rengoring

Användarvänlighet

Vi gillar korgen eftersom den är liten och lätt och den öppnas och stängs mycket lätt. Airfryer blev dock varm under tillagningen (51° på frontpanelen), vilket gjorde det lite obekvämt att hantera den. Det var inte tillräckligt varmt för att bränna oss, men det är något att vara medveten om.

Severin FR 2430 Användarvänlighet

Kontrollpanelen är lite jobbig. Den levereras med 6 förinställningar, men i stället för att trycka på förinställningsknapparna måste du navigera genom dem med hjälp av menyknappen, och strömknappen dubbleras som startknapp. Du kan se att det är här som Severin har skurit lite på några hörn.

När man lagar mat är Severin viskande tyst med bara 61 dB och det medföljer en hygglig bruksanvisning men inga recept.

Kvalitet och design

Den övergripande passformen och finishen är i bästa fall medelmåttig. Korgen passar inte riktigt ihop med airfryer kropp, och den övergripande estetiken känns billig. Å andra sidan är den lätt på bara 4,5 kg och mycket lätt att bära, vilket gör den till den mest bärbara airfryer i vårt test.

Severin FR 2430 Design

Slutsats

På det hela taget är Severin FR 2430 en hyfsad airfryer för priset, men vi rekommenderar den bara om du är bekväm med dess heta utsida.

Läs fler artiklar om olika matlagningsmaskiner!

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button